|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Frytki
Ogladałam i zrobiło mi się słabo bo od wielkiego dzwonu pozwalamy sobie z TŻ na takie szaleństwo. Uważałam, że frytki z piekarnika są mniej kaloryczne od tych z frytownicy ale po tym programie mi przeszło.
Nigdy już nie kupię fryt z McDOnalda ani w sklepie, zjemy je raz na 2 miesiące ale za to będą zdrowsze niż te z mąki ziemniaczanej i dodatków... brrr. |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam chyba jakieś dziwne frytki
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Frytki kupne sa robione z pure ziemniaczanego plus dodoatki :maka,sól,tłuszcz itp niespodzianki.
osobiscie zawsze sama robie frytki i sa pyszne
|
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
błe to dlattego ost frytki kupne wydawały mi sie jakieś niedobre
FeeDlatego wolę domowej roboty
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego nie lubie takich gotowych frytek. Zgadzam się z Lafigue, ftyteczki te maja zupełnie inny smak i konsystencje niż takie pokrojone ziemniaki. Choć przyznam, ze te z MC Donalda są bardzo smaczne.
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czesto jest tak ze wielkimi literami daja napis np ze cos jest bez konserwantow a malutkim druczkiem z tylu (ze ledwo zauwazysz) wypisuja wszystkie swinstwa ktore dodaja. A odswiezane miesa itp? Oszustwo nie zna granic. Jak najwiecej robic samemu przynajmniej wie sie co sie je. a takie frytki samemu zrobic to nic prostszego. Przynajmniej smakuja na frytki bo te paczkowane rzeczywiscie smakuja zupelnie inaczej.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Najzwyklejsze
,z firmy farmfrites .Mam nadzieję,że nie nakłamali na opakowaniu ,że ziemniaki i tłuszcz roślinny .Z tego co widzę firma ta jest też w Polsce-poszukajcie,czy to prawda .Zobaczcie tu,to są frytki karbowane ale sprawdzałam też kilka innych frytek z tej firmy i jest to samo: http://www.farmfrites.pl/produkty_premium3.htm Jak byk pisze-ziemniaki i utwardzony tłuszcz roślinny.Przecież gdyby były z mączki,to musiałoby to pisać na opakowaniu.Zresztą któraś z dziewczyn wcześniej pisała,że tak pisze na opakowaniu jakichś frytek.Ciekawe tylko których ,bo tych na pewno nie.
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
[quote=cattarina;2879881]O fuck!!
![]() Nie mówcie mi że mrożone frytki nie są robione z ziemniaków To co ja jadłam przez większą część swego życia????? quote] no właśnie...
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
Chlip..chlip... przez pół życia jadłam świństwo nie wiedząc o tym, że to świństwo jest w rzeczywistości aż takim świństwem
ale za głupote się płaci |
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
no nie nie moge uwierzyc ze mrozone frytki nie sa z ziemniakow
to ja podziekuje za takie "frytki"
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Sprawdziłaś na opakowaniu ?Może są z ziemniaków,a nawet na pewno są.http://pl.wikipedia.org/wiki/Frytki Cytat:
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Porównajcie sobie taką domową i mrożoną, różnica neisamowita, w konsystencji też widać, że to jest robione z jakiejś blizej nieokreślonej paćki. Wiedziałam o tym wcześniej, bo pamiętam, że Makłowicz kiedyś pisał o rewelacyjnych belgijskich frytkach i przy okazji zdradził, jak się robi te kupne. Ale to samo odnosi się do pasztetów, parówek itp, niestety to normalne.
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
A tam z mączki
.Z mączki czy nie z mączki to frytki jeść i tak będe bo lubie. Jakby sie zastanawiać za mocno nad tym co,jak i z czego sie robi to nie jadło by sie połowy produktów .Bo np w zakładach w których sie robi pierogi chodzą karaluchy itd (wiem to z opowieści osoby która tam pracowała), . |
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
sprawdzalam sklad na opakowaniu frytek ktore mam w domu sa to frytki karbowane i maja taki sklad zimniaki, utwardzony ojej roslinny, dekstroza. Zadnej maczki tu nie widze.
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już sama nie wiem, moze to tylko w mcdon tak robią frytki
zresztą obejrzyjcie sobie salon piekności w tym tyg, to same posłuchacie Ps. ale ja i tak juz nie jem frytek, chyba że sama je zrobię w domu Przynajmniej wiem co jem
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
A może ktoś chce,żeby firmy produkujące frytki splajtowały i wykupiły reportaż sponsorowany
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Sa takie frytki 'super długie' i faktycznie nie wiadomo z czego robione,bo takich długich ziemniaków nawet nie ma
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
O rany!!! Właśnie smażąc frytki mrożone krabowane, zastanawiałam się czemu one są takie jakieś dziwnie miękkie. Twardnieją dopiero jak się przyrumienią. Fujjj, w życiu już nie zjem frytek z mączki, teraz zanim kupię będe sprawdzać na opakowaniu z czego je zrobili.
A ciekawa jestem czy do zrobienia tej mączki to obierają ziemniaki???
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Fresa skąd wzięłaś ten cytat??
|
|
|
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
Ojoj to jakos przeszła mi ochota na te frytki ze sklepu, chyba pora zacząc własnoreczna produkcje
.
Gdyby została Ci tylko jedna godzina życia, i mógłbyś zadzwonić tylko do jednej osoby, lub tylko z jedna osoba mógłbyś spędzić tą godzinę, do kogo byś zadzwonił? z kim byś spędził ten czas? I dlaczego jeszcze zwlekasz?
|
|
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
Co do frytek z Mcdonalda to sie nie zgodzę. Pracuję tam, więc co nieco wiem na ten temat :P Frytki mamy ze specjalnej odmiany ziemniaka (w Polsce hodują tylko dla Mcdonald's), a producentem jest ta sama firma o której pisała Fresa czyli Farmfrites. Smażymy na roślinnym oleju i nie ma tam żadnych świństw.
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tych ziemniaków?
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jednak i tak do końca nie jestem, przekonana do tych sklepowych i McDonaldowych frytek.
W końcu w każdej plotce jest ziarno prawdy
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam ze smak frytek jest robiony w jakiejs fabryce smaków
.Dlatego te frytki wszedzie smakuja tak samo. Jak znajde tą gazete to zeskanuje. |
|
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

Fee

.

?Sprawdziłaś na opakowaniu
MIŁEGO DNIA