Mielno - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-15, 17:23   #31
ania*aneczka
Wtajemniczenie

Dot.: Mielno

Ja bylam ostatnio w Mielnie/Unieściu i pozwole sobie podzielic sie wrazeniami... Otóz:

-Mielno wraz z Uniesciem ciagnie sie z 10 km (!), wiec troche ciezko jest śmigac z jednego konca na drugi..

-prawie zadnych atrakcji organizowanych przez miasto, ktore generalnie nie dba o turystow i ich komfort. Nie mowie o klubach i barach, bo to co innego.

-plaza jest dosyc brudna-pelno smieci, niedopalkow papierosow,pustych butelek; niezbyt mile wrazenie.

-plaza strzezona na calej dlugosci, a wiec od Mielna po Uniescie, jest moze w 1 lub 2 miejscach-jak dla mnie to za malo, zwlaszcza,ze jest tu duzo mlodziezy, ktorej-zdarza sie,ze (zwlaszcza po ) roztropnoscia nie grzeszy..

-plaza w Mielnie, przy dobrej pogodzie, jest strasznie zatloczona. w Uniesciu jest duzo lepiej, aczkolwiek srednia wieku towarzyszy opalania wzrasta

-pyszne rybki-smazone i wedzone polecam niemal prosto z kutra kolo przystani rybakow a pizze z pizzerii "Kaprys" w Unieściu

-chetnych informuje, ze miedzy Łazami a Uniesciem (w miejscu, gdzie j. Jamno styka sie z morzem) podobno jest plaza nudystów ("podobno", bo nie bylam,ale slyszalam )

-latarnia w Gaskach-calkiem mila, fajny widok, wejscie to ok.2 zlotych

-Sarbinowo tez jest urocze,chociaz sporo mniejsze; plaza jest jeszcze blizej niz w Mielnie, a tuz przy wyjsciu z plazy liczne bary.

jak mi sie cos przypomni-to dopisze. ogolnie-podobalo mi sie srednio...
ania*aneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-15, 21:50   #32
Malinezja
Zadomowienie

Wspaniała miejscowość, wróciłam stamtąd przedwczoraj i jestem zachwycona Za rok jade na pewno!!!!!!!!
Wspaniałe imprezy, ciekawe kluby, otwarci ludzie. Poznałam osoby z całej Polski, generalnie cód miód i orzeszki! Poznaniacy, Krakowianie, Warszawiacy, Wrocławianie... misz masz z całej Polski. Na jedynej głównej ulicy masa młodzieży, pełno straganików, kilka hal z promocyjnymi wyprzedażami, dwa lunaparki, możliwość popływania rowerem wodnym bądź motorówką po jeziorze Jamno, wypożyczalnie skuterów, banany... cuda nie widy! Masa rozrywki! Codziennie imprezy!

Naprawde ja jestem pod wielkim wrażeniem i już wiem gdzie planować przyszłoroczny wypoczynek. Naprawde warto! I ceny wcale nie są takie straszne jak myślałam... na polu namiotowym płaciłam ok 15 zł za dobe. W ogóle w tym namiocie przebywałam tyle co nic, no jedynie jak pogoda nie dopisywała to trzeba było siedzieć i podstawiać kubki po jogurtach bo namiocik "troche" przeciekał Ale generalnie nie mam zarzutów. Najlepsze co to właśnie nowe znajomości które kiełkują i są na dobrej drodze do utrzymania stałego kontaktu

Malinezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-25, 19:59   #33
neelaa
Raczkowanie

Jak dla mnie ielno jest zbyt zatłoczone Na plazy nie ma miejsc, no chyba, że ktoś chce leżeć w odległości 1 m od nastepnego koca - to ok :P Zdecydowanie bardziej polecam Sarbinowo. Mniejsze, ale ma swój urok. Nie daleko od mielna, ale ludzi jest mniej :P
neelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-25, 20:55   #34
karolca
Zakorzenienie

Wróciłam z Mielna i jestem zadowolona
co prawda tylko kilka dni ale zawsze, nie?

Podobało mi się. I morze i jezioro i miasteczko. Ludzie tacy sobie, szczegolnie turysci. Podobało mi sie to brudne jezioro duzo atrakcji jak na tak niewielką miescine. Jest gdzie dobrze zjesc i to w calkiem przyzwoitych cenach.
neelaa jesli chodzi o plaze. Ja wynajmowałam pokoj w mieszkaniu przy kościele, gdzie jest ostatnie w mielnie zejscie na plaze. Przez taki super urokliwy las (chyba najbardziej mnie to miejsce urzeklo). zejscie raczej malo uczęszczane bo nie mozliwym bylo spotkac czlowieka
Plaza nie byla strzezona ale PUSTA!! tylko kilka rodzin sie rozkładało i znikali po 16-17. Spokoj, czysto...
Nie miałam duzo czasu na zabawe, wesole miasteczko tylko obejrzałam a mialam na nie ochote

Ogólnie - pozytywnie mimo wielu nieprzyjemnych przezyc na początku Nie ma to jak wrocic z pozytywnym nastawieniem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-27, 17:23   #35
bemolka
Zakorzenienie

właśnie dziś wróciłam. pogoda nie dopisała ale na szczęście udało nam sie troche popluskać.
ogólne wrażenia jak zawsze na plus, mimo że miasto raczej ani ani sie nie zmieniło od dwóch lat. plaża czysta ( ja tam nie widziałam papierochów czy też puszek po piwie) ratownicy sympatyczni.

AMBER rządzi
kto zaszedł tam ten wie
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-27, 17:45   #36
xgosik
Raczkowanie

Talking Dot.: Mielno

Brudne plaże sa wynikiem kultury osobistej turystów
Plaża rzeczywiscie wyglada koszmarnie po opustoszeniu, ale rano jest już czyściutko (służby porządkowe )
Co do Mielna - dla mnie świetne miejsce dla młodych ludzi którzy chcą poszaleć na licznych dyskotekach, ale także na poczatku lipca i pod koniec sierpnia rewelacyjne miejsce dla rodzin z małymi dziećmi i własnie w tym okresie jest ich najwięcej.
Naprawde polecam.Jesli mamy ochotę na odrobinę spokoju kwaterę warto wybrać w Unieściu lub Mielenku.
Warto pojechać z Mielna do Darłowa, Darłówka, Kołobrzegu, Sarbinowa i wielu nadmorskich miejscowości.
Jak pada w Mielnie to warto wybrać się do Koszalina oddalonego około 10km (moja miejscowośc).
Imprez organizowanych jest mnóstwo, choć odnosi się czasami wrażenie że gmina nie dba o turyste. W tym roku czuło się takze bezpieczniej, ponieważ po ulicach przechadzało się bardzo wielu przystojnych policjantów (Mielno dostało duzą dotację na ten własnie cel )
Lipiec w tym roku był piękny idealna pogoda na plażowanie.
Uważam że rewelacyjne jest także to iz Mielno jest jedna z niewielu miejscowości, które ma morze i jezioro.Po prawej Jamno po lewej Bałtyk.
Polecam rowery wodne na jeziorze fajna i niedroga forma wypoczynku.
Uważam także że Mielno nie jest strasznie droga miejscowością.Ceny naprawde przystępne.Jedzenia ogromny wybór.Od fastfoodu po domowe obiady.
Jedyny minus to bardzo drogie warzywa i spozywka, ale mozna skoczyc autobusem do koszalina na większe zakupy.
Naprawde zachęcam do przyjazdu tutaj
Ps Mieszkanka Koszalina i stała bywalczyni Mieleńskich plaż zakochana w nich po uszy

Link do strony
nie sprawdzałam, ale jest także podgląd z kamer
http://www.mielno.pl/
Stary 2006-08-27, 20:08   #37
ciaszunia
Zakorzenienie

Chyba nikt nie jest takim fanem Mielna jak ja.Nie bylo takich jeszcze wakacjii zebym tam nie wyruszyla.Jest tam taka typowo sielska atmosferka Bardzo latwo znalezc pokoje do wynajecia za male pieniedze, mozna oblowic sie w fajne ciuszki lub jeszcze fajniejsza bizutrie Widoki tez sa ladne, choc mnie osobiscie wkurza ze w upaly jest tam strasznie duzo ludzi i jest ogromny tlok.Niektorzy mowia ze mileno odzywa noca - to fakt.Sa tam fajne imprezki i fajne kluby.Mi pasuje: Ekwador (rzecz jasna), Troll, czy Coco Bongo (jesli przekrecam literki to przepraszam).Poprostu warto jechac.Ale ja osobiscie wole tam byc kiedy sa upaly, nawet przezyje tlok dla kawalka mielenskiego morza A i warto zobaczyc mielenskiego jelonka bez rogow
ciaszunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-27, 21:53   #38
malutka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciaszunia
Mi pasuje: Ekwador
Ekwador - wiele razy tam byłam. W Mielnie jest całkiem fajnie, tylko boję się tego miasta nocą bo są tam straszne zadymy. Niejednokrotnie byłam świadkiem takich wydarzeń...przyjeżdża kilka samochodów kolesi, którzy zaczynają szukać zaczepki...i z tego powodu nie polecam chodzenia po nocy w małych grupach...
malutka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-28, 06:38   #39
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka88
Ekwador - wiele razy tam byłam. W Mielnie jest całkiem fajnie, tylko boję się tego miasta nocą bo są tam straszne zadymy. Niejednokrotnie byłam świadkiem takich wydarzeń...przyjeżdża kilka samochodów kolesi, którzy zaczynają szukać zaczepki...i z tego powodu nie polecam chodzenia po nocy w małych grupach...
Niestety potwierdzam. W porze gdy zaczyna sie sciemniac, ale i w ciągu dnia, w okolicach kościała, szczegolnie na takim placu przy sklepie na ul. Kościelnej lubią się "zbierać" cwaniaczki. Podjezdzają samochodami z miejscowymi rejestracjami i się 'zgrywają'. Gdy perfidnie pokazesz ze sie takiemu pryglądasz i "pilnujesz" to uciekaja szybciutko... W pojedynke są raczej mało groźni.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2007-05-28, 22:17   #40
karoleena
Rozeznanie

Ciesze sie że wielu z Was podoba sie "moje" miasteczko
co do jelonka- przed sezonem zawsze ma rogi, a jak przychodzą wakacje to sie zawsze znajdzie jakiś "siłacz", co mu je urwie
i zauwazylam ze jakos częsciej fotografują się z nim panie niż panowie...cieka we dlaczego?
karoleena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-28, 22:33   #41
martinka_m
BAN stały

mielno ach mielno mam nadzieje ze wroce tam w tym roku po raz 3 mam wspaniale wspomnienia z tego miejsca

szkoda ze nie pamietam nazwy takiego jednego baru, jest on zaraz w uniesciu za zakretem od strony mielna, po prawej stronie taki zoltawy budynek .... pycha jedzonko

ps. tylko jak na moj gust odrobine za duzo "super-facetow" w wypasionych brykach, z muzyka na maxa i raczka za oknem - jedyny minus....
martinka_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-29, 15:07   #42
Malinezja
Zadomowienie

Ah to Mielno.. też mam nadzieje powrócić tam tego lata

Malinezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-18, 21:11   #43
monia146
Przyczajenie

Cześć już się oczytałam o tych klubach w cudownym Mielnie i jestem zachwycona tylko czy mógłby mi ktoś napisać przy jakich one ulicach się mniej więcej znajdują??
monia146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-18, 21:13   #44
monia146
Przyczajenie

monia146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-18, 21:25   #45
karolca
Zakorzenienie

wszystko jest w centrum miasteczka. Tam, jak pamiętam sa zaledwie 2-3 ulice ważniejsze dla miasteczka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2007-06-26, 18:24   #46
julittaa22
Zadomowienie

Smile Dot.: Mielno

Witam w tym roku jade do mielna juz 8 lipca,mam pytanie...Czy beda juz wtedy otwarte wszystkie bary i dyskoteki?? W zeszlym roku bylam pod koniec lipca i bylo super Zastanawiam sie czy teraz tez tak bedzie...Moze ktos kto tam mieszka odpisze mi jak wyglada tam zycie nocne w okresie 8-15 lipiec. Pozdrawiam
julittaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-26, 20:17   #47
karolca
Zakorzenienie

Nad morzem sezon zazynaja od majowego weekendu lub najpóżniej w czerwcu. Początek lipca to już sezon jak się patrzy Nie tylko w Mielnie ale wszedzie.
Dużo słońca zyczę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2007-06-27, 09:26   #48
AaniaA
Zakorzenienie

my bylismy w tamtym roku na poczatku lipca w milenie i jeszcze nie wszystko ruszylo pelna para. w wielu miejscach bylo napisane, ze od polowy lipca zaczynaja sie rozne rzeczy.
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-03, 09:12   #49
nieduza
Raczkowanie

MIELNO! Tanio?

Witam! Dziewczyny prosze was o pomoc, szukam dobrego miejsca do zakwaterowania sie w Mielnie, w sierpniu. Szukam domku (4 os.) lub taniego 2 os. pokoju... Niestety na internecie nie znalazłam zbyt ciekawych ofert. Przedewszystkim jednak chodzi mi o to by bylo tanio! (pokoj do 30, domek do 150) Czy ktoras z was wie z doswiadczenia swojego, lub znajomych gdzie w mielnie znajde takie miejsce? Pozdrawiam!
nieduza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-03, 11:02   #50
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: MIELNO! Tanio?

Ale to bez wyżywienia? Jeśli tak spróbuj w ośrodku Bajkowy Las, tel. 094 - 31 89 608. My mamy wyższe ceny, ale zamawiamy noclegi dla grupy z wyżywieniem dwa razy dziennie.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 23:10   #51
Candy86
Raczkowanie

MIELNO - Urszula Pazio ul. Gałczyńskiego 3

Hej, mam pytanko ... Czy ktos byl moze gosciem w domu tej Pani na wakacjach i moze dac jakas ocene ?? Pozdrawiam
Candy86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 21:35   #52
LiCzBa_Pi
Raczkowanie

Dot.: MIELNO - Urszula Pazio ul. Gałczyńskiego 3

Ja niestety nie byłam ale chciałam tak tylko wtrącić że polecam Ci serdecznie Mielno (mieszkam w Koszalinie;p) bo jest naprawdę fajnie ostatnio bardzo się wszystko rozwinęło jest dużo hoteli pokoi itp camping mnóstwo budek z jedzeniem a restauracji to chyba wiecej w Unieściu - no i co najważniejsze: niezapomniane imprezy do białego rana! weź wygodne buty bo nie będziesz się nudzić! =D ogólnie - ja jestem zadowolona prawie co weekend chodzimy się bawić no i jeszcze przy okazji odświeżę wątek ;P;P
kiedy się wybierasz?
LiCzBa_Pi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 17:44   #53
Candy86
Raczkowanie

Dot.: MIELNO - Urszula Pazio ul. Gałczyńskiego 3

Dzieki za opis własnie o takie miejsce nam chodziło. Nie lubie miejscowosci z 3 ulicami na krzyz na których nic sie nie dzieje szkoda tylko, że nikt nie był na kwaterach tam gdzie jedziemy i nie może nic o nich powiedzieć. . Pozdrawiam

Edytowane przez Candy86
Czas edycji: 2008-07-26 o 19:59 Powód: zmiana terminu
Candy86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 23:15   #54
Magdaniunia123
Przyczajenie

Dot.: Mielno -noclegi.

mozesz podac ten pensjonaT?
Magdaniunia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 09:35   #55
LiCzBa_Pi
Raczkowanie

też jestem z Koszalina=D pensjonatów jest bardzo dużo w Mielnie i teraz w lipcu pewnie prawie wszystko zajęte ale uważam że i tak dasz rade sobie załatwić. jeśli nie w hotelu to czasem mają powieszone na oknach/bramach napisy "wolne pokoje", zależy im na turystach;P
Stary 2008-07-19, 09:36   #56
LiCzBa_Pi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cookiemonster Pokaż wiadomość
nie ukrytą, poprostu teraz bardzo żadko bywam nad morzem (ostatnio byłam w listopadzie bo jednak perspektywa jazdy przez 14 godzin śmierdzacym pociagiem przez cała Polskę nie jest zbyt zachęcająca, a jednak za parę dni mnie czeka )
witajcie dziewczyny;D
Stary 2008-07-20, 20:32   #57
Magdaniunia123
Przyczajenie

mozesz mi podac nazwe jakiegos pensjonatu lub namiary, który jest blisko dyskotek, barów, jest czysty i cena nie przekracza 50zł za dobę? lub pokoje goscinne, prywatne kwatery? cokolwiek byle czysto i w centrum. jade na 3 dni i na luksusach mi nie zależy a na dogodnym połozeniu. pomocy
Magdaniunia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-02, 12:49   #58
carla2607
Rozeznanie

Talking Mielno!!!

Mam prośbę, jeśli ktokolwiek był kiedyś w Mielnie, niech no mi szybko zda relacje ;-) Oczywiście chodzi mi tu głownie o atmosferę tego nadmorskiego kurortu, a przede wszystkim o IMPREZY !!!!!!!!!! : jupi:
Czytałam o wielu miejscowych dyskotekach, ale same wiecie, piszą różne rzeczy, a w gruncie rzeczy może byc zupełnie inaczej niż to nam się wyobrażało. Jeśli któraś odwiedziła jakiś lokal w Mielnie, bardzo proszę o info ! : dziekuje:
carla2607 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-02, 13:25   #59
martiniątko
Zadomowienie

Dot.: Mielno!!!

Jeśli chodzi o imprezy to Mielno jest jak najbardziej dobrym wyborem W "centrum" jest kilka fajnych klubów, jeśli jedziesz na kilka dni to na pewno będziesz miała czas odwiedzić większość z nich. Ja zdecydowanie nie polecam tylko senso - najbardziej niby szpanerskiego klubu. Byłam tam dosłownie dwa dni temu i stwierdziłam że nigdy więcej nie przyjde. Niby taki trendy a wiocha jak nie wiem...20 zł za wstęp w weekend (inne dni 10zl), drinki drogie, a np. każą dodatkowo płacić za toaletę muzyka - w kółko to samo puszczają, jednego wieczoru jakąś piosenkę po 3-4 razy no i faceci też nie za bardzo, prawie same "karki", ale to chyba ogólnie specyfika Mielna o wiele fajniej (i tłoczniej ) jest np. w koko bongo, ale musisz sama pójść i ocenić
martiniątko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-02, 13:53   #60
carla2607
Rozeznanie

Question Dot.: Mielno!!!

Dokładnie to jadę za tydzień na 5 dni. Nie jadę na podryw ;-pp
To raczej pomysł mojego TŻ-ta, że akurat Mielno. On właśnie chciał wstąpic do senso, więc z pewnością zahaczymy o ten klub. Mi też coś się wydaje, że za bardzo eksluzywny, kojarzy mi się z taką sztucznością,sztywnością - nie wiem czemu, co prawda jeszcze nie byłam, ale widziałam zdjęcia na necie.
Ale skoro mówisz, że jest sporo klubów, to z pewnością znajdę odpowiedni klimat w jakiejś dyskotece ;-)))) Dzięki za info.

Chodzi mi też konkretnie o porównanie jeszcze paru klubów, wymienieniu walorów i wad, jeśli byś mogła ;-)
carla2607 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości