![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak przyspieszyc porod??
Witam wszystkie przyszłe mamusie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Wczoraj oglądałam program i ginekolog mówił żeby nie pić za dużo rumianku bo to może wywołać skurcze.To wziełam moją przyjaciółkę, zrobiłam jej mocny, podwójny rumianek i poszłyśmy jeszcze na basen na pół godzinki.W szatni po , odeszły jej wody ale chlusnęło.
Edit: Właśnie do mnie dzwoniła.Wody chlusnęły raz jeszcze, ale skurczy zero. ![]() Dopisek:Jej córa urodziła się w 3 godziny od odejścia wód.
Mikołaj 19.02.2009 ![]() ![]() Filip 31.03.2011 ![]() ![]() Edytowane przez ilonchen Czas edycji: 2008-10-18 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Ilonchen...hihi to niezle
![]() mnie juz w sumie brzuszek pobolewa, najabrdziej wieczorek:/ czasami jak mnie zlapie skorcz to mysle, ze rodze ale jestem dopiero w 33 tygodniu ..no a wody jak nie chce odchodzic tak nie chca :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
alka nie wiem czy ja dobrze zrozumialam chcesz urodzic w 33 tyg?
![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
oj nie wiem czy jest sprawdzony srodek,na kogoś może sks zadziała,a na kogoś nie...a może ta pierwsza osoba właśnie miała rodzic,o tym nie wiedziała,bzyknęła się i teraz myśli,że seks jej pomógł...myśle,że natura to natura,sama chciałabym juz rodzic,ale wszystko szczelnie wyzamykane a córcia się nie śpieszy na świat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich. Pisze z powodu przyspieszenia porodu ponieważ fakt faktem jestem w 38 tygodniu ciąży ale strasznie jest już to męczące mam silne skurcze ale nieregularne ok co poltorej godziny od tygodnia
![]() ![]() i cały czas boli mnie brzusio w dole ani chodzic ani leżeć nic kompletnie. Chciałabym to mieć już za sobą bo to chyba gorzej mnie męczy niż zmęczy mnie poród |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
OK, po miłej lekturze postów powyżej postanowiłem poeksperymentować, i na koniec opiszę
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj kochana, powiem Ci, że i ja ciągle o takich przyspieszaczach myślę, bo 37 tydzień a ja ledwo chodzę. Dziecko cieżkie, plecy bolą, nie mogę się doczekać... Ale jakoś nie mam odwagi próbować tych specyfików (mowa o ingerencji w organizm, bo seks i sprzątanie średnio pomagają ![]() Zresztą ostatnio 3 dni pod rząd chodziłam na dłuuuugie spacery (po 3-4 godziny). Wracałam i jedyny efekt m jaki te spacery wywołały to bóle stóp ![]() A ostatnio spotkałam koleżankę, która urodziła miesiąc przez terminem (nijako "na własne życzenie" bo chłopak już wtedy ważył 4 kg.) po tym jak lekarz gin zrobił jej masaż szyjki. Nie wiem czy to ze strony tego lekarza w ogóle odpowiedzialne bylo... ale nie wnikam, nie moja sprawa. Z olejkiem i lekami trochę się boję. Jak któraś spróbuje i da to coś to niech napisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Jestem już mamą5-latka, ale z doświadczenia już teraz wiem ze na każdą przyszła mamusię może zadziałać coś innego. Jest faktem że sex może coś zdziałać, ostre porządki typu mycie okien, przewieszanie firan itp... ale powiem Wam drogie wizażanki że próbowałam na różne sposoby i... i co? tydzień przed terminem wylądowałam na patologii z nadciśnieniem, po 4 dniach wróciłam do domu i skończyło się tak że w terminie zrobiono mi cesarkę...10 minut i w ramionach trzymałam 4,5 kg synka
![]() Więc kochane może nie warto ponaglać naturę, a rozwiązanie i tak Was nie minie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Tak miałam cesarke, w sumie to z kilku powodów, bo miałam nadciśnienie pod koniec ciaży i własnie mały miał ważyć w granicach 4,5-5 kg, a po za tym u mnie to juz tradycja ze są cesarki. Moja mama miała 2, a siostra też dwie. Nie ma się co martwic bo to żle wpływa na dzidziusia aczkolwiek fajnie się mówi ale naprawde beatko1 nie ma co się śpieszyć, wszystko będzie dobrze
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Aha a waga dziecka jest zawsze pod znakiem zapytania. Ja miałam jak się urodziłam prawie 4 kg, wiec też klocek byłam. A nie ważne ile będzie miała ważne że bedzie zdrowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Ja jestem w 38 tygodniu a własciwie jutro to już będę w 39 tygodniu ciąży i już też chciałabym miec to za sobą. Od tygodnia mam rozwarcie na 1 palec i się namietnie rozciągam, kucam masuję sutki pije herbatę z dżemem malinowym- domowej roboty, masuję brzuch( bo podobno to pobudza niunię do wyjścia) ale nic nie skutkuje. Dzisiaj wlazłam na rowerek eliptyczny i przespacerowałam sie na nim 10 minut może w końcu cos to da. Czy jeszcze jakies pomysły na przyspieszenie porodu macie? Jutro pójde do lekarza to może mi powie że rozwarcie sie powiększyło- mam nadzieję, bo dzisiaj wieczorem zamierzam sie seksić. Lekarz mi mówił już w zeszłym tygodniu na wizycie jak ściągał krążek że pewnie zobaczymy się w szpitalu ale nic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
piranya, nie wiem czy u mnie to był zbieg okoliczności czy nie, ale dzień przed porodem wieczorem wypłam duuuuuużo herbaty z liści malin i olejek z wiesiołka używałam (chyba z 5 kapsułek) - dopochwowo. I po przebudzeniu pojawiło się plamienie i trochę wód, o 13 odeszły wody i o 17 byłam już mamą. Ale nie ręczę, że to efekt tych praktyk - tego się nigdy nie wie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
jeśli termin rozwiązania jest w miarę bliski, to sex
![]() ![]() Edytowane przez williewonka Czas edycji: 2011-11-01 o 15:30 Powód: poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
BAN stały
|
Ja też znalazłam kilka sposobów na przyspieszenie porodu. Termin zbliża się wielkimi krokami, ale mam nadziej, że wszystko pójdzie sprawnie i nie będę musiała z nich korzystać.
Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-04-16 o 10:27 Powód: link reklamujący |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Na mnie też nic nie działało na przyspieszenie, za to podziałało picie liści malin i kapsułki Oeparol. Porod w 3 godziny
![]()
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W jaki sposob te kapsulki tobie pomogly? Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
podnosze wątek, jem od paru dni olej z wiesiołka oeparolu i nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Z filiżanką kawy
|
Ruch, seks, zioła, pikantne jedzenie, więcej pisała tutaj: xxx
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-10-16 o 21:58 Powód: Link do bloga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Ja w tamtym tygodniu mialam duzo oznak nadchodzacego porodu, ciagle bole, skurcze, biegunki i nawet czop mi odszedl i nagle nic... cisza, zero objawow. Juz tydzien tak nic sie nie dzieje i szczerze to mam dosyc, chcialabym juz urodzic... od wczoraj masuje sutki, pojawiaja sie skurcze od tego ale gdy przestaje masowac zanikaja. Moze trzeba jeszcze kilku dni tego masowania i ruszy cos..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
3xs spacer schody sex. Po 1 podczas sexu masowana jest szyjka (w sposob delikatny nie tak jak lekarz robi) po 2 sperma dziala zmiekczajaco na szyjke ktora sie rozwiera i odkleja powoli lozysko (czyli to co robi lekarz masując szyjke) orgazm natomiast wzbudza skurcze macicy.. także skutkuje
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Problem w tym ze moj facet mieszka w Lodzi chwilowo i nie moge skorzystac z tego. Te sutki sobie darowalam bo az mnie palce bolaly od tego masowania a nic to nie dawalo za bardzo, za to psa wzielam na dluuuugi spacer dwa dni pod rzad i schodami z nim wchodzilam i schodzilam. Dzis dostalam boli okropnych ale okazalo sie ze to biegunka, takze moze to czyszczenie organizmu przed porodem, moze cos zaczyna sie dziac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.