![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Związek wykładowcy i studentki.
Takie zwiazki zawsze wzbudzają kontrowersje, ale duże znaczenie ma to w jakim wieku są sami zainteresowani, bo wiadomo, że ludzie będą gorzej postrzegać związek czterdziestolatka z dwudziestolatką, niż np. taki gdzie facet ma dajmy na to 27, a dziewczyna 22. Ale kontrowersje zawsze będą, bo ludzie postrzegają takie sytuacje dość stereotypowo, jakoś trudno im uwierzyć, że to miłość taka jak każda inna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
U mnie na wydziale, takie zwiazki to nic niezwyklego: zaowocowaly dwoma malzenstwami w ostatnich latach. Nikt sie jakos specjalnie nie dziwil, ani nie oburzal, kazdy patrzyl na nie raczej z sympatia
![]()
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czy wtedy to tez jest takie niemoralne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
spoko, jezeli pozniej ich milosc nie bedzie miec wplywu na oceny to uwazam ze jest jak najbardziej moralne
szczescia zycze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
znam taka jedna pare tzn znalam bo juz razem nie są,on dr na krakowskiej uczelni,ona-jego studentka,noi byly randki,ukrywanie sie z tym i chowanie,bo przeciez nikt nie mogl tego wiedziec.Nie dość ze ona zostala by zaszczuta przez kolezanki z uczelni,za jakieś fora i zekome podwyższanie ocen ( laska uczyla sie super ze wsyztkich przedmiotów) to w dodatku on napewno mial by problem,czy wiekszy,czy mniejszy to nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
no wlasnie Malaja.... dziewczyny (nie tylko dziewczyny) z grupy by zaszczuly...
wiek nawet nie stanowi problemu (11 lat) i ten mezalians statusu społecznego tez nie tak bardzo.... ale czasem.... taka mloda kobieta, studentka, mimo ze jest zafascynowana i zauroczona wiedza i zyciowym doswiadczeniem swojego partnera, moze sie czuc, powiedzmy szczerze głupia. Wiecie.... mniej wyksztalcona, mniej doswiadczona, to fajne ale czy na dluzsza mete nie zacznie przeszkadzac temu mezczyznie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
można mieć nieprzyjemności ze strony otoczenia, jak na przykład upiecze ci sie jakis egzamin moga być pogłoski że to przez znajomość...
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
nie o to mi chodzi.... egzamin jest tylko jeden, bo zajecia z nim niedlugo sie koncza....nie chodzi mi tez o zdanie otoczenia.... chodzi o to co jest miedzy kobieta a mezczyzna, studentka a wykladowca - ona mloda, dopiero zaczyna zycie, on juz wyksztalcony, doswiadczony - narazie podoba sie to obu stronom, ale czy po jakims czasie on sie nie znudzi i nie poszuka sobie kogos starszego, na swoim poziomie... co o tym myslicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
niekoniecznie się musi znudzic, bo niby czemu??
widocznie chce byc z młodsza od sibie kobieta i cos z nią tworzyc, jak w każdym związku moze byc różnie ![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
no takk... ale na poczatku moze mu byc dobrze, ma 30stke wiec taka mloda dziewczyna pozwala mu zapomniec o swoim wieku, poza tym wydaje mu sie taka niedoswiadczona, jest jej ciekaw. Ale po pewnym czasie moze mu sie to znudzic i bedzie wolal kobiete w swoim wieku albo tylko 2-3 lata mlodsza, ktorej nie bedzie musial wszystkiego uczyc itd. Nie wiem czy wiecie co mam na mysli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
migdałku w miłości nie chodzi o to by sobie dorównywać.Faceci lubią być wyżej,lubią dominować,przeważać być mądrzejszymi i silniejszymi,Kobieta i mężczyzna powinni się uzupełnić.Nie sądze,ze gdyby facet zakochał sie w studentce i byłaby to miłośc prawdziwa,że po pewnym czasie kobieta by mu się znudziła,przez to,że nie ma podobnego wykształcenia itp.
Pozatym studentki to przecież nie małolaty,tylko osoby które zaraz wejdą w dorosłe życie w pełnym tego słowa znaczeniu.Często już same studia uczą życia,więc nie są tak nieporadne i bezbronne jak myślisz ![]() Pozatym badania wykazują że ludzie często dobierają się intelektualnie,czyli mądry facet nie szuka idiotki itd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
moze masz racje...
pytam tyle.... bo jestem w podobnej sytuacji poniekad |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
nie powinnaś dochodzić do tak drastycznych wniosków
![]() Miłośc to miłośc a nie poziom intelektualny partnerki ![]() Równie dobrze gdybyś była wykształcona na równi z nim ale byłabyś w jego wieku,martwiłabyś się o to,czy przypadkiem on nie bedzie chciał sobie szukać młodszej ![]() To popadanie w paranoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
poza tym jalepiej jest kiedy ludzie w jakis sposob sie uzupelniaja
on moze jest dobry w tym konkretnym kierunku ale ty tez masz mu cos do zaoferowania w innym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
A ja jestem ciekawa jak się zaczynają takie związki? Przecież na wykładzie nie można pogadać w cztery oczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli związek nie opiera się jedynie na seksie, nie jesteś dla niego tylko przygodą, to masz niepotrzebne wątpliwości; to jest; będzie związek jak każdy inny. I kto powiedział, że jak się ma 20 lat to się jest tylko głupią kozą, z którą nie może łączyć nic poza łóżkiem. ![]() Spoko, życzę powodzenia. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Ha, już byś chciała wiedzieć.
![]() ![]() ![]() Jak to jest, wątek ma 1,5 tyś wyświetleń a nie ma nawet 50 wpisów... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
za mało sensacji, zdecydowanie.
związki, ekhm, "związki" między nauczycielem, a uczniem stają się teraz popularne w liceach, a i w gimnazjach najwyraźniej zaczyna się sezon. wobec takich trendów zakochani wykładowca i studentka wypadają blado i nieciekawie ![]()
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
"pocieszyliscie" mnie troche
![]() ![]() ktos pytal jak zaczyna sie taki zwiazek - przypadkowo czasem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Dopiero trafiłam na ten wątek, no bo i sytuacja dopiero mnie do tego poniekąd zmusila ... Ostatnio nie mam pojęcia co się ze mną dzieje. Zachowuję się jakbym się totalnie zauroczyła, poprostu nie moge przestać o nim myśleć, już dawno nie miałam czegoś takiego. No a mój obiekt to własnie mój wykładowca. Nie wiem co mam z tym zrobic, czy wogóle moge zrobić cokolwiek. Nie ma całkowicie żadnych okazji do tego, żeby w jakikolwiek sposób się do siebie zbliżyć, poprostu nic, wykład z calym rokiem, ćwiczenia z grupą. Najgorsze jest to, że mam wrazenie że on też nie "przechodzi obojętnie". Czuję jego wzrok, prosto w oczy gdy mijamy się na korytarzu, ogląda się, patrzy kątem oka, uśmiecha. Nie wiem co mam zrobić, może tutaj ktoś mi pomoże ...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
więc obawiam się, że zmarnowałam szanse, referat już miałam ale literatura była wiadoma, nie było o co pytać. ehh
![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Między moimi znajomymi - panem doktorem i jego studentką - obecnie już nie studentką zaiskrzyło podczas imprezy nie związanej kompletnie ze środowiskiem studenckim. Po prostu wpadli na siebie na gruncie prywatnym. Jednak w tym wypadku nie można mówić o związku, bo nie są ze sobą, ale... po wielu perypetiach ![]() Osobiście również poznałam w ten sposób kilku wykładowców, chociaż nigdy nie byłam z żadnym w związku ani nic mnie z nimi nie łączyło, a miało to miejsce już po studiach. Co do związków samych w sobie, myślę, że nie ma reguły, jeżeli dwoje ludzi zechce i będzie do siebie "ciągnęło" ![]() ![]() Jeżeli chodzi o mnie nie raziłby mnie fakt, że pan profesor, bądź jaki inny utytułowany ![]() Czy odwrotnie - student z wykładowczynią. Pod warunkiem, że nie jest to krzywdzące dla żadnej ze stron. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
U nas na roku był taki przypadek, dziewczyna nawiązała romans z wykładowcą. Nikt jej z tego powodu nie gnoił, ale problemem było to, że facet miał żonę, która wykładała u nas jeden z głównych przedmiotów i cala historia wyszla na jaw, kiedy zobaczyła ich razem w jakiejś kawiarni, migdalących się do siebie. Potem dziewczyna miała trochę problemów z zaliczeniem wszystkich egzaminów (miala poprawki), ale ostatecznie zdała i te poprawki i chyba skończyła studia. A profesorka sie rozwiodła. Przykre, zwłaszcza, że romans nie potrwał długo i właściwie skończył się w momencie, kiedy wyszedł na jaw.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Piszecie, że to dozwolone, bo przecież ludzie dorośli.
A mnie ciekawi, czy ktoś wie, jak wyglądałaby taka sytuacja w liceum, w przypadku pełnoletniej uczennicy? Też dorosła, przynajmniej na papierku. Co wtedy? A zresztą, zawieranie związków nie jest przecież dozwolone od lat osiemnastu ![]()
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
cięzko mi jakkolwiek o tym myślec, bo nigdy nie miałam do czynienia z taką sytuacją, nawet o takiej nie słyszałam. Oglądałam jedynie ostatnio rozmowy w toku, wypowiadał się meżczyzna, były ksiądz, który zakochał się w uczennicy, dla niej zdjął sutannę i wzieli ślub. Tutaj dopiero musiała byc niezła rożnica wieku zwazywszy, że religię ma się w gimnazjum/liceum
![]() Wpasc na siebie na gruncie prywatnym ... byłoby świetnie, ale gdyby tak liczyć że kiedyś sie go gdzies spotka, można sie koniec konców nie doczekac.
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja mam nieco inne pytanie. Dotyczy ono mojego wykładowcy.Bardzo lubię tego człowieka. Jestem pod wrażeniem jego inteligencji i uwielbiam go słuchać. Ale niedawno zauważyłam coś dziwnego w jego zachowaniu. Zdarzało się, że podczas kartkówek nieprzerwanie się we mnie wpatrywał. Mogłabym pomyśleć, że mam jakieś urojenia, ale kiedyś zmusiłam się (dużym problemem jest to, że jestem bardzo nieśmiała i to zwykle ja odwracam pierwsza wzrok
![]() ![]() ![]() Kumpele mówią, że mnie podrywa. Ale on jest 25 lat starszy, ma żonę i dzieci. Mi się wydaje, że ma jakiś problem i chce się komuś wygadać. Może padło na mnie...nie wiem dlaczego? Czy mogę się mylić? Napiszcie co o tym sądzicie i co powinnam zrobić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.