Moje marzenie-wyjechac na stałe do Wa-wy.. Jak tam jest?? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-04, 23:04   #31
anab15
Raczkowanie

GG do anab15
Dot.: Moje marzenie-wyjechac na stałe do Wa-wy.. Jak tam jest??

ja nei mieszkam w wwa ale bywam tam dosyc czesto ,juz kocham to maisto i moim najwiekszym marzeniem jest sie tam przeprowadzic i byc stewardessa na warszawskim lotnisku i meiszkac w bloku na mokotowie z przyjacilka i nikt mi marzen nie zabierze a moze spelni?!:P
anab15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-05, 09:09   #32
blueania
Zakorzenienie

hehehe tez chce mieszkac na Mokotowie uwielbiam ta dzielnice moze dlatego,ze moja siostra mieszkala tam 2 lata,jest super dojazd,metro i blisko galeria mokotow:P a przy okazji blisko mialabym uczelnie do ktorej moze pojde :P
blueania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-05, 09:45   #33
Ines1985
Zakorzenienie

Heh... Ja mieszkam w Warszawie od urodzenia. W dodatku na Mokotowie . Ale w zasadzie to juz prawie Ursynow i bardziej sie "utozsamiam" z tą dzielnicą.
Nie zauwazylam problemow z poruszaniem sie po miescie bo mam pod nosem metro i bardzo mi to ulatwia sprawe. Moge nim dojechac w najwazniejsze dla mnie miejsca. A jak sie wybieram gdzies dalej, szczegolnie na jakis zupelnie odlegly kraniec stolicy to musze sie przesiadac raz czy dwa. I tego juz nie lubie . Tez mi sie zdarza brac wtedy plan miasta albo karteczke z dokladna rozpiska jak mam dojsc do poszczegolnych przystankow i jakie autobusy mi pasuja

Zycie w Warszawie rzeczywiscie jest szybkie. Szczegolnie w centrum. Nie jest to dobre miejsce na spacer bo ciagle jest sie potrącanym przez pędzących gdzies przechodniów. Po prostu trzeba sie dopasować i też gdzieś pędzić .
Prawdą jest to co napisały poprzedniczki - moża tu spotkać naprawdę przeróżnych ludzi. I nikt sie im dziwnie nie przyglada, wszyscy sa przyzwyczajeni do tej roznorodnosci.
Jeszcze jakas charakterystyczna cecha.. Hmmm. Ciezko jest przejsc przez centrum i nie byc przez kogos zaczepionym. Niewazne czy jest to sprzedawca "perfum", ankieterka czy jakiś pijaczek . To akurat bardzo mnie denerwuje, szczegolnie kiedy spiesze sie do pracy a czlowiek ktory mnie zaczepia nie rozumie kiedy wyraźnie mowie "Nie mam czasu!!".

To co mnie w Warszawie najbardziej wkurza to brak fajnych knajpek. Tak! Naprawde ciezko jest znalezc miejsce z milą obslugą, fajnym wnetrzem, dobrą lokalizacją, ciekawym menu i znośnymi cenami. Nie twierdze ze w ogole nie ma takich miejsc ale trzeba sie troche naszukać. Nie mowie tu o restauracjach tylko o jakichś knajpkach gdzie mozna sie spotkac z wieksza grupką znajomych.

Co do spotykania znanych osób - zdarza się. Byly wątki o "gwiazdach" jakie spotkalysmy, tam mozna troche poczytac na ten temat.
Ale kogos slawnego chyba latwiej spotkac w Krakowie niz w Warszawie . Bedac w Krakowie kilka dni spotkalam wiecej "slaw" niz w Warszawie widuje w ciagu miesiaca .
A kogo w W-wie widzialam ostatnio? Magde Schejbal, gra w "Kryminalnych".

Jeszcze jeden temat po prostu MUSZE poruszyć.
Chodzi o opinie innych Polaków o Warszawiakach. Nie mam pojecia skad sie biora, prawdopodobnie osoby ktore je rozglaszaja mialy do czynienia z "Warszawiakami" a nie rodowitymi mieszkancami tego miasta.
Tez zauwazylam ze duzo bardziej sie wywyższają osoby ktore nie mieszkaja w stolicy od urodzenia, a tylko przeprowadzily sie tu w pewnym momencie swojego zycia.
Dla czlowieka ktory mieszka tutaj od urodzenia Warszawa jest po prostu zwyklym miastem. Nie liczy sie to ze jest stolica, że jest najwieksza. To wszystko jest dla nas zupelnie naturalne, nie czujemy potrzeby obnoszenia sie z tym.
Samolubów i cwaniaczkow mozna spotkac w kazdym miescie, zarówno w Warszawie jak i w Lublinie, Opolu czy Mikołajkach. Wszędzie. To nie miasto wplywa na to jaki ktos ma charakter i jak w zyciu postepuje .
Wydaje mi sie to logiczne i az mi sie nie chce wierzyc ze niektorzy wierza w to, ze Warszawiacy naprawde sa tacy "be" jak to zakompleksieni ludzie maja zwyczaj opowiadac.

przepraszam ze sie tak rozpisalam

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-05, 09:56   #34
eevvaa
Zakorzenienie

a moje marzenie się spełniło i od 2 tygodni mieszkam w Wawie W stolicy po prostu nigdy się nie nudzę Jest tam duzo atrakcji i rozrywki No i centra handlowe, sklepy mój żywioł hehe Szczególnie Arkadia

eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-05, 10:25   #35
freedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eevvaa
a moje marzenie się spełniło i od 2 tygodni mieszkam w Wawie W stolicy po prostu nigdy się nie nudzę Jest tam duzo atrakcji i rozrywki No i centra handlowe, sklepy mój żywioł hehe Szczególnie Arkadia
O jej, ale Ci zazdroszczę
Stary 2006-08-05, 10:26   #36
agatkaz88
Zakorzenienie

A ja mieszkam w Wawie od urodzenia ..i to w samym centrum . I powiem Wam, ze teraz tak się przyzwyczailam , ze poprostu nie wyobrażam sobie mieszkac gdzies gdzie jest cisza i spokój. Zanudziłabym się ! Teraz jak wychodze z domu to odrazu widze pełno ludzi. Jestem anonimowa i to mi pasuje . Wszędzie mam blisko. Nigdy sie nie nudze bo jest dużo rozrywek (centra handlowe ), jest gdzie poimprezować - mnóstwo klubów. Co do tego czy się łatwo zgubić ...to chyba łatwo ... bo nawet ja rodowita warszawianka ciągle się gubię , ale wydaje mi sie , ze wszedzie dosyc szybko mozna dotrzec, w koncu jest metro dużo atobusów tramwajów. A pozatym wcale nie uważam, ze jest brzydko jest mnóstwo pięknych parków (łazienki, ujazdowski) i innych cudnych miejsc (starówka -zwłaszcza nocą ). Dużo klimatycznych zakątków, knajpek kawiarni. I wielu różnych ciekawych ludzi. Bo jak np. jade gdzies na wakacje to wszyscy tacy na jedno kopyto , a tu tak nie jest .... wiec zachęcam Was . Pozdrawiam
Stary 2006-08-05, 10:33   #37
anab15
Raczkowanie

GG do anab15

evva ale ci zazdroszcze ... tez kocham arkadie ,przygarnij mnie pliiis :P
Stary 2006-08-05, 10:35   #38
anab15
Raczkowanie

GG do anab15

eevvaa tak jak napisalas- zawsze tam jest cos do roboty(widze po znajomych ktorzy tam mieszkaja) a w mniejszych mistach np. lublin moje rodzxinne miasto jest taka dzuma ze czasem chce mi sie plakac...:/ pozdrawiam warszawiakow
Stary 2006-08-05, 10:36   #39
freedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anab15
evva ale ci zazdroszcze ... tez kocham arkadie ,przygarnij mnie pliiis :P
Tak tak! I mnie jeszcze
Stary 2006-08-05, 10:49   #40
eevvaa
Zakorzenienie

freedka, anab15 przyjeżdżajcie! Pobuszujemy razem po Arkadii

eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-05, 11:08   #41
freedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eevvaa
freedka, anab15 przyjeżdżajcie! Pobuszujemy razem po Arkadii
Dobra idę się pakować
Stary 2006-08-05, 11:37   #42
blueania
Zakorzenienie

mysle,ze mieszkanie pod Wawa tez nie jest zle jedno podwarszawskie miasteczko zdazylam poznac dosc dobrze i bardzo mi sie spodobalo to tylko 11km,jest ciszej,spokojniej i blisko do Warszawy moglabym tam ewentualnie kiedys zamieszkac
Stary 2006-08-05, 11:42   #43
VioletJewel
Raczkowanie

GG do VioletJewel

Hehehe a ja jestem "rodowitą" Krakowianką, mieszkam tu na stałe, natomiast w Wawce wynajmuję mieszkanko. I wszyscy Warszawiacy bardzo dziwili się, czemu z Krakowa się do nich przeniosłam Wkurza mnie tylko fakt, że mój sposób mówienia budzi sensację 100lica jest naprawdę fajna, ale ludzie są tu nastawieni na robienie kariery o wiele bardziej, niż w Krakowie. Wielkim plusem jest czystość spowodowana brakiem gołębi - te głupie ptaszyska są tym, czego w Krakowie wręcz nienawidzę. śmiem twierdzić, że Warszawa też ma swój klimat, choć zupełnie inny niż Kraków
VioletJewel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-05, 11:50   #44
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VioletJewel
co podoba mi się najbardziej- to brak gołębi - gołębie są tym, czego w Krakowie wręcz nienawidzę.
eee ja tam golebie tylko widze jak jade do centrum. a coz ci te golebie zrobily?

Cytat:
Ogrrrromnym plusem są też fajne kluby, gdzie można pobawić się przy muzyce pop w towarzystwie "mieszanym", jesli wiecie, o co chodzi
w Krakowie tez sa kluby z muzyka pop (niestety glownie na takie ostatnio trafiam - nie znosze muzyki pop )
a co to towarzystwo "mieszane"?
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-05, 11:51   #45
paulinka_vel_paulinka
Wtajemniczenie

Warszawa, ja nie mieszkam w samej warszawie tylko na oberzach, ale i tak większość czasu spędzam w i nie powiem żebym była zachwycona...
Stary 2006-08-05, 11:59   #46
blueania
Zakorzenienie

Paulinko a gdzie mieszkasz jesli mozna wiedziec ??
Stary 2006-08-05, 12:02   #47
VioletJewel
Raczkowanie

GG do VioletJewel

Cytat:
Napisane przez lain
eee ja tam golebie tylko widze jak jade do centrum. a coz ci te golebie zrobily?
No, kilka razy mi zrobiły na różne cześci ciała, więc sorry, nie pokocham ich raczej...Ja zwykle przebywam w centrum, a za czasów studenckich to się szczególnie zraziłam - przeleciał Ci kiedyś taki po twarzy? No i o tym,jak wyglądają nasze zabytki obesr*** już nie wspomnę.

Cytat:
Napisane przez lain
w Krakowie tez sa kluby z muzyka pop (niestety glownie na takie ostatnio trafiam - nie znosze muzyki pop )
a co to towarzystwo "mieszane"?
No, pop popowi nierówny. Co innego Madonna i Rihanna, a co innego Doda... W Krakowie nie ma klubów w prawdziwego zdarzenia, jak już muza lepsza, to wnętrze obskurne itd. Chodziło mi o takie, jak Utopia na przykład (weszłam tam tylko raz, cudem?) Lubię swobodnie potańczyć z facetami, którzy nie chcą mi stawiać drinków i nie próbują obmacywać, tylko dobrze się bawią (by the way- knajpianego podrywu nienawidzę)
Stary 2006-08-05, 12:15   #48
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Zresztą jak wyglądaja nasze zabytki obesr*** już nie wspomnę.
a w ktorym europejskim zabytkowym miescie nie ma obsranych przez golebie zabytkow? ja sie jeszcze z takim nie spotkalam

Cytat:
No, pop popowi nierówny. Co innego Madonna i Rihanna, a co innego Doda...
ostatnio zostalam wyciagnieta do niejakiej Afery, gdzie leciala Madonna (to poznalam, bo jako ze nie slucham muzyki pop nie umiem nazwac tego co tam jeszcze lecialo)

Cytat:
W Krakowie nie ma klubów w prawdziwego zdarzenia, jak już muza lepsza, to wnętrze obskurne itd.
z prawdziwego zdarzenia? a ja uwazam, ze w takim Ministerstwie, Prozacu czy Midgardzie jest i wnetrze bardzo fajne i muzyka ok (co prawda nie pop, bo sporo lepsza od popu)

Cytat:
Lubię swobodnie potańczyć z facetami, którzy nie chcą mi stawiać drinków i nie próbują obmacywać, tylko dobrze się bawią (by the way- knajpianego podrywu nienawidzę)
a tu juz chodzi o ludzi a nie o miasto. wszedzie sa rozni (zarowno Warszawiacy przyjezdzaja do Kraka poimprezowac jak i Krakowianie do Wawy, wiec jest mix) nie mow mi, ze ludzie wjezdzajac do Wawy staja sie innymi ludzmi, bo tak na nich dziala to miasto
Stary 2006-08-05, 12:20   #49
_Brzoskwinka_
Zakorzenienie

W Waszawie trzeba bardzo uwazac,a zwlaszcza w nocy.
Stary 2006-08-05, 12:27   #50
blueania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Brzoskwinka_
to zalezy moja siostra mieszkala wczesniej w takiej okolicy,ze moglysmy sobie spokojnie wracac z kina po polnocy
Stary 2006-08-05, 12:29   #51
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Brzoskwinka_
To chyba w większości miast trzeba uważać w nocy.
Poza tym w Warszawie sa takie rejony, że faktycznie jest cicho i spokojnie.Mieszkałam pare lat temu w takiej okolicy, że spokojnie o 2-3 w nocy na spacery sama chodziłam
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-05, 12:33   #52
VioletJewel
Raczkowanie

GG do VioletJewel

Cytat:
Napisane przez lain
a w ktorym europejskim zabytkowym miescie nie ma obsranych przez golebie zabytkow? ja sie jeszcze z takim nie spotkalam
No własnie według norm UE w żadnej stolicy Europy nie może być gołębi. Tak przynajmniej słyszałam Ale- w Warszawce jest czysto.

Cytat:
Napisane przez lain
z prawdziwego zdarzenia? a ja uwazam, ze w takim Ministerstwie, Prozacu czy Midgardzie jest i wnetrze bardzo fajne i muzyka ok (co prawda nie pop, bo sporo lepsza od popu)
Moja droga, widzę, że mamy rozbieżne gusta. W Midgardzie jest przepiękne wnętrze i na tym się kończy, w Ministerstwie- sorry, nie skomentuję muzyki, bo Doda przy tym to rarytas dla koneserów, Prozac jest taki sobie.

Cytat:
Napisane przez lain
a tu juz chodzi o ludzi a nie o miasto. wszedzie sa rozni (zarowno Warszawiacy przyjezdzaja do Kraka poimprezowac jak i Krakowianie do Wawy, wiec jest mix) nie mow mi, ze ludzie wjezdzajac do Wawy staja sie innymi ludzmi, bo tak na nich dziala to miasto
Ależ kompletnie mnie nie zrozumiałaś, w ogóle nie o tym mowa. Wybierz się raz do klubu "mieszanego" to zrozumiesz
Stary 2006-08-05, 12:58   #53
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Moja droga, widzę, że mamy rozbieżne gusta. W Midgardzie jest przepiękne wnętrze i na tym się kończy, w Ministerstwie- sorry, nie skomentuję muzyki, bo Doda przy tym to rarytas dla koneserów, Prozac jest taki sobie.
coz o gustach sie nie dyskutuje. w Ministerstwie muzyka o niebo lepsza niz podrzedny pop... coz...

Cytat:
Ależ kompletnie mnie nie zrozumiałaś, w ogóle nie o tym mowa. Wybierz się raz do klubu "mieszanego" to zrozumiesz
to najpierw podaj definicje klubu mieszanego bo nie wiem co to

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-05, 13:21   #54
bielaczka
Rozeznanie

GG do bielaczka

O jejku.. dziekuje wam bardzo, bardzo, bardzo ** coraz bardziej nakrecam się na Wa-wke dzieki tym komenatrzom.. aj aj aj
bielaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-05, 13:23   #55
_Brzoskwinka_
Zakorzenienie

Chyba najgorzej jest na Pradze,ale wszystko wszedzie moze sie zdarzyc .
Stary 2006-08-05, 19:41   #56
bielaczka
Rozeznanie

GG do bielaczka

Stary 2006-08-07, 06:37   #57
bielaczka
Rozeznanie

GG do bielaczka

:d
Stary 2006-08-07, 10:03   #58
xtalciax
Zakorzenienie

ja też chciałabym się wyprowadzić w przyszłości do Wawy
podaba mi się ta anonimowość i to że nikt się na Ciebie dziwnie nie patrzy gdy idziesz ulicą jakoś ekstrawagancko ubrana(czego niestety nie mozna powiedzieć o moim miasteczku ) no i to że jest co robic, gdzie wyjść itp. mam nadzieję że po maturze się uda a jeśli nie do Wawy to do jakiegoś większego miasta bo ja jakieś miejskie zwierze jestem każde większe miasto mi się podoba
xtalciax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-07, 14:28   #59
freedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xtalciax
bo ja jakieś miejskie zwierze jestem każde większe miasto mi się podoba
Dokładnie tak jak ja

Też po maturze chciałabym się wyprowadzic, jak nie do Wa-wy to chociaż do Kraka
Stary 2006-08-07, 19:01   #60
bielaczka
Rozeznanie

GG do bielaczka

Dziekuje po raz kolejny za odpowiedzi i z kazdym dniem coraz bardziej napędzam się na Wa-we.. ciągle o niej myśle.. Jejku, nawet nie wiecie jak chciałabym tak wyjechać, chociaz na kilka godzin... chętnie pojechałabym jeszcze w te wakacje, ale nie mam kasy.. a poza tym, rodzicie by mnie nie puscili samej z kolezanka echt, niby Białystok od Warszawy dzielą 3 godziny drogi, ale nigdy tak sama nie podrozowalam... moze podsuniecie mi jakies argumenty, by ich przekonac? aj aj aj... a tak w ogole, to postanowilam z kolezanka, ze bedziemy codziennie odkladac po symbolicznej zlotowce i za rok sobie pojedziemy, jezeli puszcza nas rodzice.. i bedziemy mieli ok.370 zł aj, ale jak na razie to chyba tylko marzenia.... odlegle od rzeczywiscotsci a tak chciałabym tak pojechac.. pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości