![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Ma tak któraś z Was czy to ja dziwna jestem;/
Cytat:
![]() ![]() Julio,proponuję wizytę u psychologa. Nie zniechęcaj się jednym podejsciem. Trzeba probować. Bo to myslę,że jest spowodowane stresem glownie. Ale nachodzi tu tez już natręctwo. A tak jak niektore dziewczyny piszą,im dalej w tym brniesz tym jest gorzej wyjsc z mysli ktore nas osaczają. Trzymaj się i bądz dzielna. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ma tak któraś z Was czy to ja dziwna jestem;/
Cytat:
hormony? ja jestem bardziej za psyche...
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o psychikę, to mozliwe że podłapała dolegliwość, a raczej jej skutki, czyli ewentualny brzydki zapach i robi wszystko żeby im zapobiegać. Bo tak ma "zaprogramowane, tzn. zawsze był to dla niej jeden z priorytetów, czuć się swieżo i pachniec jak wonne kwiecię. W sumie to dobrze, biorąc pod uwage stopień dbałości o higienę wsród Polaków
![]() Tylko pytanie, co takiego sprawiło ze zaczęła się z tym źle czuć? Nie wydaje mi się zeby to był wymysł. Najpewniej to sprawa stresu i hormonów. Możliwe że coś z tarczycą... Psycholog nic nie da. No bo co da wmawianie sobie że nic nie czuć, jeżeli faktycznie czuć? ![]() Ps. Sorry za opisy w 3 osobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Ginchy, a przeczytaj to jeszcze raz:
Cytat:
Gdy wychodzi z domu nie czuje sie juz bezpiecznie i pewnie. Wstęp do nerwicy praktycznie klasyczny. To nie pocenie jest problemem, ale brak poczucia bezpieczenstwa i to, ze julia przejmuje sie za bardzo ocena innych ludzi. Pierwsza klasa liceum to dla wielu bardzo ciezki okres... Tyle nowosci...
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jezeli to nie hormony to stres i tylko stres. Podłoże stresu lezy w psychice, więc nalezy się zająć złagodzeniem go. Zresztą podejrzewam, że gdy przywyknie do nowego otoczenia to stres zniknie, a na pewno znacząco się zmniejszy. Jednak pocenie się jako wynik stresu nie jest niczym wymyślonym, trzeba temu zapobiegać, jak i dbac o higienę. Nawet jeżeli będzie to mycie się 3 razy dziennie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba troche mylisz pojęcia. To, ze komus sie wydaje, ze ma lewy profil gorszy od prawego (i stara sie ten lewy zakrywac) nie jest problemem. Problemem jest to, ze jest to uznawane przez "ktosia" za problematyczne. Bo inni ludzie tego nie widzą. I wszyscy jestesmy niesymetryczni. Cytat:
Twierdze tylko, ze wszyscy sie pocimy (jedni slabiej, jedni mocniej, zreszta to zalezy od wielu czynnikow), ale nie wszyscy robimy z tego problem. Wiadome jest, ze nie mozna sie czuc swiezo przez cały dzien. Chocby nie wiem co nam probowaly wcisnąć reklamy - sie nie da. I chocbys nie wiem ile razy sie dziennie myla - nie da sie. Tu nie o to idzie. Cytat:
Jesli to robisz, zalozmy, 5/6 razy dziennie, bo costam, to juz sie troche mija z celem... Przyczyny zaatakuj, nie skutki. I, zeby nie bylo, czytalam watek dokladnie i nie twierdze,ze julia sie myje 5/6 razy dziennie. Ogolnie mowie. Cytat:
A natręctwo juz sie wyłania i samo sobie nie zniknie tak szybko. Juz predzej przerodzi sie w inne. I, znów, nie chodzi o przywykanie do otoczenia w ktorym sie Julia obraca tylko o jej postrzeganie tego otoczenia i relacji z nim. Wszystko jest w glowie.
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Miałam tak samo Julia jak Ty. W domu w miare ok, a m.in. w szkole po godzinie dosłownie płynełam. Pomogły leki na psyche
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Ma tak któraś z Was czy to ja dziwna jestem;/
Jak chodziłam do szkoły też tak miałam , ale tylko po użyciu kredy .
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Ma tak któraś z Was czy to ja dziwna jestem;/
mysle zenie powinnyscie wmawiac jej natrectwa,dla mnie to jej pocenie i odczucia nie sa takie dziwaczne.
stawiam na hormony a do tego stres i nakrecajaca sie spirale strachu ,obawe jak jest przez to postrzegana. ale sądze ze gdyby byla zle postrzegana zaraz by jej ktos wredny powiedzial .ludzie nie bawia sie w sentymenty i jak od kogos"wali"to przewaznie zwykle w mało elegancki sposób mu o tym mowia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Re: Dot.: Ma tak któraś z Was czy to ja dziwna jestem;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Re: Dot.: Ma tak któraś z Was czy to ja dziwna jestem;/
przeczytałam wszystkie wasze odpowiedzi na mój post,dziękuje
![]() Wydaje mi sie że to stres i lęki ,,nakręcają,, moje problemy,gdy wchodze juz do szkoły,już czuje sie dziwnie(te napady lęku i dusznośći)!tylko jak mam sie tego wyzbyć,tylko że czuje ze jestem taka osobą ze inni ludzie z zewnątrz(psycholog,psychi atra)mi nie pomogą jak sobie coś wmowie to już koniec..Nawet jeśli by mi pomogli w małym stopniu ,- nie całkowicie -,ale i tak na takie efekty trzeba poświęćic przynajmniej miesiąc.... Ja potrzebuje natychmiastowej pomocy,bo pomału się wykańczam i niewiem czy długo z tym wytrzymam,no własnie natychmiastowej,ale chyba takiej nie znajde bo jak?! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dot.: Ma tak któraś z Was czy to ja dziwna jestem;/
Cytat:
![]() Poza tym trochę nie rozumiem Twojego podejścia. Szukasz pomocy, a twierdzisz, że psycholog tudzież psychiatra (osoby najbardziej kompententne w tej sprawie) Ci nie pomogą, to kto ma Ci pomóc? My? Wizażanki? ![]() Poza tym powinnaś na ten temat porozmawiać z Twoimi rodzicami, zacząć działać, a nie roztrząsać ten problem na forum. Takie roztrząsanie do niczego nie doprowadzi. Trzymaj się. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Juliamanos, ja też zachęcam Cię do poszukania DOBREGO psychologa. A wizyta u lekarza rodzinnego i odpowiednie badania także nie zaszkodzą...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.