|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
Pokaż wyniki sondy: W którym kolorze włosówkorzystniej wyglądam? | |||
Zdecydowanie lepiej blond |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 40,00% |
Zdecydowanie ciemny blond/brąz |
1 | 20,00% |
sama nie wiem... i tak i tak dobrze |
2 | 40,00% |
Głosujący: 5. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: Zmiana koloru włosów- help
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
To moja zabawa w PS ale to jednak proszę o zmiane tylko odcienia włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Myślę, ze najbardziej pasowałby Ci kolor orzechowy. (taki orzech laskowy) Według mnie czekoladowy jest nieco za ciemny, bo masz piękne zielone oczy i ciepły odcień skóry i taki ciemny brąz mógłby trochę "stłamsić" twoją delikatną urodę.
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Dobra próba ostateczna , bo mnie tu osądzą o "podbijanie sobie postów " hehe , chbya za duży był załącznik w takim razie będzie bez blond
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
BAN stały
|
Cytat:
Kilka postow wyzej jest jeszcze 1 moja fotka czy ja takze mogłabys pociemnic? ![]() Jak to robisz?? Ja mam CS3 i nie mam pojecia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
BAN stały
|
Teraz prosze o radę czy zostawic włosy takie jak mam w 1 poście, czy farbnąć na brąż.
Dodam, ze po rozjasnianiu strasznie wypadaja i są suche, a wiem, że ciemne farby tak nie niszczą włosów, zreszta sama kiedys miałam brąz na głowie i włosy były w świetnej kondycji ![]() Do nauralnego mysiego blondu nie wróce bo to okropny kolor, włosy zapszczam. Kochane jak mi w brążie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Ja bym została przy blond
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
nie, nie, nie, za ciemne te brązy, proponuję odcień blondu na poziomie 8 lub max. 7 w chłodnej tonacji, te brązy są za ciemne, masz delikatną oprawę oczu i w ogóle urodę masz taką subtelną
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Kiedys miałam brąz i wyglądałam ok, nie wiem jak teraz. Moja nastepna nieudolna zabawa w PS ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A tu kolejne 2 propozycje: cos mi sie nie chce zapisywac w formacje jpg wiec zrobiłam fotki cyfrówka. Im dluzej sie bawie w PS tym bardziej widze ze ciemne wlosy nadaja mi charakteru a jasne tworza ze mnie zwykłą cukierkowa lalkę, co jest nudne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
W czekoladzie byłoby Ci świetnie. Ale w takiej mlecznej czy karmelkowej. Raczej nie w ciemnej, gorzkiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Daj znac jak już będziesz po
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
o znalazlam spowrotem ten wątek
![]() Ja też osobiście uwazam ze blond jest lepszy a co do tego ze masz ciemne brwi to tym bardziej Ci pasuje ! ja tez jestem blondynką i robie sobie zawsze brwi henną brązową bo podkresla oczy ,takze to nie ma jakiejś zasady ze jak ciemne brwi to ciemne włosy ![]() Raczej zasada ze jak będziesz miała ciemne włosy to bedziesz musiala zadbać tez o dobranie ciemniejszego pudru i podkreslanie oczu-co na dłuższy okres jest męczące (tez miałam ciemne ale wrocilam do "naturalnych"-w cudzysłowiu bo pewnie tymi farbowaniami troche zmieniłam strukture i kolor włosów). Co do zmiany koloru używaj "level" "curves" "concrast" i tych podobnych edytorów odcieniów - oczywiscie za każdym razem nakładaj maske wypełniaj czarnym kolorem i dopiero potem białym pędzlem "wyłaniaj" kolor włosów zeby nie zmieniać zarazem koloru "otoczenia". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie mam zbyt jasnej cery, oprawa oczu tzn rzesy takie srednie ale np u mojej mamy brunetki która ma identczny kolor oczu i rzes wszystko pasuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Z Twoich wypowiedzi widać, że stawiasz mamę jako autorytet, szczególnie w dziedzinie urody. I to dobrze, ale pamiętaj, że koloru włosów nie wybiera się, dlatego, że koleżance, kuzynce, czy mamie jest ładnie. Odcień cery, brwi, wszystko ma znaczenie. I jeżeli jednak zdecydujesz się na brąz, to pamiętaj o dobraniu tonacji. Pozdrawiam
![]() Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-02-24 o 14:51 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tyle razy narobiłam głupot ze swoimi włosami, ze ta decyzja bedzie przemyslana. A tak jak juz wspominałam, moja mama ma ode mnie jasniejsze brwi mimo ze jest bunetka. Męczą mnie bardzo odrosty z blond balejazu i kondycja włosów ![]() Naturalnie mam ciemny blond-jasny brąz, dlatego aż tak bardzo nie obawiam się, ze mi bedzie zle, roznica bedzie na tyle szokujaca, bo to z blond wlosow na ciemny. Zobaczymy co mi doradzi szefowa salonu fryzjerskiego. Jesli bede zmieniac kolor to profesjonalnie- koniec amatorszczyzny! Po prostu w blondzie czuje sie taka mdła i bez charakteru, a po zatym jak kazda kobieta potzrebuje zmiany, blond nosze od 2 lat, wczesniej mialam naturalny kolor a jeszcze wczesniej brąz ![]() ![]() Madziu sliczne te brązy ![]() Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-02-24 o 14:51 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Ja na swojej głowie nie miałam tylko zieleni..... o nie, przepraszam, zielone włosy też miałam, jak mi szampon koloryzujący wypłukiwał, to miałam wtedy taką zieloną poświatę
![]() Wierz mi, znam doskonale potrzebę zmiany, sama właśnie zrobiłam na ciemnym brązie jasne pasma w kolorze cappuccino, chociaż jeszcze dwa miesiące temu zarzekałam się, że już nigdy więcej pasemek :/ Jeżeli naturalnie masz włosy w kolorze ciemnego blondu to może faktycznie spróbuj z tym brązem, ale błagam Cię nie dalej niż na poziomie 6, no max. 5, btw te zdjęcia, które zamieściłam są łasnie na poziomie 5 (z tego co pamiętam) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Zuziunia pisałaś coś o płukance? jak to działa bo w sumie tez coś tam słyszałam (ale mało) ... To jest coś podobnego do "szamponu" który ciut rozjaśnia włosy czy moze bardziej podobne do farby koloryzujacej? NO i te nabłyszczacze - odżywka jakaś normalna czy coś specjalnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja polewam nad miseczka, po czym znowu z miseczki do kubeczka i znowu polewam i tak kikakrotnie, najlepiej wychodzi na rozjasnianych, niweluje żółty kolor. A do brazowych podobno matowo-szara tez flor illum ale tylko słyszałam ze dobra bo niweluje rudy poblask. Moze beda miala niedlugo przyjemnosc przetestowac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
A a musze powiedzieć że bardziej podobasz mi sie w ciemniejshych włoskach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Blond zrobil sie juz dla mnie taki nijaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Mam bardzo podobna urode do ciebie, tzn taki kolor wlosow, oczu, cery
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Chodzi o tony koloru. Tzn. paleta kolorów ma 10 podstawowych odcieni. 10 to najjaśniejszy blond, a 1 czerń. Kolor na poziomie 5 jest już dość ciemny, powiedziałabym, że na zdjęciach, które zamieściłam są właśnie 5! Oprócz tego są różne tonacje w danym odcieniu (to te numerki po kropce) np. 8.1 oznaczać będzie jasny popielaty blond
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
W piatek juz ide nakonsultacje, jestem ciekawa co powie fryzjerka, na 90% jestem zdecydowana ze chce miec brąz, ciekawe czy uzna ze lepiej mi bedzie w brazie czy nie, bo ciemny blond odpada, jest nudny, wiec albo zostanie to co mam, albo przyciemnie na braz. Ech szalona jestem. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.