Karty kredytowe....?! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-28, 10:39   #31
sylwiani
Zadomowienie

Dot.: Karty kredytowe....?!

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość

sylwiani Twój TŻ miał wydaną kartę za darmo ale wznowienie jest raczej płatne, chyba że BPH ma taką opcję że przy odpowiednio wysokich obrotach na karcie nie pobiera opłat, ale tego nie pamiętam, wiem że niektóre banki tak robią, zmniejszają opłaty za wznowienie lub wcale ich nie pobierają.
wznowienie przy odpowiednich obrotach za darmo, ubezpieczenie przy dwóch transakcjach w miesiącu również gratis i do tego jeszcze można tymczasowo zablokować kartę i odblokować bez opłat i konieczności starania się o następną
Stary 2007-09-28, 12:26   #32
_Kasia23_
Wtajemniczenie

Milgryf ja mam kredytową z Citibanku i przelewów nie moge robic?
A jaka masz dokładnie karte?

Cytat:
Napisane przez milgryf Pokaż wiadomość
Dowiedz się w banku z którego masz kartę. Ja mam z citibanku i mogę robić przelewy. Albo zadzwoń na infolinię
_Kasia23_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 12:27   #33
_Kasia23_
Wtajemniczenie

Hania jaka ty masz karte płatniczą że ci opłaty pobieraja w sklepach??!!

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Nie mozna robic przelewów z karty kredytowej na czyjes konto. Wypłaty z bankomatów sa niekozystne bo pobierana jest wtedy opłata. Ja uzywam karty tylko do płatnosci w sklepach bo w tym przypadku opłaty nie sa pobierane, a ze zwykłej karty debetowej tak.
_Kasia23_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-28, 17:59   #34
kasiulek85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez milgryf Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu czytałam porównanie różnych kart kredytowych i tam było napisane że można robić przelewy z karty citibank i odsetki naliczane są dopiero po 52 dniach jak przy płatnościach w sklepie.
a od kiedy z karty kredytowej można robić przelew?? przecież to nie konto osobiste ??
kasiulek85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-31, 17:26   #35
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez kasiulek85 Pokaż wiadomość
a od kiedy z karty kredytowej można robić przelew?? przecież to nie konto osobiste ??
Z niektórych można (np. z Getin Banku).

Ja mam i KK i tzw. bankomatową, obie w Lukas Banku. Plusem Visy w LB jest dostęp przez Internet, dzięki czemu, kiedy chcę, mogę sprawdzić ile wydałam w danym okresie czasu płacąc KK. Drugi, znaczny dla mnie plus, to chip w tej karcie, dzięki czemu potwierdzam (w większości sklepów) transakcję pinem, a nie podpisem, jaki bardzo łatwo podrobić.

Na razie KK mam od 2 lat, limit niewielki (taki chciałam), ale zawsze traktuję tylko jako narzędzie płatnicze i staram się miesięcznie nie przekroczyć poziomu 400 zł - jest dla mnie bezpieczny i wiem, że nie będę musiała się wówczas zadłużać płaca odsetki, tylko po 52 dniach spokojnie przeleję bankowi zwrot

Co do decyzji - chyba trzeba samemu sobie się przyjrzeć i zastanowić czy jestem bardzo rozrzutna, czy niekoniecznie. Poza tym - zawsze można zażyczyć sobie małego limitu na karcie (to, że bank oferuje 10, czy 20 tys., nie znaczy, że musimy przyjąć - można poprosić o limit 1000 zł i taki otrzymamy).
Stary 2007-10-31, 21:10   #36
milgryf
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiulek85 Pokaż wiadomość
nie wiem czy mamy to samo na myśli mówiąc przelew . Z karty citibanku można przelewem regulować niektóre płatności np. prąd, czynsz, studia itd - i to miałam na myśli mówiąc że można dokonywać przelewów. Ja nigdy z tego nie korzystałam..
milgryf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-01, 21:54   #37
Rena
Zakorzenienie

Ciekawy watek. Przeczytalam wiekszosc wypowiedzi i ich tresc mnie nie zaskoczyla.
Pieniadze sa narzedziem, a roznego typu karty sa instrumentem do zarzadania srodkami pienieznymi.

Narzekanie na karte kredytowa, ze przez nia sie ma problemy finansowe, to jak narzekanie na lopate, ze z jej powodu dol jest zle wykopany.

Do lopaty trzeba sily fizycznej, a do kart zarobki. Bez sily fizycznej maja lopate dolu nie wykopiemy. Bez dochodu nie splacimy karty.

Ale tak jak sama sila fizyczna nie wykopie dobrego dolu, tak sam zarobek nie wystarczy do sprawnego splacania karty.

Trzeba wiedziec gdzie kopac, trzeba wiedziec kiedy i jak wydawac i jak splacac.

Obalam nastepujace mity:
1. Nie kazda karta ma oplate roczna i ubezpieczenie
2. prowizja z bankomatu nie jest "niewyobrazalnie" wysoka kwota. U mnie kosztuje dokladnie 7zl.
3. Moja karta ma osobny rachunek bankowy i moge wykonywac z niej przelewy
4. Nie dowiaduje sie na koniec miesiaca "jak ja to strasznie duzo wydalam". Sprawdzam przynajmniej raz na kilka dni stan portflela w bankowosci elektronicznej.
5. Ksiegowania faktycznie nie sa wykonywane w czasie rzeczywistym. Bank wykonuje je do 1 dnia (roboczego, wiec w weekendy nie).
6. I ciekawostka : w przypadku gdy stwierdzam, ze zaczynam wydawac wiecej niz zarabiam, to nie mowie, ze moj bank jest zly, tylko uznaje, ze zarabiam za malo i ide po podwyzke/zmieniam prace.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-03, 14:02   #38
kasiulek85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
6. I ciekawostka : w przypadku gdy stwierdzam, ze zaczynam wydawac wiecej niz zarabiam, to nie mowie, ze moj bank jest zly, tylko uznaje, ze zarabiam za malo i ide po podwyzke/zmieniam prace.
heheheh tutaj to się uśmiałam

święta prawda, wszystko jest dla ludzi, ważne żeby korzystać z głową chociaż wybór banku który taką kartę obsłuży też jest ważny bo warunki potrafią się znacząco różnić...
kasiulek85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-08, 17:33   #39
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Obalam nastepujace mity:
(...)
super to wszytsko opisalas. zdecydowanie podpisuje sie pod twoja opinia.
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-07, 18:52   #40
kybele
Rozeznanie

dziewczyny a kto ma KK w eurobanku? czy mozna tam robic przelewy z takiej karty np. za prad?
kybele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 15:27   #41
Aangel23
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Karty kredytowe....?!

Słuchajcie mam pytanie. Dostałam własciwie w prezencie karte kredytowa i chcialabym wiedziec czy jesli z niej nie korzystam wogole to musze cos za nia placic? Uzylam jej moze ze 2 razy i najchetniej zezygnowala bym z niej ale nie bardzo wiem jak. A i jeszcze jedno. Ostatnio przyszedl mi rachunek za ta karte - 400zl. Skad to sie wzielo jesli nawet jej nie uzywalam? Prosze pomozcie bo bank nalega na splate a mi sie wydaje ze to troche dziwne zebym miala ot tak wylozyc 400zl za nic.
Aangel23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 15:50   #42
ANGEL-A8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aangel23 Pokaż wiadomość
Słuchajcie mam pytanie. Dostałam własciwie w prezencie karte kredytowa i chcialabym wiedziec czy jesli z niej nie korzystam wogole to musze cos za nia placic? Uzylam jej moze ze 2 razy i najchetniej zezygnowala bym z niej ale nie bardzo wiem jak. A i jeszcze jedno. Ostatnio przyszedl mi rachunek za ta karte - 400zl. Skad to sie wzielo jesli nawet jej nie uzywalam? Prosze pomozcie bo bank nalega na splate a mi sie wydaje ze to troche dziwne zebym miala ot tak wylozyc 400zl za nic.

Piszesz że użyłaś karty ze 2 razy, jeśli tak to sporo musiałaś wydać jeśli przyszło Ci teraz do zaplacenia 400zł Chyba że wcześniej już nie uregulowałaś rachunku, to mogli Ci doliczyć kare. Ja korzystam regularnie z kart kredytowych ale jeszcze nigdy nie musiałam zapłacić aż tyle. Zasada jest taka, że nawet jesli nie korzystasz z karty to opłatę roczną musisz uiścić(raczej we wszystkich bankach tak jest). Poza tym jeśli po wydaniu pieniedzy na coś, w ciągu 54 dni( przeważnie) oddasz te pieniadze bankowi to nie płacisz odsetek a jeśli nie spłacisz, to od wykorzystanej kwoty bank nalicza ci odsetki(ok.24%)

ANGEL-A8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 17:55   #43
aga378
Raczkowanie

Ja też dostałam taka karte pocztą, ale żeby móc z niej korzystać musiałabym iść do banku podpisać umowę. (tak jest napisane w ulotce). A Ty Anngel23 nie podpisywałaś umowy? Mogłaś nią płacić ot tak po prostu bez podpisania "papierów"? Dziwne trochę. (pomijając już to, że raz piszesz, że użyłaś jej 2 razy, a potem piszesz , że z niej nie korzystałaś)
aga378 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 16:56   #44
Aangel23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ANGEL-A8 Pokaż wiadomość
Piszesz że użyłaś karty ze 2 razy, jeśli tak to sporo musiałaś wydać jeśli przyszło Ci teraz do zaplacenia 400zł Chyba że wcześniej już nie uregulowałaś rachunku, to mogli Ci doliczyć kare. Ja korzystam regularnie z kart kredytowych ale jeszcze nigdy nie musiałam zapłacić aż tyle. Zasada jest taka, że nawet jesli nie korzystasz z karty to opłatę roczną musisz uiścić(raczej we wszystkich bankach tak jest). Poza tym jeśli po wydaniu pieniedzy na coś, w ciągu 54 dni( przeważnie) oddasz te pieniadze bankowi to nie płacisz odsetek a jeśli nie spłacisz, to od wykorzystanej kwoty bank nalicza ci odsetki(ok.24%)

Napisalam ze uzylam jej ze 2 razy, ale tamte "pozyczki" splacilam. Ostatniej wplaty dokonalam 2maja(sprawdzalam rachunki). Od tamtej pory jej nie uzywam wcale. A tu pare dni temu przychodzi mi rachunek na ok.400zl (ze niby czesc jest za poprzedni miesiac tyle ze wtedy nic nie dostalam) i powiadomienie o karze 25zl za nie zaplacenie w terminie. Za co mam placic tak sume jesli od ostatniego razu nie uzywalam tej karty wogole? rozumiem ze moga byc jakies miesieczne oplaty za ta karte ale od 2 maja do dzis prawie 400zl? nie rozumiem dlaczego wymagaja ode mnie pieniedzy ktorych nigdy nie pobralam. a karte dostalam w prezencie przy zakupie na raty sprzetu za 4tys. Nic z tego nie rozumiem
Stary 2008-07-12, 21:18   #45
wizazysta80
Przyczajenie

Ja owszem uzywam kart kredytowych, ale co miesiaca je splacam do konca, w ten sposob nie place procentu za zakupy. Przynajmniej mnie ulatwia zycie. Ale trzeba miec budzet i go nigdy nie przekroczyc.
wizazysta80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-13, 02:44   #46
Aangel23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wizazysta80 Pokaż wiadomość
Ja owszem uzywam kart kredytowych, ale co miesiaca je splacam do konca, w ten sposob nie place procentu za zakupy. Przynajmniej mnie ulatwia zycie. Ale trzeba miec budzet i go nigdy nie przekroczyc.
Ale ja splacilam to co wzielam - co do grosza
Ten rachunek wzial sie nie wiem skad - stad moj problem
Stary 2008-07-13, 10:19   #47
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ja splacilam to co wzielam - co do grosza
Ten rachunek wzial sie nie wiem skad - stad moj problem
najprosciej bedzie zadzwonic do banku, skoro nie wiesz skad te kwoty. na forum nie ma co sie zastanawiac...
Stary 2008-07-14, 08:06   #48
Aangel23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wizazysta80 Pokaż wiadomość
ale ja ja splacilam do konca, nawet na zestawieniu transakcji jest 0zl, tylko ze na dole jest "minimallna miesieczna splata" czyli te ok.400zl. Co ty na to?
Stary 2008-07-14, 08:09   #49
Aangel23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papryczka Pokaż wiadomość
najprosciej bedzie zadzwonic do banku, skoro nie wiesz skad te kwoty. na forum nie ma co sie zastanawiac...

Kiedy probowalam sie dowiedziec czegos na infolini, pan stamtad byl delikatnie mowiac nieprzyjemny i wciaz pytal tylko kiedy wplace pieniadze. Powiedzialam ze to zrobie jesli jest w stanie mi wytlumaczyc za co na co on zareagowal zloscia po czym przekierowal mnie rzekomo do kogos innego i rozlaczylo polaczenie. I co ty na to?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-14, 10:44   #50
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiedy probowalam sie dowiedziec czegos na infolini, pan stamtad byl delikatnie mowiac nieprzyjemny i wciaz pytal tylko kiedy wplace pieniadze. Powiedzialam ze to zrobie jesli jest w stanie mi wytlumaczyc za co na co on zareagowal zloscia po czym przekierowal mnie rzekomo do kogos innego i rozlaczylo polaczenie. I co ty na to?
probowac dalej. na infolinii jest wiecej pracownikow
Stary 2008-07-17, 10:46   #51
ktsw
Zakorzenienie

moim zdaniem, jezeli ktos potrzebuje karty kredytowej na placenie rachunkow za prad, to od razu powinien sobie darowac.
Ja mam od 3 lat (citi bank) i uzywam w nagłych wypadkach (ostatnio były to wyprzedaże letnie w galerii krakowskiej ) , albo gdy wiem ze w najblizszym czasie bede miala jakas ekstra gotowke, z ktorej latwo mi bedzie splacic zadluzenie. Ale ja ogolnie nie lubie dlugów, nie mam nic na raty, nic na kredyt itd.
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 21:59   #52
julka525
Przyczajenie

a może ty poprostu otrzymałaś ten prezent już obciążony długiem? albo jest to druga karta do rachunku a użytkownik karty głównej jej nie spłaca?
julka525 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 22:42   #53
zora
Raczkowanie

Założe sie, że masz tą kartę w GE MONEY BANK. Nie potkałam jeszcze nigdy tak dziadowskiej instytucji finansowej. Przeczytaj dokładnie regulamin korzystania z tej karty. Jest tam pewnie milion różnych opłat związanych z korzystaniem tej karty. Raz kupilam za ich pośrednictwem na raty komputer i nigdy więcej.
zora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 07:56   #54
Aangel23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zora Pokaż wiadomość
Założe sie, że masz tą kartę w GE MONEY BANK. Nie potkałam jeszcze nigdy tak dziadowskiej instytucji finansowej. Przeczytaj dokładnie regulamin korzystania z tej karty. Jest tam pewnie milion różnych opłat związanych z korzystaniem tej karty. Raz kupilam za ich pośrednictwem na raty komputer i nigdy więcej.
Masz racje
Ale uz sie wszystko wyasnilo, ta karta zostala obciazona kredytem za tv ktory kupilam i dlatego mam na niej takie wysokie saldo tylko ze pracownik zapomnial mnie o tym poinformowac,a mi nie przyszlo do glowy zeby porownywac numery kont (okazalo sie ze to do splaty karty i rat za tv jest takie same) Brawo dla pracownikow za informowanie klientow o wsstkim
Stary 2008-08-02, 23:09   #55
radix
Raczkowanie

GG do radix

Niestety w wielu przypadkach KK jest niezbędna. Na przykład podczas zakupów w zagranicznych sklepach internetowych, czy ebay.com
radix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 13:17   #56
sandrunia83
Raczkowanie

Moja przygoda z kartą kredytową zaczęła się rok temu, sami zadzwonili do mnie, zaproponowali a ja pomyślałam sobie, czemu nie? Zwłaszcza, że do 52 dni nie biorą zadnych odsetek... kk płacę głównie w centrach handlowych, czasami na stacji benzynowej, oczywiscie tylko wtedy kiedy nie mam srodkow na innych kartach. zaczelo sie skromnie, jakis płaszczyk 250zł super okazyjna cena, do tego cos tam jeszcze, nie udalo mi sie tego spłacic odrazu, i tak dzisiaj popadłam w zamykające sie koło, na poczatku miesiąca spłacam to co trzeba, rzadko zdarza sie zeby wiecej, na koncu natomiast dobieram bo jakos zazwyczaj mi brakuje. Nie powiem nie jestem oszczedna osobą, ale jestem tylko kobietą i jak zobaczę jakąs cudną, niepowtarzalną torebkę to jakos nie moge sie jej oprzeć... i w takich wlasnie sytuacjach korzystam z mojej diabelskiej kk, na ktorej dług trzykrotnie przewyzsza moje miesieczne wynagrodzenie.. jak to spłacę nie wiem... zastanawiam sie czy jej nie pociąć?
Stary 2008-08-29, 14:05   #57
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandrunia83 Pokaż wiadomość
Moja przygoda z kartą kredytową zaczęła się rok temu, sami zadzwonili do mnie, zaproponowali a ja pomyślałam sobie, czemu nie? Zwłaszcza, że do 52 dni nie biorą zadnych odsetek... kk płacę głównie w centrach handlowych, czasami na stacji benzynowej, oczywiscie tylko wtedy kiedy nie mam srodkow na innych kartach. zaczelo sie skromnie, jakis płaszczyk 250zł super okazyjna cena, do tego cos tam jeszcze, nie udalo mi sie tego spłacic odrazu, i tak dzisiaj popadłam w zamykające sie koło, na poczatku miesiąca spłacam to co trzeba, rzadko zdarza sie zeby wiecej, na koncu natomiast dobieram bo jakos zazwyczaj mi brakuje. Nie powiem nie jestem oszczedna osobą, ale jestem tylko kobietą i jak zobaczę jakąs cudną, niepowtarzalną torebkę to jakos nie moge sie jej oprzeć... i w takich wlasnie sytuacjach korzystam z mojej diabelskiej kk, na ktorej dług trzykrotnie przewyzsza moje miesieczne wynagrodzenie.. jak to spłacę nie wiem... zastanawiam sie czy jej nie pociąć?
Myślę że pocięcie karty byłoby bardzo dobrym zachowaniem. Przynajmniej w ciągu roku pozbyłabyś się zadłużenia na karcie. Przykro mi to pisać ale jesteś typowym przykładem człowieka nieodpowiednio korzystającego z kredytów i wpadania w spiralę zadłużenia. Miałam w banku dwoje znajomych (chłopak i dziewczyna) którzy podobnie się zadłużyli, oni jeszcze mieli dodatkowo limit w koncie- oczywiście całkowicie wykorzystany. Dla swojego dobra nie powinnaś brać żadnych limitów w koncie czy kart kredytowych bo najwyraźniej nie potrafisz nie wydawać pieniędzy które posiadasz.

Kredyt na karcie jest najwyżej oprocentowanym kredytem bankowym, dodatkowo co roku płaci się za wznowienie karty, a kredytowanie się na bieżące wydatki jest najgorszą rzeczą jaką można zrobić. Kredyty należy brać na rzeczy okazjonalne (wydatku dokonuje się raz na 10 lat lub więcej) np. zakup pralki, remont.

Obecnie maksymalne oprocentowanie kredytu może wynosić 30%. Jeżeli spłacasz kartę tylko w kwocie minimalnej to za każdym razem bierzesz kredyt na rok, czyli to co kupujesz kosztuje Cię realnie 30% więcej, czyli zamiast 100zł faktycznie wydajesz 130zł.
Stary 2008-09-01, 10:25   #58
sandrunia83
Raczkowanie

Wiem... to straszne...
Stary 2008-09-01, 22:39   #59
elkiza81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
Myślę że pocięcie karty byłoby bardzo dobrym zachowaniem. Przynajmniej w ciągu roku pozbyłabyś się zadłużenia na karcie. Przykro mi to pisać ale jesteś typowym przykładem człowieka nieodpowiednio korzystającego z kredytów i wpadania w spiralę zadłużenia. Miałam w banku dwoje znajomych (chłopak i dziewczyna) którzy podobnie się zadłużyli, oni jeszcze mieli dodatkowo limit w koncie- oczywiście całkowicie wykorzystany. Dla swojego dobra nie powinnaś brać żadnych limitów w koncie czy kart kredytowych bo najwyraźniej nie potrafisz nie wydawać pieniędzy które posiadasz.

Kredyt na karcie jest najwyżej oprocentowanym kredytem bankowym, dodatkowo co roku płaci się za wznowienie karty, a kredytowanie się na bieżące wydatki jest najgorszą rzeczą jaką można zrobić. Kredyty należy brać na rzeczy okazjonalne (wydatku dokonuje się raz na 10 lat lub więcej) np. zakup pralki, remont.

Obecnie maksymalne oprocentowanie kredytu może wynosić 30%. Jeżeli spłacasz kartę tylko w kwocie minimalnej to za każdym razem bierzesz kredyt na rok, czyli to co kupujesz kosztuje Cię realnie 30% więcej, czyli zamiast 100zł faktycznie wydajesz 130zł.
Asiulka, widzę, że dobrze się znasz na kredytach. 30% - WOW. Czy możesz mi powiedzieć jak to wygląda z kredytem odnawialnym w koncie?
Stary 2008-09-02, 09:02   #60
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elkiza81 Pokaż wiadomość
Asiulka, widzę, że dobrze się znasz na kredytach. 30% - WOW. Czy możesz mi powiedzieć jak to wygląda z kredytem odnawialnym w koncie?
Kiedyś pracowałam w banku, w obsłudze kart kredytowych.
Limit w koncie wygląda różnie, musisz zobaczyć w konkretnym banku, ale jest jednym z tańszych kredytów konsumpcyjnych, nie można też zapomnieć o kosztach prowadzenia rachunku bo może się okazać że to co zaoszczędzisz na oprocentowaniu wydasz na opłaty za prowadzenie konta. Z tego co się orientuję to PKO BP ma teraz 13% (jeden z tańszych) a mbank 15%.

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości