![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy powinienem raz jeszcze zapytać ?
No to widać że sobie „poradziłeś bez psychologa”, bo w sumie to sobie nie poradziłeś i do teraz ponosisz konsekwencje tamtej sytuacji w swoim podejściu itp. Po normalnej, dobrej terapii ma się dużo sensowniejsze podejście do związków niż tutaj prezentowane, więc może warto jednak rozważyć,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Przeczytałam pierwszy post i chciałam napisać "zapytaj jeszcze raz, już ostatni". Przeczytałam ostatni i nie, nie pytaj o nic. Daj tej dziewczynie spokój i nie wchodź w żadne relacje, póki sobie w głowie nie poukładasz. Terapia, praca nad sobą, bo inaczej nigdy nie będziesz szczęśliwy sam ze sobą, a jeszcze komuś życie zmarnujesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ludzie sa rozni nie widze nic zlego w smieszkowaniu,byciu zabawnym czy lekkim flircie,musisz zrozumiec ze to ze ktos jest mily,zabawny,rzuci jakims dwuznacznym tekstem nie oznacza ze jest chetna na relacje czy ze sie toba bawi bawi sie sytuacja,jezykiem,(w sensie lingwistycznym),ja lubie ludzi inteligentnych z cieta riposta,ktorzy umieja szybko znalezc zabawna odpowiedz w kazdej sytuacji,czesto jest to jakiegos rodzaju flirt ale obydwie strony wiedza ze nic powaznego jak nie umiesz przyjac do wiadomosci ze ktos kto sie do ciebie usmiecha czy spojrzy dluzej w oczy nie koniecznie planuje z toba cale zycie to rzeczywiscie nie nadajesz sie na radkowanie nikt ci niczego nie obieca na takim poziomie relacji,ty sie z kims dopiero poznajesz nawet jak ktos sie z toba umowi na randke to nie ma obowiazku sie z toba spotykac dozgonnie wyjsc za ciebie zamaz i urodzic 2 dzieci wez zluzuj gume czlowieku bo az strach sie bac zawsze mnie przeraza ze ktos moze sobie tak idiotycznie tlumaczyc praktycznie nic nie znaczace gesty i odierac to jako zachete do zwiazku jak masz tak zle zdanie o kobietach to niestety mysle ze najpierw musisz przepracowac swoje problemy a dopiero pozniej zapraszac kogos na randke nikt nie jest ci winny zadnych tlumaczen jesli stwierdzi ze mu nie odpowiadasz,takie jest zycie ,poznajesz kogos blizej,poznajesz co ma w glowie tak jak my tu na forum i czesto sie odechciewa kontynuacji,tak pewnie bylo z ta kobieta o ktorej piszesz,jakies zalamania nerwowe po 3 miesiacach flirtow,moze spotkan?strasznie dramatyzujesz,bije od ciebie desperacja i niska samoocena ,zdrowa mentalnie kobieta szybko sie w tym zorientuje i ucieknie
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Tak się nie robi i tyle w temacie. Już pisałem że jest u nas dużo dziewczyn i kobiet i jakoś potrafimy rozmawiać,i nie ma żadnych znaków sygnałów czy podtekstów czy zachowań innych odbiegających od normy. Jakoś nie prowokują do spotkań i każdy z nas żyje w zgodzie.
A kto powiedział że ma obowiązek się umawiać ? Widzę nic się jednak nie zmieniło. Teraz to wy sobie coś odpowiadacie. Wystarczy powiedzieć ,, słuchaj nie mam wtedy czasu bo to i tamto,, widzimy się za kilka dni znowu podchodzę i mówię ,, może być np sobota,, albo ,, wiesz co mam masę planów, pracę wyjazd nie wiem ,, jak już tak chcę zbywać, ale lepiej powiedzieć wprost ,, słuchaj nie obraz się ale nie jestem zainteresowana spotkaniem ,, i okej. Ja to rozumiem. Można inaczej i dojrzałej ? Można. I tak wiem że już się nie spotkam bo dziewczyna posłużyła się kłamstwem. Stąd moja ,, nagła zmiana ,, a kłamstwa w tym wypadku tolerować nie będę. A co do rzekomego ,, obowiązku ,, spotykania się. Przecież to wiadomo że się poznajemy a nie bierzemy ślubu po 1 spotkaniu. Wy sobie znowu coś dopowiadacie. Szkoda że ktoś musi się posunąć do kłamstwa aby z czegoś się wymigać. Wiem tylko tyle, jak jakieś 2-3 lata temu zachowywałem się podobnie. Rozmowa swobodna na luzie, śmieszki wygłupy itp. i każda nagle oczekuje zaproszenia, a ja nie miałem zamiaru żadnej zapraszać. I co, zapewne się nie poczuły fajnie że facet ich bajeruje a nie działa. Jak facet nie to kobieta tak, jak kobieta nie to facet tak. A i zapomniałem że przecież to my jesteśmy złem tego świata. Temat zamykam i więcej tego błędu nie popełnię |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze troszkę obronię, z jednej strony flirt nie jest obietnicą czegokolwiek więcej, ale z drugiej zainteresowana dziewczyna która nie jest na tyle odważna żeby coś wprost zaproponować właśnie w ten sposób będzie okazywać zainteresowanie więc ten medal ma dwie strony.
I do tego osoba złakniona związku będzie bardziej emocjonalnie to odbierać. Ale fakt to zero-jedynkowe podejście jest straszne, sprawę trzeba powoli obserwować jak się rozwija, jeśli Cię zbyt emocjonalnie angażuje na Twoje możliwości to luzujesz kontakt albo bardziej wprost zrywasz (jeśli intencje są różne i jest to zbyt bolesne to też jest ok). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ona ci powiedziała ze NIE a ty sobie tworzysz filmy w glowie ze smieszkuje ,patrzy ,prowokuje do spotkan itp Nie ,nie ma obowiazku mowic ze nie jest zainteresowana ,zapytales raz,zapytales drugi ,wymowila sie to wszystko jasne nie musi ci odpowiadac w jakis tam okresliny sposob . Inteligentny czlowiek sam sie domysli ze nie ma ochoty na spotkanie skoro odmawia Nie wiem skad ty czerpiesz te swoje teorie ze zartowanie i flirtowanie oznacza obowiazek zaproszenia na randke ,nie ma takich obowiazkow i nie wazne czy jestes facetem czy kobieta .aby cos z tego bylo dwie strony musza czuc to samo Pozatym przestan nam tu wciskac ze uwazamy ze mezczyzni sa zlem tego swiata NIKT tu nic takiego nie napisal Twoje teksty zahaczaja o mizogonie i podejrzewam ze w tym lezy problem to odrzuca kobiety od ciebie Zdecydowanie powinienes powstrzymac sie od spotkan z kobietami bo nie jestes na to gotowy ,idz przepracuj swoje problemy ze specjalista zanim to sie rozwinie w cos powaznieszego
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Owszem nie jest. I nie nastawiałem się że ,, ślub po 1 spotkaniu ,,. Ale chyba jesteśmy na tyle dorośli i umiemy się komunikować. Wątpię żeby ktoś nieśmiały czy po ,, trauamch ,, miał odwagę dawać zamki zainteresowania ale głowy sobie uciąć nie dam.
Już pal licho że nie potwierdziła terminu. Ale kłamstwa nie będę tolerować. Tak się po prostu nie robi że daje się komis zainteresowanie a potem znika. W jednym dniu się rozmawia śmieje się a w drugim wręcz ignoruje i odpowiada na siłę. ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Ona nie powiedziała nie. Ja nigdzie nie napisałem że zapytałem się drugi raz. Nie będę nawet dyskutować z kimś kto nie czyta że zrozumieniem. To też standardowe i kobiet odwracać kota ogonem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
No jeśli miałbyś się podeprzeć komunikacją słowną to odmówiła bez innej propozycji, i tu nie ma żadnych dyskusji. I "kłamstwo" w takim przypadku chociaż to kłamstwo to jest taki wykręt żeby Ciebie nie urazić, zupełnie inny kaliber niż nie wiem kłamanie że Cię kobieta nie zdradziła czy coś w tym stylu... Bo jak się nie pogubiłam to chodzi o to że powiedziała, że jest zajęta a nie jest? I za takie "kłamstwo" stawiasz na ostrzu noża wszelkie wartości świata? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgodzę się za to z dziewczynami, że takich typów co podświadomie nienawidzą kobiet się wyczuwa. I to zniechęca do jakiejkolwiek interakcji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja do tego nie rozumiem jak już autor ma o dziewczynie tak złe zdanie i nadal rozkminia czy się ponownie pytać o umówienie się czy nie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym to ty interpretujesz jej zachownie jako zachete a moze wcale tak nie byc dlatego tez masz taki mentlik w glowie bo ona jednego dnia zachowuje sie tak drugiego inaczej a to raczej wskazuje na to ze chyba nie jest zainteresowana a ty nadinterpretujesz jej mile zachowanie jako jakies "prowokacje do spotkan "
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Oho, wyszło szydło z worka. Jak tak Ci przeszkadzają kobiety to w takim razie czemu pytasz nas tutaj o radę? Dodatkowo zawsze możesz zacząć randkować z mężczyznami, skoro jesteśmy takie okropne, nic nie stoi na przeszkodzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Ale się odpaliłeś chłopie, jaki jesteś rozżalony. Robisz z tego wielką dramę, jakby nie wiadomo co się stało. Jeszcze zrozumiałabym gdybyście faktycznie się spotykali, coś tam się rozwijało i laska nagle z dnia na dzień zaczęła unikać spotkań, ghostować Cię. Ale tutaj dosłownie nic nie było, nawet jednego spotkania, zwykła uprzejmość, o czym Ty w ogóle gadasz i skąd ten wylew nienawiści. Jakieś oskarżenia o kłamstwa i inne grube rzeczy, bo dziewczyna uśmiechała się do Ciebie, a Ty uznałeś że jej słowa o braku czasu do rozmowy na treningu są zachętą do spotkania. Raczej odebrałam to jako budowanie dystansu żebyś sobie nie myślał za dużo, Ty zrobiłeś inaczej, ona nie chciała/nie mogła wyjść i tyle. Tak samo jej rzekoma zazdrość o inne dziewczyny, bo podchodzi jak z nimi rozmawiasz.
Wiesz co, po prostu spadaj stąd jak masz lecieć z jakimiś uogólnieniami, że wszystkie są takie czy owakie bo nie dostałeś tego co chcesz. Cytat:
Edytowane przez Aelora Czas edycji: 2025-04-24 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Zgoda na flirtowanie NIE oznacza zgody na spotkanie. Flirtując, dużo rozmawiając z kimś itp. należy zawsze pamiętać, że z dużym prawdopodobieństwem do niczego więcej to nie doprowadzi. Z większości zalotów nic nie wychodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Strach się do kogoś obcego odezwać jak tak czytam ten wątek
Ty jesteś niebezpieczny i masz urojenia. Nikt Cię nie wodzi za nos .., Wczoraj flirtowałam z panem w sklepie a dziś uśmiechnęłam się do sąsiada i myślisz że każdy z nim sobie roi już wielkie historie i uważa że go wodze na nos? Szczerze to na tym właśnie polega flirt i uwodzenie, wodzenie za nos emocje… jeśli nie potrafisz się z tym pogodzić i podejść do tego na luzie to odpuść sobie kobiety |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Ja w ogóle zastanawiam się co niektórzy odbierają jako flirt, bo uśmiechnięcie się do kogoś czy small talk są po prostu elementami bycia miłym, uprzejmym człowiekiem dla każdego. Wychodzi na to, że bezpieczniej uskuteczniać cały czas "polish smile", żeby ktoś sobie nie pomyślał, że z nim flirtujesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mysle ze czesto faceci bycie poprostu milym,przyjemna rozmowe,usmiech odbieraja jako zainteresowanie nimi i flirt ,nie wiem skad to sie bierze w tym watku najbardziej mnie jednak rozsmieszyl tekst ze dziewczyna go prowokuje do spotkan hahaha gosciu jest kompletnie oderwany od rzeczywistosci
![]() |
![]() |
#49 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale kobiety nie są kryształowe, bo przyjaźnią się z facetami, żeby sobie podnosić samoocenę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem gdzie ty sie wychowalas ale uwierz mi ze to nie jest zadna kwestia zaprogramowania(wszyscy mezczyzni sa tacy sami) a wychowania i kultury osobistej
![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ten misiek zawsze tak uogólnia, jakby wszyscy mężczyźni mieli jeden wspólny mózg i byli tacy sami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Ahh, to dlatego sobie ostatnio uroiłaś, że podobasz się szefowi, bo chwilę z Tobą pogadał, a tu nagle piszesz, że strach się do kogoś odezwać, bo od razu sobie coś tam wyobraża?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zreszta odrazu jej to napisalam w jej watku facet sobie ucial small talk z kims kogo prawie nie zna a ona juz iskier w oczach sie dopatrzyła Dokładnie ten sam level desperacji co u autora
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-04-26 o 18:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.