Nowy pomysł Romka-szkoła z mudnurkami - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-24, 11:41   #31
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Nowy pomysł Romka-szkoła z mudnurkami

Cytat:
Napisane przez Jula
Prawda, szkoła to nie rewia mody. Ale wsadzanie dzieciaków w "granatowe szlafroki" zamiast zajać się innymi, powazniejszymi problemami w szkole/edukacji...?
To od zawsze był i nadal jest poważny problem,tylko zawsze był olewany przez innych ministrów.Niby,że mniej ważny.
A dlaczego niby to mają być od razu "granatowe szlafroki"?W Hiszp. w każdej szkole prywatnej są mundurki i nie iwdziałam,żeby ktoś chodził ubrany w granat od stó do głów.Zależy jak zadecydują rodzice w danej szkole.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 11:45   #32
gaga87
Zakorzenienie

pomysl dobry, pod warunkiem, ze mundurki te beda 'jakies' (ale to juz wybor kazdej szkoly), bo uczniowie na pewno nie beda chcieli nosic jakichs obciachowych starodawnych uniformow

Romus jak sie wzial do roboty to az strzelo

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 12:00   #33
justyna_dt
Zakorzenienie

Pomysł jest w miarę ok, ale hmm... zaczynam odnosić wrażenie, że szukany na siłę. Jakby nie było ważniejszych problemów poza tym, tak czy siak, Romuś nie musiał tego wymyślać, bo do tej pory również szkoła mogła zadecydować o noszeniu mundurków.Jako, że pan Giertych mi podpadł, każdy jego pomysł będzie dla mnie beznadziejny. A pomysł mundurków spodoba mi się, jak wpadnie na niego kolejny minister edukacji

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 12:01   #34
kamuha
Zakorzenienie

GG do kamuha

Ja jestem i na tak i na nie

Na TAK: na pewno pozbycie się rewii mody ze szkól, a także pewne wyrównanie pewnych różnic między uczniami. Często ta biedniejsza osoba z zazdrością patrzy na kolejna nową bluzke koleżanki

Na NIE: jak już ktoś wcześniej pisał, stłamszenie ciekawych osobowości, możliwości wyrażenie siebie i swojego stylu poprzez ubiór. I nie chodzi mi tutaj o stringi na wierzchu i kilometrowe "czipsy". U wielu osób można zauważyć, naprawdę ciekawy sposób ubierania się i aż miło się patrzy jak nie wszyscy są tacy sami. W tym wypadku mundurek wsadziłby wszystkich w te same ramy.
kamuha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 12:10   #35
hamster_killer
Zakorzenienie

GG do hamster_killer

Ja jestem jak najbardziej za mi juz od kilku lat mazy sie mundurek, a jak szlam do lo to na poczatku upieralam sie zeby isc do takiego gdizesa mundurki tylko z tego powodu a w niektorych szkolach te mundurki sa na prawde ladne
hamster_killer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 12:10   #36
Jula
Zakorzenienie

Mam takie samo stanowisko jak Kamuha

Co do ważniejszych problemów - np. to, że dzieci uczą się teraz w szkole jak zdawac egzaminy a nie jak zdobywać wiedzę o świecie, w którym żyją. Matura teraz nie ma nic wspólnego z "egzaminem dojrzałości" moim zdaniem. No i kwestia religii/etyki w szkole tez jest problematyczna. Nie wspominając już o wychowaniu seksualnym i poziomie zajęć z wychowania fizycznego.

Zawsze byłam przeciwna ingerencji nauczycieli w mój wygląd zewnętrzny - co kogo obchodzi, jakie mam włosy czy paznokcie - w szkole powinno być ważne to, co się ma w głowie a nie na niej.

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 12:11   #37
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Jestem absolutnie ZA-o ile szkoła pokryje koszty mundurków ubogich dzieci.
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 12:14   #38
Rock_Fanka
Zakorzenienie

GG do Rock_Fanka

Jestem na NIE.
Nie lubię chodzić w spódnicach a gdybym miała robić to codziennie miałabym dość.
Zresztą u mnie w klasie nie ma przechwalania się strojami więc mi absolutnie odpowiada tak jak jest teraz.
Cos I’m living now
I’m gonna close my eyes
I can’t watch the time go by
I won’t keep it inside
Just freak out and let it go

Rock_Fanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 12:17   #39
ja_dziecko_z_dworca_zoo
Raczkowanie

Bardzo dobrze. To chyba jedyny dobry pomysl niejakiego Romana G. Szkola to nie wybieg na pokazie mody. A wiadomo jak to bywa. Wiekszosc dziewczyn ocenia drugie po marce ubran i te "gorsze" staja sie nielubiene i odrzucane. Jednak jestem pelna obaw jakby te mniemane mundurki mialy wygladac.
Co może życie jeszcze przynieść
----Nigdy się nie zaakceptuje.
ja_dziecko_z_dworca_zoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 12:26   #40
ZooZoleQ=*
Zadomowienie

o boze

ZooZoleQ=* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 12:34   #41
*Claire*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jula
Mam takie samo stanowisko jak Kamuha

Co do ważniejszych problemów - np. to, że dzieci uczą się teraz w szkole jak zdawac egzaminy a nie jak zdobywać wiedzę o świecie, w którym żyją. Matura teraz nie ma nic wspólnego z "egzaminem dojrzałości" moim zdaniem. No i kwestia religii/etyki w szkole tez jest problematyczna. Nie wspominając już o wychowaniu seksualnym i poziomie zajęć z wychowania fizycznego.

Zawsze byłam przeciwna ingerencji nauczycieli w mój wygląd zewnętrzny - co kogo obchodzi, jakie mam włosy czy paznokcie - w szkole powinno być ważne to, co się ma w głowie a nie na niej.

*Claire* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 12:46   #42
the magus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Durga
A ja jestem na NIE, jeżeli noszenie mundurków miałoby być obowiązkiem każdej szkoly.
Jestem w szkole plastycznej u nas każdy wyraża coś swoim strojem, każdy jest inny i ma swój niepowtarzalny styl, nie przyjełyby się u nas mundurki...Już wcześniej słyszeliśmy o tym pomyśle i zwyczajnie go wyśmialiśmy. Jeśli mielibyśmy nosic mundurki wiekszość z nas czułaby się stłamszona - moja szkoła ma inne zasady, luźne, możemy wyglądac jak chcemy i powiem szczerze, że to byłby szok

To, że uważam, że nie jest to dobry pomysł nie oznacza, że uważam, że lepiej jest chodzić do szkoły z bielizną na wiarzchu i kilkucentymetrowymi tipsami - takiemu czemuś tez mówie NIE. Szkoła to szkoła i jakieś poczucie smaku i przyzwoitości w stroju powinno zostac zachowane.

Uważam, że nie powinni wprowadzać nakazu noszenia mundurków we wszystkich szkolach, uważam, że szkoły powinny mieć możliwośc wyboru.
uważam dokładnie tak samo. też chodzę do szkoły artystycznej i nie wyobrażam sobie siebie i moich znajomych paradujących w granatowych mundurach z naszytymi tarczami. nie mam zamiaru przebierać się w dworcowych toaletach, w ciągu roku szkolnego praktycznie ciągle jestem poza domem, a mój dzień nie ogranicza się do kilku godzin spędzonych w szkolej ławce.
zwariuje dłużej z tym romanem
the magus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 12:59   #43
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Mnie się pomysł bardzo podoba, chetnie ubrałabym mundurek: biała bluzka, krawat, czarna lub granatowa spódnica.
Gdy patrzę na ubiór( a raczej jego brak )niektórych moich koleżanek to aż mi ciśnienie skacze. Wiem nawet jaką bieliznę ma w zwyczaju nosić większość dziewczyn ze szkoły ,a mówię z ręką na sercu: nie zaglądam im pod odzież.

Nymphetamina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 13:12   #44
Malinka_Malwinka
Zakorzenienie

A ja się już nie załapię na mundurek, bo jeszcze tylko rok w gimnazjum Chyba, że w ogólniaku zrobią
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
Malinka_Malwinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 13:13   #45
Malinka_Malwinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nymphetamina
Mnie się pomysł bardzo podoba, chetnie ubrałabym mundurek: biała bluzka, krawat, czarna lub granatowa spódnica.
Gdy patrzę na ubiór( a raczej jego brak )niektórych moich koleżanek to aż mi ciśnienie skacze. Wiem nawet jaką bieliznę ma w zwyczaju nosić większość dziewczyn ze szkoły ,a mówię z ręką na sercu: nie zaglądam im pod odzież.
Skąd ja to znam
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
Stary 2006-07-24, 13:13   #46
Jula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nymphetamina
Ale dlaczego spódnica? Jak już to raczej spodnie. Albo do wyboru. Latem to można nosić kiecki, ale zimą??

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 13:14   #47
Malinka_Malwinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rock_Fanka
Jestem na NIE.
Nie lubię chodzić w spódnicach a gdybym miała robić to codziennie miałabym dość.
Zresztą u mnie w klasie nie ma przechwalania się strojami więc mi absolutnie odpowiada tak jak jest teraz.
Też mam awersję do spódnic
Stary 2006-07-24, 13:15   #48
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Cytat:
Napisane przez Jula
Ale dlaczego spódnica? Jak już to raczej spodnie. Albo do wyboru. Latem to można nosić kiecki, ale zimą??
Spodnie też mogą być

Nymphetamina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 13:24   #49
aga_xy
Wtajemniczenie

GG do aga_xy Send a message via Skype™ to aga_xy

Mam parę argumentów za, o których tu już wspomniałyście, ale też rozumiem tych "indywidualistów" wyrażających strojem co im w duszy gra. Ci mogliby urozmaicać swoje mundurki dodatkami i nie powinno to być karane. Natomiast przebranie trzynastoletniej "solar baby" w mundurek to akurat szczęśliwe rozwiązanie, chociaż w szkole miałyby jakiś styl, hehe. Nie chcę nikogo obrazić, mam na mysli tylko ograniczenie bezmyślnie powielanej tandety.

ja w innym miejscu
aga_xy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 13:27   #50
kala507
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamaO
A ja wyjątkowo uważam ten pomysł Romana G. za dobry Mundurek zlikwiduje eliminację mniej zamożnych ze szkolnej społeczności. I plagę "starych - maleńkich" traktujących szkołę jak wybieg dla modelek - najczęściej z żałosnym skutkiem - niestety...
Pospisuje się pod słowami kamaO wszystkimi kończynami
Stary 2006-07-24, 13:32   #51
dora_angel
Zadomowienie

GG do dora_angel

Ja bym sobie w mundurku pochodziła troche Tylko szkoda, że to juz za mną...
Zaręczeni 19.12.2011r.
Małżonkowie 29.12.2012
dora_angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 13:39   #52
zuzek9
Zakorzenienie

GG do zuzek9 Send a message via Skype™ to zuzek9

ja jestem na NIE. nie lubie sie ubierac tak jak ktos mi kaze. ubieram sie tak jak mi sie podoba i nie zniosłabym mundurków :|:P

zuzek9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 13:41   #53
In_ThE_ShAdOwS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamaO
A ja wyjątkowo uważam ten pomysł Romana G. za dobry Mundurek zlikwiduje eliminację mniej zamożnych ze szkolnej społeczności. I plagę "starych - maleńkich" traktujących szkołę jak wybieg dla modelek - najczęściej z żałosnym skutkiem - niestety...
Zgadzam się. Zawsze chciałam chodzić w mundurkę, moje marzenie Zresztą zastanawianie sie w co tym razem się ubrać zajmuje mi zbyt dużo czasu. Czasami aż szkoda mi nałozyc lepszego ciuchu do szkoły bo wiem jak on bedzie wygladał...Do tego nie mogę patrzeć na te wszystkie dziewczyny, głownie uczennice 3 gim, ale nie tylko jak noszą biodrówki o wiele pozniej pasa, wyłazacymi stringami i wylewajacym sie sadełkiem Ten pomysł wyjatkowo mi się podoba, aż dziw, mojemu tacie też
In_ThE_ShAdOwS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 13:57   #54
pkawecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcelina73
Jestem za.
A najlepiej - obowiązkowo nauka dobrego smaku, stylu i podstawowej wiedzy jak się gdzie ubrać.
Przepraszam, ale japonki, gołe brzuchy, stringi na wierzchu, długaśne kolczyki, tipsy + pełny (pożalsięboże) makijaż - taki jest obraz polskiej szkoły, a potem - miejsc pracy. Przykro patrzeć.
no i znów się z tobą zgadzam
kiedy miałam praktyki w szkole zobaczyłam, że wyobraźnia uczniów, a szczególnie uczennic, jeżeli chodzi o ubiór przekracza ogólnie przyjęte poczucie dobrego smaku. czułam sie momentami tak zażenowana, że głos mi wiązł w gardle, kiedy np. panienka usiłowała wymóc na koledze podpowiedź demonstrując podwiązki.
nie chodzi o to aby wróciły koszmarne stylonowe fartuchy z białym kołnierzykiem ale żeby faktycznie ujednolicić stroje. u mnie w mieście jest kilka szkół publicznych, które wprowadziły np. bluzy od dresu i t-shirty z emblematem szkoły. estetyczne i łatwe w konserwacji, a do tego niedrogie. na galowo mają marynarki, chłopcy czarne spodnie a dziewczyny spódnice w szkocką kratę. to naprawdę fajny pomysł. i wcale nie uważam żeby był mniej ważny - szkoła spełnia także funkcje wychowawcze, a jak widać na załączonym obrazku rodzice nie zawsze się wywiązują z tej roli.
czyżby piękny roman się wyrabiał?
Stary 2006-07-24, 13:57   #55
kasia20a
Zadomowienie

A ja jestem ,,przeciw" sama juz skonczylam szkole, i zgadzam sie ze nie powinno tam byc rewii mody ale nie koniecznie trzeba wbijac młodych ludzi w jakies mundurki zeby z tym ,,walczyc,, u mnie w szkole nie było gołych pępków , mini czy innych wymyslnych strojów wydaje mi sie ze zalezy to od dyrekcji i nauczycieli bo gdybym ja przyszla w mini albo z duuuzym dekoltem do szkoly to pewnie zostałabym wyproszona z lekcji,to ze jednym sie mundurki podobaja nie znaczy ze ktos inny bedzie sie w nim dobrze czuł, nie mowie tu o odpicowanych lalach unranych jak na dyskoteke ja chodziłam skromnie ubrana do szkoły a mimo to nie dałabym sie ubrac w mundurek lepiej niech w szkołach zajmą sie konkretnymi przypadkami niz całośc pakowac do jednego worka
kasia20a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 14:13   #56
kate1991
Wtajemniczenie

co????!!!!!! on jest naprawdę nienormalny niech lepiej sie zajmie poważnymi sprawami, przygotowaniem ludzi do matury a nie jakies głupoty wymyśla!!

ja napewno nie będę chodziła w mundurku!! uważam że każdy jest inny i ma prawo ubierać się jak chce!! jakby ten mundurek miał wyglądać? krawat?? krawat u dziewczyny to dla mnie najobrzydliwsza rzecz na świecie!!! spódnica? w trzydziestostopniowe mrozy? mama mnie w spódnicy zimą nie wypuści...

miejmy nadzieję, że w mojej szkole tego nie będzie. a jakbym przychodziła normalnie ubrana to co bedzie? nie wpuszczą mnie? obniżą ocenę z zachowania?
kate1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 14:16   #57
the magus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kate1991
co????!!!!!! on jest naprawdę nienormalny niech lepiej sie zajmie poważnymi sprawami, przygotowaniem ludzi do matury a nie jakies głupoty wymyśla!!

ja napewno nie będę chodziła w mundurku!! uważam że każdy jest inny i ma prawo ubierać się jak chce!! jakby ten mundurek miał wyglądać? krawat?? krawat u dziewczyny to dla mnie najobrzydliwsza rzecz na świecie!!! spódnica? w trzydziestostopniowe mrozy? mama mnie w spódnicy zimą nie wypuści...

miejmy nadzieję, że w mojej szkole tego nie będzie. a jakbym przychodziła normalnie ubrana to co bedzie? nie wpuszczą mnie? obniżą ocenę z zachowania?
wywalą ze szkoły?
u mnie za łamanie regulaminu jest ostrzeżenie, a potem wylot.
nie radzę się w ten sposób buntować
the magus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 14:21   #58
Dzoli
Rozeznanie

GG do Dzoli

Mnie sie pomysł podoba, zawsze chciałam chodzic do szkoły w mundurku...bo niestety podział majatkowy w mojej szkole był widoczny. Rozumiem, że nie wsyztskim podoba sie ten pomysł bo w sumie sama nie lubię wyglądac jak wszyscy, ale siebie mozna pokazac po zajęciach szkolnych, a w szkole "przeboleć"
Stary 2006-07-24, 14:30   #59
firletka
Zadomowienie

To chyba najmniej kontrowersyjny pomysł Romka G.
I szczerze przyznam, że podoba mi się Ja niestety nie miałam okazji chodzić w mundurku do szkoły, ale zawsze bardzo mi się to podobało. Mimo, że też (jak niektóre dziewczyny) nie lubie spódnic, to akurat w tym przypadku byłabym w stanie to znieść.
Poza tym też uważam, że szkoła to nie wybieg, rewia mody, miejsce do prezentowania swoich nowych, super ciuchów. Można to robić "po szkole".
firletka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 14:32   #60
Diorissimo
Zadomowienie

Uważam,że pomysł mundurków jest dobry. Przyglądając się młodzieży w gimnazjum, w którym miałam praktykę niejednokrotnie przeżyłam szok, mimo, że nie jestem zwolenniczką grzecznych strojów - gołe brzuchy, demonstracyjne kolczyki w pępkach, krótkie spódniczki itp. Powinno to zniknąć ze szkół, bo to miejsce zdobywania wiedzy, a nie rewia mody. Poza tym przy ujednoliconym ubiorze częściowo zniknąłby problem biedy i bogactwa.
Diorissimo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości