![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Seks z nieznajomym?!
Może zostanę tu zakrzyczana, ale nie podoba mi się pomysł uprawiania seksu z nieznajomym, niepotrafiłabym czegoś takiego zrobić. Nie wydaje mi się to właściwe - poprostu moja dewiza brzmi kocham się tylko kiedy kocham i tyle. Nie potępiam jednak kobiet, które mają inne podejście do tej kwestii (o ile są pełnoletnie, lub na tyle dojrzałe emocjonalnie, ze wiedzą co robią). Zgadzam się z Martiną@
Cytat:
Uważam, że.... a sypianie z obcą osobą i to nie zależnie od tego, czy chodzi tu o męzczyzne czy o kobietę nie sprawia, ze ta osoba zyskuje w moich oczach, a nawet wrecz przeciwnie jeśli trakuje seks bardzo lekko może stracić.
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
A mnie sie nie wydaje zeby pojawila sie tu choc jedna odwazna i napisala ,spie co sobote z innym facetem bo lubie sex
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
A mnie sie nie podoba operowaniem "brak szacunku do siebie". A szacunek do swoich potrzeb? Znowu wiekszość pisze tak, jakby tylko facet miał potrzeby i musiał je wyładowywac na "naiwnych". I nie pisze z mysla o tych biednych dziewczynkach nastoletnich, które wczoraj odkryły seks i praktykują go z kolegami na dyskotekach, ale o dojrzałych i świadomych swych potrzeb kobietach.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Tylko to jest tak ze kobiety po tych przygodach nie mowia na facetow"alez on jest łatwy,co za szmacisko" a ci faceci owszem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Bess, jak to nie mówią? Ja mówię - oczywiście, w żartach - moim kolegom, jeśli "nie szanują siebie" i sypiają z kim popadnie
![]() Z reszta ludzie są okrutni i zawsze, w każdej sytuacji można być narażonym na złe słowa - czy wobec tego mamy sobie zabraniac wszystkiego? Bo ja nie zamierzam.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
heh no wiem ,w sumie tez 2 razy uzylam zwrotu ty "meska dzi..."
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Co żadnej sie nie zdarzyło takie coś?
![]() Wstyd się przyznać prawda? ![]() To która będzie pierwsza, może ja w takim razie ![]() Miałam jedną taką przygodę, nie było to na pierwszym spotkaniu, ale powiedzmy po zdecydowanie za krótkim czasie. Co mogę powiedzieć, przed wszyskim, że poniosły mnie emocje i to się po prostu stało.. ![]() To że facet i tak okazał się idotą to już inna bajka. ![]() Generalnie uważam, że każda kobieta może robić jak jej się podoba, daleka jestem od potępiania czegoś takiego.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
......
![]() Edytowane przez bess Czas edycji: 2006-10-28 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Jeśli można dorzucę swoje 5 groszy do tej dyskusji. Raz w życiu zdarzyło mi się uprawianie seksu z dziewczyną poznaną parę godzin wcześniej. To był bardzo miły, wakacyjny wieczór, dużo śmiechu, trochę alkoholu, romantyczny spacer po plaży... aż nagle siedzieliśmy na ławce wtuleni w siebie i namiętnie całowaliśmy się. Oboje byliśmy, jak to się teraz ładnie mówi "singlami" więc nie stało nic na przeszkodzie, żeby posunąć się dalej. Oboje bardzo tego pragnęliśmy i cieszę się, że nie powstrzymało nas przed tym jakieś przekonanie, że jest to niemoralne, albo że utracimy szacunek do siebie. Na drugi dzień spotkaliśmy się znowu i także skończyło się to seksem. Mieszkamy dość daleko od siebie i nie zostaliśmy parą ale do dziś się przyjaźnimy. Często wspominamy tamten wieczór, zresztą pierwszy raz kochałem się z dziewczyną w miejscu publicznym ![]() Oczywiście nie popieram przypadkowego seksu co tydzień z inną osobą, choć to też jest sprawa indywidualna każdej osoby. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O ,że to nie musi być tak,że ona jemu dała siebie. Może ona sobie jego wzieła? ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
jak napisalam wedlug mnie rownouprawnienie to rownouprawnienie nie oznacza ze mam robic to samo co facet.. zarowno kobieta ktora decyduje die na taki wybryk jak i facet nie szanuja siebie... i zarowno facet jak i kobieta traci w moich oczach a nie tylko kobieta... mysle ze zadna z dziewczyn nie myslala by powaznie przyszlosciowa czy związkowo na faceta ktory puszcza sie na imprezach nie wiedzac nawet z kim.....
jak ktos siebie nie uszanuje to nikt go nie uszanuje... a co do potrzeb... to bardzo prozne myslenie im zdaniem.. jak by czlowiek zyl aby wlasnymi potrzebami nie liczac sie z innymi ludzi a chozby tymi bliskimi... to swiat nie mial by sensu... zony by zdradzaly mezow i na odwrot za kazdym razem nie kryjac sie bo jedno np ma mniejszy temperament wydawali by kase na co chca a dzieci glodowaly bo przeciez maja potrzebe wyjazdu na wycieczke badz przerzucenia kasy na glupoty... potrzeby to jedna sprawa a rozum to druga po to sie go ma by moc rozroznic to co wazne to co mniej wazne a to co dobre a to co zle.. z punktu widzenia wszystko ma dobre i zle strony zalezy po ktorej staniemy... ale cialo to indywidualna sprawa i moim zdaniem dosc powazna decydujac sie z kims na sex powinna to byc osoba ktorej ufamy znamy czujemy cos do niej .. chyba ze ktos cialo rowna z rzecza z supermarkietu .. to moje zdanie uwazam ze obecnie sex jest przereklamowany zbyt mocno stad dzieja sie te wszystkie rzeczy niby rownouprawnienie teraz orkeslane jest jak szal kobiet " moge robic co chce musze nadrobic tyle tysiecy lat ktore nic nie moglam" bez sensu...
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Nigdy nie uprawiałam seksu z nieznajomym,ale nie mówię,że nigdy tego nie zrobię,bo życie pisze różne scenariusze.Nie kręci mnie to,nie dlatego,ze seks łączę tylko z miłością,bo uważam,że seks bez uczucia też może być czymś fajnym,tylko że za bardzo szanuję moje ciało,zeby wystawiać je pierwszemu lepszemu.U mnie mężczyzna musi sobie zasłużyć na to,żeby mnie mieć.
Nie potępiam natomiast kobiet,które coś takiego praktykują,o ile robią to z klasą.Znałam kiedyś 2 dziewczyny,które lubiły od czasu do czasu zabawić się w ten sposób-z tym,że jedna robiła to bez większego zamieszania i nigdy nie patrzyłam na nią przez pryzmat przypadkowgo seksu,to druga opowiadała ze szczegółami swoje kontakty seksualne w ubikacjach,samochodach i na plażach,martwiąc się za każdym razem,czy nie zaszła w ciążę,bo antykoncepcją z reguły nie zawracała sobie głowy.Dodam,ze po pewnym czasie wszyscy z obrzydzeniem wysłuchiwali jej historyjek i przylgnęła do niej etykieta puszczalskiej. A propo emancypacji-obrzydza mnie w tym samym stopniu facet jak i kobieta spółkujący w ubikacji na dyskotece,pijany faceti pijana kobieta.Nigdy też nie podniecali mnie faceci w typie macho-"ile to ja kobiet nie miałem"-znam też meżczyzn,którym taka postawa wcale nie imponuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ktore?? gdzie?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla przykładu podam Ci pewną panią J. która natrętnie wysyłała mojemu Partnerowi smsy zbyt spoufałe i bardzo chciała się z nim przespać więdząc że nie jest sam - TYLKO przespać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
mojemy zonatemu koledze tez znajoma z pracy(mezatka)takie wysylala.No nieraz to sie rzuca na mózg:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pani J. nie wierze w to ze jej TYLKO o to chodzilo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Hmmm wiesz - bądźmy realistkami. Kobieta która ma pod 40stkę i troje dzieci raczej nie znajdzie mężczyzny do stałego związku. Mam taką znajomą i wiem jak trudno jest znaleźć faceta który zaakceptuje taką sytuację.
Co do pani J. to nie uwierzę, że chciała czegoś więcej po 2 dniach znajomości z moim P. Traf chciał, że P. i owa pani mają wspólną znajomą, która dała jej numer (za pozwoleniem P. - który teraz tegop żałuje). Owa pani J. zgodę na danie numeru potraktowała jako przyzwoleine na sex ![]() ![]()
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się w pełni ![]() Jest różnica, kiedy kobieta przykładowo będąc sama spała z 5 mężczyznami (nie zawsze musi być to ktoś całkowicie nieznajomy, powiedzmy ktoś, kogo zna się krótko), a kiedy kobieta współżyje w każdy weekend z 3 różnymi panami.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie tak jak pani J. to próbowała zrobić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
zdarzyc sie moze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pani co ma 3 dzieci z tym samym facetem?? to musiala byc swiadoma decyzja. przecietnie ciaza trwa 9 miesiecy to wszystko razy 3 plus jeszcze okres minimalnej przerwy miedzy jedna a druga, daje w podsumowaniu minimum trzy lata, w czasie ktorego pani sie decyduje na nastepne potomstwo.... tzn ze ma czas i dobra okazje aby poznac swojego partnera i nagle ni z gruszki i z pietruszki on sie zmienia (nagle z dnia na dzien) o 180st i ona ucieka z dziecmi... no powiedzialabym ze ktos tu czegos nie przemyslal... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Ja osobiśćie mysle ze seks z nieznajomym może byc czymś naprawde fajnym. Jężeli czujesz do kogoś nieznajomego pociag sexua tak silny to mysle ze warto spróbowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Historii mojej znajomej opowiadać nie będe, gdyż nie mam takiego upoważnienia jednak uwierz, że takie sytuacje się zdarzają. I co ma zrobić taka kobieta?? Żyć w celibacie?? A szans na kolejny związek praktycznie nie ma.
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
a ja sie nie zgadzam ze nie ma szans,skoro wszystko moze sie przytrafic moze spotkac tez milosc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Wiesz Bess - moja znajoma mimo wszystko liczy że jej się jakoś to życie poukłada (jest przed 40). Jednak żadko trafia się facet który chce założyć rodzinę z kobietą mającą troje dzieci - i wziąść za nich poniekąd odpowiedzialność.
Nie twierdzę, że uprawia ona sex z zupełnie nieznajomym. Jednak jej związki (jeśli można je tak nazwać) są krótkie (z mężczyznami poznanymi jakiś czas temu), gdyż faceci boją się, że sprawy zajdą za daleko.
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie a skoro pozwala sobie na takie przelotne romanse to tym bardziej nie znajdzie ..
No moze tez znalezc jak juz bedzie miala dorosle dzieci.Moja babcia znalazla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam mozliwosc "skozystania" z takiej opcji. Ale niestety badz stety nie potrafie isc z zupelnie obycym mi facetem isc do lozka. Chociazby tak jak pisala vretka z powodu chorob. Niestety ale nikomu nie ufam, nawet sobie, a tym bardziej gumkom ![]() Sama znam pare dziewczyn, ktore potrafia isc do lozka z dopieroco poznanym kolesiem. Przykladem moze byc moja siostra cioteczna. Ale z tego co wiem to miala tylko jeden taki wybryk i niezly stres potem, bo jej sie okres spoznial prawie 2 miechy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A odnośnie kwestii pozwalania. Wiesz - myślę, też że czasami jej tak jest lepiej, łatwiej. Ona boi się reakcji dzieci i mimo iż chciałaby mieć nowy związek to sama tego w pewnym stopniu nie dopuszcza. Jej partnerami są zazwyczaj panowie rozwodnicy. Też z pogmatwanym życiem. Takie pokręcenie z poplątaniem. Może dajmy już kobiecie spokój bo ją pewnie czkawka męczy ![]() W każdym razie swoje zdanie wyrażam w ten sposób. Nie potępiam tego typu zachowania. Mam oczywiście na myśli kobiety dojrzałe, wiedzące co robią. Nie uważam aby się nie szanowały. Jednak powinny zachowywać pewne granice!! Jakie - to już chyba każda z Was wie ![]() Ja sama takich przygód nie miałam i nie zamierzam. Ale jakie mi życie zgotuje los.. tego do końca pewna być nie mogę ![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie popieram tego tylko i wylacznie w przypadkach, gdy kobieta jest w stalym zwiazku, albo w stalym zwiazku jest jej wybranek a ona o tym wie. Takze zle jest jak kobieta pragnie w ten sposób znalezc partnera na stałe, nie tedy droga ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.