|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kto się boi strzykawek?-łączmy się w strachu
Cytat:
Po pierwszych zajeciach nie czulam sie co prawda zbyt dobrze, ale kolejne sekcje przezylam juz bez problemow, mimo, ze moj kumpel zaslabl przy sekcji niemowlecia
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak myślisz dlaczego aż tylu studentów medycyny mdleje na samą myśl o patomorfie?
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio jak byłam na pobieraniu krwi, to ze strachu przestala mi krew lecieć
Siedzialam chyba z 5 min ze strzykawką wbitą i nalecialo chyba z 1/3 malej fiolki. Pozniej musialam lezec z 15 min i dochodzic do siebie bo bylo mi słabo. Ja sie boję nawet zwykłych szczepionek Na zastrzyki to nawet w TV nie mogę patrzeć( zamykam oczy). U mnie to juz niestety fobia...
|
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie boję się ani igieł, ani strzykawek, ani szczepionek, ani bólu, ani znieczulenia u dentysty-jestem zaprawiona częstymi plombami oraz tatuażem, który trwał prawie godzinę.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
a ja boje sie tylko pobierania krwi (chociaz ostatnio pobierala mi super pani, ze nawet nie poczulam. POZDROWIENIA DLA PANI PIELEGNIARKI Z MOJEJ NOWEJ PRZYCHODNI) Natomiast zastrzyki, znieczulenia, szczepionki znosze dizelnie i bez szemrania
Tatuaz tez wytrzymalam
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak by to było w moim przypadku ? ![]() Kiedyś oglądałam sekcję zwłok na filmiku który podesłała mi koleżanka. Nacięcia skóry, zrywanie skóry , wyjmowanie żeber, serca , wątroby i innych narządów Przeżyłam i przyznam się ,że filmik oglądałam jeszcze wielokrotnie z własnej woli Po obejrzeniu go po raz pierwszy uświadomiłam sobie jaki to człowiek jest pusty w środku , same mięcho i nic więcej oraz jakie to życie ulotne itp. itd. No coż film co innego i rzeczywistość co innego ![]() EDIT: Wybaczcie za OT ale muszę zaspokoić swój głód wiedzy Powiedzcie mi, co się dokladnie robi na takich zajęciach ? Oprócz krojenia ?
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
największe wrażenie robi mózg.Sekcje niemowlęcia miał mój kolega, mi się trafił topielec, też nieciekawy widok. W każdym razie nic jak dotąd nie jest w stanie przebić praktyk z karetki, o których też już wspominałam niedawno, więc powtarzać nie będę
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Jelonku znając swój charakter też pewnie wybrałabym 2 tygodnie zajęć z patomorfy
|
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Mocną psychikę to raz, a dwa trzeba mieć siłę, żeby pokonywać swoje słabości.
Takie zajęcia są swojego rodzaju wyzwaniem a ja uwielbiam wyzwania
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Może napisze jak wyglądałoby to z moim udziałem-na początek garść środków uspokajających,z tydzień nieprzespanych nocy(albo z zapalonym światłem),później jakiś miesiąc miałabym jeszcze to wszystko przed oczami,no a dalej to już jakoś by było
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę patrzeć jak mnie kłują
Brrr
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle razy już mi pobierali krew i co ? I nadal boję się okropnie, trzęsę się cała, robię się blada -- całe szczęscie że nie mdleję
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe.Poza tym kończysz patomorfologię, a i tak czeka Cię medycyna sądowa, więc wiesz Trzeba się przyzwyczajać Niektórych z kolei w/w w ogóle nie ruszają, a słabo im się robi podczas amputacji kończyn (podobno odgłos jest nieciekawi). Miałam praktyki na chirurgii, na bloku byłam każdego dnia, ale szczerze mówiąc jakoś nie zwróciłam na to uwagi Może po prostu wyłączam niektóre zmysły na ten czas i skupiam się na technice.
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() .Łaaaa! Zaczynam sie Was bać .Mi ostatnio koleżanka podesłała linka do sekcji. Po sekundzie wyłączyłam potem siedziałam jak wryta 5 min, a potem sie na nią 30 min wydzierałam czy oszalała i chce mnie zabić
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z ciekawością zobacze, jeśli możesz to wyślij na priwa
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
Zastrzyk jeszcze zniosę, ale pobieranie krwi? U-ła, to dopiero
![]() Na widok strzykawki robi mi się słabo. I jeszcze zapach szpitala. Ostatnio wlasnie bylam na pobieraniu w jakimś szpitalu. O BOŻE Słabo mi, na samą myśl o tym
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście.
Zaraz poszukam i jak znajde to Ci podeśle. Nie wiem co jest dalej w tym filmiku bo nie oglądałam .
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#51 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Naprawdę strzykawki mają na mnie bardzo szczególny wpływ, sekcja mniejszy ![]() A czemu mdleją... Hmmm, może są normalniejsi niż ja i za to strzykawki się nie boją Coś za coś, czegoś bać się trzeba
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Komu jeszcze linka ?
.
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja też. I wiecie co? Właśnie zrobiło mi się słabo, niedobrze, jakas obręcz zaciska mi skronie. Przeczytałam tylko 7 pierwszych postów i już... ![]() Zatem melduję się i raczej już tu nie wrócę
|
|
#55 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
widoku krwi się nie boję, ale pobieranie krwi brrr coś jak dla mnie najgorszego co może być.
Zawsze przy pobieraniu robi mi się słabo (raz nawet zemdlałam). |
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
przeczytalam w tym wątku moze z 3 lub 4 odpowiedzi,wiecej nie dam rady,nienawidzę nie tyle strzykawek,co igieł.wszystkie pobierania krewki i zastrzyki są dla mnie torturą
panicznie się ich boję, nie moge wyobrazic sobie dluzszego pobytu w szpitalu, tam w koncu pełno igieł,strzykawek...raz jak mi podłączali kroplówkę to ze stresu łzy mi poleciały. okropność
|
|
|
#58 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może to co innego niż widziałam, mam nadzieję
|
|
|
#59 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Obejrzałam kawałeczek sekcji z linka. Wrażliwcy, NIE CZYTAĆ!!
![]() Kiedy "odwijali" facetowi skórę twarzy po wyjęciu mózgu moją reakcją było zdumiono-zachwycone "wooow" ![]() A największą uwagę zwróciłam na to, że mówią po hiszpańsku, a ja powinnam siedziec i się uczyć tego pięknego języka Teraz przynajmniej nauczyłam się jak jest "sekcja" po hiszpańsku |
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy moge tu zamieścić linka
.Chyba jest zbyt drastyczny...? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

Siedzialam chyba z 5 min ze strzykawką wbitą i nalecialo chyba z 1/3 malej fiolki. Pozniej musialam lezec z 15 min i dochodzic do siebie bo bylo mi słabo. Ja sie boję nawet zwykłych szczepionek
Tatuaz tez wytrzymalam 

Przeżyłam i przyznam się ,że filmik oglądałam jeszcze wielokrotnie z własnej woli
Po obejrzeniu go po raz pierwszy uświadomiłam sobie jaki to człowiek jest pusty w środku , same mięcho i nic więcej 

Może po prostu wyłączam niektóre zmysły na ten czas