|
|
#31 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uwaga!! Oszustka!!!
Cytat:
Dzięki tej akcji może znajdą się osoby, które znają ową oszustkę lub które również zostały oszukane. Im więcej informacji się znajdzie, tym lepiej.
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
że ten ona nie ma sumienia
|
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
o zgrozo!!! to jakaś masakra, musisz koniecznie zgłosić się na policje, albo ją postraszyć , no nie wiem, zbirów wynajmij!!!
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
no i badz tu czlowieku madry
a na zdjeciu nie wyglada na zolze...
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
Szczęka opada...co za cholerstwo
.I do tgeo zero w tym logiki.Dlaczego nadal utrzymuje kontakty.Nie wstyd jej ?? Sms-y ,przeprosiny...tak najłatwiej.Zapadłabym sie pod ziemie.Zrujnowane marzenia...szkoda słów
|
|
#36 | ||
|
Raróg
|
Cytat:
Z drugiej strony przywłaszczyła sobie sporą sumę. Każdy chyba wie, co robi, pisząc w tej sprawie komentarz. A ona chyba też nie spodziewała się, że jej postępek przejdzie bez konsekwencji.
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
Atilla,poczytaj inne fora zwiazane z psami.
Zapoznaj sie z linkami podanymi przez Dortille-tam podawane sa rowniez i inne linki.. Poszkodowanych jest bardzo duzo osob,m in mala dziewczynka. Czy to jest zgodne z prawem(publikowanie jej zdjecia?)-nie wiem-byc moze i nie-ale jakie jest wyjscie inne aby dotrzec do tej osoby? Aby nie oszukala wiecej osob? Dobrze ze jest jej zdjecie-dzieki niemu latwiej bedzie do tej osoby dotrzec. Mysle ze to tylko kwestia czasu. |
|
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oszustka, coza draństwo/cholerstwo/jak ona mogla coś tam coś tam", ciągle to samo, jakby ktoś skopiował jedną wypowiedź i po przerobieniu jej, wkleił ją ileś tam razy. What for?
|
|
|
#40 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Prawdę mówiąc nie wiem, czy naruszamy tym jakieś prawo. Mówi się trudno. Takich ludzi nie rozumiem. Wydaje im się, że są nietykalni. Jeśli dzięki internetowi okaże się inaczej i ją w końcu ktoś złapie - mówię, czemu nie. Dlaczego mamy dbać o prawa oszustów?
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Jestem jak najbardziej za tą akcją! Nie chodzi tu przecież o stwierdzanie jakie świństwo wyrządziła innym ta dziewczyna, bo czytając informację o tym wszystko jest jasne....
Chodzi o to, aby ustrzec innych przed takimi sytuacjami, a przede wszystkim przed tą osobą. |
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
SZOK ... |
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
Ale ona nie narazila sie gdzies komus kiedys.
Attila mam wrazenie ze nawet dokladnie nie zapoznalas sie z tematem. |
|
|
|
|
#45 | |
|
Raróg
|
Narażenie się komuś to w tym przypadku trochę mało powiedziane.
http://www.forum.molosy.pl/showpost....&postcount=114 Mogłaby się łatwo bronić, gdyby tak nie odmawiała podawania swoich danych kontaktowych za każdym razem, czy wyjaśniła sprawę. Z tego, co widzę, autorka wątku może już liczyć na sporą pomoc prawną, więc w tym przypadku to chyba nie jest zwykłe pomówienie. Nie mam zamiaru nikogo oceniać publicznie, ale dobrze by było, gdyby udało się ją odszukać, resztą zajmie się prokurator.
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Zapoznałam sie z tematem i pragnę zwrócić Waszą uwagę, że od ścigania złodziei i oszustów jest policja, a nie wizaż, podobnie jak sądy zostały powołane do osądzania oskarżonych (a nie wizaż). I z pewnych (oczywistych, jak sądzę) względów, nie podaje się do publicznej wiadomości nawet nazwisk niektórych skazanych, ani ich twarzy, a co dopiero oskarżonych... Podawanie fotek i nazwisk na necie daje olbrzymie pole do nadużyć. Na to chciałam zwrócić uwagę. Pozdr.
P.S. Współczuję ofiarom oszustw i wszelkich innych przestępstw. |
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Sama nie wiem czy nie dalabym się nabrac na taką 'przyjaciolkę' ..Nie mozna jednak ufac ludziom..co jest bardzo przykre.. Swoją drogą nie dalabym jej pieniedzy dopoki nie trzymalabym w lapie tych biletow.. !! Szkoda tylko, ze nie masz większego zdjęcia i jakiegos wyrazniejszego, bo malo co nią widac i nie wiem czy bylabym ją wstane rozpoznac na ulicy... A moze zorganizowalabys jakąs akcję... typu rozklejanie ulotek ??? nie mam pojęcia ..bardzo chcialabym Ci pomoc..i mam nadzieje, ze zamkną tą babę od siedmiu bolesci...
|
|
#48 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja tam nie miałabym skrupułów z umieszczaniem zdjęć, jeśli tyle osób zostało poszkodowanych... Zresztą sprawa może już jest na policji? Kto wie czy inni, nie mający na przykład internetu, też nie dali się "wpuścić w maliny"...
Zdjęcie może pomóc innym. Rozumiem rozgoryczenie, bo razem z rodziną też zostaliśmy kiedyś oszukani na 5 tys zł. Nasz stary znajomy (!) informatyk pomagał nam przy zakupie kompa. Daliśmy kasę i tyle ją widzieliśmy... Sparwa trafiła do sądu, i co? I nic... Mieliśmy odzyskać kasę, ale nic z tego. Facet jeszcze założył sobie sklep z komputerami.... A potem sobie uciekł A policja rozkłada(ła) ręce
|
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze - nie współczuję, skoro byliście tak naiwni "bo była miła" to tylko pogratulować
|
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
Gdyby sprawa nie została nagłośniona nikt nie wiedziałby ile osób zostało oszukanych. To nie jest odosobniony przypadek (bo kogoś nie lubię to mu d.up obrobię na forum). Jedna osoba powiedziała o swoim problemie i nagle okazło się, że na danym forum podobne rzeczy spotkały kilka osób, a potem, że takich forów i pokrzywdzonych jest więcej.
Osoby robiące "dziwne" interesy przez internet czują się bezkarne. Przecież na Wizażu też były różne dziwne sprawy i dziwne osoby (chyba, że mnie pamięć myli). Jeśli ktoś postępuje nie uczciwie, to chcę o tym wiedzieć, bo sama mogą paść ofiarą takiego człowieka. Oszuści, guru, założyciele nowych religii to ludzie posiadający ogromny dar (chyba przekleństwo) przekonywania innych ( potrafią omamć osoby myślące racjonalnie). Zdjęcie jest przestrogą dla innych internautów, bo nika, numer komórki i opowiadaną historię można zmienić.
"Wielu ludzi twierdzi, że sny są czarno-białe, ale ja śnię w kolorze." Richard P. Feynman "Jest coś niedobrego z ludźmi: nie uczą się przez zrozumienie, tylko jakoś inacze, pewnie na pamięć. Ich wiedza jest taka krucha!" Richard P. Feynman |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
To jest chyba podanie rysopisu sprawcy. Policja przecież często to praktykuje jeśli ktoś jest poszukiwany w celu wyjaśnienia "czegoś", twarz jest zamazywana/ukrywana dopiero wtedy, gdy toczy się sprawa sądowa. Nie znam się na prawie karnym, to są moje wnioski z obserwacji życia społecznego w informacjach
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Barddzo Ci wspolczuję.
po prostu brak mi słow,jacy ludzie potrafią byc wredni. co za bżdziągwa!!!! uch.
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
co za debilka z niej. dobrze ze jej nie znam.
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
I zobaczcie że próbowała na Allegro itp strach mysleć gdzie jeszcze ! Myślę że takich spraw moze być wiecej ! Trzymam kciuki aby wszystko się dobrze skończyło !
|
|
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Wymyśliła sobie dziewczyna sposób na zrobienie pieniędzy, ale chyba przesadziła. Jeśli jej zdjęcie w tym czy innym wątku pomoże doprowadzić ją do prokuratury, to ja nie mam nic przeciwko temu. Dziwię się, że ktoś się oburza z takiego powodu
A co? Ma jej ujść na sucho???
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
co za szmata!!!!
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Eee... No nie przesadzajmy
Chciałabyś zamiast niej siedzieć w mamrze?
|
|
#59 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwazam, ze bardzo dobrze, iz zdjecie tej kobiety zostalo ujawnione
.ps. widze, ze autorka watku usunela zdjecie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.

dieta od 3.09.2010!!!
.I do tgeo zero w tym logiki.Dlaczego nadal utrzymuje kontakty.Nie wstyd jej ?? Sms-y ,przeprosiny...tak najłatwiej.Zapadłabym sie pod ziemie.Zrujnowane marzenia...szkoda słów

Chciałabyś zamiast niej siedzieć w mamrze?
.