![]() |
#31 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Uczniowie umieją coraz mniej ,czyli jak to jest z tą edukacją w Polsce ...
Szkoła? Tak jak powiedziały niektóre osoby..wiec i ja powtórze..uczy jak kombinować..jak tylko zdać.Jestem tegoroczną studentką po maturze i z obserwacji widze,ze wielu cuzniów uczy sie tylko,,by zdać przedmiot.mature a nie po to by zdać jak najlepiej.Ogólnie teraz jest jeden wielki mętlik z tymi maturami przez naszego Romka
![]() ![]()
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uczniowie umieją coraz mniej ,czyli jak to jest z tą edukacją w Polsce ...
Bylam i jestem pierwszym rocznikiem wielkiej reformy. W pewnym sensie królikiem doświadczalnym Ministerstwa Edukacji, ale niech tam
![]() Z moich własnych obserwacji wynika tyle, że niestety z każdym rokiem poziom się obniża. i byłabym skłonna złożyć całą winę za obecny stan rzeczy na gimnazjum, gdzie przychodzą już nie dzieci, jeszcze nie młodzież, akurat w punkcie kulminacyjnym trudnego wieku. W moim roczniku nikt zasadniczo nie przerabiał z nami nic nowego, tylko powtórki, powtórki, powtórki powtórek. Po przyjściu do liceum nagle zaczął się nerwowy bieg przez materiał, uczenie po łebkach, bez czasu na tłumaczenie, byle szybciej, bo trzeba zmieścić w trzech latach czteroletni program starego liceum. Efekt? Ponieważ miałam w podstawówce dobrego matematyka stamtąd wyniosłam dobre podstawy, część moich znajomych niestety nie miała takiego szczęścia i opuściła liceum z brakiem umiejętności podstawowych działań na ułamkach ![]() ![]() Tylko coż z tego że będziemy dobrze mówić obcymi językami. Trzeba jeszcze mieć o czym ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.