Od kiedy kremy na zmarszczki? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-19, 10:25   #31
neska951
Zakorzenienie

Dot.: Od kiedy kremy na zmarszczki?

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
Zauważyłam ze moja skóra nie lubi kremów przeciwzmarszczkowych. W zeszłym roku stosowałam kilka kremów takich marek jak: L'oreal, Garnier, Yves Rocher czy Avon. Nie widziałam jakichś spektakularnych efektów. Od września tego roku zrezygnowałam całkowicie z gotowych kremów, na twarz stosuję wieczorem jedynie oleje (komosa, dzika róża, ogórecznik itp-czasami je mieszam z kwasem hialuronowym, czasami z lenistwa nakładam sam olej), ukręciłam sobie kilka razy krem i moja skóra jest bardziej zwarta, bruzdy nosowo-wargowe mniej widoczne, owal bardziej napięty, taki jak w ok. 20-tki.
Rano stosuję jakieś samorobione serum-z wit. C lub z zieloną herbatą i niacynamidem, potem aplikuję wysoki filtr. Co 4 tygodnie złuszczam się dość intensywnie peelingiem z kwasu migdałowego i mam skórę dwudziestolatki
agabil1 jak Ty robisz te specyfiki, gdzie można kupić te specyfiki? prawdziwa farmaceutka z Ciebie jest
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-19, 11:37   #32
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
agabil1 jak Ty robisz te specyfiki, gdzie można kupić te specyfiki? prawdziwa farmaceutka z Ciebie jest
zapraszam na Biochemię Kosmetyczną i na stronę www.mazidla.com

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-19, 12:26   #33
Kacha30
Raczkowanie

Agabil ten peeling migdałowy to u kosmetyczki robisz? czy mogłabys napisac cos o nim wiecej (do jakiej cery, czy łuszczy sie skóra bardzo, czy zweza pory, oszczedza naczynka, bo efekty wiadome :cera dwudziestolatki ) lub podac link
Kacha30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-19, 12:32   #34
chocolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kacha30 Pokaż wiadomość
Agabil ten peeling migdałowy to u kosmetyczki robisz? czy mogłabys napisac cos o nim wiecej (do jakiej cery, czy łuszczy sie skóra bardzo, czy zweza pory, oszczedza naczynka, bo efekty wiadome :cera dwudziestolatki ) lub podac link
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=153151
chocolatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-22, 18:28   #35
neska951
Zakorzenienie

kupiłam sobie krem odżywczy bielenda róża i jedwab i normalnie dostałam od niego suchych liszai na twarzy a miało być tak pięknie czasem mam wrażenie że będę używać do końca życia "unibasis" [taka maść z apteki dla wrażliwców i osób z atopowym zapaleniem skóry]
Stary 2006-11-22, 19:39   #36
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez Kacha30 Pokaż wiadomość
właśnie mam go na twarzy
Kupuję kwas migdałowy na www.mazidla.com za 6 zł z groszami i sama robie mieszankę: woda 3ml , kwas migdałowy 0,75ml, wódka 1,25ml.
Peeling jest praktycznie do każdej cery, choc w przypadku cery wrażliwej i naczynkowej trzeba uważac. Warto też przygotowac skórę do tego inwazyjnego bądź co bądź zabiegu stosując przez kilka dni tonik z kw. migdałowego (przepis na w/w stronie). Skóra łuszczy się dośc mocno po kilku dniach, dlatego robię go w środy, największe obłażenie przypada na weekend. Pory są oczyszczone i zwężone, odkąd go stosuję nic mi nie wyskoczyło, cera jest gładka i jednolita w kolorycie. Polecam

Stary 2006-11-23, 10:30   #37
eva limman
Przyczajenie

GG do eva limman Send a message via Skype™ to eva limman

Kremy przeciwzmarszczkowe jak najbardziej od 25 roku zycia.Majac prawie 30 lat-to juz chyba trzeba.Jestem za intensywniejszymi kuracjami 2-3 razy w roku np.bogatsze serum lub ampulki.Mysle ze kiedy pojawi sie juz siateczka zmarszczek mozna pomoc sobie dieta skladajaca sie z owocow,warzyw i nienasyconych kwasow tluszczowych i pic DUUUZOO WODY! Ja wspomagam sie takze automasazem,ale to pewnie temat na inna dyskusje.Pozdrawiam!:cmok :
eva limman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-23, 11:35   #38
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
zapraszam na Biochemię Kosmetyczną i na stronę www.mazidla.com

te mazidła to dla mnie czarna magia na biochemii byłam tam jest tyle info że czasu mi nie starcza[pracuję i robę remont równocześnie po pracy,wychodzę z domu rano wracam po północy, cera od pyłu gipsowego i zmęczenia jest w coraz gorszym stanie ] żeby to wszystko przeczytać i przyswoić czy mogłabyś podać w tym wątku gotowe "rcepty" tzn: gdzie kupić to wiem już , jak i co stosować nie wiem bardzo proszę o pomoc jeśli to możliwe
moja skóra potrzebuję natychmiastowego ratunku
Stary 2006-11-23, 15:22   #39
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
te mazidła to dla mnie czarna magia na biochemii byłam tam jest tyle info że czasu mi nie starcza[pracuję i robę remont równocześnie po pracy,wychodzę z domu rano wracam po północy, cera od pyłu gipsowego i zmęczenia jest w coraz gorszym stanie ] żeby to wszystko przeczytać i przyswoić czy mogłabyś podać w tym wątku gotowe "rcepty" tzn: gdzie kupić to wiem już , jak i co stosować nie wiem bardzo proszę o pomoc jeśli to możliwe
moja skóra potrzebuję natychmiastowego ratunku
nesko
wejdź na www.mazidla.com i zajrzyj do Receptariusza, tam masz mnóstwo różnych przepisów.
Tu masz gotowy link http://www.mazidla.com/index.php?opt...&id=1&Itemid=2

Stary 2006-11-23, 15:23   #40
Goska W
Raczkowanie

Dziewczyny ja też weszłam na te mazidła.Strasznie to ciekawe tyle że jak policzyć każdy produkt i koszty przesyłki to jak to wychodzi bo chyba nie mało ?No i to mieszanie to czarna magia! W czym to mieszać ?Jak to robicie ?!Dajcie znać prosze!
Goska W jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-23, 15:28   #41
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez Goska W Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też weszłam na te mazidła.Strasznie to ciekawe tyle że jak policzyć każdy produkt i koszty przesyłki to jak to wychodzi bo chyba nie mało ?No i to mieszanie to czarna magia! W czym to mieszać ?Jak to robicie ?!Dajcie znać prosze!
Półprodukty nie są drogie przesyłka to 6,50,-
Wiadomo, ze na poczatku trzeba trochę zainwestowac, ale potem to już groszowe sprawy.
Do przyrządzania zakup łyżeczki pomiarowe, masz je w akcesoriach.
Polecam wątek o zakupach http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=126341
oraz nasze opinie na temat różnych mazidłowych formulacji http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=149207

Stary 2006-11-23, 22:27   #42
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
nesko
wejdź na www.mazidla.com i zajrzyj do Receptariusza, tam masz mnóstwo różnych przepisów.
Tu masz gotowy link http://www.mazidla.com/index.php?opt...&id=1&Itemid=2
dzieki serdeczne
właśnie wróciłam do domu nie mam siły dziś czytać może jutro

dziś przeczytłam dla mnie te kremy są nie do wykonania......zbyt skomplikowane mam pytanie czy można używać tych półproduktów bezpośrednio na skórę przy oleju z ogórecznika napisane jest aby używać go w stężeniu 2- 15% co to do diaska znaczy

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2006-11-24 o 11:31
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości