|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Słowacja- gorące źródła
cz.mamba
Dziękuję ,właśnie zaczęło znów padać, aprognozy coraz gorsze oj, chyba sweterki sie przydadzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak wrócicie to napiszcie proszę o waszym pobycie, chcemy z mężem we wrześniu na tydzień się wybrać i na razie szukamy gdzie by się przytulić
![]()
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszędzie blisko!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy ma ktos moze jakis nr telefonu lub email do kogos, kto wynajmuje pokoje, domki lub miejsce pod namiot we Vrbov-ie? Bardzo prosze o pomoc, bo chcemy za tydzien tam jechac, ale nie wiemy do kogo ![]() P.S. Jakies tanie noclegi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
witam, za tydzien wybieram sie wraz z TZ do liptovskiego mikulasa, moze jest ktos kto tam byyl i napisze cos ciekawegi o tej miejscowosci, co jest warte zwiedzenia w okolicy, jak wygladaja ceny art spozywczych, obiadow itp. oraz poda jakies namiary na nocleg.
![]()
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() L. Mikulasz to mala miescinka, z bardzo fajnym rynkiem, przy ktorym znajduje sie kilka sklepow, restauracji i duzych kawiarenek, radze zagladnac do Hypernowej na zakupy. Tam tez zostawic auto bo parking jest darmowy, a w innych miejscach musisz zaplacic. Jest kilka fajnych sklepow z tanimi ciuchami jeszcze przed rynkiem idac w gore od Hyprnovej. CENY: Obiad dla dwoch osob to wydatek okolo 330 koron. [np. kurczak + frytki, ryba + frytki i napoje ] Za wode mineralna mala Bonaqua zaplacisz kolo 20 koron za wieksza kolo 30. Za cole okolo 40 koron. Za nalesniki 35 koron, tyle samo za hot-doga czy zapiekanke. Frytki kolo 25 koron. Za schabowego, albo wyprazany ser kolo 60-70 koron. Radze sprobowac rowniez langosza za okolo 40 koron. Odpowiedzi o noclegu i okolicy znajdziesz w tym watku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
dzieki za informacje, czyli wychodzi na to ze nie jest tam drogo.
![]()
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ten watek spadl mi jakz nieba!!
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
a byla ktoras z Was w Aquacity w Popradzie? prawdopodobnie zostane tam wyciagnieta przez TZa i znajomych na weekend i nie wiem czego sie spodziewac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Ja najczesciej jezdze do Oravic, nie jest to jakis duzy osrodek, ale na wypad jedno, góra 2 dniowy fajna sprawa. No i wode wymieniaja dzien w dzien i jest bardzo czysto, w innych wiekszych miejscach roznie z tym bywalo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
no wiec wrocilam z Aquacity w Popradzie http://www.aquacity.sk/default.aspx
przyjemnie bylo. ceny troche wysokie, ale warunki bardzo ok. na poczatku wielkim minusem byl dla mnie brak oznakowan gdzie do czego isc (ciezko bylo trafic), ale juz drugiego dnia wiedzialam dokladnie gdzie co jest ![]() woda czysta, aczkolwiek troche smierdzi chlorem czy czyms tam (podobno jest niechlorowana ![]() ![]() ze slowackich "specjalow" bardzo smakowaly mi mini wafelki ryzowe o smaku cebulowym, czosnkowym albo bekonowym. pycha. u nas takich nie ma :/ no i oczywiscie warto zaopatrzyc sie w alkohole (nie tylko piwa). my przywiezlismy sobie Absynt i Becherovke sporo tansza niz u nas. aha i w te alkohol radze zaopatrywac sie w przygranicznych sklepikach, bo z tego co zauwazylismy wiekszosc jest tansza niz w slowackich Kauflandach czy Hypernovach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Baseny termalne na Słowacji-Besenova,Oravice,Liptovsk i Mikulas i inne,wątek zbiorczy
Chciałam się wybrać w styczniu lub lutym na Słowację do Oravicy i mam pytanie, czy ktoś tam był i może opisać, jak tam jest?? Chciałam jechać z 6-letnim dzieckiem (nie wiem, czy dostosowane są te baseny dla dzieci) Kiedy jest największy ruch?? I gdzie najlepiej i niedrogo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Dot.: Baseny termalne na Słowacji - Oravica, Basenova -kto był??
byłam na Słowacji w basenach termalnych. cały dzień. nie pamiętam dokładnie jaka to była miejscowość, bo byłam 3 lata temu. ale było super!
![]() ![]()
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Ja co roku jeżdżę na obóz narciarski do Słowacji , wiec już 3 razy byłam na basenach termalnych w Oravicach .
Rok czy dwa lata temu wyremontowali tam szatnie i jest bardzo milutko , bo kiedyś trzeba było się na dworze przebierać . Są tak jakby dwa baseny . Jeden z wodą troszke zimniejszą i drugi z taką już bardzo ciepłą . Właśnie ten pierwszy jest przeznaczony dla mniejszych dzieci . ] Z wody można bezpośrednio wyjść na śnieg , jednak po pewnym czasie baseny się nudzą ( i jest poprostu za gorąco) więc jak tam jechać to na nie więcej niż 2 h . ( Mam gdzieś na kompie fotki z tych basenów , więc jakby co to mogę wstawić )
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
ja tez bylam w oravicy, ale przeszlo rok temu. potem ponoc wyremontowali szatnie itp. fajnie tam jest, aczkolwiek tylko 2 baseny. my byoismy w wakacje wiec jak mozna sie domyslic, bylo ciasno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Polecam ten wątek
![]()
![]() |
![]() |
#48 |
♥
|
tez byłam na tych basenach bardzo mi sie tam podobało ale niestety byłam tam w wakacje i było bardzo dużo ludzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Blair, tak tak prosimy o fotki
![]() a które baseny termalne wg Was najabrdziej nadają sie na zimowy wypad? oczywiście tak, żeby dało się to połączyć z nartami, w miare dobry dojazd (nie dysponujemy na chwilę obecną samochodem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
Jedziemy w Wysokie Tatry i też nie możemy się doczekać(tylkoże jak tak dalej będzie z pogodą to chyba w klapeczkach a nie na nartach będziemy dreptać
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
a my szukamy domku 6-osobowego na Sylwestra na około 6-7 dni i nigdzie nie ma miejsc
![]() ![]() ![]()
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Baseny termalne na Słowacji-Besenova,Oravice,L. Mikulas i inne,wątek zbiorczy
mam takie pytano. zainteresowalam sie Tatralandia i tak sobie przegladam cennik, w ktorym napisane jest, ze do Witalnego Świata wstep bez stroju kapielowego... tzn tam wszyscy nadzy biegaja?
![]() buuu jesli tak to chyba sie zniechece do tych atrakcji, bo nie mam duszy naturysty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Baseny termalne na Słowacji-Besenova,Oravice,L. Mikulas i inne,wątek zbiorczy
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
A ja polecam Baseny w Oravicy... Teraz oprócz tych "starych" basenów jest tam park wodny czynny cały rok. Część basenów jest na zewnątrz, a część pod zadaszeniem, są baseny normalne-zimne i są z ciepłą wodą, do tego sztuczna fala, jacuzzi, łóżka wodne, bicze wodne, zjeżdzalnie itd.
Nazywa się to MEANDER PARK. Wstęp na cały dzień dla dorosłej osoby to koszt ok 50 zł. Mają stronkę internetową, więc sobie sami zobaczcie reszte... http://www.meanderpark.com/Meander%2...20pl/index.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak tam z widoczkami z tych basenow? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Widoczki takie sobie - widać wzniesienie z wyciągiem ,ale ... czasami biegaja po nim sarenki i to juz jest coś(a propos widoczków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.