![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: wielkie wulkany i to co po nich zostaje ..
U mnie po 2 latach spokoju z cerą.. Wróciły znów WULKANY!
Prawdopodobnie na tle hormonalnym bo mi progesteron spadł i od 2 dni go biorę tabletkach. Ja nie mam metody na te wulkany, mam całą torebkę maści począwszy od ichtiolowych cynkowych po kwasy (lysanel), nawet atre derm i skinoren <sciana> Jeden plus że mam urlop i nie wychodzę z domu (czytaj: nie straszę! ![]() I też mi zostawiają potworne blizny i dziurki, i to nie tylko te "wulkany" ale nawet zwykły pryszczyk. Jakieś nowe pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Lepiej jest jak się przekłuje igłą najpierw, tak jak kosmetyczka robi, to mniejsza blizna zostaje.
Jak ja mam coś takiego to nie ma siły, żebym nie wycisneła. No jak ja mam z tym chodzić? A blizna i tak i tak będzie, po samym pryszczu. Ale jest patent, żeby go plastrem zakleić. Nie specjalnym, tylko zwykłym plastrem i udawać, że się uderzyłyście czy coś ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
nie ma na to rady.. ja się staram się skubać, bo często pogarszam sprawę. teraz mam już na szczęście spokój
![]() ale mnie one potrafią się trzymać tygodniami :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
To moze ja dzis cos optymistycznego napisze - udalo mi sie zdusic wulkan w zarodku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Zazdroszczę. Mnie wysypało gulami i kompletnie nie mogę sobie z nimi poradzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Od jakis 2 lat mam ten sam problem.
![]() Nigdy nie maiala tradziku, niestety jakies dwa lata temu zachorowalam i od tamtej pory musze brac sterydy ![]() ![]() Jak robie tak ze po wycisnieciu smaruje go gruba warstwa na noc. Swietnie wysusza!!!!!!! Wygladam po tym jakbym miala ospe bo krem jest bialy wiec na dzien sie nie nadaje. Moze cudow nie ma ale lepsze to niz co chwile kremy z antybiotykami. Naprawde polecam. Moj TZ tez go uzywa na noc. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochane łącze się w cierpieniu ![]() "Wymacałam" kolejnego wulkana ![]() ![]() ![]() Takie ropne gule, Dziewczyny, to są na bank zmiany hormonalne, i gin mój tak mówi i derma! Ja biorę sam progesteron od 5 dni chyba, zadnej poprawy:/Dupa blada ![]() A przebarwienia próbuję leczyć skinorenem.. ![]() Jak tam Wy? ![]() Masakra z taką twarzą ![]() Edytowane przez Fuksjaaa Czas edycji: 2009-04-19 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja mam taki problem: Czesto wyskakuja mi na policzkach takie zmiany "wulkanowe" ale kij w to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja normalnie na swoją brodę nie mogę patrzeć bez makijażu. Na noc posmarowałam te gule SUDOKREMEM i przykleiłam plaster ale jakoś nie widzę wielkiej poprawy dzisiaj rano. Teraz zamaskowałam korektorem mineralnym i jest spoko ale wieczorem będzie znowu deprecha jak zobaczę te wulkany bez makijażu. ![]() Ja też coś czuję, że to zmiany hormonalne chociaż ostatnio sporo chipsów jadłam i wina piłam więc może to też to? ech |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Ja walczę już 5 lat... I zadne masci kremy itp nic wam nie dadza. Przykro mi,ale jedyne co przez lata walki daje efekty to kuracja diane 35 (jak dluzo sie je, tak dlugo pryszczy nie ma) oraz unidoxem (nawet pol tabletki dziennie) niestety tuz po odstawieniu wszystko wroci. Wybieram sie do endokrynologa, moze uda sie ustabilizowac hormony i w zwiazku z tym wulkany. zaskornikow itp to nie ruszy,ale wazne,ze nie zostana blizny,dziury, plamy...
Takie zmiany i problemy hormonalne mogasie tez wiazac z jajnikami policystycznymi (jak u mojej siostry) a ponoc po urodzeniu dizecka sprawa sie uspokoi. Zobaczymy,czy to nie sciema na pocieszenie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Ja mam to samo... :/
zaczeło mi sie w tamtym roku...jak byłam nad morzem i do teraz to mam świństwo! u dermatologa byłam i co...i nie pomogło... myśle czy nie iść do kosmetyczki ale czy one cos mi tam pomoga sama nie wiem...pójde może zapytam. Mi przeważnie to na brodzie takie grudki sie robią i cholernie boli :/ i nad linią ust ... tez mam takie grudki pod skórą...zaczerwienione!! Poprostu nie moge już. Codziennie na noc maść cynkowa...i co z tego...ona tylko pomaga na świeżego wyciśniętego pryszcza. A tak to nic...miałam już antybiotyki i żele ale nic ztego...
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Hej. Ja mam to samo i niestety również nie znam przyczyny tych podskórnych wulkanów. Przez prawie rok brałam tabletki antykoncepcyjne, bo dermatolog mi kazała, jednak niewiele pomogły. Swoją droga to ci dermatolodzy mnie wkurzają, jedyne co potrafią powiedzieć to żeby brać te tabletki i tyle. Jestem załamana bo wyglądam paskudnie, nawet makijaż niewiele pomaga. Dziwi mnie to że robi mi się to głównie na brodzie i w okolicach ust, na czole czy na policzkach tylko od czasu do czasu wyskoczy mi mała krostka. Czytałam gdzieś, że to moze miec różne przyczyny np. chore zęby moga powodować taki wygląd tych okolic, dlatego zabrałam się za ich leczenie, ale dalej nic. Teraz zrobiłam badania hormonów aby sprawdzić czy z tarczyca mam wszystko ok, okaże się czy coś wyjdzie.
Na chwilę obecną jest fatalnie. Moja broda to jedna wielka czerwona rana z którą nie moge sobie poradzić. To wszystko bardzo źle wpływa na moje samopoczucie, normalnie nie chce mi sie nawet z domu wychodzic bo się wstydzę. Nie wiem już sama. Zapisałam się do innego dermatologa ale szczerze mówiąc już staraciłam nadzieje że ktoś mi pomoże. Pozdrawiam dziewczyny, jednak to że nie jest się osamotnionym w tym swoim problemie trochę pociesza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Ja też miałam podobny problem. Kilka lat męczyłam się z wielkimi, ropnymi, bolącymi gulami na brodzie. Pomogła mi wizyta u kosmetyczki i mechaniczne oczyszczanie twarzy. Po takim oczyszczaniu mam spokój na kilka miesięcy. Robię je 2 razy w roku i już mi takie ogromne pryszcze nie wyskakują. A kosmetyczka wytłumaczyła mi, że w moim przypadku jest to wina cery i bardzo głębokich porów, które gdy się zanieczyszczą nie mają możliwości "ujścia" i powstają takie okropne gule.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.