Boski, kochany... ale nie kupię - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-19, 17:16   #31
demonik
Zakorzenienie

Dot.: Boski, kochany..ale nie kupię

Cytat:
Napisane przez dreamer4
Pisząc "najmocniejszye" masz na myśli trwałość, czy intensywność zapachu, bo na mnie ostatnio prawie nic nie trzyma, szczególnie BC znika jak szalone :[, a Angel i Smok zawsze należały do rekordzistów, nie pamietam dokładnie trwałości Kingdom, musze przetestować, ale w tej chwili najbliższa perfumeria 60 km:[
Hmm... Raczej trwałość, bo na intensywności odrobinę tracą, co jednak dodaje im tylko uroku.

PS Mogę Ci zrobić małą próbeczkę , daj znać na PW, bo muszę już uciekać.

demonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-19, 17:58   #32
Sonia G.
BAN stały

To mój pierwszy post, więc chciałam się przede wszystkim przywitać
Ad rem Nie kupię 2000 et Une Rose Lancome z niewinnego powodu...200$ na Ebay.
Nie kupię Fleurs de Citronier Lutensa bo....raz kocham a raz wręcz przeciwnie.
Chyba że maleńką flaszkę taką karłowatą odmianę "normalnego" Lutensa.
Sonia G. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-19, 18:03   #33
dreamer4
Zadomowienie

GG do dreamer4

[quote=Sonia G.]To mój pierwszy post, więc chciałam się przede wszystkim przywitać

Witamy ciepło i serdecznie , mam nadzieję, że zostaniesz z nami, na pewno Ci się spodoba, jest tu przesympatycznie , pewnie dzięki temu cudownemu forum, wpadniesz w perfumoholizm i zrujnujesz się finansowo, ale takie życie "wszystko co przyjemne, jest niezdrowe, niemoralne, kaloryczne, albo sporo kosztuje"

dreamer4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-19, 18:51   #34
201607150859
Konto usunięte

Myślę, że wmoim przypadku nie ma takiego zapachu. Jeśli jest boski, musi być mój prędzej czy później. Nie odstrasza mnie trwałość, cena, trudna dostępność, bo jeśli to prawdziwa miłość, to kapituluję.
201607150859 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-19, 20:22   #35
agnieszka1970
Zadomowienie

A ja się ostatnio czuję jakaś "wyprztykana" zapachowo:-(((
Nic mnie nie zachwyca, tak zeby pokochać, zapragnąć, posiąść....Żeby patrzeć na flaszeczke i radować serce...ani na odległość ani żeby mieć blisko
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-19, 20:47   #36
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sonia G.
Witaj Soniu

Cytat:
Napisane przez agnieszka1970
A ja się ostatnio czuję jakaś "wyprztykana" zapachowo:-(((
Nic mnie nie zachwyca, tak zeby pokochać, zapragnąć, posiąść....Żeby patrzeć na flaszeczke i radować serce...ani na odległość ani żeby mieć blisko
To słabość chwilowa...
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-19, 23:50   #37
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sonia G.
Witaj

Czego nie kupię? Pewnie nie uda mi się nigdy kupić Messe, bo drogie i trudno dostępne...
Nie kupię też sobie Allure Sensuelle ani Shalimara, bo choć piękne, nie pasują do mnie (narazie, narazie).
No i aktualnie nie kupię też Ogródka Nilowego, bo równowartośc dużej flachy wydałam na opłaty rekrutacyjne na studia Ale nie spocznę, póki go nie będe miała
Ale... nigdy nie mów nigdy, jakąś nadzieję mam

Homyku - przepiękny Avatar!!!
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-20, 00:45   #38
kokakola
Zakorzenienie

Hej Sonia

w temacie:
wiem napewno, że nigdy nie kupię Kenzo Jungle, pomimo że bardzo mi się podobają.. Mam z nimi konkretne wspomnienia, a do tych chciałabym móc nie powracać (wspomnienia nie są nawet przykre, tylko jakiś taki niesmak.. ), no a Kenzo Jungle za każdym razem robią takie deja-vu, ze uomatko
I chciałabym i boję się..

Homyczku, przyłączam się do opinii Tulipanki - śliczny avatar i boska fryzura!!! przypominasz mi troszkę na tej fotce Bjork z odleglych lat (o taka: http://img291.imageshack.us/my.php?image=bjork62ao2.jpg i http://img47.imageshack.us/my.php?image=bjork63aq0.jpg ) [koniec OT ]
http://www.youtube.com/watch?v=LETsi4eAtho
kokakola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 08:08   #39
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanka
Homyku - przepiękny Avatar!!!
Cytat:
Napisane przez kokakola
Homyczku, przyłączam się do opinii Tulipanki - śliczny avatar i boska fryzura!!! przypominasz mi troszkę na tej fotce Bjork z odleglych lat
Kokokolo, Tulipanko

Cytat:
Napisane przez tulipanka
No i aktualnie nie kupię też Ogródka Nilowego, bo równowartośc dużej flachy wydałam na opłaty rekrutacyjne na studia Ale nie spocznę, póki go nie będe miała
Tulipanko, chrupki i soczysty Ogródek Nilowy to śliczny zapach Przydałby się na upały. Boję się jednak, że jeśli go kupię, to jak na złość skończy się piękne, ciepłe i słoneczne lato, a w zwiąku z tym nie będę miała kiedy go nosić. Porozglądam się za nim zimą bo ten zapach naprawdę wart jest grzechu

Cytat:
Napisane przez kokakola
wiem napewno, że nigdy nie kupię Kenzo Jungle, pomimo że bardzo mi się podobają..
Kokakolo, przypomniałaś mi o Słoniku Kenzo. Też kiedyś go miałam i nie sądzę, bym jeszcze kiedyś go kupiła Jest zbyt charakterystyczny i zbyt rozpoznawalny, a na dodatek ostatnimi czasy jest hiperpopularny, w konsekwencji czego spotyka się mnóstwo słonikowych pobróbek
Stary 2006-07-20, 10:56   #40
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez homyk
Kokokolo, Tulipanko

Tulipanko, chrupki i soczysty Ogródek Nilowy to śliczny zapach Przydałby się na upały. Boję się jednak, że jeśli go kupię, to jak na złość skończy się piękne, ciepłe i słoneczne lato, a w zwiąku z tym nie będę miała kiedy go nosić. Porozglądam się za nim zimą bo ten zapach naprawdę wart jest grzechu
Czyli ktoś jeszcze lubi taką pogodę, jak ta? Mnie Ogródek przydałby się bardzo, bo nie mam żadnego zapachu na ciepłą pogodę, a w zimie... oj, też mógłby być ładny Mmmm, ta skórka cytrynki i gorące, suche zielska Wart grzechu, wart, może powinnam się jeszcze raz wpisać w wątku o akutalnych marzeniach, jedną butelkę mi już załatwił
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 14:07   #41
ropuszka
Zakorzenienie

A ja prawdopodobnie nigdy nie kupie nastepujacych zapachow:

Slonika - bo nie wiem kiedy bym go zuzyla, nawet te male 30 ml... Moooze zakupie miniaturke, ale i tego nie jestem pewna. Ten zapach ma w sobie pewna dziwna nute, ktora czasem mnie denerwuje.

Black Cashmere - zanim dojrzeje do tego zapachu, pewnie zostanie wycofany. Ale niezaprzeczalnie jest on niesamowity, taki troche dziki, kadzidlany i drewniany. Kocham takie klimaty, ale kto chcialby pachniec kosciolem? Kiedy chce poczuc taki zapach, po prostu wchodze do drewnianej cerkwi. To zapach troche "od swieta", zarezerwowany dla miejsca, a nie dla osoby.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-20, 15:50   #42
szaja
BAN stały

Świadoma konsekwencji oświadczam, że nie kupię ( choć były zamiary)
2000 et Une rose. Cena 650 zł skutecznie mnie zniechęciła, tym bardziej po ostatniej wizycie w Quality. Różyczka jest cudna i jedyna w swoim rodzaju ale....koszmarnie droga, prawie jak Amouage Ciel.
To już chore przeliczać zapachy na...inne zapachy.
szaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 17:38   #43
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szaja
To już chore przeliczać zapachy na...inne zapachy.
Stary 2008-10-16, 20:04   #44
edytapa68
Zakorzenienie

Dot.: Boski, kochany... ale nie kupię

Ja mam z Salimar i Cabochard podobny problem co niektóre wizażanki. Otóż mogę godzinami siedziec z nosem przy atomizerze albo przy nadgarstku, ale nie mam odwagi wyjść w nich na dwór. No chyba,że w grę wchodziłby jakiś wielki bal... Ale przyznajmy się szczerze, nie mamy zbyt wiele okazjii na takie imprezy Dlatego też mój ukochany Cabochard poszedł w inne łapki...
Naszedł czas na Black Cashmere! Uwielbiam ten zapach, ale nie pasuje do mnie globalnie...
Myślę też nad Diune...

Edytowane przez edytapa68
Czas edycji: 2008-12-11 o 22:41
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-17, 05:56   #45
Małgosia791
spin doctor

Dot.: Boski, kochany... ale nie kupię

A ja tak mam z L Lempickiej(już 2 razy u mnie była i wylatywała w świat)-mam małą odlewkę i czasem psikam na nadgarstek żeby się wwąchiwać, ale nigdy nie będę tym pachnieć globalnie, czułabym się jak wielkie ciacho, tak trochę niepoważnie
Inny zapach to Dolce Vita-przepiękny z dużą klasą, ale nie mogę go nosić globalnie, nie pytajcie dlaczego bo sama nie wiem...
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości