![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Biżuteryjny cennik ;)
A też nie wiadomo, bo panuje rpzsekonanie - co darmowe, to gorsze
![]() Szczytem drożyzny jubilerskiej dla mnie była sytuacja, gdy niedawno chciałam kupic 1 parę bigli srebrnych (czyli 2 sztuki, wyjaśniam dla pewności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Szaja, zaszalała. Byś.
![]() Ubawiłaś mnie właśnie tym jej pomysłem serdecznie ![]() /// Ale wiesz, co za darmo, to nic nie warte, ale z drugiej strony ![]() ![]() W ogóle, to ja uwielbiam wrednie ![]() ![]() ![]() Gorsza sprawa, że chyba jednak zachorowałam na śliczne ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Tońka.. ja tez tak uważam.. sprzedajesz zdecydowanie za darmo.. powinnaśl iczyć sobie 2 razy tyle
![]() a z cenami jest różnie..choć są i przypadki że "damusia" dla której 100zł w tę czy we wtę nie robi różnicy nie weźmie kolczyków, które mniej niż powiedzmy 40 zł kosztują.
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
nawet na rosyjskim allegro ceny sa dużo wyzsze niż u nas:
http://www.au-au.ru/item135543029_se...tri_kupi_.html srebro i szkło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
u nas na allegor takie kolczyki kosztowały by 9,99
![]()
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Qbek - zbyt nie jest jakiś rewelacyjny, aczkolwiek ostatnio kobitki z pracy cioci upominają się o nowe wzory.
No i 2 razy tyle... Niestety, ale nie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Tonia.. konto bankowe... i galerie. Jak juz wielokrotnie rozmawiałyśmy
![]() Ja robię zupełnie co innego, częśc z Was widziało moje broszki i bransoletki.. ale powiem, że nie jest tak tragicznie, mimo, że mniej niż 30 zł nie sprzedaję praktycznie nic. Swojego. Druga żona mojego taty jest młoda - w okolicach 36 lat - i ona i jej znajome naprawdę nie przejmują się sumami rzędu 40 zł za kolczyki - w ogóle nie interesuje ich, że mozna taniej - jest to grupa osób, która nie ma czasu szperać i przepychać sie w H&Mowym dziale z tymi śmieciowymi dodatkami... Niestety ja nie robię nic w takim stylu hyhyhy A jeśli ktoś [jak sporo z nas, całkiem] dorabia sobie tymi nieszczesnymi kolczykami i traktuje to jako, dajmy na to, poł etatu - to pod zadnym pozorem nie opłaca się sprzedawać nic za mniej niż 20 - 30 zł do kieszeni. Doliczcie prowizje np. galerii netowej i mamy 33 - 39 zł za kolczyki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Ja sprzedaje po 10 zł przeważnie, czasem 15... i tak kręcą nosem :/ wszyscy by chcieli za darmoche.
eh moje koleżanki wolą sobie kupić zardzewiałe cabańskie kolczyki za 8 zł, niż u mnie ze srebrnymi biglami za 15. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mala.. a ty od kiedy jestes moderatorem cio? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;2943371]A też nie wiadomo, bo panuje rpzsekonanie - co darmowe, to gorsze
![]() Szczytem drożyzny jubilerskiej dla mnie była sytuacja, gdy niedawno chciałam kupic 1 parę bigli srebrnych (czyli 2 sztuki, wyjaśniam dla pewności ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Chyba jakaś niepoważna była ta ekspedientka.
Karolusienko nie dziwie sie, że się przekonały bo masz talent bez dwóch zdań! Jesteś jednym z moich faworytów. Faktycznie z czasem idzie lepiej bo klientów przybywa ![]() ale i tak wiele rozdaje za darmo przyjaciółkom. Mam za miękkie serce do targowania się :P |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Może znacie, ale zapytam: jak wycenilibyście ten naszyjnik:
postebrzany drut, muszla, szklane perły |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do ostatniego najszyjnika 50zł stawiam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 | ||
Wtajemniczenie
|
Nikki, tylko 50? Ja bym wyceniła go na ponad 100 zł. Widziałam jak podobny był licytowany na allegro.
![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
naszyjnik jest przepiękny i mimo, ze wiem, ile kosztuje, to spokojnie jest wart około 200 zł. Oczywiście co się komu podoba, ja bym go nie załozyła, ale projekt i praca w niego włożona to własnhie tyle.
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Za całość - pracochłonną niesamowicie - tez koło 200zł bym chciała, jednak znając realia, wyceniłabym na 150zł, a pewnie kosztuje 50zł...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Też znam cenę, bo przeglądam tą galerię codziennie. Biorąc pod uwagę ile drutu poszło (posrebrzanego co prawda) i ile kosztowało to pracy, nie mówiąc już o perłach - 150 zł to minimum. A dziewczyna ceni się stanowczo za nisko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Tą galerię, czyli którą?
![]() Zaspokoi ktoś moją ciekawość..? ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
pakamera bodajże ;>
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam już. Faktycznie, tanio.
Ciekawe ma prace. Ona jest chyba nowa, bardzo tanio się liczy.
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
Spytaj googla
![]() Na zdjeciu widac nicka artysty, moze byc niejednoznaczny, wiec dopisz jeszcze "bizuteria artystyczna". Mi znalazlo w pierwszym strzale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Spytałam
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny.... Jestem teraz w nowej szkole i mam pełno, ekhm... 'zamówień'
Przyniosłam, wszystko pokazałam, no ale dzieweczki drogie myślały, że jako koleżankom za darmochę im porozdaję ![]() 15 zł za kolczyki, które robiłam cały dzień to tak dużo... A materiały? To nawet nie jest 2 zeta za godzinę roboty ![]() Mój tata ma firmę, no i oczywiście udzielił mi kilku rad ![]() Jeśli przykładowo chcę zarabiać 100% na towarze, to do uzyskanego wyniku dodaję 100%- to jest cena hurtowa. Cena detaliczna- dodać jeszcze około 46%. I ja właśnie tak liczę sobie ceny moich wyrobów, a potem odpowiednio zaokrąglam, do 10, 15, 20 zł. Przykładowo- koszt prostych kolczyków wynosi 2 zł. Po tych obliczeniach w detalu będzie około 8,5 zł. Dużo?
Edytowane przez Maggie_90 Czas edycji: 2006-10-26 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
mozecie powiedziec ile tenm komplecik kosztowal z muszla? bo ja dzisaj jestem w wojnie z google
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Karolina - tu masz całą galerię: http://www.pakamera.pl/shop.php?userid=104115 .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||
Wtajemniczenie
|
Ta dziewczyna chyba pokazuje ta "muszlową" bizuterię na forum gazetowym jak się nie mylę? Ja też bym raczej nie założyła ale robota fantastyczna. Wiem że np. w Niemczech baaardzo cenią rękodzieło i tam to pewnie by kupili nawet za 500 PLN.
![]() EDIT: Jeśli chodzi o ta sama osobę to na gazetowym tez jej mówili że za mało się ceni. ![]() Spójrzcie na to:http://www.pakamera.pl/naszyjniki-sp...e-nr115240.htm ![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
To już nawet nie o to chodzi, czy się napracuje czy tez nie... Ona jest w tym po prostu świetna. Mnie się wydaje, ze za każdą rzecz którą zrobi powinna doliczać 20 zł za precyzję i umiejętności
![]() I jestem pewna, że jest to bizuteria "w stylu" masy osób... no ale oczywiście u nas tak jest, że albo nie chcą nic płacić albo przepłacają oO u mnie nie chcą nic kupować, jeśli nei równam cen w górę [co często znaczy potrojenie oczekiwanej przeze mnie sumy :P ]. I tak najsympatyczniej i najmilej [w kwestii nie babrania się z urzędem i ludźmi, którzy nie chcą płacić] jest sprzedawać chyba wśród znajomych.
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Niesamowity efekt, calkiem nie w moim stylu, ale jej prace sa przepiekne.
A ja sie smialam widzac narzedzia do robienia tego w empiku, bo nie spodziewalam sie ze takie cudenka mozna robic. Na opakowaniu za przyklad sluzyla jakas *******a, ktora w ogole nie oddawala uroku tych "sprezynek". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
mi sie te jej "platane" prace bardzo nie podobaja.
ale te juz tak: http://www.pakamera.pl/bransoletki-k...a-nr117917.htm http://www.pakamera.pl/kolczyki-miod...2-nr117766.htm i jak juz przy nich jestem, to mam pytanie: jak zrobic takie koraliki? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.