![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: !!!!! proszę o pomoc :) !!!!!
no cóż... wcale mnie nie dziwi ze mnie akrat NIE pomogło, nigdy w zyciu szczęścia jakoś nie miałam
![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dot.: proszę o pomoc :)
Hej lipsy
![]() ![]() Nie jestem specjalistka, ale zastanawiam sie, ogladajac Twoje zdjecia- czy rzeczywiscie , na 100% jestes typem cieplym? Moze aparat przeklamuje temperature barw, ale dla mnie Twoja buzia i wlosy wygladaja na chlodne- na wszystkich zalaczonych zdjeciach ![]() Twoj kolor wlosow jest piekny ![]() ![]() Wrzucam paletki kolorow dla lata, no i fotki Nicole.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
dziękuję za odwiedziny
![]() zastanawiam się czy jest cos takiego jak jesien typu ciepłego i jesien typu zimnego ![]() ![]() ![]() ![]() zaraz sprawdze co jest charakterystyczne dla lata i odpisze czy cos sie zgadza ;> Cóż mam na ten temat inne zdanie ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem, nie mozna byc typem mieszanym zimno- cieplym. Zimne to: lato i zima, a cieple: wiosna i jesien. Pomimo, ze nie wszyscy sie z tym zgadzaja, mozna czasem zakwalifikowac kogos jako: lato-zima, oraz wiosna jesien- czyli "mieszanki" moga wystepowac tylko w obrebie tej samej temperatury barw.
Wiesz, wlasnie ten zloty kolor wlosow mnie tez zdezorientowal, co do Twojego typu ![]() Zalaczam palete ze wszystkimi porami roku, i typy mieszane, moze cos pomoga. Bez tego to trudno mi bedzie doradzac w sprawie konkretnych kolorow makijazu. Pomyslalam tez, ze w niektorych perfumeriach pracuja dziewczyny, ktore moglyby pomoc Ci zadecydowac, do jakiego typu nalezysz. Na zywo zawsze latwiej zdiagnozowac, niz wirtualnie ![]() ![]() Na razie moge napisac: masz owalna buzie i bedzie Ci ladnie w kazdej fryzurze- zarowno podpietej, jak i rozpuszczonej- byle nie zanadto "przylizanej" nad czolem. Na puszenie wlosow, ja uzywam kosmetykow przeznaczonych do wlosow kreconych naturalnie, lub po trwalej-pomimo, ze nie mam kreconych wlosow, tylko takie mieciutkie, z tendencja do puszenia. Te kosmetyki pomagaja wygladzic wlosy, zamykajac ich luski. Moja mama, ktora przetestowala wszystkie dostepne kosmetyki i z salonow fryzjerskich i te "zwykle"- b.sobie chwali Nivea, wlasnie do wl. kreconych. Napisalas, ze masz problem z zarozowieniem buzi- zima raczej tego nie unikniesz, ale orobina korektora w zielonym odcieniu moze pomoc, na te najwrazliwsze miejsca-np. nos. Masz ladne usta i mozesz je fajnie podkreslac- co do konkretnych odcieni, to moge pomoc dopiero, gdy bedziesz na 100% pewna swojego typu. Od razu tez pomyslalm, ze mozesz b. ladnie wymodelowac policzki delikatnym rozem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Kattarina
![]() ![]() ![]() Przestudiowałam dokładnie analize kolorystyczną. Masz racje co do mieszanego typu; przeczytałam gdzieś: "Typ mieszany jednak nie istnieje. Zdarza się natomiast, że kontrast między karnacją skóry, kolorem włosów i tęczówki oka w ramach jednego typu kolorystycznego nie jest wyraziście ukształtowany. Dzieje się tak dlatego, że każdy typ kolorystyczny występuje w różnych odmianach: delikatnej, jasnej, bardziej kontrastowej i ciemniejszej." Tak więc po zastanowieniu stwierdziłam, że tylko jakby cerę mam 'letnią' ![]() ![]() ![]() Przyjrzałam się tym paletkom, naprawde do karnacji pasują mi te róże ![]() ![]() B. lubię szary kolor i podobno mi w nim ładnie ![]() ![]() ![]() Czy masz na mysli kosmetyki typu pianka, odżywka czy coś na sucho? ![]() To są korektory w zielonym odcieniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie zdziwie sie jak Ci sie nie bedzie chciało na to wszystko odpisać ![]()
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
sprawdziłam jeszcze w swoich zdjęciach i znalazłam jedno takie które chyba najlepiej oddaje koloryt mojej skóry i włósów; jest robiobne 'pod słońce' bez lampy
![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Zanim odpisze, wkleje to, co "wyprodukowalam" w fotoshopie
![]() ![]() Oto Twoj portret w 4 typach kolorystycznych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
jesteś kochana
![]() nie wiem jakie to typy ale pierwszy i ostatni odpada ![]()
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do wlosow- chodzilo mi o szampony i odzywki Nivea. Nie uzywam zadnych kosmetykow do stylizacji i sie na nich nie znam za dobrze ![]() Korektor istnieje tez w kolorze zielonym ![]() Masz racje, co do piegow- dziwnie moga wygladac "zatapetowane" pokladem. Na szczescie istnieja podklady slabo-kryjace, delikatnie wyrownujace koloryt buzi i pudry transparentne ![]() Co do wloskow na twarzy- tez mam takie jasniutkie, jak brzoskwinka ![]() ![]() Jesli chodzi o roz- tez sie go kiedys "balam". Na szczescie, gdy dobierzesz odpowiedni odcien- zblizony do naturalnego kolorytu Twoich rumiencow bedzie wygladal swietnie, tak "zdrowo" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
no ja też powoli głupieje
![]() ![]() ![]() oczy jak oczy, do tego za małe i z opadającą powieką :/ takie małe ze nawet tęczówki dobrze nie widać, musze kombinować ![]() rzeczywiscie, szalik mój ulubiony ![]() ech szkoda ze sie nie znam na tych podkladach, różach i korektorach bo bym moze cos dobrała a tak... ![]() ja jak nieraz maluje oczy, jestem przekonana ze za bardzo a potem nawet nikt nie zauwaza bo taki słaby ten makijaż ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odcien wlosow mozna ochlodzic farba/szamponem koloryz. A ocienia skory nie da sie "oszukac"- dlatego na Twoim miejscu sklanialabym sie ku makijazowi i strojowi w chlodnych odcieniach Twoich ulubionych kolorow. Tzn. kazdy kolor moze istniec w wersji cieplej i chlodnej. Dobierz taka, w jakiej lepiej sie czujesz. Ja np. obiektywnie patrzac ,ladnie wygladam w chlodnym rozu i fiolecie- niestety, nie trawie tych kolorow na sobie i nie nosze ich. ![]() Jesli mialabys okazje porozmawiac z konsultantka/makijazystka w jakiejs duzej perfumerii- sadze , ze bylaby w stanie pomoc Ci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Ha, ha! Zeby rozszerzyc "diagnozowanie", do wszystkich mozliwych kombinacji kolorystycznych wkleilam Twoja twarz w paletki "mieszane".
Pierwsza to: lato-zima, druga: wiosna-jesien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
À propos nablyszczania i wygladzania puszacych sie wlosow, przypomnialam sobie, ze czytalam na forum wiele pochlebnych opinii o "serum krystalicznym", podaje link do KWC: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=10436
Moze Cie zainteresuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
jak patrze na te dwie paletki to mi sie wydaje ze obydwie pasują
![]() Ale dzisiaj ubrałam sie w szary sweter i wymalowałam na zielono ![]() ja po prostu muszę byc typem chłodnym... ale nie moge uwierzyc ze jestem latem (bo chłodnych jesieni nie ma podobno). Ja przeciez jestem stworzona na jesień ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
kurcze juz sie boje
![]() ![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Wyczarowalam
![]() Nie wiem, jak to mozliwe, ale dobrze Ci w obu- chociaz, moim zdaniem, atrakcyjniej w latnio-zimowej (pierwsza fota) Moze to swiadczyc o tym, ze powinnas siegac po stonowane, mniej ostre kolory ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
na pewno ten ostry róż odpada
![]() ![]() ![]() dziękuję Ci bardzo ![]() ![]()
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do decyzji, moze wklej te fotki z buzia w paletkach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
dobry pomysł
![]() ja juz głupieje ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Podsumuje moje obserwacje:
![]() Niezaleznie od tego, czy jestes chlodnym , czy cieplym typem, mozesz wybrac kilka pasujacych Ci kolorow: 1- pomimo, ze za nim nie przepadasz,b. korzystnie wygladasz w kolorze zielonym- pieknie "wyciaga" i ozywia Ci kolor oczu. 2- ladnie wygladasz w szarym i w pomaranczu 3- mysle, ze rozowosci za bardzo podkreslalyby tendencje cery do zaczerwienienia, a ponure brazy gasza koloryt twarzy 4- mocniejszy makijaz nadaje Ci wyrazistosci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2-pomarańczowy... ? no cóż... poniżej zdjęcie mojej szafy ![]() szary lubię, taki spokojny kolor, b.dobrze sie w nim czuje choc nie mam bardzo duzo ubran bo ciągle slysze ze jestem 'blada jak d. i jeszcze ten szary!" ![]() 3-masz racje z tym różowym ![]() ![]() ![]() 4-tez mi sie tak wydaje, bo takto na pierwszym planie są tylko piegi ![]() dziękuję za podsumowanie ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Jezu ale fajny rudzielec z Ciebie
![]() ![]() ![]() Ja to się muszę farbować, żeby mieć taki fajniutki kolorek ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dać się? ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jesli sie zdecydujesz na farbe, dokladnie przeanalizuj jej kolor, zeby nie bylo niespodzianek ![]() Szukalam ostatnio informacji o analizie kolorystycznej i nasunal mi sie jeden , glowny wniosek: niestety nie ma mozliwosci okreslic go rzetelnie, tylko za posrednicytwem fotografii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Masz bardzo ładny kolor włosków
![]() Co do makijażu to ja Cię wydziałabym w mocniejszym makijażu oczu i ust tak jak na którymś zdjęciu z czerwonymi ustami, ale chyba troszkę za mocno na zdjęciach umalowałaś brwi, kreska jest trochę za ostra, tak mi się wydaje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() brzmi cudownie :P co do włosów, własnie odrosty mnie odstraszają. A koleżanki stwierdzily ze po prostu NIE POTRAFIĄ MNIE SOBIE WYOBRAZIC 'NIE-RUDEJ' ![]() ![]() dziękuję ![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a czy Twoim zdaniem mocny makijaz pasuje do mojej białej cery, jasnej oprawy oczu i złotych włosów? bo czesto sie zastanawiam czy moge poszaleć :P
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.