![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: GWAŁT-wspólna sprawa
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynki ciesze sie
![]() może jakieś jeszcze propozycje? ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
mnie przyszedl do glowy od razu tez parasol - ja bym optowala za wielobarwnym ( no wiem, troche sie kojarzy z organizacjami homoseksualnymi)
2 kobiety, jedna oslania druga i tu tez ta oslaniania powinna miec cos z siebie z obrazu "Krzyk" E. Muncha. w kazdym razie widzialabym cos na krztałt: (nie wiem tylko co z prawami autorskimi)
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Adresy i telefony do psychologów i seksuologów w różnych miastach - tym mogę się zająć. Może jakieś artykuły napisane przez osoby współpracujące z osobami zgwałconymi na codzień?
Więcej patroli policji na osiedlach, zwłaszcza wieczorową porą; więcej korporacji taksówek, które dbają o odprowadzanie/czekanie aż dziewczyna wejdzie do domu. Parasol mi się podoba. Gosiu - jeśli o mnie chodzi to napiszcie mi kiedy chcecie się spotkać, jeśli będę mogła to przyjdę na pewno. http://free.ngo.pl/ http://ochota.policja.waw.pl/?page=Structure&id=116
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetna sprawa.
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
zaraz sie powinnam pozbierac z szoku po tej probie wałmania,w ktorej notabene utraciłam dosć długą swoją wypowiedź
![]() ale do rzeczy: awio-skłaniałabym się ku większej symbolice symboliczna postać kobieca będzie okej, w tym co dałaś w załączniku zbyt silne są emocje-myślę że lepiej postawić na większą symbolikę co do artykułów-świetny pomysł na promocję akcji, jednak dopiero gdy bedzie statut,logo, nazwa i budżet wraz z planem działań dużo pracy,bardzo dużo pytania wciąż aktualne: nazwa logo co do przesłuchiwania ofiary gwałtu: Propozycje zasad postępowania z osobą zgwałconą w kontaktach z Policją, prokuratorem, sądem, kuratorem, lekarzem i innymi instytucjami – w ramach pilotażu prowadzonego na terenie dzielnicy Warszawa - Ursynów Z uwagi na szczególnie dotkliwe skutki, tak psychiczne jak i fizyczne, jakie dotykają ofiary zgwałceń (art. 197 § 1, § 2 i § 3 kk) należy w postępowaniu karnym przestrzegać następujących zasad traktowania osób pokrzywdzonych: punkt nr 10: 10. Przesłuchanie ofiary powinien prowadzić prokurator. Powinno ono być jednokrotne i przeprowadzone w warunkach zapewniających zachowanie godności, intymności i prywatności (np. w trakcie przesłuchania w pokoju nie mogą przebywać ani wchodzić do niego inne osoby; ofierze należy w razie potrzeby dostarczyć środki przeciwbólowe, jak też zapewnić możliwość skorzystania z telefonu, toalety, możliwość zapalenie papierosa lub napicia się są to pomysły Ministerstwa Sprawiedliwości http://www.ms.gov.pl/prawa_ofiary/prawa_ofiary.shtml na "Liście organizacji i instytucji w Warszawie, świadczących pomoc ofiarom przestępstw" nie ma stowarzyszenia ani fundacji w warszawie zajmujacej się przestępczością seksualną jedynie fundacja "OŚKA" świadczy na Fałata w wawie-mokotów jakąś pomoc ale nie są to jasne i ukierunkowane działania,raczej mają to wpisane w statut zajmują sie natomiast innymi rzeczami no i to jest fundacja pole do popisu zatem wolne ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wycieczka celem przejrzenia krs mnie nie minie-inna sprawa czy dostane "wszystkie wymagane zezwolenia" ![]() sporeszta wpisy do KRS sa wg ustawy jawne,tutaj natomiast sie okazuje ze trzeba za nie płacić-3 zl od maila z jedną stroną, czy tam 10 zł ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
kuczę dziewczyny nawet nie wiecie jak bym chciała Wam pomóc...
![]() Ale pocieszam się, że w Łodzi został mi tylko rok mieszkania i mam nadzieję, że uda mi się przeprowadzić do Wawy do TŻta i będę mogła się jakoś zaangażować... ![]() Na razie trzymam kciuki, bo pomysł jest rewelacyjny i mam nadzieję, że wszystko się uda! ![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Hmm.. co do nazwy to tak sobie myślę, że na pewno byłą jakaś postac kobieca w literaturze, która została zhańbiona inp. odebrała sobie życie, albo została wypchnięta poza nawias społeczny. Teraz nic nie przychodzi mi do głowy, ale wiem, że na pewno było kilka takich postaci, bo kiedys to był całkiem popularny temat, szczególnie w mitologii (porwania, gwałty itd.). Nazwą stowarzyszenia mogło by być imię takiej postaci. Oczywiście musiałoby to być dość rozpoznawalne imię...
![]()
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny - co do parasola, to wlasnie mnie naszlo, ze jest cos takiego w Anglii jak "Umbrella organisation"
Cytat:
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.