![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co robicie rano z włosami?
Myję, suszę, czeszę, czasem prostuję
![]() Zajmuje mi to ok. 15 minut, a jak prostuję włoski to trochę dłużej ![]()
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Hmmm... rozczesuje rzadkim grzebieniem (śmierć gęściuchnym drucianm szczotkom!!!!)... JAk trzeba to układam grzywke, modeluje ja z apomocą duuuuuuuziej szczotki do modelowania i ...wsuwek
![]() Jeśli ide (np. do szkoły:P) w rozpuszczonch wlosach troche musne gdzieniegdzie woskiem żeby sie nie puszyły. Jeśli chę być w kucku no to najpierw oddzielam grzywke, potem zaczesuje reszte włosów do tyłu szczotką do modelowania ![]() ![]() Dwa kucki, dwa warkoczki, i inne wariacje tlko wtedy kiedy mam wystarczająco dużo czasu ![]() W sumie wyłączajac grzywke to moje włosy nie wymagają co-rannego specjalnego układania. Są naturalną kombinacją: fale+loki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
1. Myję i układam grzywkę.
2. Szczotkuję. Jeśli mam do wykonanie jakieś rzeczy związane z jedzeniem dążę je w kucyk, jeśli nie chodzę w rozpuszczonych. Co dwa dni myję dłowę i wtedy nakładam na włosy maseczkę, którą spłukuję i odrzywkę bez spłukiwania, suszę włosy - a raczej schną same (ograniczam używanie suszarki do minimum). Pilnuję tylko, żeby grzywka dobrze się ułożyła.
"Wielu ludzi twierdzi, że sny są czarno-białe, ale ja śnię w kolorze." Richard P. Feynman "Jest coś niedobrego z ludźmi: nie uczą się przez zrozumienie, tylko jakoś inacze, pewnie na pamięć. Ich wiedza jest taka krucha!" Richard P. Feynman |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Jeśli myję rano włosy, to mam duzo roboty z nimi, bo czasami zbyt sie puszą
![]() Jesli rano nie myję, to tylko rozczesuję i czeszą się. Jednak nigdy nie rozpuszczam na wyjścia, bo po 2 godzinach robia się za bardzo szopiaste ![]()
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
jak chodze do szkoły to czasami je wyprostuje, ale to zależy od tego jak sie wyrobie czasowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Nic nie robię.
![]() Czasami zrobie niedbały kok i to mi starczy na cały dzień. ![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
rano zawsze prostuje włosy, niestety bez tego nie wyjdę z domu
![]() Wstaje zawsze o 6:40 i gotowa jestem na 7:20-7:30 ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
6,7 - to i tak macie dobrze
![]() Ja to dopiero mam meksyk ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Myję. Codziennie rano , niezaleznie o której bym nie wstała, niezaleznie od pory roku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
myje co 2 dzien, szampon + odzywka (co chwile inne, teraz loreal elseve jakas perla czy cos - ten rozowy ale taki se) pozniej w wilgotne wlosy wmasowuje loreal hot liss susze albo czekam az same wyschna, pozniej nakladam na cala dlugosc biosilk jedwab a na koncowki krem na zniszczone koncowki yves rocher. pozniej prostowanko
![]() ![]()
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
myje włosy jak ide spać, bo suszarka się zepsuła a i tak bym na nią czau nie miała, rano czeszę i wsystko
mam cieniowane także nawet nie trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Nie chciałoby mi się myć włosów rano, zwłaszcza, że są długie (za łopatki) i gęste, a że suszarki używac nie lubię, schnęłyby z 3 godziny.
Myję co 3 dni wieczorem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
raczej codziennie z rana myje, póżniej susze i zazwyczaj prostuje, a czasami po prostu związuje i tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Jak chodzę do szkoły to myję włosy codziennie. Jeśli mam na 8 to wstaję o 6:30 i wszystko robię biegiem. Nie wyjdę jeśli mam nie umyte włosy bo szybko się przetłuszczają. Potem maluję się, jem śniadanie i wypad do szkoły
![]()
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
włoski myję co drugi dzień wieczorem
![]() .. rano opłukuję wodą grzywkę, bo zawsze jak wstanę to jest dziwne 'odkształcona' i sterczy na wszystkie strony ![]() ![]() czeszę włoski i grzywkę [na bok ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i to bez wzgledu na to, o ktorej wstaje ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ja myję codziennie rano, później rozczesuję, suszę i zazwyczaj prostuję chociaż nie zawsze a potem utrwalam lakierem
![]()
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
wlosy myje wieczorme bo i tak w rok uszkolnym wstaje o 5;30. musz edlugo je rozczesywac a potem lapie troche wlosow ktore moga mi w ciagu dnia przeszkadzac i je wiaze. lekko lakieruje bno ianczje to by mi i tak odskocyzly tak mi sie silnie krece. jesli mi sie elektryzuja to dochodiz do nalozenia pianka
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
myję zawsze wieczorem, i układam tak pi razy drzwi.
Rano modeluję je na szczotce co zajmuje mi ok 7 minut, Myję włoski co 3,4 dni. Podstawą jest dobre cięzie. Nie wyobrażam sobie myć włosów rano, za chiny bym ich nie ułożyła, najlepsze włoski mam na drugi dzień po umyciu.
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Wlosy myję i susze raczej wieczorem , rano je tylko prostuję - potem zostawiam je rozpuszczone lub robię kok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Włosy myję codziennie wieczorem. Łaże ok. pół godziny w turbanie i kładę się spać.
Rano tylko czeszę, ew. prostuję jak są każdy w inną stronę ![]() Rano też przed wyjściem krem matująco - nawilżający i tusz do rzęs ![]()
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
a ja myje włosy codziennie rano- nie pamietam juz zebym nie umyla w jakis dzien wlosow- po prostu czuje sie nieświeżo, czuje, że włosy pachną fajkami i nie są juz po prostu takie miękkie, delikatne...
jest to niesamowicie uciążliwe- mycie włosów, suszenie, spśikiwanie fluidem i prostowanie (teraz dojdzie, bo chce kupic prostownice)... ale cóż zrobic? jak umyje wieczorem, to rano tez juz sie zle z nimi czuje- taka mała obsesyjka... ale kiedys to zmienie bo na wyjazdach bylo to spory problem- wtedy cyk bralam miske z zimną wodą i jazda... no ale przez to zwykle jestem chora i wstaje o pol godziny wczesniej niz inni... trzeba powiedziec dość!
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
ja myję włoski raczej codziennie wieczorem (czasem się uda co 2 dni) i nakładam odżywkę do spłukiwania. Zazwyczaj trochę podeschną zanim pójdę spać. Rano albo tylko zwilżam i nakładam piankę a na końcówki coś prostującego, albo na całe włosy i prostuję (czasem są takie dni, że za nic na świecie nie chcą się ułożyć
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
moj poranny rytual to...z reguly myje wlosy wieczorem, biore glowe w dol, spryskuje wlosy sprejem na objetosc (thicker fuller hair), czesze, a nastepnie nakladam na dlonie troche olejku nabllyszczajacego Fekkai do wlosow farbowanych i wmasowuje nieco we wlosy i tyle
nie ukladam ich w zaden sposob bo sie ulozyc nie dadza i juz czasami po prostu je zwiazuje i tyle jestem leniwa i dlatego myje wlosy wieczorem a wtedy po prostu szampon, odzywka Fekkai a raz na tydzien maska Kerastese do farbowanych, nie susze ich bo mi sie nie chce prostowanie to dla mnie abstrakcja - mam bowiem wlosy proste jak druty, sztywne i gladkie ogolnie bardzo lubie rytualy urodowe otwierajace i zamykajace dzien ![]() a tak poza tym to rano wyglada to ponadto tak, ze buzia- tonik zluszczajacy Clinique, olejek Decleor ylang ylang, lekki krem na twarz, krem z witaminka C na oczy, no i obowiazkowo preparat na cellulit i masaz 'szczota' z wypustkami kapie sie tylko wieczorami z reguly, bo rano szkoda czasu i sily;D z racji tego pewnie, ze jestem makijazystka, bardzo rzadko sie maluje, chyba ze naprawde musze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
zmuszona jestem, niestety, myć łepetynę codziennie
![]() wnerwia mnie to strasznie. wstaję ok.5.30-5.45 rano, bo na 7.00 do pracy. na makijaż, wysuszenie głowy i wyprostowanie ich ciągle mi za mało czasu ![]()
![]() |
#57 |
kosmitka
|
Gosz tak BTW jak się spisuje kerastase
![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
codziennie rano, myje głowe, susze (zimne powietrze) i prostuje- i tak już od 3 lat...brrrr....
![]() |
#59 |
BAN stały
|
Myje wlosy zawsze wieczorem, codziennie lub co 2 dni to zalezy (sama nie wiem od czego). Wiec ranem tylko prostuje grzywke i psikam lakierem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() az bym sie skusila na reszte (szampon i odzywke), kiedys uzywalam kremu wygladzajacego byl boski (moze wroce?) ale teraz z tego co mi fryzjer zaproponowal to powinnam uzywac tej zielonej serii z cementem ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.