![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osłodzić rok szkolny.
bardzo fajnie macie pomysly na okladki na zeszyty.
![]() Co do torby to nie wiem jak u was, ale u mnie w liceum nauczyciele na lecji nie korzystaja wogole z ksiazke, ksiazki uzywa sie dopiero w domu do nauki. Na lekcje nosi sie przewaznie tylko zeszyty. Ja zapoatrzylam sie juz w nowa torebe, bede ja miala na lzejsze dni. Normalnie mam plecak z campusa który bedzie obchodził 2 urodziny we wrzesniu. Jest w stanie ideanym, mimo ze do gimnazjum nosilam w nim fure ksiązek. Rodzice wczesniej kupowali mi te szajzke plecaki z tesco i zrywamy sie po roku. W campusie kupilam za 69 zł na przecenie powakacyjnej i jestem zadowolona ![]()
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
przylaczam sie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
noo ten rok szkolny trzeba sobie osłodzić maksymalnie
![]() ![]() moje motto : MATÓRA TO BZDRÓRA ![]() macie fajne pomysły pozdrowienia dla was dziewczyny ![]()
' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. ' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justin -> Okldaki wlasnie, albo ciucha. Planowalam na jeansie, mam faze na kwiatki w pastelach ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Na pewno. Farba wyciera się jedynie w takim stopniu, w jakim sama tkanina się niszczy.
Tzn, że farba jest trwalsza niż sama rzecz, serio. I tutaj trzeba pamiętać o pułapce takiej zalety. Nie ma rozpuszczalnika do akryli, więc jeśli się pomylisz i maźniesz nie tak, jak chcesz, to już tego nie usuniesz, musisz na tym malować dalej, kombinować. Jeśli malujesz ubrania, to też nic się nie spierze. Na tkaninach natomiast warto robić trochę rzadszą farbą, zmieszaną z wodą, po to, aby nie utworzyła się skorupa, tylko wzór był miękki. Zresztą, ja zawsze maluję rozrobionymi, na torbach też, kwestia wprawy i doboru później proporcji. W supermarketach mają takie plecaki za 5-10 zł, dosłownie. Tyle co 2 komory, zwykła chińszczyzna. Ale warto kupić na pierwszy raz coś takiego, jakąś taniochę. Ale lepiej zacząć od takiego taniego - niż od takiego nawet tylko za 50 zł. Bo z tym malowaniem też różnie bywa, można przecież się zniechęcić, a jak sie zacznie, to już trzeba malowanie skończyć, bo bez sensu nie. I lepiej też kupować najmniejsze słoiki farby, bo one dość szybko zasychają, no chyba, że ktoś, faktycznie zaraz wysmaruje całą. A farby odratowywujemy po jakimś czasie, wodą właśnie. Powodzenia ![]() A jeśli chcecie coś bardzo cieniutkiego rysować; cienką kreskę, to w plastykach mają ku temu dobre, cieniutkie pędzelki, ale ja często stosuję też patyczki do szaszłyków.
![]() Edytowane przez Aeterna Czas edycji: 2006-08-26 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
hm rewelacyjne pomysły na zmiany
zazdroszczę tej werwy i dążenia do zmian ![]() ale powiedzcie, co robicie, gdy na dworze zimno i noc,a trzeba wstać do szkoły?? skąd czerpać siły na jakąkolwiek aktywność,skoro w pokoju zimno a za oknem plucha i ziąb ![]() bo ja nie wiem jak tego dokonać aalutka-mowisz ze nie mialas z tym problemow?podziwiam ![]() a w kwesti porannego wstawania rok szkolny i akademicki nie różnią się wiele ![]()
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wstawanie to nie byl jeszcze taki problem. Gorzej bylo z powrotami zima. Bo rano do autobusu podwioza rodzice (3 km do najblizszego przystanku) jadac do pracy. Spowrotem o tej 14 musialam sie przejsc pieszo. Przy minus 20 stopniowym mrozie, po tych zaspach na poboczu, miedzy tirami jadacymi do kilku fabryk i drukarni po drodze... A w domku tez cipla herbatka i cos slodkiego, rozgrzewanie zgarbialych palcy na klawiaturze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
ja czasem odkrywam w sobie masochiste i zaraz po przebudzeniu wygramalam się spod kołdry..
![]() ale to czasem tylko ![]()
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Ja tez uzywam wykałeaczke itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
To o ktorej wstajecie, zeby zdazyc na 8? Ja wstawalam o 6..
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Ojjj- nic nie mówcie,w roku skzolnym rano budzę się w czarnym humorze, szczegolnie w zimiie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ja wstawałam 7.00- 7.10. Do szkoły mam tylko kilometr, wychodzę za 15 8 za dwadziescia. U nas w szkole nie ma żadnej kafejki, wiec nie ma gdzie posiedzieć, rozgrzać sie,w szkole zimno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
żeby zdążyć na uczelnie na 8 rano, musze wstać na tyle wcześnie żeby zdążyć na autobus o 6:12
tak,to nie żart-do uczelni mam 2 godz jazdy+korki czyli spóźnienia niekoniecznie tylko akademicki kwadrans.. ![]() cóż..przecież nie przefrunę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Jak wchodzilam zima do szkloty to czesto jeszcze ciemno bylo. A gdzies w miejscu gdzie mamy mase kwiatkow ulokowal sie na zime swierszcz. Wrazenie niesamowite, jak wchodze z tego ziabu do nagrzanej szkoly, jest polmrok i cyka swiersz
![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
przez 9 lat mialam 300 metrow do szkoly
![]() ![]() ![]() chcialabym miec mozliwosc robienia sobie dlugich kąpieli..lecz mam tylko prysznic ![]() ![]() dobra muzyka i dobra książka to jest to ![]()
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
To ja trafilam nie najgorzej. Przez cala moja edukacje wstawalam o 7 rano. Do podstawowki mialam 20 min, do średniej 7, a na studiach mam 5 min, bo mieszkam w akademiku i mam przez droge. Na weekendy wracam do domu, i zeby miec dzien dluzej spedzony w domu, to do Lodzi (bo tam studiuje) jezdze w poniedzialek rano zazwyczaj prosto na uczelnie z tobolkami, zazwyczaj kolo 6 mam pociag, wiec wstaje juz przed 5. No i jak tylko w poniedzialek otworze oczy zaczyna sie tragedia! W zime jak wychodze z domu to jest jeszcze noc, pol godziny ide na stacje, potem 1,5 h pociagiem, 0,5 h tramwajem i 10 min na uczelnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja wstaje 7:05 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Ja się wybiję i powiem, że wstawałam (tzn. zaczynałam zbierać się do szkoły) przeciętnie ok. 11
![]() Poniedziałek: 13.30- 17.35 Wtorek: 8.45-15.55 Środa: 13.30 - 16.45 Czwartek: 10.30 - 15.55 Piątek: 12.30 - 17.35 I żyj człowieku normalnie... ![]() ![]()
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
oj opcja dla leniwego śpiocha
![]() cóż tu robić gdy sie konczy szkole średnio o godz 17 ![]() ble ja wole wstać o 5 rano i mieć cały dzień dla siebie,bo np zajecia trwaja do 13 niefajny ten Anulkowy plan był, niefajny
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Dołączam się
![]() Muszę coś zrobić z tym wstawaniem bo zawsze zwlekam a potem muszę szybko lecieć do łazienki i biec na przystanek żeby się nie spóznic na autobus ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
ja to nawet powiem wiecej:torby nie polecam też do liceum czy na studia
pod warunkiem oczywiście,że nosić będziemy ciężary,co i w liceum i na studiach się niestety zdaża osobiście torbę zaczełam nosić juz w 1 klasie liceum,ale nie nosilam książek tylko same zeszyty ![]() tylko dla specjalnie wymagajacych nauczycieli nosilam książki,ale częściej nosiłam na zmiane z koleżanką z ławki ![]() na studiach niewielki acz pakowny plecak bądź pojemna torba bywają koniecznościa nie zawsze udaje sie pomykać z małą torebeczka a ja jako student chcialam zawsze byc traktowana powaznie nosze wiec pakowne powazne studenckie torby z rodzaju tych ![]() kwetsie wykrzywiania pozostawiam nierozstrzygnietą,tym bardziej że ze wzgl na wygiecie kręgosłupa ponad norme nigdy plecakow nosić nie lubiłam 1-zrodlo:allegro,cena-45zl,kupie sobie teraz taka ale raczej w tym brązie: 2.cena 40zl 3,4,5-allegro,72zł 6-allegro,david jones,82zł ..no ale to nie jest wątek o modzie szkolnej chciałam tylko uczulić na to że wielke sportowe szkolne torebkowe kloce nie są ani zdrowe ani wygodne ani..ładne.. ![]()
Małgoszova Entertainment presents: overcoming imperfections Episode I: Killing the ogre![]() Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć Edytowane przez kariera85 Czas edycji: 2006-08-27 o 00:31 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Kariera, nie musialas krzyczec ze Ci sie nie podobaja takie torby. Mi akurat owszem i poczulam sie jak bym nie miala za grosz gustu... Oczywiscie nie kazda taka torba jest cudowna i dlugo szukalam idealnej. Znalazlam jedna, levisa za skromne 200zl. A z tych ktore pokazalas nie zalozyla bym zadnej.
Wiem ze na studia na jakie sie wybieram potrzebny mi bedzie dlugopis i notatnik. Na zajeciach laborkach jest dostep do netu, cwiczeniowcy nawet mowia studentom 'tu sa materialy, ale to wszystko to w googlach jest'. Wielu znajomych nawet nie nosi zeszytu. Jakies tam wydrukowane skrypty wykladowcow, ktore uzupelniaja na wykladach o to co zostalo pominiete ![]() Plecak mam porzadny, jak by niedaj boze przyszlo mi potachac cos ciezszego, ale na jeden zeszyt to kupie torbe ![]()
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
łee faktycznie wyszło to jakbym sie wydarła
![]() poprawiłam sie ![]() torba która jest pojemna jak spory plecak nie może byc funkcjonalna moim zdaniem,bo gdy trzeba coś dotachać-warto pomyśleć o zdrowiu i wygodzie a wypchany majdan na jednym ramieniu to naprawde moim zdaniem ani ładne ani mądre nie jest o gustach rzecz jasna nie dyskutujemy,tylko czy ja mowie o guście czy raczej ..zdrowym rozsądku?
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
No ja tez pize ze torba nigdy w zyciu jak trzeba ponosic wiecej niz 2 zeszyty. I od tego mam wygodny plecak. Ale taka torebka jak te na twoich fotach u mnie sie nie zda. Wole prostokatna forme. Po za tym od 4 lat nie nosilam zeszytu mniejszego od a4, b5. No moze po za zeszytem do polaka, zwyklym a5. Nie potrafie pisac w mnieszym
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.