|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziennik posiłków
hyhy po samym sniadaniu (herbata z cytryna, muesli z rodzynkami i orzechami) wyszlo mi ze prawie polowe dziennego zapotrzebowania zalatwilam
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a4fe74769c46a8b3f27462c 06deeaa5a0ba50375_612d631 274ff7;3109488]Nie sadzę, aby bylo ją trudniej zbilansować. Wrecz przeciwnie, jak wpisalam to co zjadlam poprzedniego dnia, to wszystkich skladnikow mineralnych mialam lekko ponad normę.
Jem i jajka i twaróg i ser żołty, poza tym fasole, soczewicę i różne inne formy białka. Jestem przecierz wegetarianką, a nie weganką. Czytalam gdzies, iż dieta wegetarian nie kusi zawierac tyle bialka, co dieta osób "mięsożernych", gdzyż jest mniej kwasowa. Pozdrawiam znad talerza Marta[/QUOTE] Z kwasowością to jest akurat na odwrót, tzn. jest to przyczyna, a nie skutek - dieta wegetarian jest mniej kwasowa, bo zawiera najczęściej mniej białka (które powoduje odczyn kwaśny), a więcej warzyw (o odczynie zasadowym). Niestety, wielu wegetarian nie dba o prawidłową ilość białka w diecie - produkty sojowe nie dostarczają białka pełnowartościowego i dlatwego tak ważne jest jedzenie jaj i twarogu. Poza tym za minimum w zdrowej diecie uznaje się ilość gramów białka odpowiadającą ilości kilogramów masy ciała - czyli przy wadze 60 kg jemy co najmniej 60 gr białka dziennie. W przypadku wegetarian często jest to dużo mniej. Należy też pamiętać, że spora część produktów sojowych i warzywnych ze sklepów z tzw. "zdrową żywnością" to niestety straszny syf: poza soją mają w składzie masę konserwantów, spulchniaczy, aromatyzotorów, polepszaczy smaku, utwardzonych tłuszczów itp. Lepiej sobie kupić soję i samemu robić pasztey, kotlety, zupy itd., naprawdę. |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
A mnie nie chodzi to coś
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie:wspominany wczesniej problem hasła! i chronienia arkusza przed zmianami! jak to rozwiązać? prosze o pomoc! jakie hasło mam wpisać?
Edit. a jednak sie udało! przepraszam |
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
ale super thx
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#37 |
|
DOMator
|
Blueone jak ci się udało z tym hasłem? Nie mogę w żaden sposób zdjąć ochrony
|
|
|
|
|
#38 |
|
sophisticated
|
nie trzeba zdejmować ochrony, wręcz przeciwnie
![]() na karcie produktów znajdujecie produkt, który was interesuje i wpisujecie w jadłospis jego numer i ilość, reszta będzie się liczyć sama |
|
|
|
|
#39 |
|
DOMator
|
Hehe...tak to jest jak człowiek nocami próbuje pobawić się nowym programikiem: żadnej ochrony nie ma jak wskazywał mi wczoraj komunikat, a jeśli pojawia się taki komunikat to znaczy, że wpisujemy dane w nieodpowiednią komórkę
Na szczęście dzisiaj szybko zorientowałam się co robię nie tak. Program ciekawy, ale limit nieco ponad 800kcal to przesadnie mało. Kiedyś liczyłam, że przy mojej wadze i wzroście potrzebuję ok 1500kcal, więc nawet po zmniejszeniu o 300kcal (w opcji redukcja) powinnam spożyć ok 1200. |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, powinna byc jeszcze jedna tabelka z tym ile co wazy, ja nie wiem ile wazy jedna grahamka czy mandarynka
buu
|
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
thx
już go próbuję
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
Programik super
Chociaż z moją dietą coś nie tak Wcinam głównie owoce, warzywa i przetwory mleczne a tu ciągle za dużo węglowodorów i jak na złość makro - i mikroelementów za mało jedyne z czym się "wyrabiam" to witamina C. Czy możecie podać co jecie (i mniej więcej ile) żeby było ok? |
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
ooo super
wlasnie jestem na etapie diety wiec wyprobuje go
|
|
|
|
|
#44 | ||
|
Zakorzenienie
|
Z TYM HASŁEM to jest tak ze ma ono chronić przed ingerencją w treść programu, ale zeby go używac nie trzeba go znać
. Szukasz produktu, zaznaczasz jego numer, wybierasz dzień i porę, kopiuj/wklej i wyświetla Ci się produkt. Dodajesz wagę i... Gotowe.Cytat:
. Na serio mówię, każda grahamka czy mandarynka wazy inaczej, a najprostsza mechaniczną wagę kuchenną zajmująca powierzchnię 10*5*5 możesz kupić już od 2 zł . Poszukaj w sklepie z atr. gosp. domowego albo na allegro (ja swoją kupiłam 10 zł właśnie po rozpoczęciu zabwy z dziennikeim i jeste bardzo zadowolona) http://allegro.pl/item206596537_nowa..._500_gram.htmlhttp://allegro.pl/item204658148__wag...ajtaniej_.html Cytat:
![]() AA JESZCZE JEDNO wam tak mało wychodzi bo pe wnieście zaniżyły swoją wagę albo wpisały za mały współczynnik aktywności
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
zaraz zobacze ten programik
na razi eukladalam diete sama,ale to 1000kalorii ;P
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Hej laski macie coś w swoich prodyktach, czego nie ma w głownych a warto by dodać?
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
dieta 1000 kcal to wielki błąd, tak sam wykluczenie mięsa z jadłospisu
NA 1000 KCAL TO SIĘ RACZEJ TYJE
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
hej! ja się bawię tymi tabelami drugi dzień, wczoraj zaczęłam. jak narazie to mnie pomału wciąga
dzięki dziennikowi przekonałam się, jakie robiłam błędy żywioniowe i ile dziennie pochłaniałam kalorii. aż strach się bać! poza tym doskonałą rzeczą jest ten podział na witaminki oraz podział tłuszczy na nasycone i nienasycone. mam nadzieję, że Wam również spodoba się zabawa tym dziennikiem. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Baaardzo dziwny ten dziennik. Wyszło mi, ze przy wadze 49 kg powinnam jesc 860kcal dziennie.. ale gdy jem 1200 chudnę kg na tydzien! Intrygujące. Chyba mja przemianan materii jest lepsza niz zakładają fachowcy w tej tabeli.
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
sciagne co mi szkodzi :PP
dzieki
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
ahh i jeszcze jedno :P
jaki ja mam ten dziennik sciagnac??;> DZIENNIK - SERWER 1 DZIENNIK - SERWER 2 WERSJA MASA WERSJA REDUKCJA na co mam klinkąc??;> czy to bez roznicy??
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiula- najlepiej jeden z pierwszych, oboje.tnie z którego serwra (jak Ci nie pójdzie z 1, to kliknij na 2- ot, cała filozofia
.Rosalena- chyba coś pokręciłaś... Moze wybrałaś za mały współczynnik aktywnosci, ot, tyle. I pewnei jeszcze wybrałaś redukcję. Aaa z moich produktów, których brakuje w DP moze komuś się przyda: (dane sa po kolei) BTW i kcal: 25/18/4, 252 Kwasy tłuszwowe: (nas/jednonienas/wielonienas) 4,0 4,6 7,4 cholesterol 588 wita,iny w obrazku
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
dziwny ten program ;/
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
ściąga mi sie ten programik juz z pół godziny....
JAK się ściagnął, to wyskoczył jakis błąd i tyle
Edytowane przez anastazjaa Czas edycji: 2007-10-11 o 18:25 |
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki naprawde świetne
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
wyprubuje ;-)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
Super sprawa ten dziennik
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
jak sie to otwiera ?? wyskakuje mi ta szara tabliczka i kurde dalej nic nie chce wejsc !!
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ciekawe i przydatne. Dziękujemy!
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

już go próbuję

matura to bzdura ! ;D
poza tym doskonałą rzeczą jest ten podział na witaminki oraz podział tłuszczy na nasycone i nienasycone. mam nadzieję, że Wam również spodoba się zabawa tym dziennikiem. pozdrawiam

czegoś takiego szukałam