![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: beaded flowers
A tu więcej kwiatuszków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
ten pierwszy
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
A może ktoś by rozgryzł te
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
La-ra - sorka, nie zrozumiałam cię od początku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
o tak.. jakby ktoś rozgryzł tego niebieskiego?
![]() ![]() starsznie pracochłonne ale jaki efekt !! ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: Mała Puszysta Planeta z Małymi Puszystymi Zwierzaczkami:D
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2790707]Owieczka666 - a nie wiesz może jak zrobić takiego jeżyka???? bo strasznie mi się spodobał, ale na stronie, na której go znalazłam nie było patentu
![]() ![]() w wątku: Jak zrobić zwierzątka z koralików?są stronki na których są schematy jak to zrobić. ja właśnie z takiego schematu robiłam. Niestety są po francusku.
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
moje spineczki byly bardzo podobne do tego kwiatka ale w innych kolorachzd12.jpg moje byly różowo białe
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
brainwashed, La-ra - postaram się jak najszybciej zrobić schematy, ale to nie będzie łatwe, bo dopiero się uczę, a te cudo nie wyglądają mi na najprostsze
Owieczka666 - wielkie dzięki za info. szkoda że po francusku, ale coś może wyjdzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Ja też znalazłam kilka schematów, jak chcecie to odkopię i załączę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
A dajcie tego linka do francuskiej stronki, to postaram sie pomóc
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Na tej francuskiej stronce jest tego masa i jeszcze pełno linków do innych tego typu
![]() Wklejam też instrukcję zrobienia innych pierścionków, chyba łatwiejszych. Takie półfabrykaty, pierścionek z koszyczkiem widziałam chyba u eltay na allegro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
naprawdę cudne
![]() ![]() a tak propo schematów na poprzednie kwiatki. jeśli jutro bedę miała tyle czasu co dziś to wieczorem się pewnie ukażą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
ej, tylko ja nie widze zdjęc na tej stronie. przynajmniej niektórych. u was też tak jest???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Ja widzę zdjęcia. Te pierścionki to chyba tylko w jakimś sklepie z akcesoriami bizu, ewent. na allegro. Białystok to dla mnie drugi koniec Polski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2794729]brainwashed, La-ra - postaram się jak najszybciej zrobić schematy, ale to nie będzie łatwe, bo dopiero się uczę, a te cudo nie wyglądają mi na najprostsze
Owieczka666 - wielkie dzięki za info. szkoda że po francusku, ale coś może wyjdzie ![]() ![]() martwić się nie będę- po prostu zrobię nowe ![]()
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
jak chcesz zwierzątka to tam na końcu tamtego wątku wkleiłam jeszcze jedną stronkę przejrzyj wątek to napewno znajdziesz. naprawde fajne pomysły tam są
![]()
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Owieczka666 - nie wiem jaki to jest sposób, ale chętnie go poznam jeśli tylko masz ochote podzielić się wiedzą
![]() ![]() stronki raczej nie przeglądałam. dzięki za linka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
zwierzaczki na tej stronce są naprawdę śliczne, ale niestety nie rozumiem schematów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
na schemacie masz opisane po kolei jak biegną kolorki i linka. Trochę Ci przetłumaczyłam opisy, moze coś da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
La-ra - naprawdę wielkie dziex. wreszcie cos zrozumiałam
![]() Owieczka666 - znalazłam zdjęcie jeżyka na forum ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
znalazłam świetny pierścionek na tej francuskiej stronce. może się znajdzie osoba, która przetłumaczyłaby jak to się robi. zdjęcia na niej są świetne, ale nie bardzo kapuje co zrobić. aha i jeszcze jedna sprawa: nie wiecie gdzie można kupić takie koraliki-serduszka (jak na zdjęciach ze strony)???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Jejku, ten jeżyk 3d jest śliczny
![]() ![]() Tatty, w Białymstoku nic nie znajdziesz ![]() ![]() ![]() Zrobiłam ostatnio kwiatek z koralików, taki płaski w formie gwiazdki. Efekt spodobał mi się połowicznie - sam kwiatek ok, ale jest flakowaty. Kupiłam mocne nici nylonowe i na nich robiłam, nie pomogło mocne zaciskanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Ta stronka jest po hiszpańsku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
naila - wielkie dzięki za info. chyba będę musiała korzystać z sklepów internetowych. szkoda, bo ja zawsze przeliczam każdy grosik, a za przesyłke płacić się nie chce
![]() ![]() ![]() niestety w białymstoku nie widziałam cienkich drucików. mam kumpele, która robi różne łańcuszki z miedzi, ale mówi że drucik z kabla wyciągała, bo nigdzie nie widziała w sklepach ![]() La-ra - wielkie dzięki że pomagasz mi w tłuamczeniu bo nawet w angielskim języku to ja nie jestem oświecona ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
![]()
wiecie co? chyba odkryłam jak się robi te kwiatuszki (1 i 2). mam nadzieję że zrozumiecie cokolwiek
![]() Płatki i listki to się robi z takiej siateczki z koralików i drucika czy czegoś innego co się znalazło pod ręką ![]() Nie zapomnijcie zakończyć jej jakoś na brzegach, żeby koraliki nie pospadały i że ta siateczka ma być w kształcie jakiegoś płateczka czy tam listka, a nie prostokąta jak w schemacie ![]() środeczek, hmm... jest na to kilka sposobów: 1. ta metoda z koszyczkiem, o której pisała La-ra. 2. zrobić kółko z siatki takiej jak do płatków i na brzegach pododawać większe koraliki. 3. zrobić kółko z najzwyklejszej metody do robienia bransoletek z koralików (schemacik to 2 załącznik) i pododawać na brzegach większe koraliki. 4. zrobić kółko wg technik z tej francuskiej/hiszpańskiej stronki (załączniki 3-6) i pododawać na brzegach większe koraliki. ta 1 metoda to do tego niebieskiego kwiatka a 3 następne do pomarańczowego, ale jak kto woli ![]() teraz się przydadzą zdolności plastyczne ![]() kwiatek trzeba uformować z płatków, środka i listeczków mniej więcej tak jak to się robi z kwiatkami z bibułki. połączyć od tyłu jakąś żyłką czy czymś innym i gotowe (tylko ciekawe jak się okaże w praktyce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
czasami i język nie jest tak bardzo potrzebny bo obrazki dużo mówią
![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Poczytaj wątek "kurs dla totalnie zielonych". Tam jest napisane co gdzie kupic itp. Jest też parę wątków o sklepach z akcesoriami i sprzedawcach z allegro. U niektórych za przesyłkę nie płaci sie powyżej pewnej kwoty. A drucików jest wszędzie masa, w różnych rozmiarach, materiałach i kolorach, srebrny jest najtańszy w swiatkoralikow.pl lub swiatkoralikow2.pl, cieniutkie kolorowe ja kupuję na allegro u sprzedającego "eltay", robię u nich dosyć duże zakupy i zawsze dostaję fajne gratisy więc nawet myślę, że przesyłka jakoś się amortyzuje. Ostatnio pojawiło się kilka nowych sklepów i tam jest ponoć bardzo tanio, narazie, ale ja nie sprawdzałam tylko gdzieś na tych wątkach mi się o oczy obiło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
brainwashed - tak szczerze to dopiero tera zauważyłam jak strasznie się rozpisałam
![]() ![]() La-ra - dzięki. już wiem gdzie mam szukać, bo jeszcze trochę zielona jestem, mimo że robię biżu już 3 miesiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=113772
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=92956 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=123055 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.