![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dostałem pracę
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
No i byłem dzisiaj w tej pracy. Ale masakra!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
Krzysztof25 gratulacje,ale farciarz i szczęsciarz z ciebie.
![]() Ja jestem zarejstrowana dwa lata w UP i nadal nie mam pracy. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
obstawiam 2 tygodnie próbne skoro czekasz az Ci wszystko pokaza i wytlumacza co ty? 5 latek masz?
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
przez 6 godziny bys przeczytal instrukcje obslugi autocada, czy podpatrzyl jak to robia koledzy
znowu to nie jest takie trudne a ty ponoc jestes inteligentny. ale racja, lepiej poczekac az ci wytlumacza łopatologicznie. ewentualnie poobserwowac otoczenie, czy cos powiedza na twoje krótkie spodnie to jest dopiero ciekawe.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie od razu Kraków zbudowano. Wszystkiego się nauczysz . Studia swoją drogą ,a praca swoją. Praktycznie dopiero teraz,w pracy właśnie -będziesz się uczył tego,co masz robić. Studia przygotowują teoretycznie-a nie praktycznie do wykonywanego zawodu. A jeszcze w Twoim przypadku-kierunek studiów różnił się od tego,co obecnie robisz. Więc głowa do góry-nie załamuj się. Pierwsze dni,a nawet miesiąc to pod górkę-trzeba się wszystkiego nauczyć. Każdy przez to przechodzi w pierwszej pracy. Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja i tak uważam, że to wielka strata dla polskiej nauki, że nie chcesz robić doktoratu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Instrukcja obsługi autoCada to jest jakieś miliard stron ęgielszczyzną.
![]() A tak serio - książka (szukać w rękach majętnych szczęsciarzy ![]() ![]() Nie łam się Krzysztof, i nie zrzędź. Skombinuj program (popytaj kumpli z politechnik, lub w akademikach) i ucz się rysować (też) w domu.
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
no to i ja gratuluje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
Już mi AutoCad nie straszny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
A czemu masz reygnować, bo wysyłają Cię w teren?
Jedź - życia nie da się spędzić w domowym zaciszu, a swoim lękom należy stawiać czoła. Skoro jesteś w tym dobry - korzystaj z tego! Jesli chcą Cię od razu zatrudnić, to znaczy, że trafia Ci się wielka okazja. nie marnuj szans, bo nie wiadomo, kiedy trafią się kolejne. Takie postępowanie to głupota. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Korzystaj z tego,że znalazłeś dobrą pracę i utrzymaj ją.Ludzie chcą pracować,a nigdzie nie chcą ich zatrudnić.Rozumiem,że może nie lubisz wyjeżdżać,ale przemęczysz się jakoś te 2 tygodnie,to zleci.Ja na Twoim miejscu nie rezygnowałabym z pracy z powodu tego wyjazdu.A co ,jeśli pracując gdzie indziej też będziesz musiał wyjechać?Odrzucisz każdą pracę,która niesie ze sobą konieczność wyjazdów?
![]() |
#46 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
Dlatego, że musiałbym przebywać przez te 2 tygodnie z ludźmi, których w ogóle nie znam. Nie wiem, czego mogę się po nich spodziewać, a poza tym mam sporo swoich (dla innych ludzi mogących wydawać się dziwnych) nawyków i nie chciałbym aby ktokolwiek o nich wiedział.
Poza tym nigdy do tej pory nie było tak, że przebywałem przez taki długi czas z kilkoma ludźmi. Zawsze miałem jakąś możliwość "schowania się przed ludźmi", a tam takiej możliwości nie będę miał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
rowniez gratuluje krzysiu
![]()
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Kizia Mizia, czy Ty czytasz inne wypowiedzi
![]() . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie wierzę, że nie będziesz miał żadnej możliwości by pobyć samemu. Choćby samotny spacer. Cokolwiek. A przebywanie z ludźmi mogłoby - moim zdaniem - dobrze Ci zrobić. Niejako zmusiłoby do zawarcia z nimi jakiejś znajomości. Nie wiesz czego się po nich spodziewać? Niczego szczególnego. To normalni ludzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
Krzysztofie nie rezygnuj z pracy,tylko dlatego,bo masz paniczny lęk przed ludzmi,bo musisz wyjechać.Naprawde,wiele ludzi bardzo chciałoby mieć prace,ale jej nie ma,więc doceń to,że Ci się udało
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
Rozmawiałem już z mamą na ten temat. Powiedziała, że nie będzie miała mi za złe jeśli zrezygnuję z tej pracy. W takim razie zamierzam jutro "podać się do dymisji"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krzysiek, Ty masz rodzeństwo?? No nic może polska geodezja straci, ale za to moje nadzieje, że wzmocnisz polską matematykę znów się obudziły... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie, nie mam rodzeństwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałam Twoje poprzednie wątki i sądziłam, że zrobiłeś postępy, że się zmieniasz. Może trochę tak, bo odważyłeś się poszukać pracy i ją zacząć... Szkoda, że nie aż tak, żeby tę pracę kontynuować. Uważam, że robisz błąd. Osiągnąłeś coś, a teraz się wystraszyłeś i się wycofujesz, zamiast spróbować. W każdym razie - życzę powodzenia. Mam nadzieję, że Ci się ułoży. Szczerze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Wcale nie wiemy czy to chodzi o bycie wiecznie w rozjazdach. Krzysztof napisał o jednorazowym wyjeździe w teren, na dwa tygodnie...
Autor watku nie tyle korzysta z komfortowej sytuacji z rodzicami, co ucieka przed nowa sytuacją, boi się spędzić czas z nowymi ludźmi, boi się spróbować. Skąd może wiedzieć, że to takie straszne, skoro nie próbuje? Moim zdaniem to błąd, ale cóż - w sumie, czemu miałby mnie to obchodzić, nie moje życie, nie moja sprawa... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.