![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Camsakizi- pasta cukrowa- proszę o rady
Panadol może w takim razie spróbuj potrzymać ją w lodówce przez kilka dni a później zajmij się nią jak zwykle. Nie wiem co z Twoja pastą... może jakaś felerna? Mojej nie mogę wydłubać nożem za nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Albo.... jest cos nie tak ze mna albo z ta pasta ^_^
Siedziala sobie w lodowce, dzisiaj ja wyciagnelam, podgrzewalam w garnku, wygrzebalam troche i tym razem, co prawda nie zaczela mi sie rozplywac w palcach, ale i tak byla caly czas za lepka. O wiele za lepka, zeby mozna bylo chocby sprawdzic czy cos wyrywa. A tak mi zalezy, bo w sobote umowilam sie na wosk calej pipki (nie pierwszy raz, rzecz jasna) i chcialam sobie zmniejszyc troche cierpienia, poprzez usuniecie chociaz czesci wlosow z bikini ![]() A tu wiatr w oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Aby opanować sztukę depilacji cukrowej kosmetyczki przechodzą co najmniej kilkugodzinne szkolenia . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
hi hi ja dzisiaj sama taką zrobiłam.. no i myślałam ze mi nie wyjdzie a jednak chwile posiedziała w lodówce to jej juz lepiej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez x33kissmexd Czas edycji: 2009-06-10 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
To jest jakis koszmar (O_o)
Dlaczego mi to nie dziala! ![]() Ok, poskromilam troche konsystencje, jest mniej kleista na tyle, ze moge uformowac kulke....ale i tak uwazam, ze jednak lepi sie jeszcze za duzo. W kazdym razie, NIE WYRYWA WLOSOW. Wyrwalam doslownie 8 wlosow i w ogole po kilkakrotnym przyklejeniue zlepila sie ostatecznie ze skora i musialam ja zmyc... Zmarnowalam juz tyle czasu i nie mam efektow. Nie wiem co robie zle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
a rozrabiasz ją najpierw w palcach?? zeby stała się taka aż biała?? bo mi sie przyklejała tylko gdy zabardzo ją naciągałam na skórze i była taka cienka albo gdy juz za długo ją miałam albo jak miałam mokre rece albo to co depilowałam no i jeszcze jeśli za mało jej wziełam. Aha no i przecież ta pasta im jest zimniejsza tym twardsza wiec musi wkoncu byc jakaś temperatura w której ona napewno nie bedzie zbyt miękka ani twarda.. nawet jeśli bedzie to wtedy zimne..
Edytowane przez x33kissmexd Czas edycji: 2009-06-12 o 06:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Jesli macie mozliwosc polecam zamiast Camsakizi - SESU (niebieska). Tutaj przykladowe zdjecie : http://www.yiyelim.com/img/lrg/241002.jpg
Moim zdaniem o niebooo lepsza. Nie jest taka kleista ani lepka. Niestety nie wiem,gdzie mozna kupic w Polsce, mieszkam w US i mam turecki sklep w okolicy. Wyprobowalam wiec wszystkie dostepne w sklepie pasty cukrowe ![]() I jeszcze dodam, ze ja zaczynam depilacje pasta od lydek - a dopiero kiedy jest juz taka wyrobiona przechodze do pach i bikini. W tej kolejnosci najlepiej dziala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Ja tez mieszkam w USA, ale wlasnie nie mam blisko takiego sklepu. Moze sprobuje zamowic przez internet ta niebieska, ktora polecalas.
Camsaki to jakas porazka...za zimno, za cieplo, za malo wzielam, za duzo, nie wyrywa, przylepia sie jak durna. W koncu nie wiem jak utrafic w odpowiedni moment, zeby ona dzialala. Nie mam juz z polowy beczulki, a nic nie zdzialalam. I skonczylo sie na tym, ze ide dzisiaj na wosk i juz sie nastawiam psychicznie na ten bol ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
No dobra, to juz jest przegiecie paly z ta pasta. Doprowadzilo mnie to dzisiaj do calkowitego pozbycia sie jej z domu
![]() Chce kupic ta niebieska SESU, ale nigdzie nie widze /: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Mania dzieki (: Ale tak: mieszkam w USA, wiec nie kupuje na allegro i chcialam w niebieskim opakowaniu (nie wiem, jak duza jest miedzy nimi roznica). No i poszukalam lepiej i juz zamowilam na jakiejs tam stronie tureckiego sklepu (: Nie wiem jeszcze jak sie jej uzywa. Tak samo jak Camsakizi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Niestety tutaj Ci już nie pomogę :/ Znalazłam tylko tą pastę na Allegro(zapomniałam, że nie mieszkasz w Polsce..) i na tym koniec. Ale chyba jedna z użytkowniczek forum pisała coś o niej więc może podzieli się z nami sposobami jej używania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Właśnie zastanawiałam się którą pastę wybrać: Camsakizi czy tą Sesu? Jeżeli ktoś używał tych dwóch past to proszę o radę! ToYa pisała, że lepsza jest Sesu niebieska a ja znalazłam na alegro tylko brązową i różową...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Przyszla mi dzisiaj Sesu w niebieskim opakowaniu i... nie wiem co z nia robic. Czy tak samo trzeba ja wyrabiac (rozciagac) jak Camsakizi? (O_o)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Pasta cukrowa zaczyna lepić się gdy jest przegrzana, np. przez zbyt długie urabianie (dlatego lepiej pastę rozciągać, niż ugniatać) lub w czasie depilacji.
Można także wstawić ją na krótko do lodówki, żeby się schłodziła. ![]() W czasie depilacji trzeba pastę wielokrotnie wgniatać w skórę - jak urabianie ciasta. Edytowane przez Viridian Czas edycji: 2009-06-24 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Nie wyrywa mi prawie nic, pozbylam sie doslownie kilku wlosow....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
![]() Oto link do filmu przedstawiającego użycie pasty. Mnie się bardzo przydał. Mam nadzieję, że i Tobie oraz innym również pomoże. http://www.youtube.com/watch?v=RK0TOZoAp-8 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
haha, to prawda...zaczelam od wielokrotnych(!) prob zrobienia pasty w domu i jesli z ta Sesu sie nie uda, to chyba sie poddam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
z niecierpliwością czekam na wynik kolejnych prób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Witam kobietki
![]() I ja jestem zainteresowana tym sposobem depilacji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Jesli mialabym wybierac miedzy Camsakizi a Sesu niebieska, to wole ta druga.
Probowalam zrobic uda jak na filmiku... nie ma rewelacji, bo musze robic kilka razy w tym samym miejscu, zeby wyrwac wszystkie wlosy /: Tylko, ze mi najbardziej zalezy na bikini.... a tam mam taki problem, ze juz w ogole musze przykladac wiele, wiele razy w to samo miejsce a i tak zostaja wlosy. Ale najgorsze, ze podczas bikini szybko pasta nienadaje sie do uzytku, bo tak sie przylepi do skory, ze juz tylko musze isc ja zmyc. Jej twardosc w beczulce jest taka, ze ledwo udaje mi sie wygrzebac porcje, dlatego nie schowalam do lodowki, bo wtedy nie wydobylabym jej bez podgrzewania. Juz sama nie wiem co robic. Moze ja mam jakies inne wlosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
a może Panadolku problem lezy w "Tobie" a nie w paście? Tzn może Twoja skóra nie jest odpowiednio przygotowana do depilacji? Ja się naczytałam, że depilacja powinna się odbywac po kąpieli i najlepiej po peelingu, bo wtedy pory sa pootwierane i skóra oczyszczona i włosy będą łatwiej wychodzić. Oczywiście po kąpieli nie należy smarować się róznymi kremami, bo wtedy właśnie pasta cukrowa nie przylega jak nalezy do włosów i prawie nie wyrywa. Długość włosów też jest ważna, nie mogą być ani za długie ani za krótkie, najlepiej ok 0,3 - 0,5 cm. Po sobie wiem, że jak sa dłuższe to strasznie boli i pasta się szybciej klei i nie nadaje do użytku. Szkoda, że nie mieszkasz blisko, bo jesteś ciekawym przypadkiem, chętnie zaprosiłabym Cię na depilację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Ja chyba jednak spróbuje na początek domowy przepis na tą pastę... Może akurat się uda
![]() Dziewczyny mam nadzieje, że się uda z tą pastą będę mówić jak rezultaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mam zamiar zamówić tę pastę
![]() Bo niedługo jadę do grecji więc muszę zrobić porządną depilację ![]() Na bikini boli tak samo jak depilatorem? Bo ja jak robiłam sobie depilatorem to udało mi się zrobić tylko 50% bo już nie wytrzymałam... Ale też pewnie dlatego, że mój depilator nie chwyta porządnie włosków i się namęczyłam. Aha i na ile jesteście gładkie? Edytowane przez neheszta Czas edycji: 2009-06-29 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Hah ja właśnie wróciłam z Grecji
![]() co do depilacji to mogę powiedziec, że u mnie trzeyma się tak 1,5 tygodnia jeśli chodzi o okolice bikini, ale mysle że to dlatego iż bardzo długo używałam zwykłej maszynki, dlatego po prostu musze długo czekaz, aż włoski staną się słabsze. Jeśli chodzi o ból, to boli o wiele mniej i moge Ci powiedziec, że potem depilator się przydaje ponieważ włoski, które nie zostały usunięte przez pastę są na tyle osłabione i juz praktycznie naderwane, że na koniec wystarczy przejechac całośc depilatorem i te włoski wyrywają się można rzec, że bezboleśnie ![]() miłego pobytu w Grecji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo
![]() Spróbuję. Idę właśnie zamówić ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Właśnie kupiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Witam. Po raz pierwszy wpisuję się w tym temacie, ale jestem już trochę bezradna. Ta pasta cukrowa mnie przerasta :-(
Zrobiłam sobie domową, niby konsystencja jest ok, jakoś da się urabiać, ale w ogóle nie chce łapać włosków. Owszem, wyrywa kilka, ale musiałabym chyba ze dwa dni siedzieć nad jedną łydką. Tak się zastanawiam, czy nie kupić pasty na Allegro, ale boję się, że wyrzucę pieniądze w błoto. Na filmie, do którego linka wrzuciła jedna z wizażanek, pasta, której używa ta dziewczyna, ma jakąś dziwną konsystencję. Jak jakieś ciasto nie do końca wyrobione. Zanim moja pasta taka będzie, to właściwie będzie się nadawała do wyrzucenia, bo będzie się rozpływać i boję się, że ta z Allegro będzie taka sama. Czy jest tu jakaś wizażanka, która umie robić depilację pastą cukrową i wspomoże jakimiś dobrymi radami??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.