|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mój mąż nagrywa nasze kłótnie bez mojej wiedzy
a dlaczego chcesz rozwodu z orzekaniem o winie?
nie mozecie sie dogadac bez orzekania? czy zdajesz sobie sprawe ze orzekanie o wnie moze sie ciagnac latami i kosztuje horendalne pieniadze,sad przesluchuje swiadkow ,analizuje opinie dowody itp to wszystko trwa po co wam takie bijatyki w sadzie skoro obydwoje nie chcecie juz ze soba byc? ja tego poprostu nie rozumiem poza tym sad moze ustalic wine obydwu stron jesli dowody beda wskazywac ze obydwoje przyczyniliscie sie do rozpadu zwiazku nie mozesz normalnie pogadac z tym mezem i zalatwic wszystko polubownie.przeciez mozecie zlozyc wniosek do sadu o rozwod bez orzekania o winie nawet jesli wniesiesz do sadu sprawe o te nagrywanie to co to zmieni wedlug ciebie w sprawie winy ? przeciez sad nie orzeknie winy twojego meza za rozpad zwiazku malzenskiego tylko dlatego ze ciebie nagrywal? zanim zaczal ciebie nagrywac to ten rozpad juz dawno nastapil ,nagrywanie jest tylko dokumentacja tego co trwa a nie przyczyna rozpadu ,rozumiesz? zakladanie tej sprawy nie przyblizy cie do wygrania rozwodu z winy malzonka to sa zupelnie rozne sprawy naprawde idz po porade do jakiegos prawnika bo jak mowilam wczesniej zaczynasz wszystko od dupy strony ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- rozwod bez orzekania 600zl o ile sie nie myle i juz na pierwszej sprawie jesli nie macie maloletnich dzieci moze byc nawet z dziecmi na pierwszej sprawie jesli macie wspolnie ustalony plan opieki i z kim dzieci zostaja i jakie alimenty kto ma placic jesli dzieci sa pelnoletnie nawet uczace sie to same musza wystapic o alimenty od rodzicow sad tego nie orzeka przy rozwodzie rozwod z orzekaniem o winie nie ma ustalonych kosztow,zwykle sa to tysiace,sad wzywa swiadkow,przesluchuje,zaz najamia sie z dowodami,trzeba zatrudniac prawnikow ktorzy beda wam podpowiadac jak odpowiadac,jakie dowody przedstawic,czasami wzywa bieglych ,bada opinie itp za wszystko sad kasuje,za kazda rozprawe kilka setek ,plus jak mowie czas adwokatow ktorzy was reprezentuja to rowniez kilka stow za sprawe ,kazda porada ,kazde wyslanie dokumentu do sadu itp to nastepne koszta sady z orzekaniem o winie czesto trwaja kilka lat ,zalezy ilu swiadkow strony powolaja,czy swiadkowie beda sie stawiac na sprawy itp dosyc czesto sad oprzeka wine obu stron poniewaz obie strony przyczynily sie w rownym stopniu do rozpadu relacji ps.podzial majatku przy rozwodzie za porozumieniem stron mozecie ustalic miedzy soba sad to przyklepie przy rozwodzie z orzekaniem o winie sad nie zajmuje sie podzialem majatku ,jest to juz nastepna sprawa ktora trzeba bedzie zalozyc po uprawomocnieniu sie wyroku o rozwodzie i tu znowu nastepne lata w sadzie zastanow sie czy jest to wam potrzebne czy nie lepiej sie poprostu dogadac i zaoszczedzic sobie paru lat bujania sie po sadach z watpliwym sukcesem dla ciebie i dla niego(koszta sa naprawde przerazajace)
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-04-04 o 21:53 |
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
I tak sobie razem żyjecie pod jednym dachem jak najwięksi wrogowie kłócicie się nagrywacie? Nie możecie się dogadać i zamieszkać osobno? Nie rozumiem
Śpisz w tym domu spokojnie wiedząc że on w. Nim jest? Jeśli nagrywa to zgłoś na policję |
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Dlaczego nie zorientowałaś się jeszcze w rozwodzie, tylko skupiłaś na nagrywaniu? Nic nie rozumiem z tego wątku. Udaj się do prawnika, ogarnij rozwód bez orzeczenia o winie (po co Ci to? Masz za dużo czasu, pieniędzy i nerwów?), złóż pozew i problemy z mężem się same rozwiążą.
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez britnay Czas edycji: 2025-04-05 o 18:56 |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
mój mąż nagrywa nasze kłótnie bez mojej wiedzy
To dla mnie tym bardziej skupianie się na nagrywaniu w zamian za to, że on nagrywa, po prostu nie ma sensu
A autorki w wątkach często chwytają się bocznych spraw (np wątek z kluczami w jednym z nowszych wątków, gdzie autorka przez dosłownie kilkanaście postów skupia się na mniej ważnym aspekcie sprawy) dlatego dla mnie sens ma zwracanie uwagi na priorytety. Bo priorytetem nie powinno raczej być nagrywanie „w zamian”, tylko rozważenie, jak najszybciej się z tego wyplątać i co zrobić, by nie miał po prostu możliwości Cię nagrywać - czyli jeśli nie będziecie się komunikować bezpośrednio. Bo nie masz wpływu na to, że już ma nagrania, z tym co ma również pomoże Ci po prostu prawnik od rozwodu. Ale masz wpływ na to, na czym się teraz skupisz - na tym co on, czyli dowodach „na wszelki wypadek” czy na nie posiadaniu w ogóle interakcji, które takie nagrania mu umożliwiają. Może teraz lepiej zrozumiesz moją wypowiedź
Edytowane przez Camillie32 Czas edycji: 2025-04-14 o 08:57 |
|
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to naprawde jest malo wazne w tej calej sytuacji najwazniejsze jest to ze nie uklada ci sie z mezem ,ze dostajesz szalu w trakcie awantur nasze pytania sa proste :skoro tak sie nie znosicie ze sie klocicie,prowokujecie ,zbieracie dowody na wine to dlaczego sie nie dogadacie i nie rozwiedziecie jak normalni ludzie? to ze sie dowiedzialas ze cie nagrywa nie jest przyczyna tych awantur ,awantury sa skutkiem nieudanego pozycia ,nie od kilku dni od kiedy sie dowiedzialas tylko od dlugiego czasu. to ty masz problem ze zrozumieniem przyczyn i skutkow tego co sie dzieje w twoim zwiazku skupiasz sie na nagrywaniu jakby te nagrywanie bylo przyczyna rozpadu zwiazku a przeciez te nagrywanie jest tylko zbieraniem dowodow na to ze zwiazek jest juz w stanie rozpadu
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-04-05 o 20:18 |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo ładnie napisane
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#39 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy chodzi o dowody na Ciebie czy że Ty masz jakieś dowody. Nie chcę studzić zapału, ale jednak ostudzę - znam parę przypadków, gdzie nie orzeczono o winie (przestępstwo znęcania się) jak krew nie sikała. Jedno uderzenie to też się okazało za mało, trzeba było poczekać na więcej zgaduję. Sprzeczki w smskach są często uznawane za niewinny konflikt okołorozstaniowy. W rodzinie i wśród znajomych mam niestety przypadki cięższej przemocy niż samo kłócenie się i gaslighting, przy której sprawcom się upiekło w sądzie... Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co pamiętam to wiadomości z messengera nie da sie całkiem usunąć i mimo, że nie widać ich w komunikatorze to nadal są dostępne w archiwum i wystarczy chyba pobrać rozmowy w formie pliku z poziomu konta na facebooku.
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na niektórych platformach (np. usługi Google) dopiero jak jest sprawa karna to da się coś wyłuskać, bo dla zwykłego użytkownika takie usunięte dane nie są widoczne
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym naprawde watpie aby prokuratura bawila sie w jakies grzebanie w messengerze zeby odkrywac klotnie malzenskie co innego jakby chodzilo o morderstwo czy przestepczosc zorganizowana. polecam autorce zejsc na ziemie
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
To nie jest normalne że nagrywa wasze kłótnie i prowokuje. To jest przemoc psychiczna. Tak ukochana osoba nie robi.
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez britnay Czas edycji: 2025-04-26 o 05:14 |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez britnay Czas edycji: 2025-04-14 o 05:49 |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
A jaki on ma stosunek do psów? Lubi je, zajmuje się nimi? Bo może nie będzie ich po prostu chciał i problem sam się rozwiąże? Jeśli Ty głównie się nimi zajmujesz, to pogadałabym z prawnikiem od rozwodu, czy dowody na to będą wystarczające by w razie czego psy trafiły do Ciebie.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co kojarzę jeśli przy chipie/umowie adopcyjnej/umowie z hodowlą jesteś wpisana jako właścicielka to formalnie pies należy do Ciebie. Nie jestem pewna czy psy zaliczają się do majątku wspólnego, może najprościej byłoby z nim ustalić że psy zostaną z Tobą.
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli zostały zakupione w okresie trwania małżeństwa, to tak, zaliczają się. Nie jest wówczas ważne, kto jest wpisany.
|
|
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
;-) a tak na serio ,kto z was ma wiecej czasu? gdzie bedziesz mieszkac po rozstaniu,bo to tez jest wazne zeby psy mialy zapewniony komfort i opieke moze on wogole sie o te psy nie bedzie wyklocal,ja bym patrzyla na to kto moze sie tymi psami zajac w lepszy sposob zawsze tez mozecie sie podzielic ze psy spedzaja tydzien u ciebie tydzien u niego
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez britnay Czas edycji: 2025-04-14 o 05:48 |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jezeli nie mozesz z nimi chodzić na spacery czy zabierac do veta to niestety ale on wydaje sie lepsza opcja dla nich
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
No to wszystko się wyjaśniło, jeśli pomyślisz o dobru piesków, to on byłby dla nich lepszym opiekunem skoro wszystko może im zapewnić… w takim razie spróbowałabym się z nim dogadać, że na stałe psy są u niego, a np na weekendy u Ciebie. Jeśli oczywiście psy sobie z tym poradzą, bo nie każdy będzie mógł zmieniać dom i właściciela cały czas.
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem miłość do psów, ale jeżeli to on ma dla nich lepsze warunki i stoją one na przeszkodzie abyś wyswobodziła sie z tej relacji to moim zdaniem nie ma tu sie nawet nad czym zastanawiać...
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedziałam mu, ze wiem o jego sekretach.
Edytowane przez britnay Czas edycji: 2025-04-14 o 05:49 |
|
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcesz tak z nim siedziec w tym nieudanym malzenstwie i sie nawzajem nagrywac? czy to jest jego wina ze ty jestes niepelnosprawna i niesamodzielna? jaki jest twoj plan ?jak ty widzisz swoja przyszlosc?chcesz pozostawac w tym nieudanym zwiazku wykanczac sie psychicznie nawzajem ? przeciez to nie ma sensu
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
Niestety pieski bym wykluczyła z tego równania, jeśli jesteś niesamodzielna to one dla ich dobra powinny zostać z nim, skoro on im może zapewnić wszystko (spacery i weterynarza itp). Więc spróbowałabym się z tym pogodzić i odpowiedziałabym sobie bez tej zmiennej na pytania, które Frida zadała.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

A autorki w wątkach często chwytają się bocznych spraw (np wątek z kluczami w jednym z nowszych wątków, gdzie autorka przez dosłownie kilkanaście postów skupia się na mniej ważnym aspekcie sprawy) dlatego dla mnie sens ma zwracanie uwagi na priorytety. Bo priorytetem nie powinno raczej być nagrywanie „w zamian”, tylko rozważenie, jak najszybciej się z tego wyplątać i co zrobić, by nie miał po prostu możliwości Cię nagrywać - czyli jeśli nie będziecie się komunikować bezpośrednio. Bo nie masz wpływu na to, że już ma nagrania, z tym co ma również pomoże Ci po prostu prawnik od rozwodu. Ale masz wpływ na to, na czym się teraz skupisz - na tym co on, czyli dowodach „na wszelki wypadek” czy na nie posiadaniu w ogóle interakcji, które takie nagrania mu umożliwiają. Może teraz lepiej zrozumiesz moją wypowiedź
Na niektórych platformach (np. usługi Google) dopiero jak jest sprawa karna to da się coś wyłuskać, bo dla zwykłego użytkownika takie usunięte dane nie są widoczne