![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy w klimacie "zaduszkowym"
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() to jest taka bardzo zakurzona płyta cmentarna marmurowa, na niej stoją w czarnym, szkalnym bardzo masywnym flakonie róże i irysy - suche kwiaty , ale łodygi stoją ciągle w wodzie - zgniłe i oślizłe, zmurszałe i wilgotne ... A nad tym grobem wspomniana przez szaję czarna wdowa ... Ale rzeczywiście jestem jedną z niewielu osób (jedyną ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
szugarbejb
![]() ![]() ale tak na powaznie: tak jak wspomniala Anuschka - gdyby wszyscy odbierali identycznie dany zapach byloby straaaaaasznie nudno ![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Niedawno poznalam Ange ou demon, ktorym nie moge przestac sie zachwycac. I doszlam do wniosku, ze to idealny zapach zaduszkowy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie wiem, co by mi pasowało na 1XI.W zeszłym roku pachniałam Eclat D'Arpege
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Stawiam na:
- Black Cashmere - Avignon - Zagorsk - Messe de Minuit - Nu - Gucci EDP (damskie i męskie) Generalnie chłodne kadzidło takie bardziej naszo-kościelne (katolickie znaczy), zielska, drzewa, trochę ambry... Zaduszki są magiczne ![]()
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie zaduszkowo kojarzą się:
- Gucci EdP - wiadomo, - Baiser du Dragon (dziś dotarła do mnie próbka - cudowny, trochę mhroczny ![]() - czarna Coco (na mnie jest dymna, odrobinę kadzidlana) - i wszystkie pięcioraczki Incenses CdG. Najbardziej "zaduszny" chyba Zagorsk. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Omnia
dla mnie to perfumy poprostu kapliczne:| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Dzing
Passage D'enfer Messe BC Idole Norma Seria Incensow CdG Bash 3 Lucyfer (....) i wiele, wieele innych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Tu http://www.ausliebezumduft.de/index.php?cPath=23_416 można co nieco poczytać o tym zapachu i innych lucyferkach również
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Nindżopesz
|
Mam dziś dzień przegrzebywania cmentarzyska wątków
![]() W ogóle muszę przyznać, że ten jest super, jakiś czas temu spisałam sobie Wasze typy w perfumowanym kajecie (no dobra, w Word Padzie) i testowałam, testowałam, testowałam. Zachwyciło mnie BC, Nu, Messe, Incensy CdG, Black KC, Idole, Winter Delice, Belle de Minuit, Poison, Magie Noire, Angela kochałam już wcześniej. Chociaż niekoniecznie wszystkie z nich kojarzą mi się z Zaduszkami. Ale do rzeczy - rzucicie jakieś nowe propozycje? Najlepiej jakiś jesienny zapach z wyróżniającą się nutką wosku, świec, rozgrzanych zniczy... Coś jak Rock Crystal, Winter Delice lub Palisander zmieszane z Automne... A może spróbuję je zmieszać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
grozi wypollizowaniem
|
kurka! czuję co masz na myśli
![]() ![]() tak myslę sobie, że z takimi pomysłami powinnas zająć się komponowaniem zapachów ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- tak myślę nad tematem....Chypre Rouge ma w sobie coś z tego klimatu... znasz?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
Dokładnie ten klimat! Jak przejdzie mi kac spróbuję Palisandra + WD + Automne. Składniki mam. O, chętnie bym się zajęła mieszaniem zapachowych miksturek ale ja zwykłych drinków nie potrafię porządnie przyrządzić, a z chemii miałam marną trójczynę wyciąganą na siłę na dobry żeby to jakoś wyglądało na świadectwie ![]() Cytat:
![]() ![]() EDIT: co tam kac, zmieszałam ingrediencje. Automne + Winter Delice = różano-plastelinowy ulep/gumka plastyczna. Ale ewoluuje ciekawie. Maleńka kropla Automne + Rock Crystal + (jakże by inaczej ![]() ![]() Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2009-07-05 o 20:24 Powód: a bo mnie wena wzięła |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
powinien też być w tym zapachu powiew wilgotnego, jesiennego powietrza ![]() co do mieszania..to wiesz..byłabyś takim artystą -menagerem- ty masz wizję zapachu, a armia chemików miesza i podaje probówki czy to to o co ci chodzi ![]() achhh...uwielbiam cmentarze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- ciekawa jestem czy są perfumy o zapachu suchych liści ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#48 | ||
Nindżopesz
|
Oj, na perfumach o zapachu powietrza się nie znam. Ale tak, powinien koniecznie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() PS Automne zeżarło inne składniki, pff. EDIT: Onegdaj przeszukałam forum pod kątem suchych liści, trochę zapachów przetestowałam i takie są moje wrażenia: Automne - siłą skojarzeń są liście ale też masa innych słodkich dyrdymałów z jarzębiną na czele. Ot, Flowerbomb na jesień, bardzo piękny zresztą. Burning Leaves - dla mnie bardziej Leaves niż Burning i byłby ideał ale ulotne jak diabli, nie będę se dziabać nadgarstka nosem. Ciekawi mnie absolut 15 ml. Black Cashmere - w przebłyskach dam głowę, że są tam jesienne liście. Ale podobnie jak w Automne giną w tym wszystkim. Ale jak pięknie giną, niech sobie giną ![]() Mauboussin - też liście poprzez skojarzenie ale w gruncie rzeczy zwykła śliwkowa nalewka i pełno słodyczy. Nature Millenaire - miały być ale ni ma, właściwie nic ni ma. Jakiś kurz w pudełku po cynamonie. Więcej grzechów nie pamiętam. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2009-07-05 o 20:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
aaa..tam...po prostu mamy taki malowniczo usytuowany cmentarz na górze, w której zbocze "wmontowana"jest kostnica ![]() horrorówka to szklaneczka na wino pozyskana z wypalonego znicza ![]() moja kumpela ze studiów opowiadała mi jak w ogólniaku bawili się w "robienie satanistów" ![]() całą ekipą ubrali się w czarne szmaty z kapturami i tak długo konduktem przechodzili o zmroku przez ulicę w pobliżu cmentarza-tam i z powrotem az napisali o nich w lokalnej gazecie ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-07-05 o 23:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Że też w tym zestawieniu nie pojawił się jeszcze cmentarny jaśmin nr. 1 Alien...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Nindżopesz
|
Polly
![]() Cytat:
Wracając jeszcze do jesiennych liści, wyczułam kiedyś w autobusie interesujący zapach - trochę przykurzony, słodkawy, jak suche liście włożone między okładki książki, z nutą ziołowo-różanej (no niestety) herbaty albo potpourii. Skojarzył mi się z ukrytym na strychu kuferkiem pełnym pożółkłych fotografii, bukietami liści i zasuszonych róż. Może to były Perły? Chociaż miałam kiedyś próbkę i nic ciekawego nie wyczułam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
gdzie tam Alienowi do cmentarnego jaśminu ? ![]() ![]() Jeśli już to prędzej Ange ou Demon ze swoją cmentarna lilią ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Szef ds. Wymianek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
A co myślicie o Maroussii...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Nindżopesz
|
Pin up Girl - Maroussia też mi pasuje do takich klimatów, taki smutny ciężki i zamglony zapach. Podobno kadzidlano-cerkiewny, ja niestety czuję raczej waniliowy tytoń i przekwitające kwiaty. Pasuje do wystrojonej bladolicej wdowy z naręczem bordowych róż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
to brzmi ciekawie
![]() ![]() PS. Alien wcale mi się mi wpisuje w tą atmosferę zapuszczonego, mrocznego, zimnego, tajemniczego, oświetlonego wątłym blaskiem świec cmentarza... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nagle dzieci zaczęły nam schodzić z drogi i przechodzić na drugą stronę. Okazało się, że dyrektorka lokalnej podstawówki ostrzegła dzieci, że jesteśmy satanistami, porywamy i torturujemy!
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Miałam takie skojarzenie,gdy pierwszy raz powąchałam Code
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
odgrzebuje wątek - toż już wrzesień, aby patrzeć, jak listopad przyjdzie
![]() Moje typy: - Zagorsk - Avignon - nikt nie wspomniał, a toż to cały kondukt pogrzebowy z kadzidłem i wieńcami ![]() - Gucci PH - drewniak, wspominany już - Encre Noire - moje wczorajsze odkrycie: mgliste bagniska i próchniejace drzewa - Black KC - cmentarne lilie (dla mnie lilia idealna ![]() - Serge Noire - na mnie wonieje starym drewnem - Chanel Coco - zapach starości i drewienka w tle w wersji eleganckiej - Smok - Poison - przez wędzone dymki ![]()
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Aaach, wieczorny spacer po moim wiekowym cmentarzu, ponury blask księżyca sączący się zza chmur, nocne ptaszyska przelatujące gdzieniegdzie pomiędzy drzewami, zapach wiejskiej nocy, pomieszany z wonią kościelnych kadzideł, topniejącego wosku i liśćmi szurającymi pod butami... Magia zacierająca granice realizmu, pogańska natura wychodząca naprzeciw chrześcijańskiej tradycji... Po prostu bajka
![]() Niestety nie wywąchałam jeszcze zapachu, który sprostałby takim wymaganiom, inaczej zakupiłabym go już dawno temu w pogardzie mając zabójcze ceny i niedostępność. Dlatego tym chętniej zapoznam się z Waszymi typami ![]() Póki co, moimi mrocznymi typami jest rodzinka Poisonów (z wyjątkiem morderczej, syntetycznej słodyczy HP). A więc trucizna klasyczna, której nuty wędzonej śliwki, pomieszane z cynamonem i dymem z początku regularnie mnie odrzucały, i dopiero teraz jesteśmy w trakcie "oswajania" (o ile truciznę da się okiełznać xD). No i Midnight Poison, który przez pierwszych kilka godzin jest zapachem prawdziwie ciężkim i gotyckim i którego sama zamierzam używać na wszelkie jesienno/wieczorne spacery.
Poszukuję odlewek! Dark Extacy, Chocolovers i Angel Violette ![]() Edytowane przez Immaginary Czas edycji: 2009-09-16 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.