![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym by pachniał /-a? Wątek filmowy.
OOOO
![]() ![]() Rosemary...będzie mi sie kojarzyć już tylko z Marteczką ![]() ![]() Agentka Starling... Innocent Dr. Lecter...lawendą i czymś jadalnym. Królowa Margot...czyms bardzo cielesnym z dużą dawka piżma. Annie Hall...czystością. Sharon Stone...Scent. Holly Golightly...aldehydami. Amelia...Apres L'Ondee. Natasza Rostowa...konwaliami. Mrs. Robinson...Diva Ungaro. Malena...Femme. Heathcliff...czymś mrocznym z odrobiną czułości. Holly Hunter w "The piano"...Neblina YR. I moje propozycje: Mia Walles w "Pulp Fiction" Anna Karenina Patrick Bateman w "American Psycho" Ingrid Bergman jako Ilsa Lund Laszlo i Humphrey Bogart "Rick" w "Casablance" Edytowane przez Córka D'artagnana Czas edycji: 2007-05-03 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Mia Wallace to jak dla mnie Ultraviolet
Anna Karenina to klasyczny Chanel, albo 5, albo 19. Co do agentki Starling, w filmie Lecter powiedział, że używa ona L'Air du Temps, ale nie w danej chwili. Całkiem by do niej pasował ten zapach, trochę staroświecki i ponadczasowy, bo Clarice Starling nie sprawia wrażenia osoby goniącej za modą i raczej preferuje dobrze znaną, bezpieczną klasykę. Co do Holly Hunter, to idealnie pasuje do niej Anais Anais. Takie duszące, lekko przywiędłe kwiaty, idealnie współgrające z zakurzonymi stertami nut i muzyka klasyczną. A teraz pytanie: czym Waszym zdaniem mogłaby pachnieć aktorka Claire Danes (jest na moim avatarku)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi...niedopatrzyłam, wcześniej wymieniłaś szaloną Mia Wallace. Jej charakterystyczna fryzura, biała bluzka, nagie stopy, powolne kocie ruchy, chłodna elegancja ze szczyptą ekstrawagancji. Tak to mogą być tylko szypry. Jak powiedziałaś tak zrobiłaś ![]() ![]() ![]() Czym pachnie demoniczna Emmanuelle Seigner jako Mimi w "Gorzkich godach" i Nastassja Kinski w "Tess" Edytowane przez Córka D'artagnana Czas edycji: 2007-05-04 o 10:13 Powód: ;)zapom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tess pachnie eterycznym Diorissimo, Petite Cherie A. Goutal albo którąś z AA. Mimi - w fazie pierwszej, kiedy postrzegamy ją jako ofiarę pachnie czymś od CK, może One może Eternity. W fazie drugiej - Hypnotic Poison. A jakich perfum używa Hedra grana przez Jennifer Jason Leigh w "Sublokatorce? Jessica Lange jako Cora w "Listonosz zawsze dzwoni dwa razy"? Maria Bonnevie w mrocznej "Księdze Diny"? Franka Potente biegająca po Berlinie w "Biegnij Lola, biegnij"? Krucha Mia z "Diabolique" grana przez cudowną Isabelle Adjani? A nasza "Szamanka" A. Żuławskiego czyli Iwona Petry w stanie totalnego transu? Dorothy Vallens grana przez Isabellę Rossellini w "Blue Velvet" Lyncha? Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2007-05-04 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
bardzo wciągający i pobudzający wyobraxnię wątek! Garatuluje Wam pomysłowości !
![]() Ja niestety znam bardzo mało filmów ![]() Zapytam tylko - tak mi wlasnie przyszlo do glowy -a jak myslicie - czym pachniał Marlon Brando - w Ostatnim Tango w Paryzu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Polański nie był osowiały! On po prostu...się zamyślił! Inteligentnie mu patrzyło z gęby! ![]() Emmanuelle to była kocica w tym filmie, ale myślę, że inaczej pachniałaby na początku, kiedy jechała autobusem w tych białych trampkach, a inaczej potem, kiedy jej życie się "zagęściło". Na początku kojarzę ja jakoś tak trochę banalnie, kwiatowo, zwiewnie - była kelnerką, trochę kojarzę ja z zapachem smażonych potraw i dymem "knajpianym", ale przebija przez to coś swieżego, infantylnego trochę. Potem to już musi być jakieś "orgiastyczne", ciut wulgarne pachnidło plus zapach szminki i pudru. Cytat:
![]() Nie, Marlon to jest dla mnie jedno wielkie ciężkie seksualne piżmo, jakieś przydymione drewno, zioła, pot i alkohol. Bardzo ładnie to razem gra! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Czym pachnie Sigourney Weaver(jeżeli w ogole ) w filmie "Śmierć i dziewczyna".
Demi Moore w "Niemoralnej propozycji". Wydaje mi sie,że Marlon Brando w "Ostatnim Tangu w Paryżu" pachniał sobą, preferował raczej naturalne cielesne zapachy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam i będę monotematyczna
![]() Tim Roth jako Archibald Cunningham w "Rob Roy'u" powinien pachnieć Bouduoir'em Westwood. No pasuje mi jak ulał ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-03-28 o 17:41 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
na faceta nie mam pomysłu, ale zdjęcie Laury wygląda, jak jakaś reklama Angela
![]() P.S. A Milla Jovovich w 5 Elemencie to dla mnie Alien ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-10-02 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() A mnie do Laury pasuje - nie wiedzieć czemu - Dune ![]()
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Angel tez nie
![]() ![]() Za to Dune zajeżdża starą spróchniałą szafa wraz zawartością ![]()
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agentka Starling... - ? Dr. Lecter... może Baume du Doge (to przez te Włochy) Królowa Margot...- nie oglądałam ![]() Annie Hall... - nie znam Sharon Stone... Addict Pamela Anderson w "Żylecie" - Rush ![]() Holly Golightly...- Chanel no.5 Malena... czerwona D&G Heathcliff...- Encre Noire Holly Hunter w "The piano"...- Anais Anais pasuje Mia Walles w "Pulp Fiction" - ? Anna Karenina - Ambre Russe Mimi z "Gorzkich godów" - Pure Poison
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-10-02 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Jak pachnie kapitan Jack Sparrow?
Jak w tytule
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ender Czas edycji: 2010-08-03 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak pachnie kapitan Jack Sparrow?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Zakorzenienie
|
tu jest wątek na temat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=pachnia%B3a a Sparrow...może Musc Ravangeur ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Jakimiś tam przyprawami, solą morską? Phi. Pachnie rumem!
Na placu boju naturalnie pojawiają się dwaj zawodnicy: Idole de Lubin oraz Treasure Island. Okej niech będzie: zasuszona, bezalkoholowa wersja pirata pachnie Acqua di Sale Profumum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
Może wędzoną T4T
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo,trzeba będzie spróbować Treasure Island,bo Idole de Lubin to jakoś w opisach bardziej z dziką Afryką się kojarzy ![]() Kasiu,herbatą to bardziej pirat na emeryturze może pachnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Hm,też nie wąchałam,ale to chyba będzie pirat-kupiec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
grozi wypollizowaniem
|
na pewno pachnie Idole
![]() ![]()
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Skuszona powtarzającą się tu nazwą pobiegłam na wspólnozakupowy,niestety, już po rozbiórce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
old spicem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
o właśnie
![]() pirat w skórzanych buciorach, na drewnianym statku z przyprawami w ładowni, w wszystko to podlane dużą porcją rumu ![]() I bywa równie uroczy, jak i ulotny ![]()
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Eee tam, mój pachnie Black Afgano. (czuję, że mnie znielubicie za wyjaśnienie
![]() ![]()
![]() |
#59 |
skacze bryka i wiruje ...
|
Mi też się jedynie z Idolem kojarzy
![]()
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Mi tam niestety kojarzy się tylko z potem i dużą ilością gorzałki- niekoniecznie rumu- w wielu fazach przetrawiania.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.