![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Bardzo proszę o pomoc! Tata dostal ataku rwy kulszowej
nie polecam kręglarza prędzej już akupunkturę
![]()
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Kochani 1 miesiąc zastrzyki ,leki i nic po miesiącu następuje totalny kryzys :z łóżka nie wstałam wkurzyłam się bo przecież jak tylko wystąpiły objawy rwy od razu zaczęłam się leczyć ale do rzeczy jak już z łóżka nie wstałam przywieziono mi neurologa do domu który stwierdził ze leki dobre biorę i tak czasem bywa ,najlepiej by było wybrać serię masaży ale będzie w tym ostrym stanie w jakim ja byłam strasznie boleć. Ale cóż jak to mówią kobieta wytrzyma wiele ,Nie poszłam do żadnego masażysty bo tak i bym z łóżka nie wstała ,/do toalety czołgałam się na leżąco / mój tata przywiózł mi po prostu kobietę która od 40 lat masuje /nie jest wyuczona tylko po prostu prosta wiejska kobieta./ Kochani powiedziała mi będzie boleć i to strasznie i tak też było gryzłam koc na którym leżałam żeby nie krzyczeć moja noga przez 3 dni wyglądała jakbym bańki na niej postawiła tak wychodził stan zapalny ,ale po 4 dniach wstałam z łóżka i poszłam do toalety o własnych siłach chociaż nadal bolało ,po 2 tygodniach wsiadłam w samochód i zaczęłam sama do niej jeździć. Masaże trwały 1,5 miesiąca i śmiem twierdzić ze tylko dzięki tej kobiecie zaczęłam normalnie funkcjonować .Jak zapobiegać aby nie doprowadzić się do takiego stanu ;przynajmniej 2 razy w roku jak nie boli zaznaczam nie boli iść na serię masaży ja już na pewno tak będę robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
Rwa kulszowa spowodowana jest uciskiem na nerw, branie leków uśmierzy ból, ale nie wyleczy przyczyny, po konsultacji z lekarzem, najlepiej udać się do fizjoterapeuty. Masaż połączony z terapia manualną, czyli bezbolesną metodą mobilizacji stawów, także stawów kręgosłupa daje ulgę szybciej i na dłużej, a nawet na trwałe. Piszę to jako fizjoterapeuta po kursach, z doświadczeniem zawodowym, także w prywatnej praktyce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.