|
|
#31 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: LPR chce kary śmierci dla pedofilów-zabójców
Cytat:
Zgadzam się, że system penitencjarny nie jest pod tym względem doskonały. Pewnie, że lepiej byłoby wydać te pieniądze na inne cele. Więźniowie sami powinni zarabiać na swoje utrzymanie. Nie wiem w jaki sposób, zastanawianie się nad tą kwestią i rozważanie wszystkich za i przeciw nie leży w mojej gestii. I dobrze
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim zdaniem o wyjściu z więzienia w przypadku takiego przestępstwa nie powinno być mowy- bezwzględne dożywocie. |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze bym im podziękowała za to
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już pisałam o tym, że odbywanie kary pozbawienia wolności nie powinno wyglądać moim zdaniem jak wczasy. Nie wiem, jakieś przymusowe roboty (?).Więc dożywotnich wczasów nie miałam na myśli. |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#36 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie niech taki pedofil gnije jak najdłużej w więzieniu. Podobno taki typ nie ma tam życia, nawet inni więźniowie się na nim wyżywają ponieważ skrzywdził niewinne dziecko. Jeśli będzie kara śmierci to dadzą mu zstrzyk i koniec.
A żeby mu się nie nudziło proponuję prace społeczne. Pomoc przy budowie dróg, w schroniskach, może nawet robić figurki tylko niech nie siedzi bezczynnie i nie marnuje cudzych podatków Oczywiście powinno się go także wykastrować i sprawdzać gdzie się znajduje(jeśli jednak wyjdzie) np. zakładając mu specjalną bransoletkę.
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym ich wysłała do pracyw cieżkich warunkach,bo w wiezieniach to oni maja luyksusy.Tv,gry itp.Wiezienie to ma byc kara ,a nie nagroda.Pozatym utrzymanie takiego darmozjada kosztuje kupe kasy,wiec niech on sam na siebie zarobi.
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
A ja tam jestem za karą śmierci! Kolega zawsze powtarza, że takich ludzi powinno się wieszać za ręce, obcinać fiutki a później solić - i tak kawałek po kawałeczku...
A teraz taka mała ciekawostka: Ksiądz na religii (3 lata temu) tłumaczył, że w hebrajskim (czy jakimś tam), tak jak na różne rodzaje miłości są różne określenia i wyrazy, tak i z zabijaniem jest tak samo! I właśnie Bóg dając 10 przykazań uzył wyrazu oznaczającego "nie będziesz zabijał niewinnych"... To by było na tyle co pamiętam z lekcji religii :d - podkreślam, że to co ksiądz mówił nie jest przeze mnie sprawdzone. Ja tylko go cytuję!
|
|
|
#42 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kara śmierci i releigie:
Cytat:
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpisze listę, chocią zmam wątpliwośći , czy w ogóle zostanie ów plan wprowadzony w życie. |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym od razu wszystkich wysłała na dożywotnie roboty w kamieniołomach z kilofami w ręku, meliorowanie rowów, kopanie studni... itp. Uczciwi i porządni ludzie nie musieliby się męczyć w takich warunkach za marne grosze... co do kary śmierci w męczarniach... ten pomysł nie ma racji bytu... zaraz by się odezwały jakieś Greenpeace"y czy podobne organizacje, że to NIEHUMANITARNE... ale byłby krzyk na ziemi
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem, myslę sobie: mam dwoje dzieci... Gdyby ktokolwiek zrobił im krzywdę... Smierć tej osoby przyniosłaby mi satysfakcję. I to smierć w meczarniach. Nie zwróciłoby to zycia dziecku, ale tak, miałabym satysfakcje, że ten drań też już słonca nie widzi. Chetnie tez byłabym przy egzekucji. Mogłabym sama wcisnąć guzik, dać smiertelny zastrzyk, czy pogonić konie, żeby go rozdarły na czworo... Jesli chodzi o dzieci, to jakoś mnie miłosierdzie i logiczne myslenie odbiega. Ciężkie roboty? wiezienie? NIE! Niech dranie giną!
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
N - juz pisalam, ja jestem za kara smierci
jak najbardziej jedyne co mnie dziwi to pomyslodawca ja rozumiem jakby to zglosilo PO, ale LPR?
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
W takich wypadkach przydało by się prawo Hammurabiego - "Oko za oko, ząb za ząb". Ty zabiłeś - ktoś zabije Ciebie. Może to drastyczne, ale prawdziwe. Niestety. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
jestem za kara smierci.
tylko ,ze u nas to mysle,ze sie nie sprawdzi to raz. a dwa,to to ,ze jesli juz ten plan wejdzie w zycie,to czy wyroki beda sprawiedliwe,znajac nasze prawo??? watpie. widzac na ile skazuja mordercow,gwalcicieli,to szlag mnie trafia. a co do tego jak zyja przestępcy??? toc oni maja lepiej od wielu ludzi!!! 1500 zeta to ja w zyciu tyle nie zarabialam!! nasz rzad to dla mnie totalna paranoja. nie podobal mi sie nigdy ,nie podoba i nie bedzie! patrzac nawet na historie Polski,to tu zawsze była kołomyja.
Edytowane przez ruda7816 Czas edycji: 2006-07-27 o 15:35 |
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam trochę sprzeczne odczucia co do pomysłu kary śmierci. Z jednej strony wydaje mi się to nienajlepszy pomysł - pedofil i tak nie ma życia w więzieniu, więc tam go dostatecznie zgnoją. Niech dostanie dożywocie i się tam męczy. Ale niestety w Polsce dożywocie, z tego co zaobserowałam, orzeka się rzadko, a nawet jeśli (a o tym już się tak często nie mówi), to taki cżłowiek często wychodzi za dobre sprawowanie... A pedofilii nie da się wyleczyć w 100%. Taki człowiek musi być pod ciągłym nadzorem w czasie leczenia i poza nim. Codziennie brać dużo drogich leków. W Polsce to nie do realizacji. Ponadto osoby o tak sfiksowanej psychice nie mają sumienia. Dla nich nic nie znaczy to, że skrzywidziły kogoś na całe życie, oni po prostu tego nie czują... Żadna resocjalizacja w tym wypadku raczej się nie sprawdzi. Robić im się nic nie będzie chciało, a podatnicy mają ich utrzymywac? Więc z drugiej strony, i chyba bardziej się ku temu przychylam, może kara śmierci byłaby najlepsza... Nawet jeśli to niehumanitarne.
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba właśnie nie jest skuteczne- mam tu na myśli Stany Zjednoczone, gdzie (tak mi się obiło o uszy) kara śmierci wcale nie znajduje odbicia w zmniejszeniu się ilości przestępstw, za które ona grozi. Przeciwnie, przestępczość jest tam większa niż np. w krajach europejskich. Zresztą, abstrahujac od przykładu USA, wg badań kara śmierci wcale nie odstrasza potencjalnych złoczyńców. |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
agatakomsa, a dożywocie odstrasza? Nie znam dokładnych danych na ten temat, ale wydaje mi się, że nie. Tak są karane najgorsze zbrodnie, a większość takich przestępców ma problemy psychiczne, zaburzenia, itp., często w ogóle nie mają sumienia, nie czują że kogoś krzywdzą, itp. więc nic ich nie odstrasza, bo nie mają uczuć - czyli się nie boją...
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
A poza tym zawsze istnieje takie niebezpieczeństwo, ze taki parszywiec ucieknie z wiezienia.
Z grobu juz nie ucieknie i nikogo nie skrzywdzi.
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do więzień. Znam chłopaka który był kilka miesięcy w zakładzie karnym. Rozmawiałam z nim i tam mają praktycznie wszystko. Kablówka, dobre jedzenie, papierosy kiedy tylko chcą. Niektórzy ludzie tego nie mają, a przestępcy mają? Paranoja jak dla mnie. I jeszcze my musimy za to płacić.
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja nigdzie NIE napisałam, że dożywocie odstrasza. Odniosłam się jedynie do wypowiedzi xtalciax, która stwierdziła, że kara śmierci jest skuteczna. Ja mam w tej kwestii nieco odmienne zdanie, więc je wyraziłam, nie wspomianając przy tym jak się sprawa ma jeśli chodzi o dożywotnie więzienie. |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam litości dla takich zwyrodnialców!!!Jestem za karą śmierci dla nich!!!
|
|
|
#59 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skuteczna w sensie - pozbycie się zwyrodnialca raz na zawsze tak aby już nikogo nie skrzywdził nie mówię że kara śmierci ich odstraszy ale przynajmniej później nie będę się musiała bać że jakiś psychol wyjdzie z więzienia gdzie miał cieplutko i sielankę (notabene za moje pieniądze ) i zamorduje mnie czy kogoś z mojej rodziny
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.

. Ale w zasadzie spędzenie reszty życia w takim nieustannym strachu przed innymi więźniami, osamotnienie to chyba też kara... Pewnie jest cieżko psychicznie to znieść. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)