![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie dzieciaczkow w 2005roku
Właśnie uspałam mojego szkraba, nie mogę już, on cały czas gada... A jeszcze nie umie i ciagle się śmieje, a ja przez to nic w domu nie mogę zrobić.... Czasem wolałabym, żeby płakał to przynajmniej mogłabym to nic nie robienie na to zwalić a tak? Nie ugotowane, nie posprzątane a ja siedzę i gadam... no bo przecież mam do kogo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
To ja podam pomysł
![]() Te z mamuś 2005 które mają już nieco większe pociechy to może pochwalicie się osiągnieciami waszych pociech ? np. pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek ![]()
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
ja też jestem mamusią szkraba z 2005 a dokładnie Filipka z 21 września. Mój był 2 razy większy od Twojej Nadusi Sylwi 2005
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Jędrek urodzony 8.11
1. Tuż po urodzeniu 2. Po miesiącu 3. Po 2 miesiacach 4. prawie skończone 3 miesiace ![]()
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
nich ta zima sie wkoncu skonczy no....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Witam! To mój pierwszy raz na forum. Wcześniej nie wchodziłam bo zapomniałam hasła. Ja urodziłam Zuzię w czerwcu 2005r. Teraz ma już prawie osiem miesięcy. Nie ma jeszcze ząbków i nawet nie raczkuje ale za to leżąc na brzuszku słodko podnosi pupę. Zuzia jest moim pierwszym dzieckiem. Niestety nie karmię jej już piersią, ponieważ spodziewam się NASTĘPNEGO Dzidziusia i szczerze mówiąc mam straszne obawy, iż sobie nie poradzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
ale fajna dzidzia
![]() witaj Karolina. ja urodzilam marysie w sierpniu ale teraz CHYBA nie jestem w ciazy... ale Twoje dziecko jest o 2 mies.starsze a kto wie, co bedzie za 2 miesiace poradzisz sobie,jestem tego pewna |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
![]()
Antosia to moje pierwsze dziecko, jutro będzie miała dokładnie pół roczku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez uskow Czas edycji: 2007-03-19 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Oh jak miło popatrzeć na te wszystkie bobaski
![]() Prosze o więcej zdjęć! Wreszcie pożyczyłam aparat i moge wkleić wczorajsze zdjęcia mojej Córy. Wczoraj odwiedził nas 7-miesięczny Kubuś (przyszły mąż Nadii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
i jeszcze takie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny. moja Wiktoria urodzila sie 16 marca 2005 roku. byl to idealny prezent na urodziny dla mojego TŻ ktory obchodzi urodziny 25.03.
Wikunia ma juz 9 zabkow. a pojawiaja sie jeden po drugim. wlasnie dzis odkrylam nowy nabytek. na ogol wychodza bezobjawowo ale te trzy ostatnie niestety przyplacilismy rzadkimi kupkami i malymi grymaskami. Wikunia juz potrafi sie podnosic i chodzic sobie trzymajac sie lozka lub innych sprzetow. niestety chodzenie na jakis czas zawiesila bo kilkanascie razy przywitala czolem podloge. dosyc sprawnie idzie jej tez wchodzenie i schodzenie na i z lozka i foteli. teraz musze miec oczy dookola glowy. na szczescie jesli musze cos zrobic w domku to wystarczy ze wloze ja do lozeczka i dam kilka ksiazeczek. mam okolo pol do jednej godzinki spokoju. dzisiaj bylismy z TŻ na bilansie rocznego dziecka. Wikunia wazy 11,900 ale jak to okreslila pani doktor jest sporym dzieckiem ale nie mylic z grubym. kupuje jej ubranka juz na 86, a jak patrze na inne dzieci w jej wieku to rzeczywiscie jest pomiedzy nimi roznica. siostra cioteczna TŻ urodzila miesiac po mnie a bratowa TŻ dwa miesiace po mnie. a tak pozatym rozwija sie swietnie. zdjatka wstawie pozniej bo sa za duze. ![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
witam, moja córeczka 29 marca skonczy 3 msc, powiedzcie mi dziewczyny bo troszke sie boje o jej kregosłup, kiedy biore ja na rece przodem i ja siadam, to ona tez juz siada, do niczego jej nie zmuszam, ona tak sama, i nie wiem czy to nie za szybko???? wklejam jej zdjątko
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Witam, to moja 8 miesieczna Marysienka. Urodzila sie 8 lipca. jednak moje zdjecia maja za duza pojemnosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Cześć Dorcia.Mój wujek jest lekarzem co prawda internistą i do leczenia takich maleńkich dzieciaczków raczej się nie kwapi, ale kiedy w rodzinie coś dzieciakom dolega to po pierwsza pomoc wszyscy udają się do niego. I właśnie ten wujek bardzo uczula wszystkie mamy, żeby za wcześnie nie sadzały swoich pociech bo kręgosłupy mają za słabe i można im krzywdę zrobic(a w przypadku takiego maleństwa to naprawdę o to nie trudno) i można pokrzywić, "uchynąć" i takie tam. I nie pozwala też dzieci stawiać na nóżki (uważa że na to mogą sobie pozwolićdopiero po ukończeniu roczk)! Ale ja i tak się tak bardo do tych zaleceń nie stosowałam, bo spróbujcie wytłumaczyć Maleństwu 7- czy 8-miesięcznemu że stawać mu nie wolno bo ma jeszcze zbyt płytkie panewki stawowe! Uważam,że na wszystko przychodzi odpowiednia pora i każde z dzieci samo sobie to reguluje. Kiedy zaczyna samo siadać bądź wstawać trzymając się krawędzi łóżeczka widocznie przyszła już na to jego pora i jest na tyle silne i "dojrzałe" że nic nie powinno mu sie stać. Tak więc nic na siłe. Nie sadzajmy i nie stawiajmy dla pokazu,że dziecko już to potrafi- jak siedzi bądź staje samo- nie zabraniajmy- nic mu sie nie powinno stać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dorcia ja nie bardzo zrozumiałam z tego opisu na czym polega to siadanie twojej córci, ale dzidzia, która nie ma jeszcze nawet skończone 3mc. to zdecydowanie za wczesnie na siadanie. Moja niusia jak sama pani doktor powiedziała, jest bardzo ślinym maluszkiem, potrafi się sama przewrócić z plecków na boczki i z boczka na plecki a ostatnio trenuje sztuke obracania się z brzuszka ![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Jak tylko uda mi sie pomniejszyc to wkleje jakies zdjecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
witam
no to ja tez sie wpisze ![]() ![]() Dzieciak duzo przeszedl..w wieku 3 miesiecy mial operacje na serducho ale naszczescie wszystko dobrze sie skonczylo i jest teraz wesolym, zywym chłopcem Oto jego stronka, jeszcze niedopracowana ale co tam wklejam ![]() pozdrawiam http://republika.pl/blazej_milcarz/ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
dziewczyny źle mnie zrozumiałyście, ja własnie jej do nizego nie zmuszam, ona tak poprostu sama jak mam ja na rekach pionowo, i własnie dlatego teraz jej juz tak nie nosze, bo wiem ze to za wcześnie troszke, byłam dzisiaj z małą na szczepieniu i zapytałam sie lekarza czy to normalne, i powiedziała ze tak, ponieważ sa dzieci silniejsze i dlatego same tak jzu próbuja , i powiedziała abym jej nie zmuszała ale również zabraniała, ze skoro sama ma siłę aby na ok 15 sek usiąśc to nic w tym złego, pozdrawiam
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
A oto mój skarbek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Witaj Dorcia! Ja absolutnie nie twierdzę, że Ty ją do czegokolwiek zmuszasz. Na wszystko przychodzi odpowiednia pora i jak Twoja Córeczka jest na tyle silna, że sama siada to na pewno nic jej nie będzie, ale trzeba bardzo uważać. Moja Zuzia ma teraz 9miesięcy i jeden tydzień. Półtora miesiąca temu pisałam zmartwiona, że jeszcze nie potrafi raczkować, samodzielnie siedzieć o staniu już nie wspomnę. A teraz proszę.Siedzi,raczkuje tak szybko , że trudno ją dogonić a chodak to ulubiony jej przedmiot. Mało tego sama staje przytrzymując się mebli lub szczebli łóżeczka i zaczyna stawiać samodzielne kroczki. A oto kilka jej nowych fotek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Cześć Janebw! Musisz sobie ściągnąć darmowy program do obróbki zdjęc. Ja kiedyś miałam FXFOTO a teraz mam swój aparat i program do zdjęć był na płytce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Czesc wszystkim,
mojego Kubusia urodzilam 25.10 wiec niedawno skonczyl 5 m-cy. Jest slicznym, pogodnym malcem. Caly czas sie do nas usmiecha i gada z nami. Jeszcze nie wiem o czym, ale na pewno same ciekawe rzeczy opowiada ![]() Mam maly problem. Kubus juz 5 dzien nie robi kupki i nie wiem czy powinnam pojsc z nim do lekarza. Brzuszek ma miekki i jest usmiechniety wiec chyba nic mu nie jest. Do tej pory nigdy mu sie nie zdarzyla az taka dluga przerwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
CZesc wszystkiem.Ja tez mam slodkiego synka,19 kwietnia roczek skonczy i jest slodki
![]() chodzi juz ładnie sam i wogóle jest moją slodką pocieszką.Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Nami jscu Ewciach1 nie zwlekałabym z tą kupką.Moj Kubuś miał długi czas kolke i to straszne bylo,przez 4 miesiące sam nie robił, odeszła w 4-5 miesiącu.Można kupić czopki glicerynowe i zaaplikowac Małemu jak nie bedzie mógł zrobic,napewno pomoże.Pozdrawiam imiennika Kubusia i mamusie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Moj Kubus nigdy nie mial kolki i jest pogodny, nie wyglada jakby mu przeszkadzal brak tej kupki.
Ale jak dzisiaj nie zrobi, to chyba dam mu ten czopek. Czekam na tą kupkę jakby ze zlota miala byc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
z tą kupką to znam ten ból,a czopek to dobra sprawa, był czas kiedy mój Kubuś tylko dzięki czopkowi sie mógł załatwić.
Kubuś klawiature mi zabiera i pisac za bardzo nie moge /// chcialam sie poradzić,Mały ma kaszke na policzkach od jakiegos miesiąca czy jest to mozliwe ze od czegos innego niz kaszka ktorĄ mu daje ??? w tej chwili podaje mu z BOBOVITY mleczno-ryżową, ale zdarzyło sie ze pił z Nestle na mleku modyfikowanym i dlatego tez ta kaszka,chyba ?nasza piediatra jak zwykle nic nie wie. I jeszcze jedno pytanie,ile czas podaje sie witaminke D3? Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2006-03-29 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jak zamiescic zdjecie ?????????/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
hej mamusie 2005! Ja też jestem jedną z Was. Zajrzyjcie tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28475
tu też jest fajowo. Zapraszam serdecznie ![]() ps. mam nadzieję że link działa. jeśli nie wpiszcie w przeglądarkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.