Buty EMU - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-05, 15:27   #31
natii4
Zakorzenienie

Dot.: *** Mukluks ***

Cytat:
Napisane przez Black Isabell
Niestety zamsz szybko przemaka...i tworzą się na nim nieestetyczne plamy pośniegowe
Osobiście butki nie przypadły mi do gustu... ale to przecież Twój wybór
I jeszcze sól Nerwicy przez nią dostanę

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 15:34   #32
Meariel
调解人

Podobają mi się mukluki, z tym że nie białe Widziałam parokrotnie dziewczyny w białych muklukach i wyglądały dość pretensjonalnie, gdyż na ogół fatalnie łączyły je z ciuchami (spodniami głównie). No i białe sa totalnie niepraktyczne. Fajne są brązowe lub czarne
Stary 2006-02-05, 15:36   #33
cytrynowo_piaskowa
Wtajemniczenie

Mnie sie podobaja.. Miałam je w planach, ale jakos mi przeszło
Nie wiem czy jest sens kupowac je teraz :O
Wiosna idzie!!!

cytrynowo_piaskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 15:48   #34
lain
Zakorzenienie

niewiele jest modeli ktore mi sie podobaja, jednak nie kupowalabym ich teraz. raz ze idzie wiosna, dwa - za rok juz nie beda niczym specjalnym, wyjda z mody, szczegolnie ze teraz chodzi w nich polowa miasta. nio i ladnie wygladaja poki nie ma sniegu albo jest zamarzniety - niestety w naszej strefie klimatycznej rzadko sie to zdarza, a jak jest sucho to juz bardziej odpowiednie jest lzejsze obuwie.
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 15:53   #35
basienka00
Raczkowanie

Re: Dot.: *** Mukluks ***

No to dziekuje wam za odpowiedzi... chyba jednak zrezygnuje z tych butków...hehe...ja bardzo szybko zmieniam decyzje, wlasnie tego sie obawialam najbardziej, ze szybko beda brudne... hmm...chyba jednak kupie jakies bardziej praktyczne butki wiosenne jeszcze raz dziekuje wam dziewczyny
buziaki...
basienka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 15:18   #36
jennifer777
Wtajemniczenie

do posiadaczek EMU

witam
zastanawiam sie nad kupnem butów Emu i chciałabym w zwiazku z tym spytac jak sie Wam noszą?czy nie przekajają? i cos mi sie wydaje ze to pic, ze mozna je nosic przez cały rok .. hm czekam na odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84335792

Edytowane przez jennifer777
Czas edycji: 2006-02-10 o 15:42
jennifer777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 15:36   #37
modliszka000
Raczkowanie

Dot.: do posiadaczek EMU

Zdecydowanie polecam
Butki nie przemakaja,jezeli oczywiscie nie skaczesz w nich po kaluzach
Noga sie nie poci,ale i nie zamarza.Oplacalna inwestycja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-10, 15:36   #38
Ellada
BAN stały

Można je nosić przez cły rok, gdyż wełna merinosów ma takie właściwości, że mozna je nosic zarowno latem jak i zima, najlepiej na gola stope.
Natomiast nie wierz, ze nie przemakaja bo przemakaja, a poza tym powstaja po wodzie na nihc przebrwienia, zwłaszcza po rozstopionym sniegu.
Jak dla mnie te buty sa juz za bardzo oklepane. 2 lub rok temu jeszcze mozna bylo wn ich chodzic, ale od kiedy Deichmann i inne sklepy wypuscily na polski rynek podroby roi sie od nich na ulicach....
Ellada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 15:46   #39
jennifer777
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ellada
Można je nosić przez cły rok, gdyż wełna merinosów ma takie właściwości, że mozna je nosic zarowno latem jak i zima, najlepiej na gola stope.
Natomiast nie wierz, ze nie przemakaja bo przemakaja, a poza tym powstaja po wodzie na nihc przebrwienia, zwłaszcza po rozstopionym sniegu.
Jak dla mnie te buty sa juz za bardzo oklepane. 2 lub rok temu jeszcze mozna bylo wn ich chodzic, ale od kiedy Deichmann i inne sklepy wypuscily na polski rynek podroby roi sie od nich na ulicach....
faktycznie dużo jest róznych podróbek, ale chciałam je kupic ze wzgledu na jakośc, bo podobno sa trwałe, jutro ide do sklepu i dalej mam dylemat, ale sa tansze niz wczesniej[cena sklepowa 299]a co do noszenia ich latem..to polska mentalnosc jest.. Inna niz w krajach Europy zachodniej, wiec napewno noszenie ich latem wzbudziloby zdumienie i zdziwienie
Stary 2006-02-10, 15:49   #40
coca_cola
Wtajemniczenie

ja Ci polecam butki emu sama nie mam, ale kolezanka strasznie zachwala.. chetnie bym sobie kupila, alechwilowo brak funduszy
a co do tego, ze sa juz 'oklepane' to sie nie zgodze..ja rzadko na ulicy widze osoby w Emu. za to ciagle sie napataczam na Mukluksy
coca_cola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 16:00   #41
Ellada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jennifer777
a co do noszenia ich latem..to polska mentalnosc jest.. Inna niz w krajach Europy zachodniej, wiec napewno noszenie ich latem wzbudziloby zdumienie i zdziwienie
To jest właśnie najepsze w modzie, kiedy masz coś jako pierwsza a inni tylko patrzą

ja miałam emutki juz prawie 2 lata temu jesienią i pamiętam jak ludzie sie smiesznie gapili, jak by kota w butach zoabczyli Nie tylko sie gapili, lepsze byly opinie: "co za okropne buty", "ale buciska" A ja sie z tego tylko smialam, a teraz prosze... jakos sie juz zadomowily te buty

Cytat:
Napisane przez coca_cola
. za to ciagle sie napataczam na Mukluksy
racja zapomnialam o mulkuksach, a wszystkiemu znowu winne tanie, tandetne podroby z Allegro juz od 30zł, z okropnym sztucznym futrem... chodzenie w takim buciorach musi byc koszmarem dla stop Pewnie wykonane sa z tworzyw najnizszej jakosci... Wolalabym tego nie doswiadczyc

Jeszcze jedno... predzej czy pozniej (a w polskich warunkach predzej) twoje wymarzone buciki beda wygladaly jak okropne buciory... Patrz zdjecie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg emu.jpg (21,3 KB, 186 załadowań)

Edytowane przez czarownicagosia
Czas edycji: 2007-01-28 o 06:58 Powód: post pod postem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-10, 16:35   #42
aan3czka
Raczkowanie

Moja kumpela kupila niedawno EMU , ale narazie nie ryzykuje i nie wychodzi w nich na podworko bo jest straszna chlapa. Pozdr00
aan3czka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 19:25   #43
guga1
Wtajemniczenie

Ja mam dokladnie te buciki z twojego linku.
Jak dla mnie super. Cieplutko nawet przy mrozach -20 i bez skarpetek.
Niesamowicie wygodne.
Co do przemakania. Po godzinie chodzenia w glebokim sniegu nic, jednak gdy zrobila sie niesamoita chlapa i jedna wielka kaluza na ulicach to przemokly, ale mimo to bylo mi w nich w miare cieplo. Zreszta nie dziwie sie ze przemokly we wtorek we wrocku byla taka chlapa ze kazde buy przemakaly. Dzisiaj np tez bylo mokro (tzn roztopiony śnieg, ale juz normalne ilosci) i nic.

Nie uwazam zeby byly oklepane, we wroclawiu widzialam tylko 2 osoby w takich i jedna w perfidnych podrobach.
Pozatym moim zdaniem warto zapomniec o tym, bo te buty naprawde sa warte kupienia, chodzenie w nich to czysta przyjemnosc.

Bardzo dlugo sie nad nimi zastanawialam, bo byl to dla mnie olbrzymi wydatek, ale jestem bardzo zadowolona z zakupu. I mam wielka nadzieje ze w cieplejsze dni tez bede mogla w ich chodzic. Chociaz troche w to watpie bo chodzac po domku bylo mi troszke za cieplo, nie jakos straszliwie, ale jednak.
guga1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 19:34   #44
Olunia90
Zakorzenienie

Moje emu się dobrze nosiły.Miałam je już 3 rok i musze kupić nowe ale uszkodziły się z mojej winy tekże nie masz się co bać tylko kup .Ellada a wklejone przez Ciebie zdjęcie emu nie uważam za okropne...te zdjęcie jest poprostu zamazane.A co do mukulusów to ło matko pełno tego na ulicach a emu nie widze tak często
Olunia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 19:37   #45
Ellada
BAN stały

Oluniu Ja wolałabym, żeby moje emutki wyglądałay jak najdłuzej tak jak pierwszego dnia po zakupi:P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-23, 17:23   #46
besciara
Wtajemniczenie

Lightbulb UGG śliczne buty :D

Od początku zimy mi się te buciki spodobały, ale nie byłam do nich przekonana. Zresztą miałam dopiero co kupione buty zimowe i nie wymieniałam ich na śliczne ugg-i :P. Ale teraz poczekam na przecenkę i konicznie je sobie sprawie . Mam tylko jeden dylemt : mam 158 cm wzrostu i słyszałam w jakimś programie jak stylista nie polecał niskim kobietkom bucików typu Ugg . A co wy o tych bucikach sądzicie ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (8,7 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (14,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (55,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (7,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (15,8 KB, 218 załadowań)
besciara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-23, 17:52   #47
natuska17
Zakorzenienie

Dot.: UGG śliczne buty :D

Nie podobają mi się. A co do rady stylisty, to pewnie chodziło to, że te buty skracają sylwetkę, i w sumie racja. Ale czy to ma znaczenie, jeśli Ci się takie podobają i masz okazję nabyć je w rozsądnej cenie, to kupuj

natuska17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-23, 17:55   #48
besciara
Wtajemniczenie

Smile Dot.: UGG śliczne buty :D

Masz racje one są piękne !!!!!!! Muszę jeszcze tylko zobaczyć jak się moje spodnie będą układać do środka , ale mam proste nogawki to nie powinno być problemu .
Stary 2006-02-23, 17:55   #49
Fresa
Zakorzenienie

Mi też się nie podobają,jak przedmówczyni -uważam,że skracają optycznie sylwetkę.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-23, 18:15   #50
tinkaaa
Raczkowanie

Zeszlej zimy byly b.modne. W tym roku juz chyba mniej.
Nie sa specjalnie urocze. Cala moda na nie przyszla z hollywood
tinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-23, 18:18   #51
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinkaaa
Zeszlej zimy byly b.modne. W tym roku juz chyba mniej.
Nie sa specjalnie urocze. Cala moda na nie przyszla z hollywood
Masz rację ,w ubiegłym roku Penelope Cruz w takich defilowała.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-23, 18:33   #52
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

mi sie nie podobaly w tamtym roku ale w tym roku gdybym tylko miala kase napewno bym sobie takie sprawila;D widzialam takie w Croppie za 189 zl chyba
Stary 2006-02-23, 18:34   #53
besciara
Wtajemniczenie

Wink Dot.: UGG śliczne buty :D

Napewno bo Jessica Simpson też w takich chodziła rok albo i dwa lata temu. W każdym razie wg mnie są śliczne . Są prościutkie i to jest w nich takie fajne.
Stary 2006-02-23, 18:53   #54
Blablak
Zadomowienie

Nie są złe, ale niepokoi mnie jeden fakt: moja babcia ma podobne buty, no cóż...chyba mam modna babcie Albo fason jest mało "młodzieżowy" hihi
Blablak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-23, 18:57   #55
ZooZoleQ=*
Zadomowienie

a wg mnie fason jest wlasnie bardzo mlodziezowy. sa suuuper.
Beściara jest osobny wątek "eskimoski" i tam jest wiecej o tego typu bucikach wiec mozesz sobie wiecej poczytac;] pozdrawiam;*
ZooZoleQ=* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-23, 18:58   #56
besciara
Wtajemniczenie

Wink

Hihi Blablak moja babcia tez ma podobne . One sa poprostu wygodne i dlatego . Mnie się ten wzorek podoba, no ale ze mną to nigdy nic nie wiadomo .

Zozole napewno lookne . Widzialam go wcześniej, ale odrzucila mnie nazwa eskimoski, bo spodziewałam się tam tylko mukluków.

Czas edycji: 2007-01-28 o 06:59 Powód: post pod postem, prosze uzywac Edycji
Stary 2006-02-23, 19:42   #57
heyyou
Raczkowanie

Prawdziwe UGG-i pochodziły z Australii, robione są ręcznie ze skóry owiec, a nazwa znaczyła ni mniej ni więcej tylko "brzydale" (w jakims zargonie tamtejszym rzecz jasna). Póżniej patent podłapali hamerykanie i opatentowali im nazwe... to strasznie ciekawy merketingowo przypadek, ale ja nie o tym... oryginały kosztują coś koło 300 euro... a ja bym chyba nie wziela ich za darmo... po pierwsze skracają sylwetkę, po drugie wyglądają jak takie papucie, po trzecie strach je zamoczyc, po czwarte zbyt duzo tego... wszędzie... jakis taki modowy konformizm... chociaz przyznac musze, ze na niektórych w pewnych zestawieniach wygladaja super... i podobnież wygodne... a z punktu widzenia brand managera - interesujące
#$%+&* don't walk around me, you make me dizzy!
heyyou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-23, 19:48   #58
besciara
Wtajemniczenie

Smile Dot.: UGG śliczne buty :D

Właśnie mi efuoria opadła bo przeczytałam wątek "eskimoski" i dotarłam do stwerdzeń typu "Ugg nie na zimę ", bo albo barwią, albo pocą ... co do skracania sylwetki to też słyszałam, ale jakoś bym to przebolała bo mi się fason podoba. Jednak w Polsce nie ma Uggsów i za 300 euro czyli około 1200 zł nie dam za buty :P a jak kupię takie za 300 zł to pewnie mi przemokną więc lipa ... pozostaje mi kupić jakieś hardcory na śnieg ... a może za rok zima będzie łagodna :P tak jak rok temu .
Stary 2006-02-23, 20:03   #59
natuska17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez besciara
Właśnie mi efuoria opadła bo przeczytałam wątek "eskimoski" i dotarłam do stwerdzeń typu "Ugg nie na zimę ", bo albo barwią, albo pocą ... co do skracania sylwetki to też słyszałam, ale jakoś bym to przebolała bo mi się fason podoba. Jednak w Polsce nie ma Uggsów i za 300 euro czyli około 1200 zł nie dam za buty :P a jak kupię takie za 300 zł to pewnie mi przemokną więc lipa ... pozostaje mi kupić jakieś hardcory na śnieg ... a może za rok zima będzie łagodna :P tak jak rok temu .
Myślałam, że teraz chcesz w tych Uggsach śmigać, tzn. na wiosnę

natuska17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-23, 20:09   #60
besciara
Wtajemniczenie

Wink

Hihi na wiosnę mam inne buciki . Na seksownym koreczku . Chciałam je na jesień/zimę , ale to chyba zły pomysł .

szybko moja euforia opadła co ? . Dobrze mieć was dziewczyny , przynajmniej człowiek otrzeźwieje .

Czas edycji: 2007-01-28 o 06:59 Powód: post pod postem, prosze uzywac Edycji
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości