|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Najwierniejszy" flakonik:)
Pasujący flakon do zapachu:
- Neonantura Cocoon - Escada Magnetism - Innocent ![]() - Lempicka Lolita - Organza klasyczna
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Wedlug mnie:
*Flowerbomb - rozowa kwiatowa bombka *Alien (flakon wyglada dokladnie jak ambasador Kosh z Babilonu 5 ![]() *Escada Collection - co sezon to nowa kiecka ![]() *Casmir ![]() Edit: Zalaczam zdjecie Kosha zebyscie wiedzialy o co mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Pasuje:
Chanel: Allure Homme Sport Escada: Magnetism For Men Giorgio Armani: Code Givenchy: Pi Gucci: Pour Homme Jean Paul Gaultier: Le Male Kenzo: Jungle Pour Homme Shiseido: Basala Thierry Mugler: A Men Nie pasuje: Chanel: Allure Homme Christian Dior: Dior Homme Hugo Boss: Hugo Man Lacoste: Style In Play |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
pasują
Miss Dior Cherie-przede wszystkim flakon zadecydował o kupnie perfum.Tak właśnie wyobrażałam sobie tez zapach Pure Poison- mleczny zapach, flakon również taki mleczny, zadymiony.Na początku bardzo mi się nie podobał, taki kiczowaty Hypnose- zakręcony flakon, hipnotyczny ![]() Addict- nowoczesny flakon tak, jak i zapach Angel la Rose-ciepły ładny zapach, tak jak perfumy w kolorze rózowym Alien-metaliczny, przerażający zapach, jak ufo ![]() Organza- ciepła, obieca, klasyczna zdecydowanie nie pasuje Angel-po flakonie i kolorze perfum można odnieść wrażenie,że to jakiś swieżak Chanel Allure- w jakieś kulce bym umieściła te pefumy, może w czymś podobnym jak Noa;> Dune- ładny zapach, ale flakon nieciekawy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Aaliyah, kiedyś nałogowo oglądałam ten serial!
![]() Co do tematu, sądzę, że najwierniejsze są: Black Cashmere - zapach równie surowy i czarny, co flakon Neonatura Cocon - buteleczka jak ziarno kawy Poison - szkło o pięknym, głębokim fioletowym odcieniu i niezwykłe, mroczne perfumy w środku ![]() Opium - opakowanie trąci myszką, zapach też ma w sobie nutkę "starości" Ponadto bardzo udane są proste kształty Lutensów, kadzideł CdG oraz L'Artisanów. Natomiast zupełnie nie pasują mi: Lolita - flakon fikuśny, niebieski ze złotymi ślimaczkami, ni cholery nie kojarzy mi się z tą słodyczą, która jest zamknięta w środku. Chociaż oddaje bajkowość zapachu. Mira Bai - flakon i nazwa perfum kojarzy się z orientem, a w środku apetyczny słodziak. Chyba że twórcy orient kojarzy się z owocowym tytoniem do fajek albo słodyczami ![]() Black Cenneth Cole - zapach mocno kwiatowy, ale mimo wszystko dość świeży; do tych kwiatów pasuje mi biel, jasna zieleń... Ale z pewnością nie czarny, i jeszcze te apteczne kształty, jakby w środku syrop był.
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Skarbku
![]() Taki fajny lezal zapomniany ![]() Do rzeczy: pasujace YR - Neonatura Cocon ![]() DK - Black Cashmere - oczywiscie! i Cashmere Mist - chlodne i czyste jak sopel lodu Shiseido - Feminite du Bois - genialne! galazki czarodziejskich drzew z zupelnie innej beczki - laleczki Gwen Stefani - Harajuku Lovers - milutkie i infantylne, jak zapachy w srodku ![]() Boucheron - seria Jaipur - zapachy jak drogocenne klejnoty ![]() VC&A - Feerie - czarodziejskie, rozswietlone zapchy wrozek i elfow Rochas - Aquawoman - piekny morski zapach z charakterem dla wladczyni morz ukryty w niebieskiej muszli ![]() Bvlgari - Jasmin Noir - ciemna strona jasminu Hermes - Voyage d'Hermes - genialna torba podrozna ![]() M.Jacobs - Daisy - wiadomo ![]() niepasujace: Menard - L'eau de Kasaneka - rewelacyjny czarny klejnot, a w srodku bezplciowy orientalniak ![]() Dior - Hypnotic Poison - oblepiajacy ulepiec w swietnym czerwonym jabluszku ![]() Agentowe Jajka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
Pasujące:
- Bvlgari Aqva - Bvlgari Aqva Marine - Lacroix Tumulte PH - Rabanne Ultraviolet Man - Kenzo L'eau Par Kenzo PH - Gucci PH Niepasujące: - CK Obsession Men |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
DKNY Woman
Miss Dior Cherie Alien TM |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się co do Neonatury i Daisy.
Poza tym wg mnie zapach i flaszka bardzo pasują do Coco Mademoiselle, MaxMara klasycznego, She Woody różne, L"Or de Torrente, Paris Hilton Heiress ![]() nie pasuje mi flaszka My Torrente do zapachu, ale ta pani reklamująca zapach już tak ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Wg mnie pasują Neonatura Cocon i Seve, Lolita Lempicka edp, Organza, NR For Her, Cinema
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
pasują:
Miss Dior Cherie edp- jest dokladnie taki jak sugeruje fikuśny flakonik ![]() Chopard Pure Wish - ten błękit.... Givenchy Organza edp - bogactwo formy jak i treści ![]() Ungaro Fleur de Diva - tak pachnie jak wygląda ![]() R. Verino - Mellow - tak pachnie jak wygląda ![]() nie pasują: Lancome Miracle Forever - flakon zbyt skromny, mi nawet kojarzy się z podróbkami z FM SJ Parker Covet Pure Bloom - liliowy kolor sugeruje delikatną, przezroczystą, fiołkową lub bzową nutę, a faktycznie zapach jest inny- bardzo słodki Iceberfg Effusion Woman - butelka miła, a zapach.... ![]() Satellia Corrida- zapach owocowy, a butelka kanciasta, czerwona.. fajna, ale nie pasuje do zapachu A. Goutal Mandragore - butelka super, a zapach ziołowy, butelka powinna być szarozielona i skromna ![]()
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkim ta Neonatura Cocoon pasuje, a mi za nic w świecie nie pasuje. Flakon jest gładki, kojarzy mi się z oszlifowanym wodą ślicznym kamyczkiem w równie ślicznym górskim potoczku. A zapach jest szorstki i suchy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.