|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem? | |||
Tak, wciąż borykam się z tym problemem... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
820 | 91,72% |
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie! ![]() |
31 | 3,47% |
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam ![]() |
35 | 3,91% |
A co to jest cellulit? |
8 | 0,89% |
Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Re: callanetics i callulit
Myślicie, że "poprawi" mi się figura po callaneticsie(chodzi mi o wyszczuplenie i podniesienie pośladków)? Jak już pisałam ćwiczę ok 45 minut dziennie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Re: callanetics i callulit
Moja trenerka na siłowni powiedziała, ze Callanetics jest niedobry dla mięśni, ponieważ z tego co pamietam (kiedyś miałam taśmę z ćwiczeniami callaneticsu)te setki powtórzeń męczą mięśnie. Zdecydowanie za to pochwaliła aerobic.
![]()
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
cellulit again
czy słyszałyście nowy "cud" na cellulit "CELLASENE"? to tabletki podobno rewelacyjne ktore "redukuja zdecydowanie cellulit i zmniejszaja obwod uda o ok. 3cm". nie wiem ile w tym prawdy, chetnie bym sie przekonala, ale jak narazie cena mnie odstrasza -187zl za 40 kapsulek. moze ktoras z was juz to zaczela stosowac i moze podzielic sie spostrzezeniami?
pozdro! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Re: cellulit again
Ja też chętnie bym się przekonała, ale troche szkoda mi kasy na eksperymentowanie... Zwłaszcza, że kiedyś łykałam inny cudowny środek na tę przypadłość i niestety nie pomógł (czyli pieniążki poszły w błoto).
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Ojjj, mnie by raczej interesowało te 3 cm mniej w udzie
![]() i choć nie bardzo w to wierzę, podciągam wątek i czekam z niecierpliwością ![]()
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Dostała te tabletki od mężą i właśnie jestem w trakcie kuracji. Po zakończeniu podzielę się spostrzeżeniami.
Pa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
drozdze a cellulit
Nie wiem czy ktoras z Was widziala ten watek na gazeta.pl (forum
Uroda)? Ale zalozycielka tego watku napisala, ze pila drozdze z mlekiem codziennie rano (na czczo) i po dwoch tygodniach zmniejszyl sie jej cellulit. Oczywiscie pila je na poprawe cery i wlosow ale przy okazji pomoglo to na cellulit. Zdania dziewczyn na Urodzie sa podzielone ale wiele sprobowalo.. ja tez. I faktycznie z dnia na dzien zaczelo mi wychodzic mniej wlosow.. ale nagle wyskoczyly pryszcze- podobno to efekt oczyszczania orgaznizmu.. ale cellulit sie nie zmniejszyl. Pisze to po to zeby pogadac z Wami na temat drozdzy i tej metody (ja pilam tylko 2 tygodnie, moze za malo?). Moze jednym pomaga a innym nie? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Re: drozdze a cellulit
Nineczko, a po jakim czasie wyskoczyły Ci te pryszcze?
ja piję właśnie od dwóch tygodni i wczoraj wyskoczyl mi jeden malutki, ale to chyba dlatego że nie mogłam sie powstryzmać i coś tam wczoraj cisnęłam w tym miejscu ![]() też słyszałam że wysyp pryszczy może mieć związek z oczyszczaniem organizmu ale takie opinie dotyczyły zwykle kuracji bratkiem. Kilka lat temu sama zaczęłam pić bratka, ale po kilku dniach tak mnie obsypało że przerwałam kurację i nigdy juz do niej nie wróciłam, po prostu boję sie na samo wspomnienie wulkanów.
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Po okolo 5, 6 dniach nagle pojawily sie pryszcze i to dosc sporo. Nawet
na policzkach jakies sie pojawily a tam nigdy nie mialam zadnych krost. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Ojejku, to faktycznie...
a przerwałaś kurację? zastanawiam się, czy ewentualnie zniknęły prędko przy dalszym piciu. U mnie na szczęście już 2 tygodnie i żadnych wulkaników. Przejrzałam wczoraj wspomniany przez Ciebie wątek na forum urody w GW, hm, jakoś ciężko mi uwierzyć, że dziewczynom zniknął od picia drożdż cellulit...
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Ja piję drożdże zalane wrzątkiem z lyżką miodu od ok. 2 tygodni. Teraz rzeczywiście mnie trochę wypryszczylo, ale to i tak mi się czasem przytrafialo więc zaciskam zęby i piję nadal. Dla mnie napój jest WSTRĘTNY, ale zauważylam że z każdym dniem bardziej się do niego przyzwyczajam. Zamierzam być dzielna. Piję je na noc i pierwszego dnia prawie nie spalam - mialam wrażenie że drożdże mi buszują po żolądku i caly czas mi się odbijalo. Po tym czasie zauważylam ,że mam trochę gladszą skórę (oczywiście między pryszczami hi...hi...). Co do cellulitu to za wcześnie.
Pozdawiam i caluje.
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
mam nadzieje ze wiecie, ze drozdze nalezy pic zabite? to znaczy ze musza byc zalane wrzatkiem. inaczej wyzeraja z organizmu witamine H (biotyne z grupy B), i wtedy pojawia sie wysyp pryszczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
wiemy, wiemy
![]() dzięki za troskę ![]()
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie miejcie mi za złe, ale chciałam wam coś polecić jednocześnie trochę się pochwalić. Gdy ważyłam 66 kg (jakieś pół roku temu)miałam celulit 3-go stopnia (teraz ważę 62kg). Zaczęłam ćwiczyć najpierw 2 x aż w końcu 4 x w tygodniu w klubie fitnes i smaruję się nadal kremem Norel na celulit + rozstępy. Teraz jak porządnie ścisnę udo to może gdzieniegdzie jest celulit ale naprawdę niewiele. Polecam zacznijcie porządnie ćwiczyć i smarować się, no i oczywiście ograniczyć jedzenie szczególnie słodyczy i tłustości. Całuję gorąco i trzymam kciuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
cellullit w dolnej części pośladków
Czy na cellulit 1szego stopnia (ten widoczny tylko po napięciu mięśni pośladków) dobre są ćwiczenia poprawiające kształt pośladków? Co można jeszcze do tego dorzucić? Może być bieganie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Re: cellullit w dolnej części pośladków
kazdy rodzaj cwiczen i ruchu jest lekarstwem na cellulit
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Znalazlam cos co mi pomoglo usunac cellulit
Mozliwe ze juz bylo o tym pisane na wizazu albo ktoras z Was juz tego uzywala ale ja kupilam ok miesiac temu w aptece za chyba ok 120zl Błoto Fanghi D'Alghe, Phyto Sintesi (to chyba firma). Wlasciwie to byl caly zestaw: bloto, pedzel, folia i krem ktory uzywa sie po zmyciu blota. Mi naprawde pomoglo. starczylo na ok 10uzyc (uda, posladki, brzuch). Mysle ze gdybym kupila jeszcze jeden zestaw to nic po cellulicie by nie zostalo,jest teraz minimalny, gdy scisne skore to ledno widac male grudeczki, w niektorych miejscach wogole nie ma ich. A ten krem mysle ze jest lepszy od wszystkich ktore mozna kupic w sklepach. tak bardzo poprawia krazenie ze az rozowe i cieple nogi mialam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Znalazlam cos co mi pomoglo usunac cellulit
Mozliwe ze juz bylo o tym pisane na wizazu albo ktoras z Was juz tego uzywala ale ja kupilam ok miesiac temu w aptece za chyba ok 120zl Błoto Fanghi D'Alghe, Phyto Sintesi (to chyba firma). Wlasciwie to byl caly zestaw: bloto, pedzel, folia i krem ktory uzywa sie po zmyciu blota. Mi naprawde pomoglo. starczylo na ok 10uzyc (uda, posladki, brzuch). Mysle ze gdybym kupila jeszcze jeden zestaw to nic po cellulicie by nie zostalo,jest teraz minimalny, gdy scisne skore to ledno widac male grudeczki, w niektorych miejscach wogole nie ma ich. A ten krem mysle ze jest lepszy od wszystkich ktore mozna kupic w sklepach. tak bardzo poprawia krazenie ze az rozowe i cieple nogi mialam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Re: Znalazlam cos co mi pomoglo usunac cellulit
Ho ho ho! No to muszę wypróbować to cudo koniecznie
![]()
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Ja też! Ja też!
![]() Dzięki za info ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
![]() ![]()
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
mam nadzieje ze Wam tez pomoze-a jak nie to nie obwiniajcie mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
A ile kosztuje ten "cudotwórca" ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
ok 120zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem stadium cellulitu i jego latwosc usuniecia za pomoca kosmetologi to kwestia indywidualna i lepiej sie nie napalac na to ze bez wysilku bedziemy mialy uda modelek... Oczywiscie masaze, algi itd to tylko 'wspomagacze' najwazniejsze sa cwiczenia.
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny napiszcie czy Wam też pomogło proszę!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
a czy mozna taki "zabieg" z folia stosowac gdy ma sie niewioelkie problemy z naczynkami na lydkach? bo slyszalam ze to moze tylko powiekszyc problem..
pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
A schudłaś też po tym troszkę? Czy tylko cellulit zniknął?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Dieta przy walce z cellulitem
Mam problem. Staram sie zwalczyć uciażliwy cellulit i zrzucic około 5 kilo, które nagromadziły sie w biodrach, pupie i udach. Jak na razie jeżdżę konno i staram się odżywiać lepiej. Niestety nie mam absolutnie zielonego pojęcia co mam jeść. Wiem, że mam jeść duzo warzyw, mało tłuszczu i soli i pić duzo wody. Jednak sprawa wyglada nieco inaczej. Ja nie mam u isbie kuchni, obiady jem u babci, a jak wiadomo babcia gotuje tłusto i po staropolsku. Kocham jej kuchnie ale teraz stała sie ona moim wrogiem. Zazwyczaj zjadałam kanapki tylko z żółym serem, ponieważ mam na jego punkcie hopla. Wiem teraz, ż eżółty ser jest jedna z głównych przyczyn mojego rozpanoszonego cellulitu. Tylko, że teraz jak nie mam co na kanapkię połozyc, zwaracam sie do Was z pytaniem... Co kłasć na kanapkę? Przeciez muszę brać śniadanie do pracy a nie chcę żeby moja dieta była jednolita.
A znacie jakies fajne przepisy na sałatki, które mogłabym sobie robic u babci i pakować w słoiczek zeby wcinać sobie zamiast ciastek? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.