|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ploty,plotki,ploteczki ....filtromaniaczek i nie tylko:D czII
eh no ja juz ze szkoła ledwo co wyrabiam.. i z innymi zajeciami popoludniowymi.. Jak przychodze ze szkoly o 17 to potem zaraz mam jakies zajecia i tak codziennie. No a kiedy ja mam sie w domu uczyc to nie wiem.. Chyba przestane sypiać zeby zaoszczedzic na czasie :P
Aha i wlasnie dziewczyny, czy uzywacie moze filtrow na USZY? bo mi sie robia czerwone uszy np od zmian temperatury i moze to byc chyba spowodowane nadwrazliwoscia zmian temperatury i sie zastanawiam czy nie stosowac na uszy rowniez filtrow i moze serum z wit C zeby wzmocnic naczynka? Wiem, ze to troche glupio brzmi ale denerwuja mnie te czerwone uszy..;/
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
a mnie się zajęcia na uczelni zaczynaja w najbliższą sobote.. ech i gdzie tu sprawiedliwość.. zawsze mówili ze od 1 października... do tego od rana seminaria a mnie sie przez całe wakacje udało napisac tylko pół rozdziału (że tez moja promotor musiała wymyślic takie nudne tematy bleee) a do tego juz dwa tyg (tzn dwa razy ) byłąm z TŻ na kursie przedmałżeńskim i tez sie tam musze uczyc nowych rzeczy... np ze zapłodnienie to połączenie pleminika z jajnikiem.. ech obalono wszytskie teorie jakie wkuwałam przez całe życie
![]() a wracajac do filtromaniaczkowych tematow.. to wiem wiem wałkowane to było nie raz.. ale zapytam raz jeszcze żeby sie upewnic - Activ C XL nie pogryzie się z Avenka prawda? tzn nie zmniejszy mi ochrony? |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
ech pokręciłam w takim razie bo przyjęłam że jak nie ma Parasola... to Active c nie zmniejszy ochrony ech.. no trudno... widzę ze będe musiała nabyc do niego jakis Vichy
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
ok dziewczyny dzięki za informacje.. to nie będe kombinowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale powiem Wam, ze troche nie chce mi sie juz uczyc. Od ponad miesiaca pracuje (moja w zasadzie mozna powiedziec - pierwsza praca) - spodobalo mi sie to i jak pomysle, ze trzeba bedzie jeszcze myslec o zaliczeniach, itp... brrr. Czasem wracam bardzo pozno i nie mam czasu na nic. Nawet nie wyrabiam po 2 razy w tyg z ziemia wulkaniczna i aspirynka...nie wspominajac juz o masie innych rzeczy...eh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Welcome to the real world, Ash - jakby powiedział Morfeusz z Matrixa. Tak to juz bywa, konczymy LO i to jest zarazem koniec beztroski. Ja jestem teraz na 5 roku studiow dziennych, od 3 lat codziennie popoludniami pracuje, do domu wracam ok 21, w nocy musze pisac prace mgr, no a jeszcze przeciez trzeba posiedziec na wizażu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
pozwolcie dziewczyny, ze sie wtrace tak z innej beczki
![]() nasza prasa lubi zaskakiwac nas przeroznymi artykulami, z nowinkami mniej lub bardziej podpartymi badaniami, dowodami, ale czesto wrecz absurami ![]() dzis przeczytalam, cos wydaje mi sie dosc kontrowesyjne http://portalwiedzy.onet.pl/,18585,1...zasopisma.html ciekawa jestem co o tym sadzicie ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
TAaaak..juz jakis czas temu wybuchła bomba, ze witaminy szkodza. newsweek publikowal arykul, w ktorym dowodził, ze wir E podawana pacjentom po zawałch i z problemami naczyniowymi wcale im nie pomogła tak jak tego oczekiwano. Od tego momentu zaczeto podwazac zasadnosc spozywania anyoksydantow...Jest tez w tym pewnie duzo racji, bo ludzie łykają niektore sumplementy hurtowo i bezmyslnie. bedac w te wakacje w angli mogłam zauwazyc "modę" na łykanie cod liver oil, czyli olej z dorsza - nic innego jak omega-3. i z calym dobroodziejstwem jakie omega-3 niosa ze soba, na litosc boska, nie łykajmy suplementow hurtowo, a tylko wtedy kiedy jest taka potrzeba. odrobina zdrowego rozsadku i wszysko bedzie OK. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
ja przyznaje szczerze, ze odkad czytam wizaz "rzucilam" sie prawie na witaminki i in
![]() a to na cere, a to na wlosy, paznokcie, ale po przestudiowaniu dokladnego ich skladu i zawartosci poszczegolnych substancji ![]() mam tez musujace wit ktore tez pokrywaja niemal 100% zapotrzebowanie na "wszystko". ![]() cale szczescie pewnie dla mnie - nie jestem bardzo systematyczna ![]() najgorsze jest to, ze i tak wydaje mi sie ze ciagle mi jakies cudownego-srodka brakuje ![]() a moze faktycznie nie ma co przesadzac i jesc witaminki tylko z roslinkami i rybkami? ![]() ps. nie wiedzialam, ze w ciazy lepiej nie stosowac filtrow min-chemicznych, moga zaszkodzic? wiec dobrze pamietac o istnieniu tych tylko mineranych ![]() Edytowane przez keyka Czas edycji: 2006-09-13 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkim zainteresowanym (i niezainteresowanym też, a co
![]() ![]()
#44 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny,
Cieszę sie ,że tu trafiłam. Biochemia to nie tylko fachowe porady ale także a może przede wszystkim grupa wsparcia ,co przy terapiach różnego rodzaju jest baaardzo ważne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale się rozpisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Reni, Twoje doświadczenia nie są, niestety, odosobnione
![]() ![]() Jak dotąd nejlepsze efekty przyniosło to, co sama sobie "zaordynowałam" ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Mój synek skończył dziś dwa lata. Czas szybko leci, przecież niedawno przyniosłam noworodka ze szpitala, dziś mam małego mądralę, którego ulubionym słowem jest NIE.
![]() To dla mnie miły dzień. Właśnie szykuję małe przyjątko. ![]() Załączam fotkę dwulatka, jedną z moich ulubionych. To taki mały OT. Przy mnie słowa dermatolog proszę nie wymawiać. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Kate wszystkiego najleszego dla Mikołajka
![]() ![]() Mikołajek jest śliczny !
#48 |
Raczkowanie
|
Wiesz Erato, żeby oni chociaż nie szkodzili... na mnie pan dr uczył się jeszcze robić mikrodermabrazje i w zasadzie od razu powinien mnie skierować do siebie na zamykamnie naczynek
![]() ![]() Kate,śliczny jest Twój synek ![]() Ja mam czterolatka i dwóch 9ciomiesięczniaków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo proszę o odpowiedz! czy jest możliwe, żeby oczyszczanie skóry dzięki kwasom objawiało się jako wysyp zaskórników? Czytałam wątek o różnicach miedzy oczyszczaniem, a zapychaniem i tam Erato pisała, że oczyszczanie najcześciej objawia się ropnymi wypryskmi, a zaskórniki to wynik zapychania. Czy jest w ogole taka mozliwosc, czy ewidentnie zapycha mnie filtr?
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Kate, dziecko jak z reklamy
![]() ![]() Dalissime, stawiam jednak na to, że Cię filtr zapycha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Kate, uściski dla Mikołajka
![]() Rayne, super, na pewno będzie dobrze ![]() Reni, witaj ![]()
#52 |
Raczkowanie
|
Erato, z kwasów na razie tylko AD, bo nie miałam jakiejs bardzo problemowej skóry, wiec chyba wina filtra avene spray 40, dziewczyny pisały, że potrafi koncertowo zapchać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Kate - wszystkiego naj dla dwulatka
![]() P.S. przed Tobą dopiero otwiera się droga pełna brodów i mielizn ze zbuntowanym dwulatkiem , pyskatym czterolatkiem, "najmondrzejszym" pierwszoklasistą, znudzonym drugoklasistą ...ach...życie.... ![]()
#56 |
Zadomowienie
|
[quote=Kate30;2702169]Mój synek skończył dziś dwa lata. Czas szybko leci, przecież niedawno przyniosłam noworodka ze szpitala, dziś mam małego mądralę, którego ulubionym słowem jest NIE.
![]() To dla mnie miły dzień. Właśnie szykuję małe przyjątko. ![]() Załączam fotkę dwulatka, jedną z moich ulubionych.[quote] Kate, wszystkiego co najlepsze dla synka! ![]() Tak, czas leci jak szalony, nim się obejrzysz, już będziesz układała synkowi pielęgnację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochane - śliczne dzięki za miłe słowa ![]() Erato - zdjęcie z ukochanym rekwizytem przyszłej gwiazdy Champions League, czyli z siatką bramki. ![]() Dziś 13, a ja miałam następującą przygodę. Biegałam rano po mieście z siatami i słyszę Dzień Dobry, patrzę a to mój zaginiony przed pół rokiem ukochany fryzjer ![]() Zwolnił się ze swojego miejsca pracy i nie zostawił na siebie namiarów - rozpacz czarna dla wielu kobiet. Jak tylko go zobaczyłam zażądałam żeby natychmiast zabrał mnie tam gdzie obecnie pracuje i doprowadził moją łepetynę do porządku. ![]() Na szczęście właśnie szedł do pracy, więc jak siaty do auta i galopem za nim. No i na urodziny Mikołaja mam nareszcie fryzurę dokładnie taką jaką lubię, to się nazwywa szczęśliwy traf. ![]() Fryzjer jest cudowny, fryzura spod jego ręki to fryzura całkowicie bezproblemowa, w dodatku nie trzeba go instruować - poprostu chłopak wie co i jak. Wzięłam sobie jego nr komórki na wypadek gdyby znowu zaginął. ![]() I jeszcze miły zakup w tesco - mleczko do ciała dla niemowląt, bezparafinowe, świetnie się wchłaniające - Hipp, ten od zupek znaczy. 350ml - niestety nie pamiętam za ile. Ale fajne, naprawdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Kate - sto lat dla Twojego synka
![]() ![]() A z fryzjerem to Ci się naprawdę trafiło... ![]()
#59 |
Zadomowienie
|
Sliczny chlopczyk! Wszystkiego najlepszego dla Mikolajka!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
ja również przyłączam się do życzeń , Wszytskiego najlepszego dla małego blondynka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.