|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Etykiety na butelki
Elu, bardzo ładne te zawieszki. Ja juz postanowiłam, że zrobie zaproszenia, więc myślę że nie dam rady z zawieszkami czy etykietami. Mój TŻ raczej mi w tym nie pomoże - bo uważa sie za beztalencie plastyczne.
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
Nalepki na butelki tez ktos będzie musiał przykleić i postarać sie żeby wyszło równo i gładko.
Takie zawieszki nie są pracochłonne, ani nie wymagają plastycznych umiejętności. Na kartce-takiej na zaproszenia, wizytówki- A4 wydrukowałam teksty, potem nozyczkami, które tną we wzorki porozcinałam. Nakleiłam na ciut wiekszą karteczke innego koloru. W doczepianiu tasiemek pomagał mąż. No i robiłam to na raty
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
My kupilismy zawieszki na allegro bardzo eleganckie i w przyzwoitej cenie i wyszło nas taniej niz kupowanie naklejanych etykiet, które czasami kiepsko wyglądają jak taką butelkę da sie do lodówki to potem się niefajnie marszczą daje do nich linka, ale gdyby to było wbrew regulaminowi to prosze go usunąc
http://allegro.pl/item140826030_eleg...elna_ecry.html zreszta można poszperac na allegro bo wybór jest tam duży
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli zdecyduje sie na zaiweszki to etykietke na butelce zostawic orginalna?
Jak Wy zrobilyscie? Elu Ty mialas ladne butelki a jesli ma sie alkohol taki bardziej tradycyjny?
|
|
|
#35 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. No i do takiego alkoholu no name goscie moga sceptycznie podchodzić Ale jesli wódka jakas średnio półkowa i etykietka ok, to ja zawiesiłabym same zawieszki. A z zawieszkami idzie piorunem. My je przyczepialismy pod salą. Wyjelismy z samochodu wszystkie kartony i do kazdej banderolki kropla kleju i zawieszka. jak mąz zaniósł jednen karton to juz drugi był gotowy. Zawieszki przyklejajcie koniecznie do banderolki, wtedy małe szanse że wam podmienią alkohol. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odpowiedz
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
No ale jeśli naklei się swoją etykietkę to i tak na zakrętce może być napisane jaka to wódka. I jak z tym sobie poradzić
?
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;2989237]Na wesele siostry etykietki robiłam ja, nascie lat temu
doszłam do perfekcji w rysowaniu pary młodej, poźniej tylko ksero.A na swoje... nie znalazłam fajnych etykietek naklejanych. Poza tym etykietka wódki była elegancka, więc po co ja zaklejać. Zrobiłam zawieszki:[/quote] Bardzo fajne ... ciekawy, orginalny pomysł. A może zaproponujecie kilka fajnych wierszyków, sentencji które można umieścić na zawieszkach..
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
nom mam podobny problem , w ogole nasze butleki sa trudne do oklejenia zeby to ladnie wygladalo.
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Z tymi nakrętkami to można sobie poradzić w ten sposób, że można kupić tzw. akcyzę małżeńską - czyli taką wąską naklejkę z wizerunkiem obrączek, Pary Młodej, i nakleja się to na akcyzę alkoholową - część nakrętki jest zakryta.
My kupiliśmy 20 szt. tych akcyz, żeby było "na wejście"
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
przepraszam, że zapytam, ale jaka to róznica, jaka będzie wódka na weselu? czy są jakieś standardy o których nie wiem ?
Myślę, że goście nie przychodza na wesele, by z kazdej strony ogladać butelki od wódki
|
|
#42 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też sie własnie zastanawiam po co zaklejać etykietki. Przecież Sobieski, Bols czy inne tego typu wódki nie są wcale złe i uważam że zaklejanie ich etykietkami jest po prostu strata czasu. My kupujemy Bolsa i będą tylko zawieszki. |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
my również mieliśmy tylko zawieszki, butelki były ok. i nie widziałam sensu, żeby je dodatkowo zaklejać. Zawieszki ręcznie robione zamówiłam na allegro, wykonanie i ogólnie wygląd świetny. Dodam tylko, że po naszych zawieszkach nie było ani śladu - okazało się że tak się gościom spodobały że zabierali sobie na pamiątkę
![]() ponadto uważam że jeżeli chodzi o etykiety, to wybór jest ograniczony(chyba że cienko szukałam ) - albo jakaś para na tle, albo gołąbki, czy też obrączki...chyba jednak z zawieszkami jest większy wybór bez nachalności typowych motywów weselnych. W każdym bądź razie szukałam dyskretnej elegancji w kolorach, które pasowałyby do wystroju sali - i trafiłam idealnie.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
U mnie na weselu butelki miałam zaklejone etykietkami a na winie miałam zawieszki. Z tymi etykietkami to nie było tak że były brzydkie czy coś w tym stylu ale po prostu miały mieć charakter weselny - wódkę zwyczajnie wyglądającą można sobie kupić w sklepie a tu gościom serwuje się wódkę może i pospolitą ale wyglądającą inaczej
Na wino zrobiłam sama zawieszki - nie znalazłam żadnych etykiet naklejanych na wino weselne. Zawieszki też szły jako pamiątki po weselu
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zawieszki Na Wódkę Weselną
Czy te zawieszki nie beda przeszkadzac przy nalewaniu? To ruchome chyba jest. A co myslicie o tym ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich po bardzo długiej przerwie.
Jeśli chodzi o to czy przeszkadzają - to powiem że wcale. Robiłam zawieszki na wesele siotry - a potem też dla brata. Wszystkim się ten pomysł podobał. Nalewając alkohol przytrzymywali sobie ręką jeśli było trzeba. Pozdrawiam wszystkich /AGA P.S. Kartki, zaproszenia, zawieszki - ręcznie robione (jak na zdjęciach). Jeśli ktoś byłby zainteresowany zakupem to piszcie: agamich5@o2.pl |
|
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
super te twoje zawieszki i zaproszenia
)) gratuluje, zazdroszcze talentu i podziwiam
|
|
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasze wesele było w kolorystyce złoto-kremowo-brązowo-zielonej. Kupiliśmy więc 2 opakowania Rafii (za całe 6zł), jedno zielone, drugie naturalne. Długie źdźbła rafii zginaliśmy na krótsze, i okręcaliśmy szyjkę butelki. Rafia jest woskowa w dotyku, i nie ześlizgiwała się nawet z tak beznadziejnych szyjek jak ma Soplica. Do tego doszły wydrukowane przywieszki z naszymi imionami.
Szyjki butelek z winem były okręcone ogranzynową tasiemką, zawiązaną na kokardkę.
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
Przy tej cenie nie opłaca się samemu robić
wyliczyłam jak by zakupić materiały do roboty to nie wyjdzie taniej niż za gotowe a to już tuż tuż ja chyba skorzystam wycięta reklama Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-11-10 o 17:10 Powód: wycięta reklama |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Trochę mi to pod reklamę podpada. Mimo wszystko, zawieszki do których link podajesz średnio mi się podobają.
A czy taniej - nie wiem. Mnie zrobienie ponad 100 zawieszek kosztowało około 15 złotych: opakowanie Rafii - 6zł dekoracyjny papier - 2 x 3zł złoty sznurek - 3zł za 10m Wykorzystałam też kilka tasiemek i materiałów które plątały sie po mieszkaniu .
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
załatwione
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Zawieszki Na Wódkę Weselną
Dziewczyny co myślicie o takich zawieszkach na butelki ?
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
hej, szukam programu komputerowego, który by mi pomógł w zrobieniu zawieszek(karteczek). Chodzi mi o drokowanie kilku takich samych wzorów na jednej kartce, rombów, w środku każdego tekst. Dzięki z góry i pozdrawiam
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Śmieszne są
, podobne ozdoby widziałam na szampanówkach/kieliszkach dla Młodej Pary, tyle, że Panna Młoda miała doczepioną do szkła miniaturkę welonu
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Są świetne. Tyle że zrobienie ich samemu na wszystkie butelki (ja nie chciałam przekładać):
![]() Pozostaje kupić. A ja wolałam się tym sama zająć.
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
zawieszki na alkohol
Witam serdecznie
co sądzicie p takich zawieszkach na alkohol? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zawoeszki na alkohol
najbardziej podoba mi się :
5 , 3 , 4
|
|
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zawieszki na wódkę weselną
Ja jeszcze nie wiem czy będę kupować czy robić sama zawieszki, wódka będzie chyba Wyborowa ale na 100% nie zamierzam jej obklejac dodatkowymi etykietami, tylko na główkę zawieszka. Coś w tym stylu jak na zdjęciach ponizej.To musi być estetyczne a zarazem pasować do wystroju sali i oczywiście okoliczności.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zawieszki na wódkę weselną
Ja zrezygnowałam z kupna zawieszek i postanowiliśmy zrobić je sami na zasadzie książeczki z toastami i przyśpiewkami typu "ona temu winna" "sto lat "itp przynajmniej jest to zabawne i nie oklepane pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

-8 -9 -10 -11 -12 -13 -14 -15

Przecież Sobieski, Bols czy inne tego typu wódki nie są wcale złe i uważam że zaklejanie ich etykietkami jest po prostu strata czasu. My kupujemy Bolsa i będą tylko zawieszki.