![]() |
#31 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Spa w Polsce
Cytat:
Nie korzystałam z żadnych zabiegów SPA, ale bywałam na basenie. Przy wejściu (czyt. w recepcji) otrzymujesz szlafrok i ręcznik. Jak nie masz klapek, to dostaniesz jeszcze takie szmaciane "klapki", ale te niestety szybciuteńko się drą, no i przemakają... jak dla mnie - baaardzo niemiłe i nieestetyczne wrażenie. Szatnia mała/ciasna - 34 szafki. W dni powszednie basen zajęty do godz. 20, gdyż odbywają się różne zajęcia typu aquaaerobic, nauka pływania, itp. Basen mały - krótki i wąski. Brodzik dla maluchów - OK. Sauna parowa też mała - na swobodne przebywanie mieszczą się 3 osoby... czwarta, to już się robi ciasno, zwłaszcza że jest takie jedno miejsce, które tak parzy po nogach, że praktycznie jedna osoba musi stać, gdy pozostałe trzy siedzą. Obsługa niestety nie dba o stan aromatów - na 4 pobyty tylko raz udało nam się trafić na jakiś (eukaliptusowy). Jacuzzi na 5 osób. Żeby dostać się do suchej sauny, trzeba wyjść z szatni, przejść przez korytarz ( do którego mają dostęp ludzie w "normalnych" ciuchach) i w jakimś tam innym pomieszczeniu jest ta sauna (nie byłam, bo nie lubię suchej, ale mój TŻ był i był tym zdegustowany... ponoć też ciasno). Podsumowując: obsługa w recepcji miła, "obiekty" ciasne/małe w sam raz na wynajęcie dla 4, 5-cio osobowej grupki, ale nie słyszałam o takiej możliwości. Acha - barek... oferuje kawę, herbatę, wino (mają specjalną chłodnię), piwo, soki, ale żadnych izotonicznych... i świeże z pomarańczy lub grapefruitów... tylko, że często brakuje tych owoców... W mojej skali 0-10 daję 3. No dobra... niech będzie 4, ale to już tak oooogromnie naciągane. Czy ktoś coś wie na poniższy temat?: http://www.manorhouse.pl/pobyty_palac.html ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Zakopcu na Antałówce oczywiście też jest. http://www.aquapark.zakopane.pl/ W jakiejś wsi w gminie Szaflary - http://www.termypodhalanskie.pl/ W Białce ma coś być, ale czy jest już to nie wiem. Planowali otwarcie na lata 2009 - 2010. Szukałam, nie znalazłam, więc chyba jeszcze nie ma. Mają też być jakieś baseniki oparte na źródłach solankowych w Porębie Wielkiej (okolice Limanowej), ale chyba też w trakcie realizacji dopiero. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-04-14 o 08:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
SPA w Gdańsku
Jakie ośrodki SPA w Gdańsku mogłybyście polecić? Chcę za jakiś czas spędzić w takim miejscu 2 dni, ale zupełnie nie wiem co wybrać. Nigdy nie byłam w takim miejscu, do tego nie jestem z Trójmiasta (ale wybieram tę okolicę, bo mam dość blisko). Jedną z istotnych rzeczy są rozsądne ceny - czyli poprostu niewygórowane, bo wiadomo, że i tak trochę trzeba na to odłożyć. Fajnie, gdyby było łatwo tam trafić. Dobrze, gdyby była możliwość noclegu. Proszę o jakieś wskazówki!!! Jakie ośrodki znacie na wybrzeżu?
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Dot.: SPA w Gdańsku
ja byłam tutaj, z tym że to Gdynia
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
A w jakim konkretnie hotelu byłaś?
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Podbijam wątek!
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Uważacie, że warto robić sobie jakies zabiegi w SPA? Np. masaże albo cos na cellulitis itp? Warto? Zastanawiam się, bo jednak trochę to kosztuje...
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
podbijam watek
chce sie wybrac z mama do hotelu spa, lokalizacja w zasadzie jest malo istotna, ale sklanialabym sie ku morzu, alezy mi zeby cena byla przystepna
![]() |
#39 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Pod koniec września wybieram się z TŻem albo do Bukowiny albo do Szaflar, jeszcze nie zdecydowaliśmy. W każdym razie, po powrocie na pewno opiszę wrażenia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ośrodki Spa w Polsce
Kormoran w Rowach koło Słupska.Byłam już trzy razy i na pewno zawitam tam jeszcze nie raz
![]() Latem byłam w Zakopanem w Antałówce,było super ale SPA tam marne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
Jejku, Rowy?
Byłam tam kiedyś przez tydzień na urlopie, ale nie byłam zachwycona tym pobytem. Może dlatego, że ograniczaliśmy się z moim chłopakiem do wylegiwania na plaży i jedzenia smażonej rybki ![]() Nauczona jednak tym doświadczeniem przyszły urlop będę planowała z większą uwagą. Tyle się teraz mówi o salonach spa. Znajoma poleciła mi Primavera SPA w Jastrzębiej Górze i przyznać muszę, że bogactwo ich oferty mnie zainteresowało. Tak jak nie planuję wakacji z półrocznym wyprzedzeniem tak w Primaverze chyba co najmniej weekend zarezerwuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Ma ktoś może ochotę wypełnić ankietę potrzebną mi do pracy licencjackiej na temat Spa i Wellness i gab. kosmetycznych, chętnych proszę o pozostawienia maila na moim gg 11412844 będę bardzo bardzo wdzięczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Polecam Hotel Spa Ossa koło Rawy Mazowieckiej. Dość nowy hotel, basen ze zjeżdżalnią, kilka saun, 2 jacuzzi, fajne masaże. Jedzenie też dobre. Niestety w okolicy nie ma nic specjalnego, więc pobyt ograniczał się do hotelu - raczej na krótkie, romantyczne wypady
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Ja zdecydowanie polecam http://www.azzun.pl/main
Cudowny klimat. Ja byłam w grudniu i to był super termin bo hotel gościł może z trzy, dwie pary ![]() Klimat super, idealne miejsce na odpoczynek i relaks. Cicho, spokojnie, niezwykła dbałość obsługi o klimat w hotelu. Nastrojowe wnętrza, po prostu niezwykły klimat. Basen, sauna- dostępne w dowolnej chwili. Jedzenie po prostu pyszne i świetnie podane. I profesjonalna obsługa. I oczywiście zabiegi.. polecam zabiegi w Hammam i Rasul. Ja mam zamiar tam wrócić! ![]() Naprawdę polecam. Lokalizacja dziwna bo hotel jest schowany ale to dodatkowy plus bo jest tam bardzo spokojnie i cichutko.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Co do koleżanki szukającej info na temat manor house. Czy już tam byłaś? Bo chcemy się niedługo wybrać z mężem na weekend. Strona wygląda bosko, ale ciekawa jestem jak w realu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Polecam Grand Hotel Stamary **** w Zakopanem. Fajne maja SPA, a hotel też niezly... przepyszne jedzenie!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
No ja niestety byłam tylko w jednym
![]() ![]() Ale skocz może na którąś ze stron o ośrodkach spa ( np. wyspazdrowia.pl ) i poczytaj komentarze dotyczące poszczegółnych ośrodków. Może tam będzie ten, o który pytasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
W Faltomie było na prawdę super. Atmosfera hotelu bardzo miła, tak samo jak obsługa
![]() ![]() ![]() Zabiegi fajne, świat sauny super. Jaskinia solna też jest. Basen i zjeżdżalnie. Siłownia. Bilard, kręgle itp. Jest co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Osobiście mogę polecić SPA w Zalesiu,,,,,jak dla mnie- mieszkanki Warszawy to naprawdę oderwanie od rzeczywistości..przede wszystkim spokój, cisza, bez pośpiechu....Jak ktoś ma dzieci to też będzie zadowolony, bo spokojnie może je zabrać ze sobą i również będą się dobrze bawiły...http://zalesiemazury.pl/ Edytowane przez milusia d Czas edycji: 2011-01-03 o 14:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Dolina Charlotty
Mój ukochany zaproponował mi ostatnio trzydniowy pobyt w tym przepięknym spa. Niestety przeczytałam kilka negatywnych komentarzy... Był tam ktoś może.? Najbardziej interesuje mnie asortyment w pokojach i czy wart jest swojej ceny. Z góry dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Ja rowniez polecam Faltom w Rumi. Znajomi zrobili nam taki prezent na slub - 5 dniowy pakiet Spa dla dwojga. Bylismy oboje z TZ zachwyceni. Lokalizacja rzeczywiscie nie za ciekawa, ale przeciez do hotelu sie nie jedzie ogladac widokow. A poza tym jechalismy samochodem, wiec miedzy zabiegami smigalismy sobie nad morze. Z zabiegow mnie najbardziej podobal sie masaz kamieniami, a TZ jakas kapsula Vichy. Ogolnie w pakiecie mielismy po dwa zabiegi dziennie, w tym samym czasie, zeby jedno sie nie nudzilo w pokoju. Jak jednego dnia chcielismy przelozyc zabiegi, to nie bylo zadnego problemu - pani z recepcji w dwie minuty zmienila nam grafik i po klopocie. Sniadania pyszne, kolacje tez, obsluga bardzo mila - nie mam absolutnie ZADNYCH zastrzezen i planuje kupic TZ w ramach niespodzianki weekend Spa - wspolny z okazji naszych urodzin. Wezmiemy ze soba nasze malenstwo i zobaczymy jak sie Faltom sprawdza jesli chodzi o male dzieci.
Aha - polecam rowniez zabieg Swiat Sauny - to jest osobne pomieszczenie z basenem solankowym, a nie te standardowe sauny przy basenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Szanelowa Madżesti
|
O Faltomie wypowiadałam się w tym wątku już wcześniej, polecam zdecydowanie hotel Lubicz**** w Ustce. Byliśmy tam już kilka razy i zawsze bierzemy Pakiet Ty i Ja. Na dzień dobry dostajemy do pokoju dobre wino ( nie jest to jakiś kwas za 7 zł z Biedronki ). Wyżywienie jest super, w pakiecie mamy romantyczną kolację przy świecach, termin sami ustalamy i na kolacji są 2 menu do wyboru. Obsługa zarówno w recepcji, restauracji i Spa rewelacja. Zabiegi - zawsze dokupuję oprócz pakietu ponieważ uwielbiam masaże
![]() ![]() Polecam również w Darłowie Hotel Lidia, blisko morza, profesjonalna obsługa, bardzo miły pan, który wykonuje zabieg ajurwedyjski, wyżywienie ( a jestem wybredna ) bardzo dobre, ogrodzony parking, duży basen, niestety grota solna tylko w pakiecie 45 min, popołudniami różne atrakcje w hotelu np trafiliśmy na pokaz słodyczy z fontanną czekolady ![]() ![]() Polecam zarówno Lubicz jak i Lidie, patrząc z perspektywy czasu i porównując z nimi Faltom to odstaje on od nich trochę Aaaa dodam, bo to dla mnie ważne, że w Lubiczu i Lidii można mieć swój strój na zabiegach lub ich jednorazowe stringi, przed zabiegiem wystarczy powiedzieć, że zostaje się w swojej bieliznie.
Edytowane przez aniyam Czas edycji: 2011-03-01 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Jest fajne SPA, ale nie całkiem nad morzem - ale faktycznie też w pięknej okolicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dolina Charlotty
Cytat:
jadąc do SPA zainteresowałabym się raczej poziomem, skutecznością i zróżnicowaniem zabiegów, a nie tym, co w pokoju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
![]()
Polecam Hotel AMAX w Mikołajkach.
W zeszły weekend byłyśmy tam z koleżanką i jest naprawdę genialnie! Bardzo miły i profesjonalny personel SPA i całego hotelu, fajne klimatyczne wnętrza. Bardzo fajne jacuzzi z widokiem na jezioro - coś niesamowitego, naprawdę tak się zrelaksowałyśmy, że nie chciało nam sie wracać do domu ![]() Pyszne jedzenie w cenie pakietu SPA. Naprawdę polecam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
|
Kurcze w takim SPA na pewno musi być fajnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Agatko, ja Ci powiem tak - moj TZ nie jest wprawdzie zolnierzem, ale np. podnosil ciezary, wiec raczej tez nie nalezy do jakis takich ciapciusiow, co chetnie jezdza do Spa. Udalo mi sie go namowic, pojechalismy - dostal pakiet dla mezczyzn i wrocil zachwycony! Zamiast maseczek i ogorkow na oczy mial np. dodatkowe masaze, grube peelingi do ciala, jakies bicze wodne etc. Mowi, ze sie super zrelaksowal i na pewno tam wrocimy, wiec mysle, ze i Twoj znalazlby cos dla siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
|
mimbi - już nad nim pracuję
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
![]() Życzę przyjemnego wypoczynku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o uzdrowiska, to polecam swój region, czyli Dolny Śląsk, gdzie obecnie ruszyła akcja promocyjna Uzdrowiskowy Dolny Śląsk. Nie dość, że mamy piękne góry, zamki, pałace i pohitlerowskie sztolnie... to jeszcze cudowny mikroklimat i wody mineralne o właściwościach leczniczych, jak i borowiny. Obecnie piszę pracę magisterską o ofercie uzdrowisk Szczawno i Jedlina Zdrój (Ziemia Wałbrzyska). W ujęciu ogólnym prócz klasycznego lecznictwa, rozwijają się na Dolnym Śląsku oferty w kierunku fitness, wczasy odchudzające i odmładzające
![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2011-04-02 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.