|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: do dziewczyn robiacych bizuterie:)
Dzieki za info
)) Ale z tego co wiem to na takich giełdach jest dość drogo
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
i płaci się za wstęp około 6zł
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
A w Krakowie taka giełda będzie 3-4 grudnia na AGH.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
Dot.: spodek-wystawa->do robiacych bizuterie
jak dotąd to nie słyszałam o takich targach czy wystawach w kujawsko-pomorskim... a szkoda....
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisali mi dziś. Bilet ulgowy na giełdę minerałów we Wrocławiu 4zł, a normalny 6zł.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
W ten weekend odbędzie się w Lublinie Giełda Minerałów, Skamieniałości i Wyrobów Jubilerskich.
Czas: sobota 22 IV i niedziela 23 IV, w godzinach od 10.00 do 18.00 Miejsce: Centrum Kongresowe Akademii Rolniczej, ul. Akademicka 15 Nie wiem niestety ile kosztuje wejściówka. W piątek w lubelskiej wyborczej będą pisać coś więcej o giełdzie, przy ostatniej był cały dodatek, więc może i tym razem coś takiego wydadzą. Ja wybieram się w sobotę około 12, jeśli ktoś jest chętny na wspólną wyprawę -proszę dać znać. Po powrocie zdam raport.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lublin - Giełda Minerałów, Skamieniałości i Wyrobów Jubilerskich
ooo, nie wieedzialam o tej części nazwy "...i wyrobów jubilerskich.." BYlaś już kiedyś na takiej gieldzie? Co można tam dostac??czy to jest to samo o czym piszą dziewczyny w innych wątkach tzn cenowo itd??
|
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
o, ta giełda to już naprawdę ładnych parę latek jest zorganizowana, kiedys była w III LO , teraz przenieśli, warto się wybrac, jeśli ktos lubi oglądać takie naturalne cudeńka, wyroby jubilerskie / np bursztyny, kamienie szlachetne
/, kiedyś byłam i można było kupić np bursztyny w srebrze, ale i inne np "sztuczne" kamienie w umiarkowanych cenach. Teraz nie mam pojęcia, jak ceny się kształtują o, poczytajcie artykuł w Dzienniku Wschodnim Dotknąć jaja dinozaura
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Niestety wybieram się pierwszy raz, a że wejściówkę wygrałam w konkursie gazety, to bez ryzyka zawodu nad stratą kilku cennych złotówek
![]() Liczę na rzeczy typu kamienie półszlachetne czy inna masa perłowa, może się trafią jakieś półfabrykanty, no i słyszałam, że ceny biżuterii są tam dużo niższe od sklepowych. Na pewno w sobotę po powrocie opiszę wrażenia, w razie czego będzie można się wybrać w niedzielę.
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
giełda minerałów w Katowicach
Dziewczyny,w ten weekend jest giełda minerałów w katowickim spodku.
Był któs jeszcze albo się wybiera? Ja właśnie wróciłam i jestem bardzo rozczarowana... Były tylko dwa stoiska,gdzie można było kupić kamienie na sztuki,a ceny półfabrykatów biły na głowę ceny z qnsztu!! W ogole jestem zła,bo wydałam stówę i przyniosłam zaledwie kilka kamyków i wcale nie są jakieś wyszukane...można je kupić przez internet... Czy w innych miastach też tak jest?? Znalazłam owszem przepiękny naszyjnik agat mszysty z riolitem (z takich kropelek jak na zdjęciu kolczyków z wylęgarni http://www.wylegarnia.pl/pictures/34338.jpg ), ale kosztował 120 zł!! ((Smutno mi...chyba za dużo się spodziewałam po tej giełdzie... ((
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
No więc tak:
Biżuterii wszelakiej jest tyle, że oko bieleje. Jeśli chce się kupić jakąś gotową, to chyba warto się wybrać. Natomiast półfabrykantów jest mało i są drogie. Kupiłam trochę rzeczy, ale po mocno zawyżonych cenach. Nie polecam, lepiej się wykosztować w internecie.
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: giełda minerałów w Katowicach
Nikt się nie podzieli swoimi wrażeniami z giełd???
(
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: giełda minerałów w Katowicach
Owszem, ja się podzielę. Byłam przedwczoraj na giełdzie w Warszawie. Z zakupów jestem raczej zadowolona, choć jednej z zaplanowanych rzeczy niestety nie kupiłam (morionów fasetkowanych). Najlepiej najpierw obejść wszystko z grubsza, aby zorientować się w cenach i jakości towaru. Należy dokładnie obejrzeć stoiska obcokrajowców, szczególnie Rosjan, mogą mieć bardzo ciekawy towar w atrakcyjnych cenach. Osobiście widziałam jak inni wystawcy od nich kupują, a następnie wystawiają u siebie z ceną trzy, a nawet pięć razy wyższą. Stoisk z możliwością kupienia kamieni na sztuki jest rzeczywiście mało. Należy rownież "pogrzebać" na niektórych stołach z "kłębowiskiem" przeróżnych naszyjników i bransoletek (ceny od 6 do 10 zł) można tam znaleźć prawdziwe "perełki".Na koniec rada: targować się !!!
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Targi Biżuterii I Minerałów Kraków
Widziałm plakaty na mieście
GIEŁDA MINERAŁÓW I WYROBÓW BIŻUTERYJNYCH w Krakowie. 12-13 maja, chyba Hala sportowa Akademi Ekonomicznej na Rakowickiej![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie do tych dziewczyn które juz byly na tego typu giełdach: czy mozna tam dostać półfabrykaty posrebrzane????czy zazwyczaj tylko srebro?
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
z tego co pamietam ostatnio w NCKu byly elementy posrebrzane, ale stoisko z polfabrykatami bylo tylko jedno, a ceny bardzo wysokie. Nie wiem czy kupienie polfabrykatow posrebrzanych nie jest korzystkiejsze w empiku..
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
a to nie przypadkiem 13-14.05?? też widziałam te plakaty, giełda na AE, wybieram się włąśnie to będzie pierwsza w życiu
własnie miałam założyć taki wątek, ale skoro wygrzebałaś... trzeba będzie jeszcze sprawdzić w necie dokładne info...
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie mogę tego znaleźć
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
13-14 maja Hala sportowa Akademi Ekonomicznej ul. Rakowicka 27
tutaj jest terminarz innych giełd minerałow http://www.mineraly.waw.pl/pl/terminarz |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
może się spotkamy
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
był już ktos na tej giełdzie dzisiaj?? jesli tak to proszę o informacje, co tam mają, jakie ceny i ile kosztuje wstęp itp itd
... ja się wybieram jutro z góry dzięki
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
o jaaa!
byłam tam dzisiaj...... no po prostu RAJ!! polecam!!
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
a jak z cenami?
ja nie bylam bo sie pochorowalam, a ze nastepna juz niedlugo no to wytrzymam
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
heh
no w sumie to ja nie mam porównania, bo na takiej imprezie byłam pierwszy raz ale podam przykładowe ceny (to, co kupiłam, bo pamiętam ):1g srebrnych kuleczek zaciskowych - 4zł (niektórzy tez mieli na sztuki po 10gr/szt, ale na wagę się bardziej opłaca, bo do 1g wchodzi ok 50szt, a poza tym mnie miły pan sprzedał 2g za 6zł ); małe miseczki srebrne - 35gr/szt, rurki dystansowe srebrne (takie matowe białe... piaskowane czy jakoś tak) 1,5 cm za 55gr/szt, cloisonne 1cm - 1,2zł/szt, sześcianiki z róznych kamieni 0,6cm - 70gr/szt, kulki (chyba 0,7cm) - 60g/szt, linki stalowe 1,5zł/metr, koral kulka 1,2 cm 2zł/szt, koralowiec słupki ok.2,5cm - 0,5gr/szt, turkus nieregularne bryłki - 0,5zł/g (kupiłam 6szt i to był0 9g), kwarc dymny grube słupki ok. 2,5cm dł - 3zł/szt, naszyjnik noc kairu - 10zł (dł. ok 40cm - bardzo się opłacało kupić naszyjniki lub bransoletki a potem "rozbroić" ) jeszcze trochę tego było, ale nie chce mi się pisać
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
no to juz za tydzień ta Giełda!!!
Kraków, AGH, Muzeum Geologiczne WGGiOŚ AGH, bud. A-0, Al. Mickiewicza 30 Międzynarodowa Wystawa i Giełda Minerałów, Skamieniałości i Wyrobów Jubilerskich International Exhibition and Fair of Minerals, Fossils and Jewelry ale jest też w BOLKOWIE giełda w tych samych dniach! http://www.geo.uw.edu.pl/HOBBY/SHOW/shows_pl.htm
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
Cudowna informacja. Bardzo się chciałam wybrać na poprzednią giełdę minerałów w Krakowie, ale niestety była w weekend kiedy miałam zajęcia na uczelni i nie dałam się rady wyrwać. Ale teraz czas mi baaaardzo odpowiada
Już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że tym razem nic mi nie wypadnie.
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
ja ide, ja idę!!
|
|
#59 |
|
BAN stały
|
Ja myślę, że niezłym pomysłem byłoby umówić się w kilka osób i kupować sznury korali do "recyclingu", wychodzi taniej i można więcej rodzajów kupić w ten sposób.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
Dobry pomysł, zwłaszcza że w sznurze jest dużo korali, a nie zawsze tyle aż ich potrzeba jednej osobie. W końcu monotonia jest nudna. A jakby kupic taki jeden na kilka osób i podzielić to wychodzi taniej i każdy jest zadowolony
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

))

GIEŁDA MINERAŁÓW I WYROBÓW BIŻUTERYJNYCH

może się spotkamy
byłam tam dzisiaj...... no po prostu RAJ!!