Chłopak przyjaciółki - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-06-16, 09:28   #31
Aelora
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopak przyjaciółki

Cytat:
Napisane przez nojaniewiemmmm Pokaż wiadomość
Kto rezygnuje z prowadzenia działalności w terminie „za dwa tygodnie”? Kto tak wystawia wspólnika, mając zobowiązania (wspólne)? Przecież to jest jakiś cholerny absurd.
No jak macie wspólne zobowiązania typu umowy, najem, dofinansowanie itd. to koleżanka dalej ponosi współodpowiedzialność wobec wierzycieli. Z tego, co zrozumiałam, prowadzicie jakąś organizację typu NGO, więc to nie działa tak, że się obraża, mówi „odchodzę” i umywa ręce. Gdy w grę wchodzi działalność formalna, pieniądze, zobowiązania, to tego nie da się po prostu porzucić z dnia na dzień bez konsekwencji.
Na spokojnie przeanalizuj jaką umowę zawarłyście i na jakich warunkach.
A koleżanka bardzo toksyczna i wiesz już, za kogo Cię uważała od początku. Szkoda, że musiało się to tak skończyć. Naprawdę wyciągnij z tego lekcję na przyszłość.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-06-16, 11:38   #32
nojaniewiemmmm
Raczkowanie

Podpisałyśmy jako członkowie zarządu umowę najmu na 7 lat, mamy faktury do zapłacenia, podopiecznych.

Ona uważa, że ma prawo odejść w każdej chwili, a jak mówię o podopiecznych, to jest tylko „nie będę stawiać dobra innych ponad swoje dobro”. Jak pytam, co jej konkretnie nie pasuje w pracy, co chce zmienić, to jest cisza. Nie i już, do widzenia. Wiem, że uważa, że ja to dźwignę i sobie poradzę. No dźwignę, mam sumienie. A jak nawet nie sumienie (już ironizuję, mam wrażenie że ona nie ma), to odpowiedzialność. Ale kolega mi dobrze powiedział, że czego się spodziewałam. Sport, który lubiła i za który płacili jej rodzice też rzuciła z dnia na dzień. Na studiach nie złożyła papierów zaliczenia praktyk (zaraz przed obroną licencjatu) i 3 lata poszły się pieprzyć. No to mogłam się spodziewać. Chociaż myślałam, że podopieczni i nasza relacja coś dla niej znaczy, ale znaczy wielkie gówno.
nojaniewiemmmm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-06-16, 12:27   #33
Aelora
Wtajemniczenie

Jprdl, po co w ogóle taka osoba bierze się za NGO, pomaganie innym, bierze podopiecznych, skoro potem obraża się i rzuca to z dnia na dzień, bo „nie będę stawiać dobra innych ponad swoje dobro”. Z takim podejściem ta dziewczyna w ogóle nie powinna się brać za jakąkolwiek działalność społeczną i zespołową.
Racja, że znaków ostrzegawczych było dużo. Co do kwestii formalnych, zależy jak macie uregulowane w statucie kwestie rezygnacji z funkcji, powinna też w okresie wypowiedzenia przekazać swoje sprawy i obowiązki innym osobom.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-06-17, 09:29   #34
rose97
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nojaniewiemmmm Pokaż wiadomość

I milion razy tekst „ja się muszę skupić na sobie, nie będę przedkładać dobra innych nad swoje dobro”.
mam wrażenie, że w ostatnich latach to się stała najbardziej irytująca wymówka ludzi, którzy po prostu boją się powiedzieć, że nie chcą ponosić konsekwencji swoich czynów, pop-psychologia zrobiła niektórym sieczke z mózgu.

Edytowane przez rose97
Czas edycji: 2025-06-17 o 09:30
rose97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości