Opalanie TOPLESS na polskiej plaży! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-16, 12:49   #31
xyoko
Zakorzenienie

Dot.: Opalanie TOPLESS na polskiej plaży!

Cytat:
Napisane przez Aeterna
Chociaż z drugiej strony, pamiętam, jak oglądałam dawno już temu ''wahre liebe'' i była scena z jakichś wakacji, jakaś wycieczka na statku, wszyscy na golasa. To jak wyglądali i się bawili to ich sprawa - ale posiłek mnie szczerze rozwalił.
Był szwedzki stół - i jak widziałam te penisy majtające się pomiędzy kieliszkami i nad tymi talerzami; pycha

padłam
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 13:03   #32
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez xyoko

padłam
ja Też

A wahre liebe jeszcze leci ?? gdzie i kiedy jak ktos wie
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 13:26   #33
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Luba
lexie, ty szczesciaro! Ja jakos trafiam na tlumy opalajace sie w samej skorze
Hihi, widać mam jakiś wyjątkowy fart
Albo nie zauważam pań topless, bo też nie rozglądam się jakoś szczególnie za nimi
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 13:43   #34
Daenerys
Wtajemniczenie

Będąc na wakacjach w Grecji widziałam parę pań opalających się topless i nie zrobiło to na mnie żadnego wrażenia.
Sama nie opalałbym się topless, nawet tam gdzie jest to przyjęte, bo po prostu nie uważam, żebym miała aż tak cudowne piersi, żeby je wszystkim pokazywać.
A ślady po staniku można 'zamalować' samoopalaczem i już jest ok.

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 13:44   #35
maja55
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aeterna
Czy jestem pruderyjna? Nie.

Powiem tak, mnie topless i nagość jako taka wcale mnie nie rażą, są dla mnie naturalne.
Opalanie topless źle wpływa na biust ale co kto lubi, jego sprawa.

Ale prywatnie nie przepadam za naturystami, z dwóch powodów:
1 jest taki, że ludzie rzadko wyglądają jak z reklamy czy bliżej jej . Przez to mi się nie podoba taka ogromna celebracja bliskości z naturą, nie chcę tego oglądać, tych białych włochatych ciał u mężczyzn ze smętnie wiszącymi penisami i miękkich rozlanych ciał u kobiet z wyliniałymi ''tymi'' .
A jak widzę te wszystkie mody na aerobiki na golasa, czy jazdy na rowerze na golasa - no to fuj dla mnie, nie wiem, czemu to ma służyć, gimnastyka w samych trampkach, a modeling na ulicach nie króluje.

Dziś młoda dziewczyna topless wygląda okej, gorzej (dla mnie czyli widza), że minie 15 lat, urodzi dwoje dzieci a ona nieskrępowanie będzie prezentować swoje smutne zwisy/flaki.
No wolna wola, moja wina, nie powinnam patrzeć.

I 2 to to, że zawsze lubiłam w ludzkim ciele trochę tej tajemniczości, to jest dla mnie ta magia intymności, a rozebrać się to okazać się w pełnej krasie - no i kapa, wszytko jest kawa na ławę.

Nieskrępowanie i natura...
Mnie się nagość kojarzy z seksualnością, i ja to lubię.

I patrzę na osoby nagie z punktu widzenia seksualności, rzadko kiedy nie - i czasem wolę nie widzieć tego, co widzę .
dokładnie

Jestem estetką i nie lubię oglądac czegoś brzydkiego. Wiem, powiecie: "mogę nie patrzeć".

Nie mówię, że na plaży powinny tylko paradować kobiety z figurą modelek i panowe jak z konkursu mister universum. Nie każdy jest idealny, ale mamy masę kostiumów które zakryją co mają zakryć i sprawią, że będziemy fajnie i estetycznie wyglądać.

Nie opalam się topless bo wzbudzam niezdrowe reakcje będac w stroju, a moim ulubionym zajęciem nie jest odbanianie podnieconych napaleńców i znoszenie zazdrosnych spojrzeń pań.

W sumie: jak kto lubi, byle było to estetyczne.
Stary 2006-07-16, 14:09   #36
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maja55
Nie mówię, że na plaży powinny tylko paradować kobiety z figurą modelek i panowe jak z konkursu mister universum. Nie każdy jest idealny, ale mamy masę kostiumów które zakryją co mają zakryć i sprawią, że będziemy fajnie i estetycznie wyglądać.
Otóż to, nie mam nazistowskiego podejścia do fizyczności ludzkiej, mamy takie ciała jakie mamy i w skafandrach nie musimy od razu paradować, bez przesady.
Ale - co w poście właśnie .
Bez przesady w każdą stronę
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 14:18   #37
arek***
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maja55

Nie opalam się topless bo wzbudzam niezdrowe reakcje będac w stroju,...
Jakie tam znowu niezdrowe

Czytalem jakieś badania i stwierdzono że patrzenie na kobiecy biust wydłuża facetowi życie .
Stary 2006-07-16, 20:27   #38
lain
Zakorzenienie

uwazam, ze jak ktos lubi to niech sie opala topless - mi to kompletnie nie przeszkadza ale sama wole miec stanik od stroju, bo sie tak lepiej czuje - z reszta jest bardzo ladny, wiec z przyjemnoscia go nosze
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 20:30   #39
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Cytat:
Napisane przez Luba
Wiecie jak mnie to denerwuje! I niestety musze stwierdzic, ze jest to typowo polskie zachowanie.
Tez mi sie tak wydaje . Jak widze takie sytuacje to czuje sie troche jak na wsi ( w zlym tego slowa znaczeniu ,bo i na wsi nie musza sie tak ludzie zachowywac) ,gdzie niby normalne sytuacje wzbudzaja wielka sensacje . Nie mowie ,ze to bylo normalne ,bo nie bylo milo patrzec na tych golasow ale nie trzeba bylo odrazu sie z nich smiac ,wrzeszczec na cale gardlo,wstawac z miejsc i pokazywac palcami . Ja oglnie na nich nie patrzylam , byly osoby ktore ryczac ze smiechu nagrywaly ten " widok" na kamere :O

Faith Resnick
Izunia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 20:48   #40
Voodia
Wtajemniczenie

A ja tam swoich skarbów nie wystawię na słońce bo mi ich szkoda

Co do oglądania innych pań topless- kiedy jestem nad morzem , zwracam na to uwagę, ale raczej tylko dlatego, że rzadko kiedy można nad Bałtykiem spotkać panią z obnażoną "górą". Choć oczywiście się nie wgapiam

I nie mam nic przeciwko starszym kobietom latajacym w stringach (czy bez) i bez staników. Nie uderza to w moje poczucie estetyki. Chcą, niech latają. Mi to (nomen omen ) zwisa.
Voodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 20:57   #41
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

kilka razy widziałam na polskiej plaży kobiety opalające się topless i jakoś nie było to dla mnie gorszące,ogólnie mi to nie przeszkadza, ale uważam że jeżeli w Polsce nie ma zwyczaju opalania się topless to po co wzbudzać sensacje, wskazywanie palcem, ukradkowe lub nie spojrzenia, przez to że u nas jest to coś "nowego" "innego" to dla mnie taka osoba chce koniecznie na siebie zwrócić uwage...a przecież równie dobrze, fajnie można wyglądać w kostiumie
zresztą dla mojego spokoju żeby TŻ sie nie wpatrywał w gołe obce biusty, wole plażowiczki w kostiumie
a gdybym miała szczelnie zasłonięty ogródek, to czemu nie.. ale niestety nie mam nawet ogródka
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 21:37   #42
muszynianka
Zakorzenienie

Uuuu temacik do góry, bo w innym tworzy się offtop.
WOLNOŚĆ PIERSI DLA KOBIET!
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 08:37   #43
201708160953
Konto usunięte

Dziewczyny, od Waszej dyskusji minęło 8 lat...

Postanawiam odkopać wątek bo jestem ciekawa czy przez te 8 lat coś się zmieniło? Jak Wasze poglądy? Opalacie się choć bez stanika? Jak z tolerancją innych? Jakie są Wasze spostrzeżenia???

Ja osobiście jestem przeciwna nagości w tłumie plażowiczów. Wiadomo, położyć się w grupce ludzi gdzie są dzieci, ludzie w różnym wieku i odkryć piersi to przesada.
Na uboczu gdzie nikt się nie kręci jestem za Nie leżę z cyckami na wierzchu godzinami ale zdarza mi się przyprószyć biust słoneczkiem żeby nie był tak trupio biały.
Co do całkowitej nagości to jestem na nie, ja bym majtek na plaży jednak nie zdjęła
201708160953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 09:42   #44
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez i_wonka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, od Waszej dyskusji minęło 8 lat...

Postanawiam odkopać wątek bo jestem ciekawa czy przez te 8 lat coś się zmieniło? Jak Wasze poglądy? Opalacie się choć bez stanika? Jak z tolerancją innych? Jakie są Wasze spostrzeżenia???
W Polsce nie. Za granicą nie ma problemu. Bez stanika i bez majtek.
Nie cierpię mokrych strojów kąpielowych.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 17:11   #45
201708160953
Konto usunięte

Hehe no ja też nie lubię mokrego stroju na sobie Jednak bez majtek bym się czuła skrępowana nawet na plaży nudystów.
Ja osobiście bez stanika tak, bez majtek nie
201708160953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości