Antykoncepcja po porodzie??? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-05, 12:57   #31
miss dare
Raczkowanie

Dot.: Antykoncepcja po porodzie???

ja tam od ponad roku już tylko lecę na prezerwatywach - i jeśli nie przeszkadza to twojemu mężowi - to to bym najbardziej polecała

Cerazette z tego co sobie przypominam trzeba bardzo dokładnie (nawet co do godziny!) przyjmować, bo jak się pominie dawkę to klops - więc to nie dla mnie, na pewno bym zapomniała. Co do spirali, jakoś mnie przeraża posiadanie czegoś takiego w sobie, wiem, że to od lat stosowane, z dobrym rezultatem i ogólnie laly cacy, ale chyba jestem jakaś zacofana i się nie przekonam

A zastrzyk - jest o tyle niedobry, że jeśli źle zareagujesz na tabletki to zawsze je możesz odstawić a tu już jesteś "załatwiona" z góry - nawet jeśli źle zareagujesz to tego już nie przerwiesz.

Ale na serio - ja brałam tabletki antykoncepcyjne wiele wiele lat, ale w końcu nie biorę, stosujemy tylko gumki, a dzidziusia planujemy dopiero w tym roku mieć
miss dare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 11:51   #32
AnitaSuska
Zadomowienie

miss dare my juz mamy dzieciatko Macio ma 2,5miesiaca,wlasnie slodko spi..na drugie chcemz sie zdecydowac za jakies 3+4lata..maz jest przeciwnikiem tabletek,nie chce zebym ingerowala w swoj organizm hormonami,ja tez juz kiedys bralam tabletki,ale nie chce wpadac w kolejne lata w te klimaty..
prezerwatywy odbieraja fajny klimat sexu,jakos przejsciowo mozemy,ale na dluzsza mete chcialabym cos o czym nie musze myslec co kilka dni..

cerazette jest z tego co sie orientuje jest glownie dla kobiet karmiacych ..moj lekarz mi polecal,kiedz z nim o zabezpieczeniu rozmawialam..jak wspomnialam o spiralce ,stwierdzil ,zer zacofana metoda..no ludxie ja tak nie sadze!!

jedno mnie troszke meczy,ze spirala nie dopuszcza juz zaplodnionej komorki do zagniezdzenia sie w scianie macicy i dlatego ona obumiera,czyli komorka jest juz zaplodniona...

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-07, 17:44   #33
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnitaSuska Pokaż wiadomość

jedno mnie troszke meczy,ze spirala nie dopuszcza juz zaplodnionej komorki do zagniezdzenia sie w scianie macicy i dlatego ona obumiera,czyli komorka jest juz zaplodniona...
miedz powoduje uposledzenie plemnikow wiec do zaplodnienia nie dochodzi
jesli juz to faktycznie budowa spirali nie pozwala sie zagniezdzic -bo w takim celu sie ja zaklada.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 19:31   #34
moniolla
Raczkowanie

GG do moniolla

Cytat:
Napisane przez miss dare Pokaż wiadomość
A zastrzyk - jest o tyle niedobry, że jeśli źle zareagujesz na tabletki to zawsze je możesz odstawić a tu już jesteś "załatwiona" z góry - nawet jeśli źle zareagujesz to tego już nie przerwiesz.
dobrze mówisz
do tego zastrzyk to tak ogromna dawka hormonu że jak organizm ma nie zwariowac ...ja zafundowałam sobie jeden zastrzyk nieświadomie(nie miałam wtedy netu i nie zainteresowałam się skutkami ubocznymi)i mówie ci,3 miesiące wyjęte z zyciorysu ...ciagłe plamienia,ból brzucha,opuchlizna taka że czułam się jak baloon.zamiast zrzucać pociązowe kilogramy ja jeszcze się napompowałam ...i co mi z antykoncepcji kiedy ciagle jakies plamienia i zero sexu....
zmieniłam ginekologa i jak mu powiedziałam że jestem po depo-proverze to sie za głowe złapał i zapytał "to ktoś to w ogóle jeszcze przepisuje???? ...o boże..."
powiedział mi że w chinach podają ten zastrzyk w zakładach pracy żeby zapobiegac płodności kobiet i w zakładach dla umysłowo chorych.....że ogólnie odchodzi się od tego sposobu antykoncepcji bo strasznie źle wpływa na gospodartke hormonalna kobiety i dłuuuuużo czasu potrzeba żeby wszystko wróciło do normy...
ja jestem już 3 lata "po" i mam problemy z dopasowaniem pigułek bo strasznie źle się czuje....a przed ciążą brałam z powodzeniem kilka lat i nie miałam żadnych problemów....
tak więc "człowiek uczy sie na błędach "-i teraz juz wiem co to za świństwo.
Stary 2007-03-23, 23:21   #35
AnitaSuska
Zadomowienie

moniolla oj tak internet i wizaz to naprawde dobre zrodlo informacjija tez zanimpodejme jakakolwiek decyzje dotyczaca antykoncepjcji po porodzie najpierw zapoznaje sie dokladnie z odczuciami dziewczynskarbnica wiedzy

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-06, 14:15   #36
marta20@
Przyczajenie

Witam. mam pytanie. jestem 5 tygodni po porodzie, cztery dni temu dostałam miesiączkę i chciałam się dowiedzieć czy w 4 dniu cyklu mogę wziąć pigułkę(lekarz mi przepisał Cilest, bo nie karmię piersią) proszę o szybką odpowiedz.pozdrawiam
marta20@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-10, 13:04   #37
justinak25
Raczkowanie

Witam, ja co prawda mam 3 letnią córkę, ale lekarz po porodzie odradzał mi cerazette jak go zapytałam czy np swojej żonie by przepisał. Powiedział że to zawsze są hormony które dostają sie do organizmu dziecka poprzez pokarm. Ale że mogę zdecydować sama, co dla mnie ważniejsze. Nasza córcia urodziła się z wadą serca i nie chciałam już jej następną dawką "dobroci" częstować. A czy jest jakaś informacja jak dodatkowe hormony wpłyną na dziecko? np za kilkanaście lat? Pozdrawiam!
justinak25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 23:12   #38
joanna1978
Raczkowanie

Talking Dot.: Antykoncepcja po porodzie???

ja zaraz po 6 tygodniach miałam zaszczyk-niewiem jak to wpływa na dziecko a potem brałam tabletki mikrogynon 21(dokładnie niepamietam jak sie pisze).sa to polskie tabletki odpowiednik zagranicznych przy czym róznica w cenie dośc duża. ja sobie je chwaliłam.zapytaj poprostu lekarza.pozdrawiam
joanna1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości