|
|
#31 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Moja papierowa dłubanina
Postaram się pokazać kilka naszych kartek. Kiedy skończymy, będę miała więcej czasu.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne! nigdy nie widziałam takich ładnych kartek!
|
|
#33 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy nie miałabyś nic przeciwko temu, abym ciut zainspirowała się Twoim pomysłem? Cytat:
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Te dwie ostatnie kartki są śliczne. Skąd czerpiesz pomysły ? Jeśli z głowy to kłaniam się nisko
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
piękne
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Anett_ - podaj mi swojego maila, wyślę tę liniję, jest "przezroczysta", więc można ją drukować na dowolnym papierze, który będzie pasował do całości. Jako tło możesz wykorzystać papier ścierny, ale nie wiem, jak z przyklejaniem do niego elementów. CO do korzystania z projektów: personal use only ![]() bydgoszczanka - z pomysłami jest różnie. Często inspiracją dla mnie jest wzór na papierze, kształt otworu w kartce, osoba, dla której jest kartka i jej zainteresowania. Ta z owieczką była dla koleżanki, która zbiera owce, z kamerą - dla kolegi, który kręci filmy. Bardzo chciałam na jakiejś kartce zrobić pudełeczko z grzechoczącą zawartością, więc na 11 urodziny kuzynki zrobiłam takie z jej imieniem, a w środek wrzuciłam metalowe jedynki. A na tej kartce: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1162832723 była plamka, którą zakryłam naklejką - w ten sposób zaplanowałam, że kartka bedzie cała "złota". W internecie jest mnóstwo pomysłów, jedną z moich ulubionych stron jest www.docrafts.co.uk. Jak jestem w Anglii, to staram się zawsze kupić kilka magazynów kartkowych i scrapbookowych - pomysły tam są rewelacyjne (tylko żeby jeszcze w Polsce dostać takie materiały :/ ) |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Rzadko bywam na tym forum, ale chyba się to zmieni
, bo patrzy się na Wasze prace z prawdziwą przyjemnością Gail, Twoje kartki są naprawdę kunsztowne i piękne. Gratuluję zdolności i ciepliwości jak mniemam ![]() . |
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
poprostu twoje karteczki są fantastyczne
ja przy was dziewczyny to jestem totalne beztalencie ,
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Ma się rozumieć
Myślę o kartce dla TŻ, ale wykonam ją dopiero w wolnej chwili i przypływie weny twórczej
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
lullaby22, malakarolcia -
Anett_ - późniejszym wieczorem prześlę linijkę (będziesz musiała tylko przerobić ją na odpowiedni wiek ). Jeśli będziesz mieć więcej czasu do zrobienia kartki - możesz odpiłować główki od gwoździ i przyczepić je jakoś. Poszukam jeszcze u siebie zdjęć takich mini narzędzi i też prześlę, może się przydadzą.Dwie kolejne kartki nie-świąteczne, ale 15 minutowe . Pierwsza- dla dziadków z okazji rocznicy ślubu - kawałek koronki, guziki przyklejona na dwustronną taśmę klejącą, wydrukowany napis i serca podklejone na gąbki. Druga jest dla koleżanki studiującej historię sztuki i lubującej się w Dalim. Poszukałam w sieci jego obraz, wydrukowałam, a motyw róży skopiowałam kilkakrotnie, wycięłam i za pomocą gąbek zrobiłam naklejkę 3D.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne, wiele zyskujesz w moich oczach
zarcik
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Wspaniałe
pełen zachwyt dlaczego ja mam do wszystkiego słomiany zapał? Musze to zmienić...
|
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
Kazda kartka to cudenko!
She can kill with a smile She can wound with her eyes She can ruin your faith with her casual lies And she only reveals what she wants you to see She hides like a child But she's always a woman like me Zapraszam na bloga ![]() |
|
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
Gail, dziękuję za mail z przydatnymi pomocami
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma za co
Mam nadzieję, że się przyda ![]() aglaya, śnieżka_, Justin_14 - dzięki ![]() Cierpliwość? Raczej chęć wyładowania codziennego stresu ![]() Kolejna porcja kartek świątecznych - takie szyte na miarę
|
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
Lokalizacja: Mała Puszysta Planeta z Małymi Puszystymi Zwierzaczkami:D
|
bardzo ladne
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
Gail bardzo ładne
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Kartki są przepiękne .Masz kapitalne pomysy,dobry gust i piękną dyszę bo tylko tacy ludzie mogą robić takie piękne rzeczy.Gratuluję i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Karetczki są prześliczne!!!!!!!!!!!!!! !!
Jedne z ładniejszych jakie kiedykolwiek widziałam Zdradź mi jeszcze jak zrobiłaś te ostatnie kartki świąteczne
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne są te Twoje kartki
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Ojejku... Aż mi się głupio zrobiło... Dzięki dziewczyny
![]() Lawia - ostatnie kartki to gotowy komplet - tj. kartki z motywem + złota nitka. Dookoła tego motywu były kropeczki, które należało przedziurkować w odpowiedni sposób i przewlec przez dziurki nitkę. A że nie lubie robić wszystkiego tak jak w "przepisie" to nawlekłam jeszcze koraliki z zestawu biżuteryjnego z Empiku. Jak będę mieć więcej czasu to pobawię się jeszcze złotym pyłkiem lub złotym długopisem
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Kartki przepiekne, cudowne...brak mi słów...
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Efekt wieczornego seansu filmowego Trochę wyszywania, trochę tea bag folding.
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Z internetu
Tzn. najpierw zobaczyłam to w piśmie kartkowym i na podstawie tego zrobiłam pierwszą gwiazdkę. A teraz chciałam zrobić nowy wzór i znalazłam go tu: http://www.scrapbookscrapbook.com/te...tructions.htmlW skrócie: jest to technika składania wzoru z mniejszych, kwadratowych elementów zgiętych w odpowiedni sposób (trochę przypomina origami). Przygotowuje się kilka takich złożonych modułów, a następnie składa w całość. Wzory kwadratów do składania można znaleźć tu: http://www.teabagfolding.circleofcra...abagtiles.html |
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
Lokalizacja: Mała Puszysta Planeta z Małymi Puszystymi Zwierzaczkami:D
|
bardzo fajne
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Gail super
bardzo mi się podoba
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Gail dziekuje bardzo, od razu jak napisałam poszłam i zrobiłam jedna, zaraz przejrzę stronki od Ciebie.
Masz wielki talent i zręczność, dziękuje za pomoc
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo mi miło, że się podoba
Justin_14 nie zapomnij wkleić zdjęć swoich gwiazdek ![]() Właśnie skończona kartka urodzinowa dla fana The Beatles. W środku dokończenie życzeń z frontu - ... a wonderful birthday. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Papierowy zawrót głowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

,
zarcik