![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki Faberlic!
Cytat:
![]() Jako konsultantce radzę ci nie reklamować tych kosmetyków-dyskutować o nich owszem, bo można zarobić banem. ![]() Osobiście nigdy nic nie miałam z tej firmy. ![]() ![]() Wątek przesuwam na Plotkowe. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
tez jestem konsultantką tej firmy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
ja rowniez pozdrawiam
![]() ![]()
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Mam tusz tejże firmy (dałam opinie na KWC). Obecnie jest to mój najlepszy tusz do rzęs od kiedy Oriflame wprowadziła 500% pogrubienia, który okazała się dla mnie komplentym niewypałem (poprzednik był zdecydowanie lepszy).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Kosmetyki Faberlic!
witam - ja tez jestem Faberliczką - nie wiem wprawdzie jak mozna dyskutowac o czymś nie ocierając się o reklamę
![]() uzywałam chyba wszystkiego z tej firmy lub prawie wszystkiego - ![]() świetne są wg mnie: seria na celulit - body ewolution, korygujący żel do ciała i termokoncentrat antycelulitowy. miałam kiedys taki żel na celulit vichy w zielonym opakowaniu, i wg mnie odczucia po stosowaniu vichy i faberlica miałam podobne, obydwa naprawdę działają świetnie, tylko z faberlica kosztuje koło 13 złotych ![]() można ten termokoncentrat używać do tych zabiegów owijania, ja to robię tak: smaruję się termokoncentratem, owijam taką folią spoż.typu strecz i siup pod koc, tak sobie leżę przez min. pół godziny. sauna belt wymięka ![]() kupiłam sobie teraz w faberlicu kredkę do oczu perłową - niebieska riwiera i jest wg mnie cudna, ma śliczny turkusowy kolor, głęboki i nasycony, pieknie się nakłada i nie rozmazuje. na końcu jest taka mała temperóweczka wyciagana i mozna zaostrzyć sam koniec kredki. kredka jest wykręcana z nasadką i temperówką. kosztuje koło 15 złotych. to wg mnie najlepsza kolorowa kredka do oczu jaką mam. mają fajny żel intymny krem-żel nawilżający - lubrykant, przeciwzapalny i nawilżający te miejsca ![]() no i są piekne zapachy w faberlicu. jak macie gdzieś znajome konsultantki to spytajcie o perfumy Ramyata - powąchajcie - są cudne .... super też jest seria neo, ja miałam krem rzeźbiący owal twarzy - tez fajny, tak trochę likwiduje tzw. drugi podbródek, oczywiście efekt nie jest jak po operacji plastycznej ![]() nie byłam zadowolona jedynie z kremu do suchej skóry stóp. wg mnie jest za rzadki - jakis taki wodnisty i nietłusty. jedna z moich podopiecznych pracuje w szkole i tam ma strasze koleżanki (po 50) i któraś z nich zamówiła jakis krem - tylko nie wiem który , w każdym razie ponoc tak cudownie rozjaśnia plamy na rękach, takie przebarwienia brązowe, i na twarzy również - że zamawiają to u niej co chwilę. nie wiem który to krem bo ja mam raczej młodziutkie klientki ![]() no i stwierdzam że mają fajne szampony i odżywki, czasem na promocjach są po 4,90 to jest tak tanio, a jakościowo są dużo dużo lepsze od avonowskich. i wiem co mówię bo avon też rozprowadzam i przetestowałam juz chyba wszystko ![]() juz nie pisze więcej bo wyjdzie że reklamuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
ja uwielbiam zapachu tej firmy, kiedys mialam cos z nutą konwalii
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
przepraszam, ale muszę
![]()
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
jastem konsultantka Fabelica zaledwie od 3 miesiecy ale zdarzylam przekonac sie jak cudne sa te kosmetyki!!Moze firma ta nie jest zbyt popularna ale nie chodzi o popularnosc tylko o skutecznosc!!!
podam jeden przykład: VL-4 to serum na wzmocnienie cebulek włosów.kupilam go zaraz po wstapienu do Faberlica i jestem zachwycona!! z poczatku niebylam zupelnie do tego przekonana ale efekt byl zaskakujaco dobry!!Nigdy niemoglam sie pochwalic gąsczem wlosów, sa raczej marne, cienkie i słabe.Do tego osłabiam je rozjasniajac perchydrolem.Kupilam serum aby je wzmocnic, uzuwam zgodnie z instrukcja!!i co??UDAŁO SIE!!niemowie ze teraz sa mega geste czy cos w tym stylu ale zauwazylam ze niewypada mi ich tak duzo jak wczesniej,wlosy rosna szybciej, sa mocniejsze i mam pelno malych wloskow na glowie!!moze za para miechow jak urosna bede miec choc maly gąszcz wlosow na glowie!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
A gdzie można je kupić?
W sklepie kosmetycznym czy tylko u konsultantki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Tylko u konsultatek, można tez spróbować na allegro
![]() dobrarado pisałaś o tej kredce perłowej automatycznej, ja właśnie chciałabym ją sobie zamówić, ale ciekawi mnie czy ona jest właśnie perłowa? Znaczy taka satynowa, czy ma brokat, czy jakaś jeszcze inna? ![]() Interesuje mnie też tusz pogrubiający, na KWC są opinie tylko starej wersji tuszu 3D. Ducky jeśli to czytasz to napisz coś więcej o tym tuszu, bo zdaje się że go masz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Zastanawia mnie, czemu konsultantka dostała bana??
Siedze na watku o avon-ie i oriflame i tez byłam kiedys konsultantka jednej z tych firm. na owych forahc konsultantki tez wymieniaja poglady i nie dostaja bana. To czemu ta osoba dostała?? Nie rozumiem tego. Moze zlaożyc osobny watek o faberlic?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
No właśnie chciałam, żeby powstał jakiś wątek o Faberlic'u więc wyciągnęłam stary
![]() Ale nie widzę, która konsultantka dostała bana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Ja używam tylko kosmetyków Faberlic ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Switik, a które kosmetyki Ci się szczególnie podobają i dlaczego, które byś poleciła???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
a ja skusilam sie kiedys na zachwalany na KWC balsam po depilacji
i to mnie skutecznie zniechecilo do tych kosmetykow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() 1.Podkład do twarzy Subtelny dotyk(nawilża skórę i dobrze się rozprowadza) 2.Super pogrubiajacy tusz Super Plush(naprawdę nieźle pogrubia i podkręca, jestem z niego bardzo zadowolona!!!) 3.Kremowa pomadka z gabeczką(ślicznie wygląda na ustach) 4.Podwójna konturówka do powiek Podwójna pokusa(ma w sobie mieniący sie brokat) 5.Mikrodermabrazja i peeling mikroenzymatyczny + nawilżający krem regenerujący SPF10 6.Krem "Formuła równowagi" 7.Orzeżwiający żel do mycia twarzy dla każdego rodzaju skóry, polecam tez piankę do mycia twarzy z serii LU 8.X.17 dobry na wszystko ![]() 9.Kremy do ciała, po depilacji, do bistu, do rąk i do nóg tez są rewelacyjne ![]() za dużo się rozpisywać... ![]() 10.Żel do higieny intymnej "Bajkowa koronka"naprawdę super, bez niego ani rusz ![]() 11.Szampony i żele pod prysznic. pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie wiem czemu Ci się nie spodobał, ja bym dała mu 5!Bardzo fajnie i szybko się wchłania i pozostawia gładką skórę, jestem bardzo z niego zadowolona.Nic się nie klei, gładziutkie nóżki i jest ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Wiem, że to może do końca nie na temat, ale aktualnie zastanwiam się, czy nie zostać konsultantką Faberlic. Czy firma udostępnia jakieś próbki kosmetyków? Czy są one dostępne do kupienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Dostepne do kupienia są tylko próbki perfum. Z tego co wiem, nie ma w Faberlic'u próbek innych produktów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Witam ![]() A ja powiem tak: Po pierwsze są próbki perfum, szminek i ostatnio jest do kupienia paleta odcieni farb do włosów(farbki pojawią się w maju). Jeśli chodzi o perfumy to każda próbka kosztuje 3 zł, ponad 30 sztuk próbek szminek kosztują 30 zł, a paleta z odzieniami farbek do włosów(jest ich 18) kosztuje 30 zł. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Pięknie dziękuję za odpowiedzi.
Przejrzałam z grubsza ich stronę i ich tam nie zauważyłam, także rozumiem, że są one dostępne po zapisaniu się? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Tak, dostępne są dla konsultatek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Jak się chodzi na spotkanie konsultantek to się wie
![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Cześć! Ja też używam kosmetyków Faberlic. Dość szczegółowo wypowiedziałam się o wielu produktach w topicu poświęconym perfumom tej firmy. Mogę się tu wypowiedzieć na temat kilku ostatnio używanych kosmetyków:
- błyszczyk ultra perłowy You Nova - bardzo fajny kosmetyk, nie tylko nabłyszcza i nadaje subtelny kolor, ale do tego odżywia i nawilża. Połysk faktycznie jest z gatunku perłowych, kolor transparentny. Błyszczyk nie klei się i jest dość trwały. Nie zawiera drobinek. Nie wysusza ust i naprawdę ładnie się prezentuje. Opakowanie szczelne, błyszczyk się nie wylewa, - antycellulitowy krem do masażu RA2 - cieszy się ogromnym zainteresowaniem wśród moich znajomych, więc z ciekawości sama go kupiłam. Konsystencja w ogóle mi nie odpowiada, bo krem wchłania się zanim zdążę w ogóle pomasować trochę skórę, ale daje dobre efekty, bo znacznie wygładza skórę, przez co nie widać tak bardzo cellulitu, skóra jest bardziej elastyczna, po prostu wygląda lepiej. - aplikator punktowy B17 - skuteczny, na pewno skuteczniejszy od 2 razy droższego aplikatora z Oriflame. Ma kremową konsystencję, migiem zasycha i dobrze trzyma się skóry. Do tego ma przyjemny zapach i faktycznie działa - zapobiega wzrostowi wszelkich wyprysków, lekko je podsusza, w konsekwencji stopniowo je likwidując. Nie jest może jakiś powalający w swej skuteczności, ale w skali 1-6 to 4 mu się należy. To na razie tyle. Pozdrawiam.
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o firmę Faberlic, to w tej firmie pracuję już 2-gi rok, mam status menagera, no ale to nie ważne, wszystkie kosmetyki mam w domu, chętnie służe pomocą, również na maila i gg, bo na forum jestem od niedawna i jeszcze trochę nie umiem się tu połapać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
a jeśli chodzi o komsteyki FL jakie na bierząco używam to są to:
peeling z wyciągiem z papai, aplikator punktowy, krem na dzień/noc b11/12 antyperspirant deo3, perfumy ct1, mleczko do demakijażu a1 lub apr2, no i mnóstwo kolorówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
No to ja jeszcze opisze kilka do kolekcji
![]() -krem "Zbalanswane odżywienie" z serii Aromage - bardzo mi się podoba, jest gęsty, treściwy (używam na noc), dobrze odżywia, nawilża, buźka jest gładka i miękka. Ma specyficzny ziołowy zapach i bardzo fajny skład ![]() -krem Esprit Orange z olejem buriti - ten dla odmiany jest bardzo lekki, na początku mi się za bardzo nie podobał bo chyba za dużo go nakładałam i trochę się mazał, ale teraz gdy nauczyłam się go aplikować, bardzo go polubiłam - dobrze odżywia i wygładza, ma bardzo nikły (troszkę dziwny, kojarzy mi się z aptecznym) zapach, i bardzo intensywny pomarańczowy kolorek ![]() - lakierowy błysczyk do ust - też fajny, gęsty, długo się trzyma, ładnie pachnie i daje ładny kolor i mocny, właśnie "lakierowy" efekt. Ale jak zwykle kolory kolorówki w Faberlicu baaardzo odbiegają od faktycznych. - cień do powiek z serii You Nova - mam kolorek biały, cień ogólnie jest śliczny, taki ecru ze złotymi drobinkami, ale niestety jest mało intensywny i średnio sie trzyma - woda toaletowa CHARME - kupiłam ze względu na to, iż miało być czuć konwalię. Jednak ja tu konwalii nie czuję zupełnie, a szkoda. Sam zapach może być, taki troszkę owocowy, ja wyczuwam porzeczkę, ale na przykład siostra już nie ![]() - perłowa kredka do powiek z temperówką - i znowu katalogowy kolor :/ ("róża turecka" jest ciemnym brązem). Kredeczka jest bardzo miękka, doskonale się rozprowadza, ale łatwo rozmazuje (na plus gdy chcemy rozetrzeć linię, na minus gdy nam się kreska po prostu rozpłynie). Bardzo fajna temperóweczka do zaostrzenia końcówki. Ogólnie jestem zadowolona z kredki ![]() - żel do twarz z serii dla młodej cery- bardzo fajny, dobrze się pieni, jest wydajny i fajnie wygładza buźkę. Troszkę wysusza, ale ja nie spotkałam jeszcze żelu który by tego nie robił, Co najważniejsze dobrze oczyszcza ![]() Mam jeszcze kilka kosmetyków tej firmy, ale nie wszystkie już zaczęłam używać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.