|
|
#31 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Fizyka kwantowa
![]() Jeszcze nie .No co Ty. Młoda godzina jeszcze Ja chodzę spać ok 2-3 |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zamotana,cały czas odświeżałam poprzednią stronę
.Kochana do Twojej godzinki to ja na pewno nie dotrwam .Miłych snów ![]() Jutro się zamelduję
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
No nie
>na dobranoc i nie wyświetla-przynajmniej u mnie Słodkich snów raz jeszcze ,w takim razie masz to
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wiem bardzo mało. Mój post miał na celu jedynie przekazanie przemyśleń odnoszących się do ogółu wszelkiej maści humanistek, nie do Ciebie konkretnie. Może nie powinnam się wypowiadać w tym wątku, gdyż studiuję fizykę teoretyczną i wypowiedzi typu "ja nic z tego nie rozumiem" wydają mi się absurdalne po prostu. Jeśli Cię uraziłam, to przepraszam. Pozdrawiam
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. To ciekawe poznać opinię osoby,która ma coś wspólnego z fizyką .
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
).
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Silva, nie mogę znaleźć Twego wątku o matematyce, więc tu napiszę. Myślę, że zainteresowałaby Cię tematyka Fraktali (jakby co, to podaję stronkę z podstawowymi informacjami pl.wikipedia.org/wiki/Fraktal). Poszukiwaczko wiedzy
.
|
|
#38 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czasem mimo, że wiem jak coś się pisze prawdiłowo, to napiszę na odwrót, sama nie wiem czemu. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Fajny temat
; też jestem raczej humanistką, ale zagadnienie fizyki kwantowej może być wciągające; nawet (a może w szczególności) dla laików. Literatura popularnonaukowa bywa bardzo ciekawa, zwłaszcza gdy nie tylko tematyka intryguje (typu: próby naukowego wyjaśnienia odwiecznych zagadek ludzkości), ale i forma jest dla humanistów przystępna . Na przykład mogę polecić "Życie Wszechświata" Lee Smolin'a- właśnie humanistkom powinna przypaść do gustu, bo jest bardzo przystępnie napisana. A co do odpowiedzi na Twoje pytanie... to dużo by mówić. Najbardziej ciekawi mnie czy za naszego życia jakiś genialny (lub genialna ) fizyk-teoretyk wreszcie doprowadzi do unifikacji wszystkich teorii tak żeby nie było podziału na mechanikę kwantową...klasyczną i tysiąca sposobów wyjaśniania poszczególnych "części składowych"- tylko jedna uniwersalna A jesteśmy podobno coraz bliżej
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może uda mi się przeczytać tę książkę . Dzięki ![]() Maswerka,dzięki za linka
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Maswerka nie chciałam naskoczyc ani na ciebie ani na nikogo innego. Miałam tego dnia zły humor i tak mi się napisało. Przepraszam.
Tylko, że ja naprawdę mało czaję z tego wszytkiego. Może po prostu dlatego, że mnie to nie interesuje. Moją pasją jest język niemiecki i o tym najbardziej lubię sobie czytać.Może to i są podstawy ale te pojęcia są dla mnie odstraszające. Gdyby ktoś chciał mi to wytłumaczyć..
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
ja nie miałam jeszcze fizyki kwantowej (bede mieć później). za to na 1 roku miałam chemię kwantową i bardzo mi sie podobała. większość rzeczy opiera się właśńie na równaniu Schrödingera
(hah mam nawet koszulkę wydziałową z tym równaniem). ogólnie zagadnienia kwantowe są bardzo ciekawe jak dla mnie.http://pl.wikibooks.org/wiki/Wprowad...ic_podręcznika
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa dziedzina wiedzy, swego czasu przeczytałam kilka książek na ten temat, a nawet nie przespałam kilka nocy, aby znaleźć odpowiedzi, na pytania jakie powstawały w mojej głowie. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
![]() Także myślę że ciekawa dziedzina |
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#47 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jako chemik albo fizyk :P albo coś związane z tymi dziedzinami |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

Ja chodzę spać ok 2-3

.

).
Może po prostu dlatego, że mnie to nie interesuje. Moją pasją jest język niemiecki i o tym najbardziej lubię sobie czytać.