![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wieloletni związek
Cytat:
Szkoda dzieci… takie coś naprawdę się na nich odbije. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Mam wrażenie, że to wszystko się łączy z powodu jego wychowania oraz wpojonych standardów męskości (oraz przy udziale wrodzonych cech charakteru). Widziałam takich facetów, którzy łączyli emocjonalny chłód z pracoholizmem oraz wynagradzaniem braku czasu i ciepła pieniędzmi. On myśli, że to jest najważniejsze - żeby rodzina żyła w dostatku. Nie rozumie, że dzieci potrzebują ojcowskiej troski i więzi, a Ty partnerskich relacji i zainteresowania. On pracuje, macie za co żyć, czego Wam jeszcze brakuje?
Trudno będzie to samemu przezwyciężyć i wybić z jego głowy, tutaj faktycznie terapeuta może dałby radę dotrzeć do męża i uświadomić mu szkodliwe strony takiej postawy, ale i to nie jest pewne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Aelora - tak, to jest właśnie taki system wartości wyniesiony z domu rodzinnego i kopiowany kropka w kropkę. Koncentracja na pracy , ignorowanie potrzeb własnych , chociażby potrzeby odpoczynku od pracy, a także potrzeb inny h członków rodziny. Brak umiejętności rozmowy, rozwiązywania konfliktów... Słabe relacje między członkami rodziny. Na szczęście w końcu, po latach, zgodził się na terapię, co oznacza że zaczął dostrzegać problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Podstawowe pytanie brzmi czy masz zaplecze żeby wychowywać sama tyle dzieci. Jeżeli nie to ja bym jeszcze próbowała to ratować zanim sie rozstaniecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.