![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Flet poprzeczny
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
U nas akurat nie jest za dużo flecistów. Dość mało.
Ja sama jestem pianistką (8 rok). ![]()
![]() Kuracja włosów: * prostowanie keratynowe 21.07.10, 15.01.11 * długość: 50 cm ![]() Voila! Forget Saturday morning cartoons! - I watch ShaneDawsonTV "Uśmiech to pół pocałunku. Uśmiechnij się do mnie dwa razy. " |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ooo.. No proszę.. Ja gram na flecie już przeszło 9 lat, na fortepianie 4 no i teraz zaczynam przygodę ze skrzypcami..
![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Łaa, to musisz już super grać na flecie.
Ja już raczej ze skrzypcami nie będę zaczynała, choć chcialam kiedyś. Słyszałam, że najlepiej jest zaczynać w szkole podstawowej kiedy ma się jeszcze małe palce, coś takiego. ![]() Ja bym chyba chciała na wibrafonie grać, ale raczej nie będę już zaczynala, bo to bardzo drogi instrument i nie miałabym go w domu. ![]() ![]()
![]() Kuracja włosów: * prostowanie keratynowe 21.07.10, 15.01.11 * długość: 50 cm ![]() Voila! Forget Saturday morning cartoons! - I watch ShaneDawsonTV "Uśmiech to pół pocałunku. Uśmiechnij się do mnie dwa razy. " |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Po takim czasie nareszcie mogę grać to co mi się podoba, a nie jakieś tam żmudne ćwiczenia. Teraz to człowiek się po prostu bawi..
![]() A co do tych palców, nie wiem, nie słyszałam. ;D Chodzi mi głównie o podstawy, a spróbować muszę.. ;D
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
To tak jak ze mną i grą na pianinie. Teraz mogę sobie ściągać fajne nuty i grać co mi się tylko podoba, a nie jakieś tam wprawki i etiudy.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
A tak zupełnie z innej beczki widzę, że interesujesz się anime i chyba japonistyka także..?
Mam znajomą, zupełnie zwariowała na punkcie anime, mangi, Japonii. Strasznie interesująca kultura.. Muszę przyznać.. ![]()
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Masz rację. Interesuję się japonistyką. W tym anime, manga. Dopiero od jakiegoś roku, to bardzo ciekawa kultura, to prawda. Taka odmienna.
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
No tak.. Rodzice, jak to rodzice.
![]() A co do muzyki to się zgadzam.. magia, po prostu magia.. ![]()
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam 17 lat i niestety dopiero teraz zapragnęłam pójść do szkoły muzycznej.Tylko niestety przyjmują do 16 lat.
Od dziecka potrafiłam zagrać wszystko na flecie prostym. (jestem trochę jak analfabeta, nie umiem nut ale i tak prawie wszystko zagram) Tylko że flet prosty to dziecinnie prosta sprawa. Od zawsze marzę o flecie poprzecznym. Co myślicie, żeby samemu uczyć się grać.? jest może ktoś z okolic trójmiasta , kto gra na flecie poprzecznym.? Proszę o odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
![]()
No geniuszem to raczej nie jestem. Myślałam o kupnie fletu. Ale najpierw chciała bym chociaż spróbować.
Dzięki za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Teraz dopiero sobie przeczytalam ten wątek. Szczerze powiedziawszy troche chce mi się śmiać z twierdzenia, że ludzie grający ileś lat na fort. łatwiej się nauczą grać na flecie. Hmm.. błąd, a co ma piernik do wiatraka? Ma się podstawy muzyczne, ale to tylko tyle. Flet jest instrumentem dętym, a piano klawiszowym (choć na formach muzyki powiedziano, że podchodzi pod perkusyjny, ze względu na młoteczki w mechaniźmie). Gram na flecie już 9 rok i mam troche doświadczenia na tym, że instrumencie. Poczatki są ciężkie, ale to wymaga wiele cierpliwosci. Teraz doszłam do takiego momentu edukacji, że za Chiny Ludowe nie rzuciłabym tego instrumentu. Miewałam wzloty i upadki, ale teraz jestem wdzięczna losowi, że nie skończyłam nauki w muzycznej. Za 2 lata mam dyplom i zamierzam uczyć się dalej na Akademii Muzycznej ( o ile się dostane oczywiście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Hej! Mam zamiar kupić sobie flet poprzeczny z tworzywa na początek, jak myślicie to dobry pomysł ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Moze zainteresuje Cie ta stronka http://www.studentmusicsupplies.com/...e=3&language=1 Ja wlasnie zamowilam sobie taki flet z tej strony. Moze nie sa one najwyzszej jakosci ale finansowo napewno na kieszen poczastkujacej osoby. Jeszcze przyjdzie czas na profesjonalny instrument. Skonczylam AKademie muzyczna organy i fortepian. Zglebilam juz chyba wszystkie tajniki tych instrumentow a teraz zamazyla mi sie nowa przygoda. W dziecinstwie marzylam o tym instrumencie ale finansowo byl on nie osiaganlny. Wiec po tylu latach sprawilam sobie prezent pod choinke wiiiiiiiiii. I juz nie moge sie doczekac kiedy dotrze. Kiedy studiowalam bralam kilka lekcji od mojej przyjaciolki ktora jest flecistka i powiem ze gra na tym instrumencie sprawiala mi wielka frajde. Pozdrawiam wszystkie pozytywnie zakrecone flecistki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Cześć, dziewczyny! Flet poprzeczny to cudowny instrument. Gram na nim dopiero drugi miesiąc, nawet dość dobrze mi idzie, tylko mam problem z wysokimi dźwiękami, czasami są zbyt "piszczące", ale mam nadzieję, że w przyszłości to jakoś się wyrobi. Gram sobie kolędy. Więc, jeśli któraś ma ochotę zacząć grać na flecie poprzecznym, to bardzo polecam. Mimo, że instrument jest dość trudny, to przyjemność grania jest ogromna. Poza tym, myślę, że samemu dość ciężko się będzie nauczyć.
A i taka prośba, jeśli któraś miałaby jakieś nutki, to może by mi podrzuciła? ![]() ![]()
I może dobrze, że los nie postawił na nas. W tym czego szukam nie ma nic prócz rozczarowania. deviantart Jeśli chcesz, abym wyretuszowała Twoje zdjęcie - nie krępuj się! Możesz je podesłać na pw, chętnie się tym zajmę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Hej.!
Gram w orkiestrze na flecie poprzecznym. To świetny instrument i bardzo lubię na nim grać. Gram już rok i mam flet marki "ROY BENSON" . Kupiłam go za niecały tysiąc złotych. Na poczatku grałam także na starym, zardzewiałym fleciku , więc było trudno, lecz teraz wychodzi mi nieco lepiej. ![]() Pozdrawiam wszystkie flecistki i flecistów. ![]() P.S. Mógłby ktoś wysłać mi na e-mail jakieś nuty dobre na rozgrywkę.? Z góry dziekuję . Mó e-mail to : milena_m1999@o2.pl ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
a ja mam prośbę ale chodzi akurat mi o flet prosty nie poprzeczny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
pomoże któraś??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich! Tak się składa, że jestem tu nowa
![]() Czy to kiedy się zaczyna ma znaczenie? Wiem, że jak zaczyna się od małego to w moim wieku można już robić na flecie dużo różnych fajnych rzeczy ;d mam na myśli oczywiście granie ^^ ja chciałabym rozpocząć naukę na owym instrumencie. Miałam zamiar grać na gitarze, ale porządna gitara kosztuje ok. 2 tys. zł. a ostatnio patrzyłam na allegro czy innych sklepach i ten wydatek nie wzrasta ponad 1tys. ;p ponad to dźwięk ma przepiękny i kojarzy mi się z Japonią, a ja kooocham Japońską kulturę, zwyczaje, język więc to byłaby jeszcze większa radość ;] Pozdrawiam! ;* ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Co do fletu prostego to mogę napisać Ci tylko C D E F G H itd. ;D mam to w starej książce, a tez gram na flecie prostym =) chciałabyś te nutki? ;d Edytowane przez Serduszka24 Czas edycji: 2011-06-19 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Seruszka 24 , chyba będę musiała Cie zmartwić .Za dobry instrument trzeba dobrze zapłacić . No i nauka na tym to też nie jest raz dwa, potrzebne odpowiednie zadęcie i dużo pracy i wysiłku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Witam koleżanki flecistki, jeśli macie jakieś pytania co do fletu, nauki itd zapraszam na moją stronę, są tam informacje o tym instrumencie jak i kontakt do mnie, więc mogę udzielić informacji. www.fletpoprzeczny.pl
Zapraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Z
Cytat:
A co do pieniędzy to tak czy siak więcej kosztuje bardzo dobra gitara niż bardzo dobry flet ^^ sprawdzałam ;d |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Ja dałam za swój x razy tysiąc. ;P
Jeżeli jednak masz takie możliwości i chęci, zaczynaj, to jest najważniejsze!
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Witam =) mam pewne pytanie.
Ile trzeba grać na flecie poprzecznym żeby móc zagrać tak jak w teledysku obok ---> http://www.youtube.com/watch?v=qiQj0o8BOYw&feature=fvsr wiem, że każdy uczy się szybciej, bądź wolniej, ale tak na oko, jak przeciętny uczeń, nie chodzący do szkoły muzycznej tylko uczęszczający na zwykłe kursy? Edytowane przez Serduszka24 Czas edycji: 2011-06-26 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() To już jest wyższa szkoła jazdy, to muzyka rozrywkowa, improwizacje, które wymagają opanowanie skal i biegle się w nich poruszanie, więc zanim zaczniesz grac rozrywkę, musisz poznac podstawy gry na flecie gamy, itp. Napewno wymaga to dużo nakładu pracy i poświęcenia. Są to lata pracy... Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko pamiętam, że na początku było ciężko i dmuchało się przez samą główkę.. :P Sama nauka gry nie jest trudna, ale artykulacja, odpowiednia czystość dźwięku, to jest najgorsze. Nie wspominając już o technicznych sprawach, typu granie szybkim tempem, ozdobniki.
Widać, że facet bawi się grą, z jaką łatwością wydobywa każdy dźwięk, zarówno niski jak i wysoki, jak dla mnie to są lata. ![]()
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
czyli dość długo...nie chodzi mi też o ozdobniki tylko zwykłą grę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.