![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mielno
Ja bylam ostatnio w Mielnie/Unieściu i pozwole sobie podzielic sie wrazeniami...
![]() -Mielno wraz z Uniesciem ciagnie sie z 10 km (!), wiec troche ciezko jest śmigac z jednego konca na drugi.. -prawie zadnych atrakcji organizowanych przez miasto, ktore generalnie nie dba o turystow i ich komfort. Nie mowie o klubach i barach, bo to co innego. -plaza jest dosyc brudna-pelno smieci, niedopalkow papierosow,pustych butelek; niezbyt mile wrazenie. -plaza strzezona na calej dlugosci, a wiec od Mielna po Uniescie, jest moze w 1 lub 2 miejscach-jak dla mnie to za malo, zwlaszcza,ze jest tu duzo mlodziezy, ktorej-zdarza sie,ze (zwlaszcza po ![]() ![]() -plaza w Mielnie, przy dobrej pogodzie, jest strasznie zatloczona. w Uniesciu jest duzo lepiej, aczkolwiek srednia wieku towarzyszy opalania wzrasta ![]() -pyszne rybki-smazone i wedzone polecam niemal prosto z kutra kolo przystani rybakow ![]() ![]() -chetnych informuje, ze miedzy Łazami a Uniesciem (w miejscu, gdzie j. Jamno styka sie z morzem) podobno jest plaza nudystów ("podobno", bo nie bylam,ale slyszalam ![]() -latarnia w Gaskach-calkiem mila, fajny widok, wejscie to ok.2 zlotych -Sarbinowo tez jest urocze,chociaz sporo mniejsze; plaza jest jeszcze blizej niz w Mielnie, a tuz przy wyjsciu z plazy liczne bary. jak mi sie cos przypomni-to dopisze. ogolnie-podobalo mi sie srednio... ![]()
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Wspaniała miejscowość, wróciłam stamtąd przedwczoraj i jestem zachwycona
![]() ![]() Wspaniałe imprezy, ciekawe kluby, otwarci ludzie. Poznałam osoby z całej Polski, generalnie cód miód i orzeszki! Poznaniacy, Krakowianie, Warszawiacy, Wrocławianie... misz masz z całej Polski. Na jedynej głównej ulicy masa młodzieży, pełno straganików, kilka hal z promocyjnymi wyprzedażami, dwa lunaparki, możliwość popływania rowerem wodnym bądź motorówką po jeziorze Jamno, wypożyczalnie skuterów, banany... cuda nie widy! Masa rozrywki! Codziennie imprezy! Naprawde ja jestem pod wielkim wrażeniem i już wiem gdzie planować przyszłoroczny wypoczynek. Naprawde warto! I ceny wcale nie są takie straszne jak myślałam... na polu namiotowym płaciłam ok 15 zł za dobe. W ogóle w tym namiocie przebywałam tyle co nic, no jedynie jak pogoda nie dopisywała to trzeba było siedzieć i podstawiać kubki po jogurtach bo namiocik "troche" przeciekał ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie ielno jest zbyt zatłoczone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z Mielna i jestem zadowolona
![]() co prawda tylko kilka dni ale zawsze, nie? Podobało mi się. I morze i jezioro i miasteczko. Ludzie tacy sobie, szczegolnie turysci. Podobało mi sie to brudne jezioro ![]() neelaa jesli chodzi o plaze. Ja wynajmowałam pokoj w mieszkaniu przy kościele, gdzie jest ostatnie w mielnie zejscie na plaze. Przez taki super urokliwy las (chyba najbardziej mnie to miejsce urzeklo). zejscie raczej malo uczęszczane bo nie mozliwym bylo spotkac czlowieka ![]() Plaza nie byla strzezona ale PUSTA!! tylko kilka rodzin sie rozkładało i znikali po 16-17. Spokoj, czysto... Nie miałam duzo czasu na zabawe, wesole miasteczko tylko obejrzałam ![]() ![]() ![]() Ogólnie - pozytywnie mimo wielu nieprzyjemnych przezyc na początku ![]() ![]()
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
właśnie dziś wróciłam. pogoda nie dopisała
![]() ogólne wrażenia jak zawsze na plus, mimo że miasto raczej ani ani sie nie zmieniło od dwóch lat. plaża czysta ( ja tam nie widziałam papierochów czy też puszek po piwie) ratownicy sympatyczni. AMBER ![]() ![]() kto zaszedł tam ten wie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
![]()
Brudne plaże sa wynikiem kultury osobistej turystów
![]() Plaża rzeczywiscie wyglada koszmarnie po opustoszeniu, ale rano jest już czyściutko (służby porządkowe ) Co do Mielna - dla mnie świetne miejsce dla młodych ludzi którzy chcą poszaleć na licznych dyskotekach, ale także na poczatku lipca i pod koniec sierpnia rewelacyjne miejsce dla rodzin z małymi dziećmi i własnie w tym okresie jest ich najwięcej. Naprawde polecam.Jesli mamy ochotę na odrobinę spokoju kwaterę warto wybrać w Unieściu lub Mielenku. Warto pojechać z Mielna do Darłowa, Darłówka, Kołobrzegu, Sarbinowa ![]() Jak pada w Mielnie to warto wybrać się do Koszalina oddalonego około 10km (moja miejscowośc). Imprez organizowanych jest mnóstwo, choć odnosi się czasami wrażenie że gmina nie dba o turyste. W tym roku czuło się takze bezpieczniej, ponieważ po ulicach przechadzało się bardzo wielu przystojnych policjantów ![]() Lipiec w tym roku był piękny idealna pogoda na plażowanie. Uważam że rewelacyjne jest także to iz Mielno jest jedna z niewielu miejscowości, które ma morze i jezioro.Po prawej Jamno po lewej Bałtyk. Polecam rowery wodne na jeziorze ![]() Uważam także że Mielno nie jest strasznie droga miejscowością.Ceny naprawde przystępne.Jedzenia ogromny wybór.Od fastfoodu po domowe obiady. Jedyny minus to bardzo drogie warzywa i spozywka, ale mozna skoczyc autobusem do koszalina na większe zakupy. Naprawde zachęcam do przyjazdu tutaj ![]() Ps Mieszkanka Koszalina i stała bywalczyni Mieleńskich plaż ![]() ![]() Link do strony ![]() ![]() http://www.mielno.pl/
"Myślę że nie tylko makijaż i modna fryzura czynią kobietę piękną. Naprawdę olśniewajaco wygląda kobieta w której oczach widać wiarę w siłę swojej urody oraz madrość żyiowych doświadczeń" SHARON STONE |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Chyba nikt nie jest takim fanem Mielna jak ja.Nie bylo takich jeszcze wakacjii zebym tam nie wyruszyla.Jest tam taka typowo sielska atmosferka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Ciesze sie że wielu z Was podoba sie "moje" miasteczko
![]() co do jelonka- przed sezonem zawsze ma rogi, a jak przychodzą wakacje to sie zawsze znajdzie jakiś "siłacz", co mu je urwie ![]() i zauwazylam ze jakos częsciej fotografują się z nim panie niż panowie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
mielno ach mielno
![]() ![]() ![]() szkoda ze nie pamietam nazwy takiego jednego baru, jest on zaraz w uniesciu za zakretem od strony mielna, po prawej stronie taki zoltawy budynek ![]() ![]() ps. tylko jak na moj gust odrobine za duzo "super-facetow" w wypasionych brykach, z muzyka na maxa i raczka za oknem - jedyny minus.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Ah to Mielno.. też mam nadzieje powrócić tam tego lata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
wszystko jest w centrum miasteczka. Tam, jak pamiętam sa zaledwie 2-3 ulice ważniejsze dla miasteczka
![]()
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
![]()
Witam w tym roku jade do mielna juz 8 lipca,mam pytanie...Czy beda juz wtedy otwarte wszystkie bary i dyskoteki?? W zeszlym roku bylam pod koniec lipca i bylo super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Nad morzem sezon zazynaja od majowego weekendu lub najpóżniej w czerwcu. Początek lipca to już sezon jak się patrzy
![]() Dużo słońca zyczę ![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
my bylismy w tamtym roku na poczatku lipca w milenie i jeszcze nie wszystko ruszylo pelna para. w wielu miejscach bylo napisane, ze od polowy lipca zaczynaja sie rozne rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
MIELNO! Tanio?
Witam! Dziewczyny prosze was o pomoc, szukam dobrego miejsca do zakwaterowania sie w Mielnie, w sierpniu. Szukam domku (4 os.) lub taniego 2 os. pokoju... Niestety na internecie nie znalazłam zbyt ciekawych ofert. Przedewszystkim jednak chodzi mi o to by bylo tanio! (pokoj do 30, domek do 150) Czy ktoras z was wie z doswiadczenia swojego, lub znajomych gdzie w mielnie znajde takie miejsce? Pozdrawiam!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Dot.: MIELNO! Tanio?
Ale to bez wyżywienia? Jeśli tak spróbuj w ośrodku Bajkowy Las, tel. 094 - 31 89 608. My mamy wyższe ceny, ale zamawiamy noclegi dla grupy z wyżywieniem dwa razy dziennie.
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
MIELNO - Urszula Pazio ul. Gałczyńskiego 3
Hej, mam pytanko ... Czy ktos byl moze gosciem w domu tej Pani na wakacjach i moze dac jakas ocene ?? Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Dot.: MIELNO - Urszula Pazio ul. Gałczyńskiego 3
Ja niestety nie byłam ale chciałam tak tylko wtrącić że polecam Ci serdecznie Mielno (mieszkam w Koszalinie;p) bo jest naprawdę fajnie ostatnio bardzo się wszystko rozwinęło jest dużo hoteli pokoi itp camping mnóstwo budek z jedzeniem a restauracji to chyba wiecej w Unieściu - no i co najważniejsze: niezapomniane imprezy do białego rana! weź wygodne buty bo nie będziesz się nudzić! =D ogólnie - ja jestem zadowolona prawie co weekend chodzimy się bawić
![]() kiedy się wybierasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Dot.: MIELNO - Urszula Pazio ul. Gałczyńskiego 3
Dzieki za opis
![]() ![]() Edytowane przez Candy86 Czas edycji: 2008-07-26 o 19:59 Powód: zmiana terminu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mielno -noclegi.
mozesz podac ten pensjonaT?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
też jestem z Koszalina=D pensjonatów jest bardzo dużo w Mielnie i teraz w lipcu pewnie prawie wszystko zajęte ale uważam że i tak dasz rade sobie załatwić. jeśli nie w hotelu to czasem mają powieszone na oknach/bramach napisy "wolne pokoje", zależy im na turystach;P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
mozesz mi podac nazwe jakiegos pensjonatu lub namiary, który jest blisko dyskotek, barów, jest czysty i cena nie przekracza 50zł za dobę? lub pokoje goscinne, prywatne kwatery? cokolwiek byle czysto i w centrum. jade na 3 dni i na luksusach mi nie zależy a na dogodnym połozeniu. pomocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
![]()
Mam prośbę, jeśli ktokolwiek był kiedyś w Mielnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czytałam o wielu miejscowych dyskotekach, ale same wiecie, piszą różne rzeczy, a w gruncie rzeczy może byc zupełnie inaczej niż to nam się wyobrażało. Jeśli któraś odwiedziła jakiś lokal w Mielnie, bardzo proszę o info ! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mielno!!!
Jeśli chodzi o imprezy to Mielno jest jak najbardziej dobrym wyborem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
![]()
Dokładnie to jadę za tydzień na 5 dni. Nie jadę na podryw ;-pp
To raczej pomysł mojego TŻ-ta, że akurat Mielno. On właśnie chciał wstąpic do senso, więc z pewnością zahaczymy o ten klub. Mi też coś się wydaje, że za bardzo eksluzywny, kojarzy mi się z taką sztucznością,sztywnością - nie wiem czemu, co prawda jeszcze nie byłam, ale widziałam zdjęcia na necie. Ale skoro mówisz, że jest sporo klubów, to z pewnością znajdę odpowiedni klimat w jakiejś dyskotece ;-)))) Dzięki za info. Chodzi mi też konkretnie o porównanie jeszcze paru klubów, wymienieniu walorów i wad, jeśli byś mogła ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.