![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: dlaczego chcecie miec dzieci?
Cytat:
Hej Cattt ![]() ![]() ![]() Mam tak samo... Chociaż czasami wydaje mi się że gdybym była teraz z kimś odpowiednim to mogłabym zajść w ciążę chociażby dzisiaj ![]() ![]() Chciałabym mieć dzieci- poczułam taką potrzebę kiedy zobaczyłam syry mojego małego siostrzeńca ![]() ![]() Chciałabym mieć góra dwójkę dzieci- więcej na pewno nie ![]() Chęci mam- ale porodu boje się panicznie ![]() ![]() (małe stópki w załączniku ![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To może przy okazji się zapytam (bardziej doświadczonych kobiet ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Mrs Mrau
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Chcę miec dzieci bo:
- je kocham - moje dziecko to cząstka mnie - chcę usłyszeć slodkie "mama" - chcę komuś od małego wpajać pewne wartości - chcę być za kogoś odpowiedzialna pełną gębą ![]() - chcę słyszeć beztroski śmiech dzieciaczka - kocham mojego TZ który chce mieć dzieci ze mną właśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Masz dobry wzrok
![]() ![]() ![]() ![]() Już siedzę cicho ![]() ![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Chcę mieć dziecko....a dlaczego? to będę mogła powiedzieć jeśli już będzie - bo nie wiem jak to jest ...a na swojej wyobraźni i doświadczeniach innych ludzi nie lubię się opierać w uzasadnianiu swojego własnego "chcenia"
![]()
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuje za komplement w imieniu Wiktorci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz ma 28 lat wspaniałego 6-miesieznego bobasa a oczy nawet krztyne sie nie pogorszyły. Przechodząc do tematu, dlaczego chciałabym miec dzieci... bo pragne miec cos z nas (ze mnie i mojego narzeczonego), wytwór naszej miłości.Mając własne dziecko czułabym sie z pewnością spełniona kobietą. Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Chce bo chcę - dla mnie to naturalne, zawsze chciałam, a dokładniej "wiedziałam", że będę mieć dzieci. Nie zastanawiałam się dlaczego. Może dlatego, że żyłam, żyję w szczęśliwej rodzinie - taki model wyniosłam z domu.
A teraz już wiem, że własne dziecko to najwspanialsza "rzecz", w życiu. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dokładnie o to mi chodziło. W każdym razie jeżeli już się zdecyduję na dziecko to odwiedzę kilku okulistów ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie myślałam o sobie w roli matki. Nie chciałam miec dzieci. Los < hahaha... najłatwiej zwalić winę na los ...> chciał inaczej. Mam dziecko.płci męskiej, z czego tak naprawdę cieszę się ogromnie.
Ale już nie chcę mieć więcej dzieci. Kochcam swoej dziecko, jest moim szczęściem. fajnie jest patrzeć jak cząstka mnie rośnie, staje się kompanem do rozmów, wcale nie głupim chociaż ma dopiero 5 lat. Dziecko mnie zmieniło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy bedziesz juz w ciazy Twoj lekarz prowadzacy da Ci skierownie do okulisty (a jak nie da, to nalezy sie upomniec). Okulista bada wzrok, siatkowke i cisnienie w oczach. Jesli wszytsko jest w porzadku to nie ma przeciwwskazan do porodu naturalnego. Wlasciwie to przede wszystkim chodzi o siatkowke, jesli sie nie odkleja to ok, bo wysilek przy porodzie moze jeszcze bardziej ja odkleic. Mnie po porodzie nieznacznie pogorszyl sie wzrok (ale czasowo) po jakims czasie wszystko wrocilo do normy. Jesli norma mozna nazwac szkla -7 ![]() W kazdym razie przy jakiejkolwiek wadzie wzroku niezbedna jest wizyta u okulisty przed porodem
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
nie chce -tylko mam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz nie wyobrazam sobie dnia bez corki i jakby to mialo byc gdyby jej nie bylo .. zmienilam podejscie do dzieci i nawet niektore lubie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
nie chce ;/
![]() |
#46 | ||
Rozeznanie
|
Hmm nie mam jakiejś takiej skonkretyzowanej odpiowiedzi. Chyba dlatego,że che sie czuc spełniona jako kobieta io chce wypełnić "misje" Bozą heh
![]() ![]()
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź ![]() Jestem troszkę spokojniejsza ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
Dzięki
![]() Justin83 już gdzieś indziej pisałam,ale napisze jeszcze raz twoja córeczka jest sliczna ![]() ![]() ![]() Jakiś czas temu rozmawiałam z moim przyszłym mężem o dzieciach,mówił mi że pragnie bym była jego żoną i mamą naszych dzieci(mam nadzieje,że mial na myśli tylko dwójeczke ![]() ![]() ![]() Edytowane przez atka83 Czas edycji: 2007-09-15 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Chcę miec dzieci i jezeli warunki na to pozwolą to nawet 4 czy 5
![]() ![]()
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
ja muszę zacząść od tego że najpierw to muszę znaleść chętnego który by chciał mieć baby ze mną
![]() ![]() mi się marzy 3 dzieciaczków albo parka ![]() ![]() i ostatnio coraz częściej mam takie myśli żeby juz mieć męża i dzieciaczka ![]()
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszcze na dodatek dzis widzialam moja kolezanke z brzuszkiem i az mi zazdrosc bylo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
Bardzo chcę ale jeszcze nie teraz
![]() ![]() ![]()
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Odp. do pytania na wątku
![]() Bo jak widze jakie zdjęcia załączyła jastin83 i jakie jej dziecko jej śliczne i urocze to mi sie chce dzieci mieć ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Jeszcze 1,5 roku temu nigdy bym nie pomyslala ze w tym wieku (niecale 20 lat) zdarzy mi sie dziecko, wiedziałam że innym sie to zdarza ale mi - nigdy !!!
A kiedy Synek przyszedl na świat to jest naszym oczkiem w glowie. A za co go Kocham ? Hmm za to że jest, że sie do mnie uśmiecha, robi słodkie minki i tak strasznie smutno placze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Zawsze chciałam mieć dwójkę-chłopca i dziewczynkę.Ale nie dla tego że jakoś je specjalnie kocham.Poprostu wydawało mi sie to naturalne.
Na punkcie dzieci jak narazie zajoba nie mam,nie robię w majty na ich widok.Generalnie to bardziej wzrusza mnie szczeniaczek niz niemowlak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Nie chcę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak na poważnie,to nadal chce mieć dziecko/dzieci.Nadal twierdze to samo,wykluczając tego pana co niby miałam mieć z nim dzieci. ![]() ![]() Fajnie miec,taką małą istotke,malutką część siebie która kocha nas bezgraniczną miłością. ![]() Miałam fajną "przygode" w czwartek. ![]() Opowiem,co mi się dwa dni temu przydarzyło.Szłam sobie z miasta,gadali sobie jacyś dwaj panowie,jeden z nich miał wózek z maleństwem,pogadali rozstali się i szłam z ów panem na przeciw siebie.Ten pan,zaczął mówić coś do maleństwa,a ja się uśmiechnełam przechodząc obok,a ten pan powiedział:to moja wnusia. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Też bardzo chciałabym mieć dziecko, często włączają mi się takie okresy, że teraz, już... a potem żeby poczekać. No i bardzo często zastanawiam się jak będzie wyglądało dziecko moje i mojego TŻ. Ciekawe co z tego wyjdzie, czy ładne itp.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.