![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wielbicielki Bizuterii z Trojmiasta:))
Cytat:
mozna spokojnie kupowac po dwa kamyki. Tylko pamietaj ze te od phiphi ( z osobnej gabloty) sa piekne ale drozsze. Wszystko jest za szyba w blacie, ale pani podaje i pozwala grzebac dowoli. Polecam szczegolnie polimerowe przekladki, takie co metal udaja, nie widzialam nigdzie wiecej takiego wyboru. aa, sznurek 25gr/metr Kobieta uprzejma ![]() Aaa, jeszcze cos, w Granicie piekne srebro, ceny ujdą, choc nie fantastyczne. Bardzo dobra linka jubilerska, droga, ale pokryta gruba warstwa tego nylonu. Tylko tam, jak nie wygladasz na bogatego, przystojnego, mlodego faceta, dluuugo czekasz az ktoras paniusia cie obsluzy. W koncu sa "szanujaca sie hurtownia z tradycjami" ![]() Ech, chyba tyle, bo trzeba samamu pojsc zeby sie przekonac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za informację
![]() Postaram się wyglądać ponętnie :P Mam nadzieję, że trafię. Akurat jutro spotykam się ze znajomą, która zamierza u mnie kupić parę par kolczyków, więc będę miałą co wydawać ![]()
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Dot.: Trójmiasto - hurtownia koralików
Heh, ciekawe czy ktos w ogole przeczyta ten post no ale sporbuje mimo to - chodzi o to,ze jade jutro do gdanska i chcialabym wpasc do korallo, ale niestety nie mam ZIELONEGO POJECIA jak sie tam dostac....
Ma ktos moze jakas mapke (patrzylam na mapie internetowej dganska,ale nic na niej nie widac :/) albo jest w stanie mi wytlumaczyc jak tam doscj???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Atallayah, gdzieś był wątek o trójmieście, tam Pan_thera i Darkling chyba pisały o tym, może nawet coś o dojeździe mówiły, bo nie pamiętam...
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
myslałam, ze TO jets watek o trójmiescie ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Ale był jeszcze jeden
![]()
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Atallayah, wsiadasz w tramwaj, 13 albo 15 (najlepiej) i jedziesz na ....plażę na Brzeźnie (tak nazywa się przystanek na którym trzeba wysiąść
![]() ja musiałam do nich dzwonić, w każdym razie są na pierwszym piętrze i podpisani jako zakład krawiecki, czy coś takiego. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
AAAAAAAAAAAAAAAAA! No i wszystko jasne ;p Wielkie dzieki!!!! Mam nadzieje, ze znajde ;p
A skoro juz jestesmy przyd 3city to chcialam was jeszcze podreczyc o jakies miejsca godne polecenia w Gdansku - jakas fajna knajpke do posiedzenia i miejsca warte zobaczenia.. Mam nadzieje, ze pogoda dopisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
niestety dokładniej nie mogę opisać jak tam trafić :p
co do knajpek, zależy jakie knajpki lubisz ![]() ![]() jakby było lato, to w drodze powrotnej z korallo mogłabyś się przejść plażą, no ale o tej porze roku to nie jest tam zbyt uroczo - wieje pewnie i jest zimno brrr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj po raz drugi odwiedziłam hurtownię na polankach i wszystko jest ok, ale : u pana ze srebrem nie warto kupować srebrnych szpilek. Kupiłam dziś dla próby 4 szt i zanim zrobiłam kolczyki, to 2 z nich się połapały. Jeszcze mi się nigdy nie zdarzyło, żeby srebrny drut połamał
![]() ![]()
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że tak kolejny post pod postem, ale właśnie wyczytałam, że w Gdańsku będzie giełda minerałów w marcu, dziewczyny, może się wybierzemy razem? Ja nie mam kasy strrrasznie, ale tak bym chciała pójść, może coś kupimy, ale fajnie jest siew oóle rozejrzeć, nie?
Tu jest napisane: http://www.mineraly.waw.pl/Terminarz2 Któraś chętna?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
no właśnie. gdzieś wcześniej dorwałam tę stronkę, że giełda w Gdańsku, ale czy to czasem nie chodzi o amber ?
ja byłabym chętna, na mineralną giełdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, w sumie...
http://www.amberif.pl/ Znalazłam cuś takiego, tu pisze o Międzynarodowych Targach Bursztynu, Biżuterii i Kamieni Jubilerskich AMBERIF. Tak więc mam rozumieć, że oprócz bursztynu, będą też różne inne kamienie. Tylko, jeśli te kamienie są tylko "gościnnie" to nie wiem, czy będzie ich dużo i czy warto wydawać kasę na wejściowkę... Nie wiem ![]()
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
http://www.mtgsa.pl/x.php/1,pl,3063/AMBERIF-2007.html
wstęp 15 zł, 14-18 marca [czyli środa-niedziele] planujemy iść w niedzielę, tak wstępnie, jakbyktoś miał ochotę, to w linku są wszystkie informacje. i tym na dole, co Rosemary podała ![]()
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Facet prowadzi maszyny i odczynniki, ale nieco srebra ma, a z narzędzi to dużo szczypiec z różnych połek cenowych ![]() Tak tylko polecam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
wklejam kilka zdjęć moich nabytków na Targach, coś mi się wydaje, że jeszcze długo poczekają na swoją kolej
![]() niewiele tego, ale zawsze coś ![]() perły, labradoryt, chyba agat rubinki dwa i ciekawe srebro od phiphi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ale ślicznie to sfociłaś
![]()
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Dot.: gdzie kupic koraliki w Trojmiescie ??
odswiezam watek.
tez jestem w trojmiescie i oszukuje koraliczkow. zainteresowala mnie osattnio bizuteria hand made (a w szczeglolnosci kolczyki ![]() wiec gdzie jest sklep z takimi rzeczami? bo jak sie juz naprawde nigdzie taki nie znajdzie to chyba zamówie z internetu ![]() ale wolalabym po prostu kupic gdzies od reki
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Dot.: gdzie kupic koraliki w Trojmiescie ??
brzoooza, korallo.pl ma siedzibę w Gdańsku, skarbynatury.pl również, kupujesz przez internet - odbierasz osobiście, więc nie płacisz za przesyłkę, ani za przelew bo zapłacić można przy odbiorze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
odświeżam wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
W Korallo można jedynie przez internet zamówić i osobiście odebrać w Brzeźnie.
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Czy zna ktoś jakieś sklepy w Gdanśku?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
ponawiam pytanie malgoos
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Ja się podłączę, bo szukam swarovskiego gdzieś na miejscu, w korallo nie ma, bo się dopiero przymierzają, teraz mają mega dostawę więc szybko nie sprowadzą... Na polanki ponoć coś jest, ale z tego co patrzałam nie mają zawieszek, same cyrkonie i do przyszywania, czy jakoś tak...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Znalazłam dwa adresy hurtowni w Gdańsku:
„GRANIT”, ul. Polanki 124 i „HeMar”, ul. Bohaterów Getta Warszawskiego 12. Czy ktoś się orientuje czy prowadzą też sprzedaż detaliczną? Edytowane przez malgoos Czas edycji: 2008-06-27 o 13:01 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Tak, prowadzą.
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
W Gdańsku na Polanki 124 jest hurtowania KatiArt. Mają Swarovskiego. Wybór dość duży, można wszystkiego dotknać. Tylko trzeba pilnować kiedy właścicielka Was podlicza, bo nie zawsze pamieta jakie sa ceny koralikow i czasami przekreca. Ale sympatyczna kobieta. Poza tym opłaca się tam kupić kółka ramki z masy perłowej na sznurku. 8 zł za 20 sztuk, a 1 sztuka kosztuje 0,55
![]() Jak dojechać: Z dworca Oliwa dojść na pętlę tramwajową, wsiąść w tramwaj w strone centrum 6,12, 15 i wysiasc dwa przystanki dalej: Derdowskiego. Z dworca głównego przymorza politechniki wrzeszcza i innych tymi samymi tramwajami. Wysiadajac z tramwaju skrecamy w ulice Derdowskiego. dochodzimy do konca ulicy i skrecamy w lewo.. Po przejsciu 500 m po prawej mijamy IPN Urzad Miar i inne. A w budynku nr 124 miesci sie hurtownia ( sa tam tez inne hurtownie). Wejscie od tyłu budynku. Mam nadzieje, ze ktos zrozumie. A co do Brzezna. Mozna tam pojechac, zobaczyc, dotknac, ale trzeba potem zamowic przez internet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
![]() Dark, bede od 7.7 w 3city. moze tym razem?? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.